Έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή;

Κλειδωμένο

Πιστεύετε ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα επιβίωνε η Ελλάδα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Απρ 10, 2017 7:53 pm

Ναι
344
57%
Οχι
258
43%
Δ/Ξ - Δ/Α
5
1%

Σύνολο ψήφων: 607

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 142

Δημοσίευση από yandr »

Ένα αυτό και φαντάσου να δανείζουν οι Σλοβάκοι με 300 ευρώ μισθό (τους χρωστάμε 700 εκατομμύρια) τον δραχμαζάνη για να κάνει 751 τον κατώτατο εδώ.

Συζητήσεις για εσωτερική κατανάλωση...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 97
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι μόνο που οι Σλοβάκοι θα πάθαιναν εγκεφαλικό
αν τους έλεγες ότι "δάνεισαν" μια χώρα για να μην χρεοκοπήσουν Γερμανικές, Γαλλικές, και Αυστριακές τράπεζες που κατείχαν Ελληνικά ομόλογα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Τις οποίες μετά τράπεζες θα έπρεπε να στηρίξουν με τα ευρώ τους οι πολίτες των χωρών.

Απορώ πως συνεχίζετε να μην καταλαβαίνετε πως λειτουργεί η οικονομία. Τι διάολο, όλοι κουμουνιστές έγιναν ξαφνικά; Και δεν το λέω υποτιμητικά, απλά ο κουμουνισμός έχει μία εντελώς δική του θεώρηση περί οικονομίας.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι λέγεται "κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα" που σε συνδυασμό με το "σύστημα πυραμίδας Ponzi" φτιάχνεις το λεγόμενο "πιστωτικό καπιταλισμό" όπου χρέος=χρήμα και "το χρήμα δημιουργεί χρήμα από αέρα κοπανιστό" όπου "αέρας κοπανιστός"="μόχλευση".

Αυτό για όσους αναρωτιούνται γιατί τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι 1 ΤΕΤΡΑΚΙΣ τρις. Δολάρια και το Παγκόσμιο ΑΕΠ 64 τρις. Δολάρια.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Μωρέ και κλάσε με να αγιάσω να λέγεται τελικά οι πολίτες θα την πληρώσουν.

Το χρέος μας είναι προς τα ευωπαϊκά κράτη και επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να διαχωρίζουμε το κράτος από τους πολίτες να ξέρετε ότι αυτό έξω δεν συμβαίνει. Κρατικό χρέος σημαίνει χρέος προς τους πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το ξέρεις ότι το "τραπεζικό χρέος" περιλαμβάνεται στα Κρατικά χρέη "προς τους Ευρωπαίους πολίτες";

Δεν έχω καμία αντίρρηση να πληρωθεί διακρατικό χρέος. Θα παρακαλούσα όμως χρεή τραπεζών μεγέθους Deutsche Bank,Commerzbank,Raffeisen,Dexia και πάει λέγοντας να διαχωριστούν, και όχι να πηγαίνουν οι φόροι ΜΑΣ στη μαύρη τρύπα τους.

Δηλαδή έλεος, δεν θα γίνουμε "ζόμπι" επειδή έπεσαν έξω τα τζιμάνια-traders των τραπεζών. Τέτοιες βλακείες έκανε και η Ιαπωνία πριν 25 χρόνια και ακόμη να ορθοποδήσουν οι τράπεζες της.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Αδυνατώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σου.

Σε κάθε περίπτωση, ο 'μαραθώνιος' διαπραγμάτευσης τελειώνει σε μερικές μέρες και θα δούμε τι θα προκύψει.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Γενικά δεν πέφτω συχνά έξω στις προβλέψεις μου.

Μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις σήμερα, νομίζω ότι είμαστε ήδη εκτός ευρώ. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ (όσο πολύ και αν το θέλω) κανένα σενάριο με το οποίο μένουμε στην ευρωζώνη.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα να δω πως θα μπορούσε να διαψευστεί η κοσμοθεωρία μου.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γιατί πίστευες ότι θα μέναμε; Από τη στιγμή που άνοιξε αυτό το θέμα πριν 5 χρόνια και συντηρούνταν ψηλά στην ατζέντα με διλλήματα "νέα μέτρα ή χρεοκοπία και δραχμή" ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα γινόταν. Αυτοί που δεν το πίστευαν ή ήταν αφελείς ή υπερβολικά "ρομαντικοί".

Για να δούμε τι "μουτζούρη" θα φάει η Γερμανία. Υπόψιν το παρακάτω είναι από το 2012 και επιβεβαίωνε την εκτίμηση του Charles Dalara για κόστος 1 τρις. Ευρώ από τυχόν έξοδο της Ελλάδος.

Εικόνα

Κατά τα άλλα, "η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής ψόφησε". Το λές και success story...
pame_pali
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από pame_pali »

Μονο διαχειρηστες μπρουν να παρουν μερος εδω;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ανοικτό για όλα τα μέλη είναι.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Απλά τσακώνονται καλύτερα οι διαχειριστές Εικόνα
pame_pali
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από pame_pali »

yandr έγραψε:Απλά τσακώνονται καλύτερα οι διαχειριστές Εικόνα

χαχοαχοαχοχαχο

σας παρακολουθω μερες τωρα για αυτο ρωτησα.ΕικόναΕικόνα

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Καλησπέρα παιδιά. Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άλλωστε ήμουν ένας απ' αυτούς που ήθελαν να βγει ο Συριζα και τον στήριξαν, αρχικά για κάποιους άλλους λόγους που τελικά έμειναν εκτός "προγραμμάτων". Προέχει η οικονομία.

Ο Συριζα ήρθε με διάθεση να επιτεθεί σε όλους και να πει αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός. Πιστεύει ότι έχοντας με το μέρος του το λαό, μπορεί πια να κάνει ό, τι θέλει, ακόμη και να μας θέσει εκτός ευρώ. Αν και είχα μια αισιοδοξία πριν τις προγραμματικές ότι μπορεί να σκεφτεί λογικά και να συμβιβαστεί με κάποια πράγματα, τελικά δεν το έκανε. Λίγες οι πιθανότητες να μείνουμε στο ευρω. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Θα είναι απλά δραχμή; Ή θα είναι χρεοκοπία; Γιατί βλέπω ότι πολλοί δεν τα συνδιάζουν αυτά τα δυο, που όμως είναι ένα. Είμαστε όντως έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Terminator »

Πράγματι yandr ο nassos σε ενα προηγούμενο ποστ είχε δίκιο ενα τεράστιο μέρος του κρατικού χρέους είναι τραπεζικό και σε αυτό φέρει τεράστια ευθύνη τοσο η τοτε διοίκηση της ΤτΕ οσο και ο τότε ΥΠΟΙΚ που το 2008 επέτρεψε στο ελληνικό δημόσιο να φορτωθεί τα τραπεζικά χρέοι αυξάνοντας το υπάρχον κρατικό χρέος κατά περίπου 80 δις ευρώ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης