Βάσεις/Μόρια και κριτήρια για ΟΠΠΙ (2021)
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 42
Κάνεις κάτι που έχουν κάνει χιλιάδες. Στην εκπαίδευση σας. Σας Κρατάνε ότι και να γίνει. Εμάς κόβανε το 70%. Και δεν έβγαλες ιατρική. Δεν έκανες κάτι που δεν μπορεί να κάνει καποιος άλλος αν είσαι λίγο έξυπνος κατάλαβε το. Και φυσικά θεωρώ ότι πρέπει να παίρνουν μόρια οι ειδικές δυνάμεις. Αλλά όχι να κόβουν την προεδρική φρουρά το θεωρώ τουλάχιστον ντροπη
- Wolf93
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 18
Απλα λεω οτι ως τσολιας κανεις μια θητεια που εκτος απο πειθαρχια και υπομονη δε σου μαθαινει κατι πανω στο καθαρα στρατιωτικο και επιχειρισιακο κομματι.Για παραδειγμα εγω στη θητεια μου εριξα με 8 διαφορετικα οπλα, αν πηγαινα τσολιας δε θα εριχνα με τπτ. Αυτο εξηγω οτι δεν αποκτας εμπειρια πανω σε κατι!
Διαβάζω τόση ώρα αυτά που λέτε. Χωρια ότι δεν υπάρχει λόγος, θα ήθελα να σε διορθώσω σε κάτι. Δε ξέρω ποιος σου είπε ότι στις ειδικές δυνάμεις τους κρατάνε ότι και να γίνει αλλά στις καταδρομες που ήμουν εγώ, μπήκαμε 97 άτομα και μείναμε 38.
-
- Αρχιλοχίας
Gpap95 έγραψε:Διαβάζω τόση ώρα αυτά που λέτε. Χωρια ότι δεν υπάρχει λόγος, θα ήθελα να σε διορθώσω σε κάτι. Δε ξέρω ποιος σου είπε ότι στις ειδικές δυνάμεις τους κρατάνε ότι και να γίνει αλλά στις καταδρομες που ήμουν εγώ, μπήκαμε 97 άτομα και μείναμε 38.
Λειπει ο μαρτης απο την σαρακοστη; Λεω και εγω Αχαχα
- Xrounk
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 15
Παιδιά χαλαρώστε γιατί τά ξέρω πολύ καλά μπήκαν χωριανακια μου που φόραγαν γυαλιά από πάτο γαζοζας και έβγαλαν εδ και μόλις πήγαν μονάδες δεν έκαναν ούτε μια άσκηση μπήκαν χοντροί βγήκαν Πίο χοντροί όλα είναι πλέον ρευστά τά έχουν ισοπέδωση όλα ένα βύσμα και τελειώσαμε. Για αυτό σάς λέω μήν λέτε πολλά και ρεζιλευομαστε αυτά να τα λέτε στους φίλους σάς τους πεζικάριος όχι μεταξύ μας
Συμφωνώ. Μίλησα για τη δική μου σειρά πως ήταν. Όντως πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει
- Scott1926
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Φιλε δεν υπηρετησα σαν τσολιας ειδικες δυναμεις τελειωσα αλλα κοψτο λιγο γιατι γελαει ο κοσμος... Λιγο σεβασμος σε αυτα τα παιδια που πανε δεν βλαπτει... Που ησουν και εκανες ανακαταληψη βραχονησιδας με zodiak και ολα τα αλλα που ειπες δηλαδη... Αν νομιζεις οτι ο τσολιας απλα βαραει σκοπια πρεπει καποιος να σου εξηγησει δυο πραγματακια τα οποια αναφερεις και μονος σουWolf93 έγραψε:Αμα νομιζεις οτι ειναι το ιδιο να κανεις ανακαταληψη βραχονησιδας με Zodiak βρεγμενος με 10 κιλα εξοπλισμο και να χεις χρεωμενη Trigigon Knf διοπτρα με 5.000? στο M16, με το να βαρας σκοπια Ως τσολιας ακινητος οκ παω πασο!Δεν εχεις καποια εμπειρια πανω σε επιχειρισιακα θεματα!
-
- Αρχιλοχίας
Gpap95 έγραψε:Συμφωνώ. Μίλησα για τη δική μου σειρά πως ήταν. Όντως πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει
αχαχα κλασσικος ελληνας φανταρος ειδικοδυναμιτης. Αυτος ετρωγε φιδια και περασε δυσκολα και οι επομενες σειρες ηταν λελα.(ολοι ετσι λεμε)
Φίλε ούτε γκόμενα να σε είχα με τόσο που ασχολείσαι μαζί μου. Οσα για τα υπόλοιπα που λες, δε χρειάζεται να ασχοληθώ.
- Brabus
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 9
Πολύ σωστά και για μερικούς εξυμνούς που λένε ότι θέλει Βίσμα για ΥΕΑ ειδικές δύναμης δεν ισχύει. Γιατί θέλω να πληροφορήσω μερικούς εγώ προσωπικά έκανα 14 μήνες ΥΕΑ ειδικούς δύναμης και ναι φίλε να πάρω 1000 μόρια ! Γτ ναι υπήρχαν και μέρες καλο περάσεις αλλά υπήρχαν ακόμα περισσότερες με πολύ πίεση και καψώνια και δεν είναι και ότι εύκολο να πηδάς για πρώτη σου φορά από αεροπλάνο πιστέψαμε!
- Charlie Harper 13
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 133
Brabus το σχολιο σου λογω των λαθων μου προκαλεσε γελιο. Πρωσοπικα θα σου πω οτι οι θεσεις για την εκπαιδευση ειδικων δυμναμεων ειναι λιγες και βυσματικες.
-
- Αρχιλοχίας
Gpap95 έγραψε:Φίλε ούτε γκόμενα να σε είχα με τόσο που ασχολείσαι μαζί μου. Οσα για τα υπόλοιπα που λες, δε χρειάζεται να ασχοληθώ.
Μα τι να ασχοληθεις αφου την αληθεια λεω εγω περυσι απολυθηκα τα ιδια λεγαμε και εμεις οτι τρωγαμε φιδια και οι επομενοι περνανε λελα. Ετσι ειναι παντου. Και οταν μεγαλωσουμε θα λεμε στα παιδια μας αχχχ χαλασε ο στρατος.
-
- Αρχιλοχίας
Charlie Harper 13 έγραψε:Brabus το σχολιο σου λογω των λαθων μου προκαλεσε γελιο. Πρωσοπικα θα σου πω οτι οι θεσεις για την εκπαιδευση ειδικων δυμναμεων ειναι λιγες και βυσματικες.
Προσωπικα*
Φίλε εγώ σου είπα απλά πόσοι μείναμε. Δε σου είπα προσωπικά αν πέρασα άσχημα ή όχι. Ητσν μια εμπειρία με τα καλά και τα κακα. Και για το αν είναι δύσκολα ή όχι, παίζει ρόλο ο διοικητής και οι εκπαιδευτές σου και αυτό νομίζω το ξέρουν όλοι. Τέλος πάντων τελειώνει το θέμα εδώ
Και προφανώς αλλιώς ήταν πριν 30 χρόνια και αλλιώς τώρα. Όπως αλλιώς θα είναι και σε 30 χρόνια από τώρα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες