ΣΤΥΑ - Σταδιοδρομία μετά τη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
tanisg
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από tanisg »

tanisg έγραψε:
Χρηστος έγραψε:Αν εισαι στυα και θελεις να πας σμα πρεπει να ξαναδωσεις πανελληνιες και διαγραφεσαι απο την στυα και πας στην σμα οπου εισαι για 4χρονια στην σχολη χανεις τον βαθμο του σμηνια που ειχες Και μετα οταν αποφοιτησεις Γινεσαι αξιωματικος της ΠΑ και τα χρονια απο την στυα μετρανε μονο σαν συνταξημα.

ευχαριστω πρωτα απο ολα, για την βοηθεια που μου προσφερεις...
δυο ερωτησεις ακομη. Θα πρεπει να δοσω παλι και τα 6 μαθηματα;
απο θεμα χρηματων αξιζει, να περασω θα μπορουσατε να μου πειτε στο περιπου απο ΣΜΑ εαν βγεις ποσο θα παιρνεις περιπου στα 6 με 7 χρονια...
Χρηστος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Χρηστος »

Ναι πρεπει και τα 6μαθηματα αλλα δεν συμφερει καλυτερα να διαβασεις και να περασεις κατευθειαν σμα αν και η στυα ειναι πολυ καλη σχολη. Τωρα δεν ξερω σιγουρα για τον μισθο αλλα υπολογιζω σε 7χρονια ανυπαντρος και χωρις παιδια καπου στα 1700 αλλα δν ειμαι και σιγουρος

tanisg
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από tanisg »

Χρηστος έγραψε:Ναι πρεπει και τα 6μαθηματα αλλα δεν συμφερει καλυτερα να διαβασεις και να περασεις κατευθειαν σμα αν και η στυα ειναι πολυ καλη σχολη. Τωρα δεν ξερω σιγουρα για τον μισθο αλλα υπολογιζω σε 7χρονια ανυπαντρος και χωρις παιδια καπου στα 1700 αλλα δν ειμαι και σιγουρος

οκ σε ευχαριστω.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ξεκαβάλα λίγο το καλάμι μεγάλε!
Από ΣΤΥΑ φτάνεις Σμήναρχος, από Ευελπίδων Ταξίαρχος και αν είσαι γραμμένος σε καμμιά κλαδική πας παραπάνω
Anonymous

Απο στυα το πολυ αντισμηναρχος το πολυ

Χρηστος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Χρηστος »

Εαν καποιος βγαλει καποιο Τει μετα την στυα θα τον βοηθησει η πρεπει μονο ΑΕΙ; Και αν δεν βγαλεις καποιο ΑΕΙ και μεινεις 35χρονια δεν φτανεις μεχρι σμηναγος; Και κατι τελευταιο εχω ενα βιβλιο που εχει για καθε σχολη διαφορες πληροφοριες και σε μερικες λεει τι αθληματα μπορεις να κανεις πχ σκποβολη ξιφασκια αυτοαμυνα κολυμβηση μπασκετ βολει στιβο τενις σκακι κ. Α ισχυει κανενα απο αυτα στην στυα; Και στην στρατιωτικη εκπαιδευση λεει πορειες ατομικη τακτικη πρωτες βοηθεις στιβος μαχης κ. Α απο αυτα τι υπαρχει στην στυα;
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από MGEN »

Η ΣΤΥΑ κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας της έχει προσφέρει άξια στελέχη που αποτέλεσαν και αποτελούν την ραχοκοκαλιά των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΑ. Αρκετοί από τους απόφοιτους της ΣΤΥΑ συνέχισαν τις σπουδές τους μόνοι τους σε ΑΕΙ και στη συνέχεια μετά από εξετάσεις μετατάχθηκαν στο ΠΝ σαν οικονομικοί αξκοί και ορισμένοι αποστρατεύθηκαν με το βαθμό του υποναυάρχου ή μετατάχθηκαν σαν εφοδιαστές ή οικονομικοί στην ΠΑ. Ακόμη υπήρξαν περιπτώσεις που πέτυχαν σαν γραμματείς στρατ. Δικαιοσύνης και στη συνέχεια με εξετάσεις έγιναν στρατιωτικοί δικαστές.
Anonymous

H ΣΤΥΑ εχει διττη φυση, πρωτον να προετοιμαζει τον κορμο της ΠΑ που ειναι οι μονιμοι απο σχολη υπαξιωματικοι να γινουν σωστοι στρατιωτικοι και δευτερον να τους καθιστα ικανους να ανταπεξελθουν στο σκοπο τους, δηλαδη την αρτια συντηρηση των αεροσκαφων, εγκαταστασεων και μηχανηματων της αεροποριας Ο καταληκτικος βαθμος ειναι αντισμηναρχος και υποπτεραρχος αν μεχρι την ηλικια των 28 ετων ο αποφοιτος ΣΤΥΑ τελειωσει καποιο ΑΕΙ Με καλη βαθμολογια Υπαρχουν δραστηριοτητες εντος της σχολης αλλα ειναι δευτερευουσας σημασιας

Anonymous

TΩν παθών μου τον τάραχο.15 χρόνια στην Π. Α. Και πολλά ήταν. Από ΣΤΥΑ με μετάθεση στο εξωτερικό, εκπαίδευση σε υπολογιστές, κατηγορία ΤOP SECRET στο ΝΑΤΟ και όταν επέστρεψα αντί να με ¨ξεζουμίσουν" με πέταξαν στην άκρη. Γιατι δεν νοείται ένας υπ/ξος να γνωρίζει πιο πολλά από αξ/κο και να οικιοποιούνται και τις εργασίες σου και τις επιτυχίες σου οι ανώτεροι. Στο τέλος έφυγα με παραίτησή μου χωρίς σύνταξη. Αν έχετε δυνάμεις παλέψτε τη ζωή εκτος Π. Α. Σε άλλη περίπτωση ετοιμαστείτε για "σφαλιάρες" γιατι ο υπαξ/κος είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Αποτέλεσμα, όσα επένδυσε η Πολ. Αεροπορία για την εκπαίδευσή μου να τα απολαμβάνω εγώ και όπως είπε ο τότε αρχηγός "μας φεύγουν οι καλύτεροι" Προς γνώση και συμόρφωση...
Anonymous

Οι αποφοιτοι ΣΤΥΑ τεχνικοι αεροσκαφων μπορουν να γραφτουν στα μητρωα τεχνικων ως συντηρητες εκτελεστες και επιθεωρητες και μετα την αποστρατεια να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα, το ιδιο ισχυει και για τους τεχνικους τηλεπικοινωνιων οι οποιοι εχουν δικαιωματα ραδιοτεχνιτη Γ' και με εξετασεις μπορουν να γινουν Β'

Α κατηγορια διαθετουν μονο οι φυσικοι, οι αποφοιτοι πολυτεχνειου ηλεκτρολογων-ηλεκτρονικων και οι αποφοιτοι ΣΜΑ ειδικοτητας (ΜΗ) =ηλεκτρονικοι
Anonymous

Επισης μηπως θα σας ηταν ευκολο να μου πειτε που υπαρχουν αεροπορικες βασεις ; Επισης παιρνουν τα στελεχη της ΣΤΥΑ πολλες μεταθεσεις;
Anonymous

Γεια σα παιδια. Θα ηθελα να σα κανω μερικες ερωτησεισ:10αν ενας αποφοιτος της στυα παρει πανεπιστημιακο πτυχιο τοτε γινεται αξιωματικοσ; Αν ναι σε ποσα χρονια; Και αν γινει με το πανεπιστημιακο πτυχιο αξιωματικος τοτε μεχρι ποιον βαθμο μπορει να φτασει; Επισης θα ηθελα να ρωτησω καθε ποτε παιρνει περιποθ ενας αποφοιτος της στυα μεταθεσεισ; ΅Ειναι τοσο συχνες οσο στον στρατο ξηρασ; Οποιος μπορει και θελει θα τον παρακαλουσα να μου απαντησει. Ευχαριστω.

Anonymous

Οι προυποθεση ειναι να τελειωσεις ΑΕΙ μεχρι τα 29 σου, με καλο βαθμο. Και συναφες με την ειδικοτητα σου, αλλα με τη δουλεια κ τις μεταθεσεις ζορικα τα πραγματα. Αν το τελειωσεις γινεσαι αξιωματικος με τις επομενες κρισεις δλδ τον επομενο χρονο, μεχρι ταξιαρχος κ αποστρατευεσαι υποπτεραρχος δλδ εξαντλεις ολους τους προβλεπομενους βαθμους, μεταθεσεις πολυ πιο λιγες απ το στρατο μετ
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από supermario »

r έγραψε:Οι προυποθεση ειναι να τελειωσεις ΑΕΙ μεχρι τα 29 σου, με καλο βαθμο. Και συναφες με την ειδικοτητα σου, αλλα με τη δουλεια κ τις μεταθεσεις ζορικα τα πραγματα. Αν το τελειωσεις γινεσαι αξιωματικος με τις επομενες κρισεις δλδ τον επομενο χρονο, μεχρι ταξιαρχος κ αποστρατευεσαι υποπτεραρχος δλδ εξαντλεις ολους τους προβλεπομενους βαθμους, μεταθεσεις πολυ πιο λιγες απ το στρατο μετ
Δηλαδη εγω που εχω περασει στο τμημα χρηματοοικονομικης και τραπεζικης διοικητικης στο οικονομικο πανεπιστημιο του πειραια και θα δωσω φετος μπορω αμα μπω στην σχολη να επιλεξω ειδικοτητα συναφη με τα οικονομικα και να προαχθω; Πραγματικα μετραει και ο βαθμος του πτυχιου του πανεπιστημιου; Δηλαδη αμα δεν εχω καλο βαθμο δεν θα με προαγουν; Μιας και μενω αθηνα αμα τελειωσω την σχολη μπορω να ζητησω να με φερουν στην ταναγρα η στο τατοι για να μην τραβιεμαι στην επαρχια; Ο ξαδελφος μου του οποιου ο κολλητος εχει Τελειωσει στυα του ειπε οτι εχει πολυ μεγαλη ευθυνη γιατι αν πεσει το αεροσκαφος και διαπιστωσουν απο το μαυρο κουτι οτι εφταιγες εσυ Την εβαψες επειδη βαζεις υπογραφη πριν πεταξει το αεροσκαφοσ. Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι η στυα εχει υψηλοτερη βαση απο την ευελπδων και τα παιδια την προτιμουν σε σχεση με την ευελπιδων ενω απο ευελπιδων βγαινεις αξιωματικοσ; Α και κατι τελευταιο και λιγο χαζο: Αν γινεις σμηνιας σε αεροδρομιο μπορει ενας ιπταμενος να σε παει βολτα με διθεσιο μαχητικο; Συγγνωμη που σας βομβαρδιζω με αποριεσ. Ευχαριστω.
Anonymous

Δε σημαινει οτι η ΣΤΥΑ ειναι καλυτερη απο την ευελπιδων, ειναι θεμα ζητησης, πχ η σχολη αστυφυλακων ειχε μεγαλυτερη ζητηση απ το πολυτεχνειο κρητης αρα και περισσοτερα μορια, η σχολη αστυφυλακων δεν ειναι και τπτ σπουδαιο ενω το πολυτεχνειο κρητης ειναι 5ετους φοιτησης κ παραγει επιστημονες. Απλα ενδεικτικα το λεω.

Για να μπεις στη ΣΤΥΑ η σε οποιοδηποτε ιδρυμα πρεπει να διαγραφεις υποχρεωτικα απ αυτο που εισαι τωρα. Μετα τη στυα με κατατακτηριες η 10 τοις εκατο η βαθμο πτυχιου αναλογα με τη σχολη γραφεσαι στο πανεπιστ που θελεις και τοτε αν και εφ οσον τελειωσεις κ εχεις συναφη η παραπλησια ειδικοτητα γινεσαι αξιωματικος, αν εχεις ορεξη κ προλαβεις φυσικα.

Η συντηρηση των αεροσκαφων ειναι τυποποιημενη και λαμβανει χωρα με συγκεκριμενες διαδικασιες και ελεγχο ποιοτητας, η ευθυνη ειναι μεγαλη αλλα συμβαινουν και αστοχιες υλικου οποτε δε φταιει συνηθως ο τεχνικος, το 80 τοις εκατο των ατυχηματων συμφωνα μ επισημους δεικτες καταλογιζεται σε λαθος του χειριστη η σε ασταθμητους παραγοντες καιρο κτλ

Τελος για να καλυψω και το τελευταιο σου ερωτημα, μπορεις με καποιες προυποθεσεις να πεταξεις, ενδεικτικα θα σου πω ο πατερας μου ειναι αξιωματικος στην αεροπορια (διοικητικος) δικηγορος και ειχε πεταξει στο πισω καθισμα για μιση ωρα περιπου με ΤΑ7corsair, εσυ σαν τεχνικος εστω και υπαξιωματικος θα εχεις περισσοτερες ευκαιριες

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης