Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 135
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

Σε ευχαριστω φιλε για τη γρηγορη απαντηση αλλα δεν ειναι τα αθληματα που με ανησυχουν. Με το τρεξιμο καλα τα παω. Ενταξει τωρα μολις δωσω πανελληνιες θα παω σε κανεναν προπονητη να ετοιμαστω για τη αθλητικη δοκιμασια. Η ψυχοτεχνικη με αγχωνει. Θελει μια μικρη γνωση μαθηματικων για καποια τεστ και εγω με τα μαθηματικα δεν τα παω ΚΑΘΟΛΟΥ καλα. Απο θεωρητικη θελω να μπω αλλα οι βασεις πιστευω θα αυξανονται δεν θα μειωνονται με τα χρονια :(. Και επισης εχω 1 βαθμο μυωπιας. Αυτο εχει καποια επιπτωση στη υγειονομικη εξεταση?
Άβαταρ μέλους
George911
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 46

Δημοσίευση από George911 »

Όχι οι ψυχοτεχνικές εξετάσεις στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις της Αστυνομίας δεν χρειάζονται Μαθηματικές γνώσεις, αντίθετα στις εξετάσεις του Στρατού χρειάζονται. Όσο για τον 1 βαθμό μυωπίας, το σφαιρικό ισοδύναμο είναι 4,5 (και στα 2 μάτια), οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα!
To Serve and Protect
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Δυστυχώς jognny13 το μόνο σίγουρο είναι ότι οι βάσεις θα αυξηθούν ειδικά όσο η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αυτήν την πορεία όλο και περισσότεροι θα επιλέξουν το σίγουρο μισθό του δημοσίου.

Τώρα μερικές συμβουλές.

Αν δεν τα πας καθόλου καλά με τα μαθηματικά καλύτερα μην δώσεις από θετική κατεύθυνση ή όποια άλλη κατεύθυνση απαιτεί μαθηματικά.

Η Θεωρητική από την άλλη είναι τρομερά δύσκολα να μπεις επειδή τα μαθήματα θεωρούνται πιο εύκολα και πρέπει να γράψεις καλύτερα.

Δηλαδή για να σου δώσω ένα παράδειγμα,

Για να πιάσεις 16.700 μόρια και να είσαι σίγουρα μέσα στην σχολή αστυφυλάκων (με τα σημερινά δεδομένα) θες 18 σε όλα τα μαθήματα των πανελληνίων που θα δώσεις ενώ τα ίδια μόρια από θετική κατεύθυνση τα βγάζεις με ένα 16.5 περίπου σε κάθε μάθημα.

Οποτε εγώ θα έλεγα να στρωθείς να μάθεις μαθηματικά. Έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου μέχρι να δώσεις πανελλήνιες.

Όσο για τις δοκιμασίες δεν θα πας μόλις δώσεις πανελλήνιες σε προπονητή να προετοιμαστείς γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνεις (Ιούνιο τελειώνεις τις πανελλήνιες και Ιούλιο δίνεις τα αθλήματα).

Αν θες να ετοιμαστείς το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις προετοιμασία από τις αρχες του 2018.

Καλή τύχη όπως και να έχει.

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Τωρα ο θεος βοηθος μεχρι τοτε. Θα ξεκινησω φροντιστηριο μαθηματικων απο φετος που ειμαι Α Λυκειου οποτε ισως μεχρι τις πανελληνιες να γινω καλος στα μαθηματικα. Τεσπα ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια καλη συνεχεια
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Εισαι ευγενικος και πειθαρχημενος, ιδιωματα σπανια για την ηλικια σου, η δεξιοτητα στα μαθηματικα δεν ειναι εγγενης, μη σε πεισει κανεις οτι ειναι ετσι. Καλη συνεχεια και καλο διαβασμα
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ευχομαι μεχρι να δωσω πανελληνιες οι βασεις να πεσουν για να μπορω να μπω απο θεωρητικη κατευθυνση ευκολα. Αλλα αμα δειτε ποιο πανω μου ειπαν πως για να μπεις απο θεωρητικη πρεπει να γραψεις 18 σε καθε μαθημα. Πραγμα πολυ δυσκολο. Ιστορια και εκθεση δεν εχω θεμα τα καταφερνω (Πιστευω) αλλα να γραψω αρχαια 18 να το δω και να μη το πιστεψω. Σας ευχαριστω για τη απαντηση σας
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από wolver »

Καλησπερα παιδια δινω φετος για αστυφυλακων. Θελω να ρωτησω για τις ειδικες κατηγοριες τι ακριβως σημαινουν γιατι ειμαι στην κατηγορια των πολυτεκνων. Δηλαδη διαγωνιζομαι μονο τους πολυτεκνους που δηλωνουν πρωτη επιλογη αστυφυλακων; Η ειναι κατι αλλο; Ευχαριστω εκ των πρωτερων
Άβαταρ μέλους
papikos
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από papikos »

Εχεις 2 χρονια μπροστα σου, απλα μην αφησεις μεγαλα κενα ειδικα στα μαθηματικα (αν τα επιλεξεις). Σου ευχομαι να πετυχεις αυτο που θες, και αν οχι με τη μια και με τη δευτερη η την τριτη προσπαθεια.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Λετε οι βασεις μεχρι να δωσω εγω να πεσουν ή θα ανεβουν και αλλο; Εχω αγωνια
Assassin00
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Assassin00 »

Παιδιά, θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας; Τι ακριβώς κάνει; Ποια είναι τα καθήκοντά του; Ποια είναι η καθημερινοτητα του; Σε ποια υπό διεύθυνση μπορεί να πάει πχ άμεση δράση, ασφάλεια ; Έχω ακούσει ότι οι περισσότεροι αξιωματικοί υπηρεσίας είναι αρχιφυλακες και ανθυπαστυνομοι ισχύει αυτό; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ή αν είμαι εκτός θέματος απλώς ψάχνω για απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

johnny13 έγραψε:Λετε οι βασεις μεχρι να δωσω εγω να πεσουν ή θα ανεβουν και αλλο; Εχω αγωνια

Πότε δίνεις εσύ καταρχάς;

Πάντως να πέσουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση για τον απλό λόγο ότι όλοι πάνε σε Αστυνομικες - Στρατιωτικές σχολές για τον σίγουρο μισθό και την σίγουρη αποκατάσταση.

Ενδεχομένως και να ανέβει στα επόμενα χρόνια αλλά να πέσει σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Terminator »

Assassin00 έγραψε:Παιδιά, θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς είναι ο αξιωματικός υπηρεσίαςΠοια είναι τα καθήκοντά του; Σε ποια υπό διεύθυνση μπορεί να πάει πχ άμεση δράση, ασφάλεια ; Έχω ακούσει ότι οι περισσότεροι αξιωματικοί υπηρεσίας είναι αρχιφυλακες και ανθυπαστυνομοι ισχύει αυτό; Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός ή αν είμαι εκτός θέματος απλώς ψάχνω για απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αξιωματικός υπηρεσίας ορίζεται στις αστυνομικές διευθύνσεις τα αστυνομικά τμήματα τις υποδιευθύνσεις, τα τμήματα μεταγωγών δικαστηρίων και τις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων.(Νόμος 141/1991 άρθρο 59 παράγραφος 1)

Καθήκοντα αξιωματικούς εκτελούν υπαστυνόμοι Α, υπαστυνόμοι Β, ανθυπαστυνόμοι (Νόμος 141/1991 αρθρο 60)

Τα καθήκοντα του είναι: Επιλαμβάνεται σε αδικήματα αυτόφωρης Διαδικασίας όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος αξιωματικός και το αδίκημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας του, κατάσχει τα πειστήρια του εγκλήματος

Παραλαμβάνει τους κρατούμενους και ενημερώνεται σχετικά με τον λόγο κράτησης, παραλαμβάνει τα προσωπικά αντικείμενα και τιμαλφή των κρατούμενων, ασκεί συνεχή έλεγχο στα κρατητήρια και βεβαιώνεται για την ασφάλεια κρατούμενων και αστυνομικού προσωπικού, την τήρηση του επισκεπτηρίου των κρατούμενων, παραλαμβάνει την υπηρεσιακλη αλληλογραφία και την αποστέλνει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες κτλ.(Νόμος 141/1991 άρθρο 60)

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ειμαι Α Λυκειου αρα δινω το 2018
Assassin00
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Assassin00 »

johnny13 έγραψε:Ειμαι Α Λυκειου αρα δινω το 2018

Άν σε ένα μήνα θα πας Πρώτη λυκείου δηλαδή λύκειο θα δώσεις πανελλήνιες την χρονιά 2018-2019 άρα θα δώσεις Μάιο του 2019

Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Και θα δωσω το 2019 και επειδη κατι εχω δει πως οι φετινοι εισακτεοι θα μπουνε στις σχολες την περιοδο 2017-2018 δηλαδη του χρονου θα ισχυει το ιδιο και για μενα; Δηλαδη αμα περασω με τη πρωτη το Μαιο του 2019 θα μπω τον οκτωβριο του 2020;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης