Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ΤΒ έγραψε: Γεια σε όλους και Καλή Χρονιά... Μια ερώτηση είμαι πρωτοετής φοιτητής και τον Απρίλιο γίνομαι 19 (γεννηθείς του 97') επομένως η ερώτηση μου είναι η εξής: Μήπως πρέπει να πάω να κάνω τώρα την αίτηση για αναβολή λόγο σπουδών ή να περιμένω να έρθει το χαρτί ότι παρουσιάζομαι και μετά να πάω στα Κ. Ε. Π.(νομίζω) για να κάνω αίτηση αναβολής;(Είμαι τελείως άσχετος με τέτοια και δεν έχω κανένα γνωστό που να ξέρει ούτε αδέρφια ξαδέρφια φίλους λόγο ότι όλοι οι άντρες τις οικογενείας εκτός από εμένα και 2 μικρότερους ξαδέρφους που έχω είναι γεννημένοι στο εξωτερικό και είμαι ο πρώτος μετά από πολλά χρονιά που θα υπηρέτηση στον Ελληνικό Στρατό). Οπότε χρειάζομαι την βοήθεια σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων... !

Εμείς σε ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ. Φίλε μου, η ερώτηση σου, ειναι χιλιοαπαντημένη στις προηγούμενες σελίδες, το νήμα αυτό έφτασε 30 σελίδες καθοτι απαντιώνται οι ίδιες ερωτήσεις, καλή σου ανάγνωση!
sotoc97
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από sotoc97 »

Καλησπερα
Προσπαθω να βρω απαντηση στην ερωτηση μου σε διαφορα sites αλλα επειδη εχω μπερδευτει θα την κανω εδω. Ειμαι γεννημενος το 97 και περυσι εκανα την απογραφη οπως επρεπε. Τωρα που περασα σε ΤΕΙ μπορει να μου απαντησει καποιος αν πρεπει να κανω αλλες ενεργειες για αναβολη; Συγνωμη αν η ερωτηση εχει απαντηθει, ειμαι καινουργιος στο forum.
Ευχαριστω προκαταβολικα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα πάρει χαρτί από τη Γραμματεία των ΤΕΙ που θα δηλώνει ότι φοιτάς στο συγκεκριμένο ΤΕΙ, και μετά θα πάς στη Στρατολογική Υπηρεσία που υπάγεσαι για να καταθέσεις το έγγραφο και να σου δώσουν απο'κει αποδεικτικό αναβολής στράτευση λόγω σπουδών.

Αυτό έπρεπε να το κάνεις αμέσως με το που εγγράφηκες στη Σχολή.
oldsoldier
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oldsoldier »

Και τώρα να το πάει δεν έχει πρόβλημα νομίζω!
Nikos11
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos11 »

Καλημερα σε ολους,

Μια απλη αλλα σημαντικη ερωτηση. Κανω διδακτορικο στην αγγλια και πρεπει να δωσω τα χαρτια για την αναβολη. Το statement of student status χρειαζονται; Αυτο γραφει το πτυχιο, το full time, και το ποτε τελειωνω. Επισης η θεωρηση για την γνησιότητα τους που γινεται στην Αγγλια; Αφου γινει η θεωρηση το στελνω στην ελλαδα για μετραφραση;

Ευχαριστω για την βοηθεια!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Nikos11 έγραψε:Καλημερα σε ολους,

Μια απλη αλλα σημαντικη ερωτηση. Κανω διδακτορικο στην αγγλια και πρεπει να δωσω τα χαρτια για την αναβολη. Το statement of student status χρειαζονται; Αυτο γραφει το πτυχιο, το full time, και το ποτε τελειωνω. Επισης η θεωρηση για την γνησιότητα τους που γινεται στην Αγγλια; Αφου γινει η θεωρηση το στελνω στην ελλαδα για μετραφραση;

Ευχαριστω για την βοηθεια!

Η μετάφραση μέσω δικηγόρου γίνεται. Η θεώρηση για την γνησιότητα σωστά στην Αγγλία είναι το ορθοτερο να την κάνεις. Ναι, πρώτα θεώρηση, και μετά μετάφραση είναι η λογική και σωστή σειρά.

Nikos11
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nikos11 »

Ευχαριστω για την απαντηση Την θεωρηση την κανω μεσω αυτου του website; https://www.gov.uk/get-document-legalised

Νικος

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Nikos11 έγραψε:Ευχαριστω για την απαντηση Την θεωρηση την κανω μεσω αυτου του website;https://www.gov.uk/get-document-legalised

Νικος

Νίκο, περιηγήθηκα στο site που μου έστειλες, και ναι, πιστοποιητικά σπουδών μπορούν νς θεωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση, ενημερωσέ μας.

Nikos11
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nikos11 »

Ναι αυτο το website εχει σαν link το προξενειο http://www.greekembassy.org.uk

Εαν στειλω φωτοτυπια θα την δεχτουνε; Εχετε γνωση αν καποιος αλλος εχει κανει αυτη την διαδικασια στην αγγλια;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Nikos11 έγραψε:Ναι αυτο το website εχει σαν link το προξενειο http://www.greekembassy.org.uk

Εαν στειλω φωτοτυπια θα την δεχτουνε; Εχετε γνωση αν καποιος αλλος εχει κανει αυτη την διαδικασια στην αγγλια;

Όχι, δεν έχω γνώση σε αυτό που με ρωτάς, ότι γβωρίζω το λέω. Προσωπική μου άποψη, καθότι πάντα επιθυμώ να δίνω ασφαλής απαντήσεις, να επικοινωνήσεις μαζί τους, ειτε να πας απο εκεί, είτε εαν υπάρχει η δυνατότητα η τηλεφωνική. Πάντως έχεις πιάσει την άκρη του νηματος, οπότε δεν Θα αργήσεις να ξεμπερδέψεις.

Άβαταρ μέλους
Kostakis_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Kostakis_ »

Μια ερώτηση, παίδες. Έχω πάρει 6μηνη αναβολή για λόγους υγείας. Εάν η αναβολή τελειώνει το Μάιο, θα μπω Ιούλιο; Ευχαριστώ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Kostakis_ έγραψε:Μια ερώτηση, παίδες. Έχω πάρει 6μηνη αναβολή για λόγους υγείας. Εάν η αναβολή τελειώνει το Μάιο, θα μπω Ιούλιο; Ευχαριστώ.

Μιλα με στρατολογια ωστε να σε παρουν αμα θες και δεν έχει συμπληρωθεί η ΕΣΣΟ. Επίσης ανακοινώνονται λίστες, για το ποιοί θα καταταχθούν εξ'αναβολής.

Προσωπικά είμαι -σχεδόν- πεπεισμένος ότι θα σε πάρουν Ιούλιο. Μίλα μαζί τους στην στρατολογία. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Kostakis_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εννοείς ότι υπάρχει πιθανότητα να καταφέρω να μπω Μάιο; Δεν πρέπει να τελειώσει η αναβολή ώστε να μου έρθει χαρτί κατάταξης;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dn24 έγραψε:
Kostakis_ έγραψε:Μια ερώτηση, παίδες. Έχω πάρει 6μηνη αναβολή για λόγους υγείας. Εάν η αναβολή τελειώνει το Μάιο, θα μπω Ιούλιο; Ευχαριστώ.

Μιλα με στρατολογια ωστε να σε παρουν αμα θες και δεν έχει συμπληρωθεί η ΕΣΣΟ. Επίσης ανακοινώνονται λίστες, για το ποιοί θα καταταχθούν εξ'αναβολής.

Προσωπικά είμαι -σχεδόν- πεπεισμένος ότι θα σε πάρουν Ιούλιο. Μίλα μαζί τους στην στρατολογία. Ευχαριστώ.

Όχι, Μάϊο δεν μπαίνεις, εννοώ μήπως σε πάνε για Σεπτέμβρη. Επίσης, θα πας στην Στρατολογία μέσα στον Μάϊο, και όχι αργότερα, καθότι εαν θέλεις να καταταχθείς με την σηγκεκριμένη ΕΣΣΟ Ιουλίου, δεν θα πρέπει να αργήσεις απο τις 30/5 να περάσεις απο εκεί.

Άβαταρ μέλους
Kostakis_
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εντάξει, φίλε. Να 'σαι καλά!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες