Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2015-2016)
Θα βγει μετα το πασχα παιδια! Υπομονη κ η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!
Πολιτης έγραψε:Θα βγει μετα το πασχα παιδια! Υπομονη κ η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!
Έγινε φίλε μου ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!
Μία πρόταση 2 μηνύματα...
Θα βγει μετα το πασχα παιδια!-> Είμαι σίγουρος...
Υπομονη κ η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!-> Ελπίζω...
αυτό θέλει ταλέντο... Να κάνουμε και λίγο πλάκα χωρίς ειρωνεία... :)
Θα βγει μετα το πασχα παιδια!-> Είμαι σίγουρος...
Υπομονη κ η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!-> Ελπίζω...
αυτό θέλει ταλέντο... Να κάνουμε και λίγο πλάκα χωρίς ειρωνεία... :)
Μόνο ΔΥΚ εμπιστεύομαι! Φίλε ΔΥΚ αν μάθεις κάτι σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις
Παιδιά δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης κλπ. Είναι θέμα της γενικότερης κατάστασης στην οποία από το 2009 έχει περιέλθει η χώρα και η οικονομική ύφεση η οποία δεν επιτρέπει ούτε να πάμε για κατούρημα που λέμε, άρα και την μη εφαρμογή ορισμένων δεσμεύσεων περί δημοσίευσης προκηρύξεων ή άλλων διατάξεων τέλος πάντων περί πρόσληψης προσωπικού οπουδήποτε. Θα θυμάστε ειδικά οι παλιότεροι ότι μέχρι και το 2009 (κατά κύριο λόγο) έβγαιναν προκηρύξεις κάθε τρεις και λίγο (ειδικά για ΕΠΟΠ, φρουρούς κλπ) και όλα καλά.
Είχα γράψει και παλιότερα ότι και αύριο που λέει ο λόγος αν ήταν εφικτό θα έβγαζαν προκηρύξεις και στους 3 (μην πω και στους 4) κλάδους για 400.000 άτομα. Μιλάμε και τέτοιες ελλείψεις αν το δει κανείς αριθμητικά και μόνο.
Ωστόσο λόγω των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων που δέχεται η χώρα και αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο + του να περάσει νομοσχέδιο στην Βουλή για το ποιες / πόσες και που θα γίνουν οι προσλήψεις όλα τα άλλα είναι απλά για να έχουμε να λέμε πίνοντας καφεδάκι και κάνοντας κους κους μεταξύ μας στο παρόν νήμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τωρινός ΥΕΘΑ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να προσλάβει κάποιους ΕΠΟΠ κυρίως για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ (που πολύ αμφιβάλλω αν θα το καταφέρει και αυτό καθώς προκαθορισμένες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το επιτρέπουν καθαρά για λόγους ανταγωνιστικότητας της αγοράς).
ΥΓ1: Όσα άρθρα και αν διαβάζετε με τα ίδια πράγματα καρμπόν περί πρόσληψης εποπ μέχρι τον Μάιο και άλλα τέτοια χαριτωμένα είναι απλά αναδημοσιεύσεις και αποκυήματα ευφάνταστων δημοσιογραφίσκων που δεν έχουν μάθει να κάνουν ένα σωστό ρεπορτάζ ή που πολύ πιθανόν να θέλουν να δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες στον έτσι κ αλλιώς απογοητευμένο μέσο άνεργο.
ΥΓ2: Επίσης όσοι λέτε μου είπε ο τάδε γνωστός ότι θα πάρουν άτομα κλπ να ξέρετε ότι και αυτοί από κάπου αλλού το άκουσαν που και αυτός που το άκουσε να είναι η Μαρία της γειτονιάς και πάει λέγοντας. Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει πάντως.
ΥΓ3: Αν μάθω κάτι θα το δημοσιεύσω κατευθείαν, αλλά πιστέψτε με ότι και να κινηθεί κάτι θα βουήξει όλη η υφήλιος.
Είχα γράψει και παλιότερα ότι και αύριο που λέει ο λόγος αν ήταν εφικτό θα έβγαζαν προκηρύξεις και στους 3 (μην πω και στους 4) κλάδους για 400.000 άτομα. Μιλάμε και τέτοιες ελλείψεις αν το δει κανείς αριθμητικά και μόνο.
Ωστόσο λόγω των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων που δέχεται η χώρα και αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο + του να περάσει νομοσχέδιο στην Βουλή για το ποιες / πόσες και που θα γίνουν οι προσλήψεις όλα τα άλλα είναι απλά για να έχουμε να λέμε πίνοντας καφεδάκι και κάνοντας κους κους μεταξύ μας στο παρόν νήμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τωρινός ΥΕΘΑ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να προσλάβει κάποιους ΕΠΟΠ κυρίως για την επανασύσταση της ΜΟΜΑ (που πολύ αμφιβάλλω αν θα το καταφέρει και αυτό καθώς προκαθορισμένες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το επιτρέπουν καθαρά για λόγους ανταγωνιστικότητας της αγοράς).
ΥΓ1: Όσα άρθρα και αν διαβάζετε με τα ίδια πράγματα καρμπόν περί πρόσληψης εποπ μέχρι τον Μάιο και άλλα τέτοια χαριτωμένα είναι απλά αναδημοσιεύσεις και αποκυήματα ευφάνταστων δημοσιογραφίσκων που δεν έχουν μάθει να κάνουν ένα σωστό ρεπορτάζ ή που πολύ πιθανόν να θέλουν να δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες στον έτσι κ αλλιώς απογοητευμένο μέσο άνεργο.
ΥΓ2: Επίσης όσοι λέτε μου είπε ο τάδε γνωστός ότι θα πάρουν άτομα κλπ να ξέρετε ότι και αυτοί από κάπου αλλού το άκουσαν που και αυτός που το άκουσε να είναι η Μαρία της γειτονιάς και πάει λέγοντας. Κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει πάντως.
ΥΓ3: Αν μάθω κάτι θα το δημοσιεύσω κατευθείαν, αλλά πιστέψτε με ότι και να κινηθεί κάτι θα βουήξει όλη η υφήλιος.
Ενα τελευταιο θα πω! Πολυ μπαινουν κ λενε τα δικα τους, αλλοι ειρωνευονται η κατα καποιον τροπο παιζουν με τον πονο σου! Ενα ομως ειναι σιγουρο! Η ελπιδα που εχουν καποιοι ανθρωποι να τους την καταστραφουν καποιοι αλλοι! Κ εδω ειμαστε και θα το δειτε πως μετα το πασχα θα βγει! Δεν λεω λογια του αερα! Ο χρονος αποκαλυπτει τα παντα! Καλη συνεχεια σε ολους κ ξανα μιλαμε οταν ερθει η ωρα!
Αν αναφέρεσαι σε εμένα σκοπός του παραπάνω και όχι μόνο άρθρου μου σαφώς και δεν είναι να αποθαρρύνω κανέναν υποψήφιο, αλλά να καταθέσω την άποψη μου με βάση τα σημερινά δεδομένα και το τι μέλει γενέσθαι.
Ωστόσο για να κάνουμε και λίγη κουβεντούλα εσύ φίλε μου από που αντλείς αυτή την άποψη ή την αισιοδοξία αν θες ότι θα βγει μετά το πάσχα;
Ωστόσο για να κάνουμε και λίγη κουβεντούλα εσύ φίλε μου από που αντλείς αυτή την άποψη ή την αισιοδοξία αν θες ότι θα βγει μετά το πάσχα;
πολιτης έγραψε:Ενα τελευταιο θα πω! Πολυ μπαινουν κ λενε τα δικα τους, αλλοι ειρωνευονται η κατα καποιον τροπο παιζουν με τον πονο σου! Ενα ομως ειναι σιγουρο! Η ελπιδα που εχουν καποιοι ανθρωποι να τους την καταστραφουν καποιοι αλλοι! Κ εδω ειμαστε και θα το δειτε πως μετα το πασχα θα βγει! Δεν λεω λογια του αερα! Ο χρονος αποκαλυπτει τα παντα! Καλη συνεχεια σε ολους κ ξανα μιλαμε οταν ερθει η ωρα!
μακαρι να λες αληθεια. Σιγυρα πολλα ατομα θα χαρουν πυ το κυνηγανε χρονια αλλα και αλλοι ανεργοι που δεν εχουν τι να κανουν...
DYK ολόσωστος όπως πάντα, η ουσία δηλαδή είναι ότι εως και τώρα δεν υπάρχει τίποτα περί του θέματος. Ερώτηση, ποιά είναι η άποψη σου αν ζητήσει ο καμμένος πχ 1000 με 2000 ΕΠΟΠ το 2015 με δεδομένο να τους βάλει εκει που πραγματικά πρέπει να υπάρχει ΕΠΟΠ, θα του δώσουν το οκ ή θα φάει άκυρο όπως ο Παναγιωτόπουλος με τους 300 που είχε ζητήσει το 12;
Πολίτης, καλύτερα φίλε να σε αποθαρρύνουν έμμεσα ή άμεσα σε αυτή την ζωή παρά να σου λένε αρλούμπες ή λόγια του αέρα χωρίς βάση και να πέφτεις ψυχολογικά όταν έρθει η ώρα την αλήθειας...
Γιώργο καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ εγώ πρώτος θέλω και εύχομαι ολόψυχα να βγει προκήρυξη γιατί είναι κρίμα και άδικο να περιμένουν ολόκληροι λεβέντες τόσα χρόνια για να κάνουν έστω μια προσπάθεια για να καταταγούν κάπου.
Τώρα όσον αφορά το ερώτημα σου αν το δούμε σφαιρικά οι προηγούμενοι είχαν την τάση να κατεβάζουν τα σώβρακα δίχως διαπραγματεύσεις ή και απαιτήσεις σε κάποια επίπεδα αν θες με αποτέλεσμα να περνούσε πάντα αυτό που απαιτούσαν οι δανειστές. Κάτι τέτοιο έγινε και με το αίτημα παναγιωτόπουλου για να καταλάβεις.
Πιστεύω με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει δείξει ότι τουλάχιστον δεν θα παραδοθεί αμαχητί και το ίδιο πιστεύω θα πράξει σε ενδεχόμενο αίτημα Καμμένου για προσλήψεις ΕΠΟΠ.
Μπορεί πχ να αιτηθεί να πάρουν 4.000 και στο τέλος μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις να εγκριθούν οι 1.000 και να περάσει από νομοσχέδιο στην Βουλή ώστε να δημοσιεύσουν προκήρυξη.
Τώρα όσον αφορά το ερώτημα σου αν το δούμε σφαιρικά οι προηγούμενοι είχαν την τάση να κατεβάζουν τα σώβρακα δίχως διαπραγματεύσεις ή και απαιτήσεις σε κάποια επίπεδα αν θες με αποτέλεσμα να περνούσε πάντα αυτό που απαιτούσαν οι δανειστές. Κάτι τέτοιο έγινε και με το αίτημα παναγιωτόπουλου για να καταλάβεις.
Πιστεύω με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει δείξει ότι τουλάχιστον δεν θα παραδοθεί αμαχητί και το ίδιο πιστεύω θα πράξει σε ενδεχόμενο αίτημα Καμμένου για προσλήψεις ΕΠΟΠ.
Μπορεί πχ να αιτηθεί να πάρουν 4.000 και στο τέλος μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις να εγκριθούν οι 1.000 και να περάσει από νομοσχέδιο στην Βουλή ώστε να δημοσιεύσουν προκήρυξη.
D.Y.K έγραψε:Γιώργο καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ εγώ πρώτος θέλω και εύχομαι ολόψυχα να βγει προκήρυξη γιατί είναι κρίμα και άδικο να περιμένουν ολόκληροι λεβέντες τόσα χρόνια για να κάνουν έστω μια προσπάθεια για να καταταγούν κάπου.
ετσι παει... Και θεληση να υπαρχει δεν εχουμε παντελονατους πολιτικους να καταφερουν το οτιδηποτε...
Δέν είναι μόνο λεβέντες έξω φίλε μου που θέλουν μία και μόνο προσπάθεια πρίν τα 28 τους είναι και κάποιοι ΟΒΑ λεβέντες όπως ξέρω τουλάχιστον εδώ γύρο μου που δέν τους έκατσε και τώρα αργά ή γρήγορα αν δεν βγάλουν κάτι θα πάνε τα χρόνια τους χαμένα στο στράτευμα χωρίς να μπορούν να εκμεταλλευτούν την προϋπηρεσία τους και άν θέλουμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά άν είναι άδικο μία φορά για τους λεβέντες για τους πρώην ΟΒΑ είναι 10... Που έχουν το ίδιο όριο ηλικίας με τους υπόλοιπους... Γιατί άν κάνεις μία ανασκόπηση στο δημόσιο αυτό μόνο στο στρατό γίνεται για να μην μιλήσω εδώ για συμβασιούχους πυροσβέστες κτλπ κτλπ... Και για να μήν παρεξηγηθώ ναι εις γνώση τους πήγαν οι ΟΒΑ στο στρατό μετα την θητεία τους αλλά όχι με την προοπτική να μην βγάζουν προκηρύξεις αλλα με την προοπτική να βγάλουν ακόμα 3 σειρές απο το 2009 και μετα...
Φιλε μου ακουσε με προσεκτηκα! Επειδη εσυ ισως να μην γουσταρεις να ακουσεις την αποψη μου... Ενταξει λογικο δν μπορουμε να αρεσουμε σε ολους απορρηψε την κ μν ασχολησε! Το να καθεσαι κ να με κρινεις εσυ εμενα που δν με ξερεις καν μεγαλο λαθος! Δεν πεταω στα συννεφα ουτε διαβαζω παραμυθια. Λεω πραγματα που γνωριζω κ οπου βιωνω καθημερινα στην δουλεια μου! Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και δεν χρειαζεται να απαντησεις!
Με τον όρο "λεβέντες" αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους υποψήφιους που περιμένουν ανεξαιρέτως του αν ήταν ΟΒΑ ή όχι. Κοίτα, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Θα μπορούσαν στα κριτήρια να αυξήσουν το όριο ηλικίας για τους ΟΒΑ ή να υπαχθούν σε ειδική κατηγορία όπως γίνεται και σε κάποια σώματα ασφαλείας (βλέπε ΕΜΘ, Εθελοντές πυροσβέστες κλπ).
Ωστόσο προφανώς θα γνωρίζεις ότι οι ΟΒΑ πέραν του ηλικιακού ορίου μοριοδοτούνται έτσι κ αλλιώς με επιπλέον μόρια σε σχέση με τους υπόλοιπους και φυσικά όταν με το καλό κατατάσσονται παίρνουν και έξτρα χρονοεπίδομα συν του ότι η τριετία λαμβάνεται υπόψη για την κατοχύρωση συνταξιοδότησης.
Για την ιστορία πάντως το 75% των επιτυχόντων της ΠΑ το 2009 ήταν πρώην ΟΒΑ.
Ωστόσο προφανώς θα γνωρίζεις ότι οι ΟΒΑ πέραν του ηλικιακού ορίου μοριοδοτούνται έτσι κ αλλιώς με επιπλέον μόρια σε σχέση με τους υπόλοιπους και φυσικά όταν με το καλό κατατάσσονται παίρνουν και έξτρα χρονοεπίδομα συν του ότι η τριετία λαμβάνεται υπόψη για την κατοχύρωση συνταξιοδότησης.
Για την ιστορία πάντως το 75% των επιτυχόντων της ΠΑ το 2009 ήταν πρώην ΟΒΑ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες