fideas emk έγραψε:Ρε παιδια μια απορια ΔΕΑ (ΕΔ) με ΔΕΑ (ΠΖ) ποια η διαφορα; Ποιο πολλα μορια; Για πιο λογο. Περα απο το βυσμα. Κανουν αλλα αθληματα; Εγω ποτε δεν Ειδα στη ζωη μου ΔΕΑ (ΕΔ). Τουλαχιστον δεν ακουσα κανενα να αναφερεται ετσι. Ολοι ΔΕΑ (ΠΖ) στη μοιρα.
Μα ΔΕΑ (ΠΖ) είναι αφού βγάζουνε την ΣΕΑΠ απλά ανήκουνε στις ειδικές δυνάμεις και μετά την ΣΕΑΠ κάνουνε ένα μήνα εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων και παίρνουνε παραπάνω μόρια ...
Ναι τα ξερω αυτα απλα για καποιο λογο υπαρχουν λιγοι δοκιμοι ειδικων δυναμεων που ειναι (ΔΕΑ (ΕΔ) οχι ΔΕΑ (ΠΖ) που υπηρετουν ειδικες δυναμεις και δεν ηξερα ποια η διαφορα... Οι δοκιμοι (ΠΖ) στη μοιρα λεγανε οτι απλα οι ΔΕΑ (ΕΔ) ειναι μεγαλα βυσματα. Απλα δε ξερω τι παραπανω κανουν στη ΣΕΑΠ (αν κανουν) ...
Οι ΔΕΑ βγάζουν το ΣΒΕΚ (Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Καταδρομών) στην Ρεντίνα (αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην ΣΕΑΠ) και στην μοναδική περίπτωση που μετράνε ώς διπλά τα μόριά τους είναι σε προκηρύξεις που βγάζει η Αστυνομία για Ειδικούς Φρουρούς.(800 έναντι 400 που παίρνουν οι ΔΕΑ στα υπόλοιπα όπλα / σώματα και οι κληρωτοί των ΕΔ). Κατά τα άλλα κλάιν μάιν. Σιγά τα ωά!
Αρα μονο ΟΥΚ δηλαδη! Τιποτα δε κανουν οι καταδρομεις... Δε ξερω αν εισουν εκπαιδευτης στη Ρεντινα Στο Καταδρομων αλλα αυτα που ειδα εγω αλλα δειχνουν. Δε ξερω τι μαθαινουν, αλλα σιγουρα εχει ενα πονο το σχολειο. Για κληρωτους ειναι το πιο δυσκολο σχολειο που υπαρχει. Αν λεει κατι αυτο βεβαια
Μονιμος αλλωστε (αξιωματικος) μου ειπε οτι δε κανουν πολλα παραπανω απο τους ΔΕΑ... Στο Καταδρομων.
fideas emk έγραψε:Αρα μονο ΟΥΚ δηλαδη! Άρα λάθος διαπίστωση δηλαδή! Τιποτα δε κανουν οι καταδρομεις Οι καταδρομείς κάνουν αυτό που πρέπει! Αρκετοί (κυρίως ΕΠΟΠ) γκρινιάζουν! Άς μην το επέλεγαν ... Δε ξερω αν εισουν εκπαιδευτης στη Ρεντινα Στο Καταδρομων αλλα αυτα που ειδα εγω αλλα δειχνουν.Όχι, αλλά τυγχάνει να έχω υπηρετήσει και να έχω κάνει και εκπαιδευτής σε πολύ πιο μάχιμες μοίρες. Και εννοείται ότι έχω περάσει απο την Ρεντίνα, αλλά ώς εκπαιδευόμενος. Δε ξερω τι μαθαινουν, αλλα σιγουρα εχει ενα πονο το σχολειο.Και 2 πόνους θα μπορούσε να πεί κανείς, αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια με την δάφνη είναι πολύ πιο... Ευχάριστη! Για κληρωτους ειναι το πιο δυσκολο σχολειο που υπαρχει.Δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό. Εξ'όύ και ο πόνος που λέγαμε. Αν λεει κατι αυτο βεβαια Φυσικά και λέει. Άν δεν έλεγε άλλωστε δεν θα κότσαραν μια δάφνη στο κεφάλι τους, ούτε οι ΜΑΛΙΤΕΣ θα πέρνανε εξτρά χρήματα για τις συντηρήσεις, ούτε θα μετρούσανε διπλά τα μόρια σε κάποιους διαγωνισμούς του δημοσίου κλπ κλπ.
Μονιμος αλλωστε (αξιωματικος) μου ειπε οτι δε κανουν πολλα παραπανω απο τους ΔΕΑ... Στο Καταδρομων.Το ίδιο ισχύει και για την ΣΕΑΠ με τους ΔΕΑ του ΠΖ και την Ευελπίδων.(Φυσικά σε ότι αφορά την Στρατιωτική Εκπαίδευση)
Δηλαδη για να καταλαβω συγκρινετε το σχολειο καταδρομων με το σσοεκ/σεδ ελεοσσσσς ρε παιδια απολυτως καμια σχεση θα συμφωνησω ομως οτι ειναι δυσκολο σχολειο για κληρωτο αλλα δεν υπαρχει συγκριση με το σχολειο καταδρομων μην τα ισοπεδωνουμε ολα ευχαριστω
Γεία σας Παιδιά , θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Όταν πέρασα περιοδέυον, στην τρέλα του λυκείου είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις. Τώρα επείδη τελιώνω μηχανολόγος σε πανεπιστήμιο, μου ήρθε το χαρτί για ΥΕΑ ειδικες δυνάμεις. Επείσης είμαι ο μεγαλύτερος απο τρεία αδέλφια (οπότε μάλον μου δίνεται η επιλογή του να κάνω απλά τους 8 μήνες) .
Θέλω να σας ρωτίσω τα εξείς : Τι λεφτά πέρνουν οι ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων;
Μου δίνετε η επιλογή να μην πάω, λόγω μειωμένης θετείας (8 μηνών);
Αν τέλικά θελίσω να πάω Για αυτόυς τους 5 παραπάνω μήνες, Λόγω του οτί δεν βρίσκω δουλεία σαν μηχανολόγος... Πιστέυετε ότι αξίζει; Ή να κάνω τους 8 μου μήνες, και να βγώ έξω αναζητώντας δουλειά ΠΑΝΤΟΥ ;