Πρόσληψη Εποχικών Πυροσβεστών (2020)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 204

Δημοσίευση από Pyr »

Υποψηφιος έγραψε:Μακαρι να είμαι εγώ ο ψεύτης φίλε μου. Εγώ καταλαβαίνω ότι εφόσον οι θέσεις πλέον διατυπώθηκαν γενικές και όχι ειδικές (εννοω δεν μας λέει ξεκάθαρα ποσα άτομα παίρνει κάθε υπηρεσία και κλιμάκιο αλλά γράφει πόσα άτομα παίρνει η κάθε ΔΙΠΥ, εγώ το βλέπω έτσι. Να μας πει κάποιος περσινός που εργάζεται ήδη αν είναι για 1300 έξτρα άτομα ή αν συμπληρώσουμε τους περσινούς με 338 άτομα επιπλέον. Εσυ αν θες πες μου πως το εκλαμβάνεις ότι είναι έξτρα άτομα; Με παρέπεμψες να δω τη προκήρυξη αλλά δε κατάλαβα κάτι. Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

1300 νέες προσλήψεις ΔΕΝ έχει να κάνει με τους περυσινούς διότι η προκήρυξη θα έπρεπε να γράφει 338 άτομα και όχι 1300 αν είχαν οποιαδήποτε σχέση με τα περυσινά άτομα.

και εγώ και ο άλλος φίλος είμαστε σειρά του 2019

έληξε αυτό μη κολλάμε σε πράγματα απλά.

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

Υποψηφιος έγραψε:Επίσης να τοποθετηθώ και να αναφέρω πως ο καθένας θέλει να εργαστεί ως εποχικός για το δικό του σκοπό. Πιστεύω όμως πως κανείς δε θα έλεγε όχι σε μια προοπτική μονιμότητας στο Πυροσβεστικό Σώμα, ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας! Κανεις δεν αναλώνει το χρόνο του για μια εργασία εξάμηνη μόνο και έως πέντε έτη! Αν διαβάζει κάποιος εποχικός 2019 που ίδρυσε το σωματείο ή είναι μέλος κλπ να μας ενημερώσει σε τι κλιμα γίνανε και γίνονται οι συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία-ιερείς-πρώην εποχικούς&Νυν ΠΥΠ. Υπαρχει προοπτική να γίνουμε και μεις στο μέλλον; Μακαρι να απαντήσει κάποιος περσινός (εκτός πλέον αν δε διαβάζουν το φόρουμ επειδή πλέον είναι ήδη στο σώμα Εικόνα)

Δεν υπάρχει απάντηση σοβαρή στο ερώτημά σου.

τέτοιες ερωτήσεις θα απαντηθούν μόνες τους στο μέλλον κ μόνο και ο κάθε ένας που θα προσληφθεί φέτος θα ειναι ότι ορίζει ο νόμος να ειναι και ώς εκεί μέχρι νεοτέρας...

Firefighter

Δημοσίευση από Firefighter »

Θα απαντήσω συνοπτικά, φέτος οι εποχικοί θα είναι ΣΥΝΟΛΟ 2500, χονδρικα τα νούμερα είναι 1300 καινούργιοι και 900 περσινοί μας κάνουν 2200 και είναι και περίπου 300 άτομα παλιοί! Αν googlareis θα βρεις όλα αυτά που σου λέω! Στο δεύτερο σκέλος αυτό που λένε τα παιδιά και έχει γραφτεί πολλές φορές είναι πως για κάποιον που έχει δουλειά και οικογένεια ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση διότι η μονιμοποίηση αν έρθει μπορεί να έρθει μετά από 10 έτη( ξανά γκουγκλαρε να δεις με τους παλιούς πορείες κτλ). Εγώ αυτό που λέω σε όλους είναι αν σαρεσει ΚΑΙ μπορείς να αντέξεις 5-10 έτη με συμβάσεις-ανασφάλεια-ετήσιο εισόδημα χονδρικά 7000? DO IT
iceman2
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 90

Δημοσίευση από iceman2 »

Και φιλε Υποψηφιος οσο για τη μονιμοτητα οτι ξερεις εσυ (δηλ τπτ με τη καλη εννοια) αλλα τοσα ξερει το υπουργειο το αρχηγειο το σωματειο κτλπ. Ξανα λεω τι μας ειπαν περσι οταν πιασαμε δουλεια τα ιδια τα στελεχη "Μην περιμενετε να γινετε μονιμοι". Και κακα τα ψεματα ο θεσμος του εποχικου πυροσβεστη στην Ελλαδα δεν μπορει να εκλειψει αλλα δυστυχως θα ειναι μονο εποχικος γιατι το καλοκαιρι εχει τις διπλασιες αναγκες και μονο τοτε. Ολοι εννοειτε πως ελπιζουμε σε κατι καλυτερο αλλα οπως εχω ξανα πει σε καμια 15 χρονια ναι ισως γινουμε μονιμοι προς το παρον εποχικοι για πολλα χρονια ακομα... Αν το σωμα ηθελε μονιμους δεν θα εβγαζε 2500 εποχικους (περσι και φετος + κατι παλιοι του 2000-2011; Κατι τετοιο) αλλα προκηρυξη μονιμων ιδιωτων πυροσβεστων και θα ειχε και μια ειδικη κατηγορια για τους εποχικους (ευνοικοτερη αντιμετωπιση). Αυτη ειναι η αληθεια και σιγουρα ποναει ολους μας...
iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Giorgos308 έγραψε:Παντως το μονο πλεονεκτημα για φετος ειναι οτι παρολο που οι αιτησεις θα ειναι περισσοτερες οι βασεις θα ειναι χαμηλοτερες γιατι δεν υπαρχουν εποχιακοι, μπηκαν ολοι περισυ αυτοι ειναι που ανεβαζουν τα μορια αρκετα, αλλιως ενας με 7.000 μορια αν δεν εχει εθελοντες πολλων ετων να ανταγωνιστει πιστευω ειμαι πολυ καλα

Φιλε εχεις τα δικια σου σε αυτο που λες, αλλα σκεψου και ποσοι απολυθηκαν μεσα σε ενα χρονο απο Στρατο ως εφεδροι αξιωματικοι, ειδικες δυναμεις, προεδρικη φρουρα + οτι φετος εκαναν διπλασιοι εως και τριπλασιοι τις αιτησεις τους + οτι φετος δινει 1000 ακομα μορια σε καποιους που εχουν ΙΕΚ + οτι το οριο ηλικιας για οδηγους ειναι τα 45 αντι 40 + οτι ενα 20% των περσινων ξανα εκανα τα χαρτια τους...

Αρα χαμηλοτερες με τιποτα, ιδιες θα μπορουσε με λιγη θετικη σκεψη παντα. Αλλα εγω υποψιαζομαι μικρη αυξηση στους μαχιμους και μεγαλη στους οδηγους.

ΔΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ΔΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ »

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα μόρια η σειρά πάει Ειδικές δυνάμεις η προεδρική φρουρά Ε. Π. Υ η Ε. Π. Ο. Π και Έφεδρος αξιωματικός. Ο ασκων την επιμέλειας γονέας με τα περισσότερα ανήλικα παιδιά. Και τελευταίο το απολυτήριο λυκείου. Κάποιος που έχει υπηρέτηση δοκιμος ειδικών δυνάμεων και έχει τα ίδια μόρια με κάποιον πού έχει τελειώσει μόνο ειδικές δυνάμεις. Παίρνει την θέση ο δόκιμος ειδικων δυνάμεων χωρίς να πάμε στο βαθμό απολυτηρίου ; Η όχι ; Ξέρει να απαντήσει κανείς ;
Giorgos308

Δημοσίευση από Giorgos308 »

Υπολογισε ομως οτι περισυ οι πολυτεκνοι επαιρναν 2.500Ενω φετος παιρνουν 1.500.. αυτο απο μονο του και μονο κατεβαζει αρκετα τις βασεις.. και ειναι δικαιο.. αρκετα ευνοημενοι ηταν οι πολυτεκνοι τοσα χρονια..

Giorgos308

Επισης μεγαλη αδικια ειναι να εχει τα ιδια μορια ενας αλεξιπτωτιστης με εναν πεζοναυτη, οταν περνουσα σχαλ (σχολη αλεξιπτωτιστων) μπηκαμε 130 ατομα και βγαλαμε το σχολειο 72.. πολλοι απ οσους κοπηκαν γιατι δεν αντεξαν ( δε μιλαω για ιατρικα η αυτοι που χτυπησαν) πηγαν πεζοναυτες και σε επικοινωνια που ειχα με σειρες μου λεγαν οτι οι πεζοναυτες υπαρχουν απλα για να παιρνουν και μορια οι γιωταδες..(για να μη παρεξηγηθω δε το ειπα εγω το ειπε σειρα που δε τη παλεψε στη σχαλ και πηγε πεζοναυτες)
Firefighter

Δημοσίευση από Firefighter »

Αυτός με τα περισσότερα τέκνα και αν ισοβαθμούν και με τα τέκνα τότε με το λύκειο
Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Pyr »

ΔΕΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ έγραψε:Σε περίπτωση ισοβαθμίας στα μόρια η σειρά πάει Ειδικές δυνάμεις η προεδρική φρουρά Ε. Π. Υ η Ε. Π. Ο. Π και Έφεδρος αξιωματικός. Ο ασκων την επιμέλειας γονέας με τα περισσότερα ανήλικα παιδιά. Και τελευταίο το απολυτήριο λυκείου. Κάποιος που έχει υπηρέτηση δοκιμος ειδικών δυνάμεων και έχει τα ίδια μόρια με κάποιον πού έχει τελειώσει μόνο ειδικές δυνάμεις. Παίρνει την θέση ο δόκιμος ειδικων δυνάμεων χωρίς να πάμε στο βαθμό απολυτηρίου ; Η όχι ; Ξέρει να απαντήσει κανείς ;

Όπως το ερμηνεύω εγώ φίλε ο δόκιμος και ο απλός οπλίτης και οι 2 έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις επομένως θεωρώ πως και οι 2 είναι στην πρώτη κατηγορία ισοβαθμίας.

Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Ο δοκιμος που εχει τελειωσει το Σ. Β. Ε. Κ στο κεαπ δλδ δοκιμος ειδικων δυναμεων εχει τελειωσει (μεχρι τωρα) το πιο δυσκολο σχολειο για κληρωτους που υπαρχει ακομα και απ το σβεα στη σχαλ.(για οσους ξερουν και τα 2 σχολεια).

ο δοκιμος ειδικων δυναμεων θα εχει προβαθισμα σ αυτη την περιπτωση για εσενα που ρωτησες παραπανω.

επισης λετε για βασεις και τους λογους που θα αυξηθουν η οχι φετος.

κανεις δεν ειπε ομως οτι λογω κορονοιου εκαναν ατομα αιτησεις που την πυροσβεστικη δεν την ειχαν φανταστει ποτε των ποτων.

οπως ατομα που θα φευγανε για σεζον σε νησι.

ενας λογος δλδ που φαινονται παρα πολλες οι αιτησεις ειναι ο κορονοιος.

σου λεει ο αλλος νησι φετος δν εχει απ το να καθομαστε ας διαγωνιστουμε και βλεπουμε.

γι αυτο και προσωπικα θεωρω οσοι μπουνε φετος του χρονου θα εχουνε φυγει παρα πολλοι.

οταν ολα κλεινουν δουλεια δεν παιζει πουθενα και σκαει προκ για 1300 θεσεις (εστω και για 6 μηνες) καταλαβαινετε ποσο κροτο εκανε σε ολο αυτο που ζουμε.

δεν βλεπετε ποσοι "ασχετοι" μπαινουνε και ρωτανε πραγματα; Περυσι ας πουμε δεν ηταν τοσο εντονο αυτο.

αποψη μου παντα.Εικόνα

iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Firefighter έγραψε:Θα απαντήσω συνοπτικά, φέτος οι εποχικοί θα είναι ΣΥΝΟΛΟ 2500, χονδρικα τα νούμερα είναι 1300 καινούργιοι και 900 περσινοί μας κάνουν 2200 και είναι και περίπου 300 άτομα παλιοί! Αν googlareis θα βρεις όλα αυτά που σου λέω! Στο δεύτερο σκέλος αυτό που λένε τα παιδιά και έχει γραφτεί πολλές φορές είναι πως για κάποιον που έχει δουλειά και οικογένεια ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση διότι η μονιμοποίηση αν έρθει μπορεί να έρθει μετά από 10 έτη (ξανά γκουγκλαρε να δεις με τους παλιούς πορείες κτλ). Εγώ αυτό που λέω σε όλους είναι αν σαρεσει ΚΑΙ μπορείς να αντέξεις 5-10 έτη με συμβάσεις-ανασφάλεια-ετήσιο εισόδημα χονδρικά 7000? DO IT

Σωστα, μια μικρη παρατηρηση μονο,7000 ετησιο οριακα ισως να το αγγιξεις μαζι με το επιδομα ΟΑΕΔ και μονο αν εισαι οδηγος και δουλεψεις και τους 6 μηνες... Εικόνα κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα

iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

ΚΥΝΗΓΟΣ δυστυχως φετος ο COVID-19 θα παιξει μεγαλο ρολο και αποτι φαινεται αρνητικο Εικόνα
iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Giorgos308 έγραψε:Υπολογισε ομως οτι περισυ οι πολυτεκνοι επαιρναν 2.500Ενω φετος παιρνουν 1.500. Αυτο απο μονο του και μονο κατεβαζει αρκετα τις βασεις. Και ειναι δικαιο. Αρκετα ευνοημενοι ηταν οι πολυτεκνοι τοσα χρονια.

Θα διαφωνισω εν μερη μαζι σου γιατι αν οι πολυτεκνοι τοσα χρονια ηταν ευνοημενοι τοτε οι τριτεκνοι ηταν υπερευνοημενοι... Οχι 2 μετρα και 2 σταθμα Εικόνα

Κατα τα αλλα ναι πλεον ειναι πιο δικαιη η μοριοδοτηση

Giorgos308

Ριξε ματια στους περσινους πινακες και θα καταλαβεις ποσο ρολο θα παιξει αυτος στις βασεις.. οσοι ειναι στις 5.000 εχουν πολυ λιγοτερες πιθανοτητες φετος αλλα αυτοι που εχουν 7.000 εχουν πολυ περισσοτερες λογω οτι εγινε αυτη η αλλαγη με τους πολυτεκνους
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες