Πρόσληψη για Εποχικούς Πυροσβέστες (2019)
Από ότι καταλαβαίνω Γιάννη δεν είσαι επιτυχών και προσπαθείς να μας κάνεις εμάς που είμαστε να το μετανιωσουμε η να μας απογοητεύσεις καθώς εδώ και μέρες αναφέρεις να προσέξουμε τη σύμβαση που θα υπογράψουμε και Τώρα λες όταν υπογράψουμε. Πληροφοριακά να σε ενημερώσω ότι υπογράψαμε όλοι ήδη, το αν θα αλλάξει κυβέρνηση και θα μας πετάξει στο δρόμο ας το αποφασίσουν οι κυβερνώντες. Προς το παρών κάνουμε εκπαίδευση και είμαστε και οι 962 ενωμένοι και ενθουσιασμένοι με την νέα μας δουλειά-λειτουργημα.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι.
Επιτυχων ήμουν στα μόρια, απλά δεν συνέχισα τη διαδικασία. Το έψαξα το θέμα και το λέω και σε εσάς.
Διαλέξτε εποχικοί ή Κούλης (προκηρύξεις).
Και τα δυο δεν γίνονται. Θα το δείτε στη συνέχεια.
Διαλέξτε εποχικοί ή Κούλης (προκηρύξεις).
Και τα δυο δεν γίνονται. Θα το δείτε στη συνέχεια.
Thchar έγραψε:Από ότι καταλαβαίνω Γιάννη δεν είσαι επιτυχών και προσπαθείς να μας κάνεις εμάς που είμαστε να το μετανιωσουμε η να μας απογοητεύσεις καθώς εδώ και μέρες αναφέρεις να προσέξουμε τη σύμβαση που θα υπογράψουμε και Τώρα λες όταν υπογράψουμε. Πληροφοριακά να σε ενημερώσω ότι υπογράψαμε όλοι ήδη, το αν θα αλλάξει κυβέρνηση και θα μας πετάξει στο δρόμο ας το αποφασίσουν οι κυβερνώντες. Προς το παρών κάνουμε εκπαίδευση και είμαστε και οι 962 ενωμένοι και ενθουσιασμένοι με την νέα μας δουλειά-λειτουργημα.
φΙΛΕ μ μπραβο που εισαι χαρουμενος γτ και εγω ημουνα μεχρι που μας ειπανε οι ιδιοι οι αξιωματικοι οτι καθε χρονο θα γινει αυτο και παλι με προκυριξη γτ λεει οτι δε θελει να περνει συνεχεια τα ιδια ατομα η πυροσβεστικη γτ μετα θελουνε να μπουνε κανονικα. Μακαρι να ειναι μουφες και να γινουνε ολα οπως τα περιμενουμε ρε φιλε. Αλλα μας εχουνε κοψει τα φτερα οχι τυποι που γραφουνε εδω αλλα οι ιδιοι εκει στη πυροσβεστικη. Εμενα δε με περνει πολυ γτ ειμαι σχετικα μεγαλος αν ημουνα 20,22 σε ηλικια δε θα με ειχα κανενα προβλημα αλλα πλεον πρεπει να βλεπω το μελλον μου με περισσοτερο. Σιγουρα πρεπει να οργανωθουμε. Καλη μας επυτιχια. Το μονο θαρρος ειναι οτι καποια στελεχη που εχω μιλησει ειπαν οτι ηταν τεραστιο λαθος να περνει απο πανελλαδικες 18 χρωνα παιδακια και αυτο σιγουρα δεν θα ειναι για καλο στο μελλον.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 41
ττ έγραψε:Thchar έγραψε:Από ότι καταλαβαίνω Γιάννη δεν είσαι επιτυχών και προσπαθείς να μας κάνεις εμάς που είμαστε να το μετανιωσουμε η να μας απογοητεύσεις καθώς εδώ και μέρες αναφέρεις να προσέξουμε τη σύμβαση που θα υπογράψουμε και Τώρα λες όταν υπογράψουμε. Πληροφοριακά να σε ενημερώσω ότι υπογράψαμε όλοι ήδη, το αν θα αλλάξει κυβέρνηση και θα μας πετάξει στο δρόμο ας το αποφασίσουν οι κυβερνώντες. Προς το παρών κάνουμε εκπαίδευση και είμαστε και οι 962 ενωμένοι και ενθουσιασμένοι με την νέα μας δουλειά-λειτουργημα.
φΙΛΕ μ μπραβο που εισαι χαρουμενος γτ και εγω ημουνα μεχρι που μας ειπανε οι ιδιοι οι αξιωματικοι οτι καθε χρονο θα γινει αυτο και παλι με προκυριξη γτ λεει οτι δε θελει να περνει συνεχεια τα ιδια ατομα η πυροσβεστικη γτ μετα θελουνε να μπουνε κανονικα. Μακαρι να ειναι μουφες και να γινουνε ολα οπως τα περιμενουμε ρε φιλε. Αλλα μας εχουνε κοψει τα φτερα οχι τυποι που γραφουνε εδω αλλα οι ιδιοι εκει στη πυροσβεστικη. Εμενα δε με περνει πολυ γτ ειμαι σχετικα μεγαλος αν ημουνα 20,22 σε ηλικια δε θα με ειχα κανενα προβλημα αλλα πλεον πρεπει να βλεπω το μελλον μου με περισσοτερο. Σιγουρα πρεπει να οργανωθουμε. Καλη μας επυτιχια. Το μονο θαρρος ειναι οτι καποια στελεχη που εχω μιλησει ειπαν οτι ηταν τεραστιο λαθος να περνει απο πανελλαδικες 18 χρωνα παιδακια και αυτο σιγουρα δεν θα ειναι για καλο στο μελλον.
Καλά και οι προηγούμενοι 5 χρόνια ήταν να κάτσουν, και 5 έγιναν 20 και 25 σε μερικές περιπτώσεις. Το αν θα σε βάλουν για 1 ή για 5 χρόνια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διεκδικήσεις μια επαναπρόσληψη. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές, η πυροσβεστική δεν είναι 5μηνο στο δήμο, όσο και αν θέλουν να το κάνουν έτσι, τα σωματεία έχουν διαφορετική άποψη.
Η κατάσταση είναι περίπλοκη το σίγουρο είναι πως η προκύρηξη αναφέρεται σε νέα προκύρηξη κατά τον μήνα Ιανουάριο, χωρις να διευκρινίζει εάν πρόκειται για συμπληρωματική (δηλαδή πλήρωση των ατόμων τα οποία δεν θα επιθυμούν να συνεχίσουν για δεύτερη αντιπυρική) η για ολόκληρη την διαδικασία απ την αρχή. Κατά την άποψή μου αυτό αναλύεται στα εξής σενάρια.1. Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος δεν είναι υπέρ των συμβασιούχων και θα προσπαθήσει να αποφύγει εντελώς τον θεσμό των εποχικών βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο δεδομένου των τεραστίων ελλείψεων σε προσωπικό στο σώμα.2. Νέα προκύρηξη, κάτι τέτοιο θα έβαζε όλους εμάς στην ίδια διαδικασία αλλά δεδομένου του ότι θα έχουμε την extra μόριοδοτιση της πρώτης μας αντιπυρικής ο πυρήνας των 972 θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος οπότε δώρον αδωρον.3. Νεα προκύρηξη και αλλαγή κριτηρίων πχ. Υπολογισμός βαθμού απολυτηρίου κάτι τέτοιο θα άλλαζε τα άτομα στο σύνολο κάθε χρόνο και έτσι αυτοί που θα μπαίνουν κάθε χρόνο θα είναι καινούριοι και δεν θα αποκτήσουν ποτέ δικαίωμα στην διεκδίκηση για κάτι καλύτερο. Κάτι τέτοιο είναι που πρέπει και να αποφευχθεί από μας. Πρέπει να πορευτουμε ενωμένοι και να διεκδίκησουμε περισσότερα ήδη είμαστε αδικημένοι καθώς με το 4μηνο δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας. Επομένως άμεση εγγραφή στα σωματεία και διεκδίκηση της άμεσης επαναπροσληψης μας για του χρόνου.
Παιδιά δεν το πιάσατε ακόμη το νόημα. Καλή αρχή στο Πυροσβεστικο Σώμα😉
#Το εποχικό είναι δεσμευτικό!
#Το εποχικό είναι δεσμευτικό!
Αντώνης έγραψε:Η κατάσταση είναι περίπλοκη το σίγουρο είναι πως η προκύρηξη αναφέρεται σε νέα προκύρηξη κατά τον μήνα Ιανουάριο, χωρις να διευκρινίζει εάν πρόκειται για συμπληρωματική (δηλαδή πλήρωση των ατόμων τα οποία δεν θα επιθυμούν να συνεχίσουν για δεύτερη αντιπυρική) η για ολόκληρη την διαδικασία απ την αρχή. Κατά την άποψή μου αυτό αναλύεται στα εξής σενάρια.1. Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος δεν είναι υπέρ των συμβασιούχων και θα προσπαθήσει να αποφύγει εντελώς τον θεσμό των εποχικών βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο δεδομένου των τεραστίων ελλείψεων σε προσωπικό στο σώμα.2. Νέα προκύρηξη, κάτι τέτοιο θα έβαζε όλους εμάς στην ίδια διαδικασία αλλά δεδομένου του ότι θα έχουμε την extra μόριοδοτιση της πρώτης μας αντιπυρικής ο πυρήνας των 972 θα συνεχίσει να είναι ο ίδιος οπότε δώρον αδωρον.3. Νεα προκύρηξη και αλλαγή κριτηρίων πχ. Υπολογισμός βαθμού απολυτηρίου κάτι τέτοιο θα άλλαζε τα άτομα στο σύνολο κάθε χρόνο και έτσι αυτοί που θα μπαίνουν κάθε χρόνο θα είναι καινούριοι και δεν θα αποκτήσουν ποτέ δικαίωμα στην διεκδίκηση για κάτι καλύτερο. Κάτι τέτοιο είναι που πρέπει και να αποφευχθεί από μας. Πρέπει να πορευτουμε ενωμένοι και να διεκδίκησουμε περισσότερα ήδη είμαστε αδικημένοι καθώς με το 4μηνο δεν δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας. Επομένως άμεση εγγραφή στα σωματεία και διεκδίκηση της άμεσης επαναπροσληψης μας για του χρόνου.
τα ειπες τελεια φιλε μου, νομιζω αυτο θελουν καθε χρονο καινουργια ατομα για να μην εχουν τα αιτηματα να τους ζητανε θεση μονιμη. Αν βαλουνε με απολυτηριο (που δεν νομιζω) θα ειναι μεγαλοι αλητες πραγματικα. Για ενα κοματι ψωμι σε λιγο θα μας ζητανε και τιτλο απο το harvard. Στην ελλαδα ο εργασιακος μεσαιωνας ειναι χειρωτερος και απο την ταγκανικα. Αλλο παλι αυτο με 4 μηνες ουτε ανεργια δε θα παρουμε. Οσο για τον αλλον που λεει για τον κουλη αυτος οχι μονο δε περνει ατομα αλλα το 2014 που ηταν με αυτον τον ασχετο το κικιλια που ειχε βαλει δεν υπηρχε ουτε μιση πιθανοτητα για καμια προκυριξη.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 41
Παιδία να οργανωθούμε, μίλησα με το πανελλήνιο σωματείο, είναι αισιόδοξοι, και μάλιστα κάτι ακούγεται ότι θέλουν να μας απορροφήσουν του χρόνου λόγο έλλειψης στο σώμα, βέβαια αυτό ακούστηκε αλλά δεν πρέπει να καταπιανομαστε μονο απο αυτο, οπότε όσοι θέλετε να δουλέψετε και του χρόνου, αναζητήστε στο Facebook την ομάδα των φετινών εποχικών, και μπείτε εκεί. Από εκει και έπειτα πρέπει να μπούμε στα σωματεία, αρχικά για να δουλεύουμε 15ωρο και μετέπειτα για επαναπρόσληψη του χρόνου χωρίς χαρτιά και προκυριξη. Τα περαιτέρω θα τα συνεννοηθούμε εντός της ομάδος. Υ. Γ στην ομάδα μπορουν να μπουν, μετά από έγκριση, ΜΟΝΟ οι νεοι εποχικοί.
RedCommando έγραψε:Παιδία να οργανωθούμε, μίλησα με το πανελλήνιο σωματείο, είναι αισιόδοξοι, και μάλιστα κάτι ακούγεται ότι θέλουν να μας απορροφήσουν του χρόνου λόγο έλλειψης στο σώμα, βέβαια αυτό ακούστηκε αλλά δεν πρέπει να καταπιανομαστε μονο απο αυτο, οπότε όσοι θέλετε να δουλέψετε και του χρόνου, αναζητήστε στο Facebook την ομάδα των φετινών εποχικών, και μπείτε εκεί. Από εκει και έπειτα πρέπει να μπούμε στα σωματεία, αρχικά για να δουλεύουμε 15ωρο και μετέπειτα για επαναπρόσληψη του χρόνου χωρίς χαρτιά και προκυριξη. Τα περαιτέρω θα τα συνεννοηθούμε εντός της ομάδος. Υ. Γ στην ομάδα μπορουν να μπουν, μετά από έγκριση, ΜΟΝΟ οι νεοι εποχικοί.
φιλε μου για τι εινα αισιοδοξοι; Οτι θα μας παρουνε και του χρονου η για το μελλον να μπουμε μεσα κανονικα;
Έχετε κάποια ενημέρωση εάν θα κάνουμε βραδινά και Κυριακές... ; Ξέρετε εάν εξαρτάτε από τον διοικητή της υπηρεσίας... Γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα κάνουμε...
Τελικα ξερουμε τι θα γινει με εμας; Με κανενα σωματειο μιλησε κανεις; Τετοιο μανηκι για 4 μηνες δουλεια?
Καλησπέρα στην ομάδα.Όσοι αποδεχτήκατε τη θέση του εποχικού και είστε μέχρι 28 (ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ) ή 29 (ΛΙΜΕΝΙΚΟ), δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση σε άλλο Σώμα.
Πολλά άτομα δεν είχαν αποδεχτεί από την αρχή τη θέση (και ήταν στην 1η σειρά), επειδή ήξεραν ότι θα βγει για ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ.
Σας έλεγα ΠΡΟΣΟΧΗ, πριν υπογράψετε.
https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/pyrosvestiki-oi-prothesmies-gia-167-nees-proslipseis-diorizontai-epilahontes
167 άτομα παραιτήθηκαν. Όταν παραιτείσαι από Σώμα Ασφαλείας (έστω και εποχικός), δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου για άλλο Σώμα. Αυτομάτως απορρίπτεσαι.
Προϋπόθεσεις:
Πολλά άτομα δεν είχαν αποδεχτεί από την αρχή τη θέση (και ήταν στην 1η σειρά), επειδή ήξεραν ότι θα βγει για ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ.
https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/pyrosvestiki-oi-prothesmies-gia-167-nees-proslipseis-diorizontai-epilahontes
167 άτομα παραιτήθηκαν. Όταν παραιτείσαι από Σώμα Ασφαλείας (έστω και εποχικός), δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου για άλλο Σώμα. Αυτομάτως απορρίπτεσαι.
Προϋπόθεσεις:
- Οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης.
- Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό,αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο. Τ. Α. Ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 11
Γιάννης έγραψε:Καλησπέρα στην ομάδα.Όσοι αποδεχτήκατε τη θέση του εποχικού και είστε μέχρι 28 (ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ) ή 29 (ΛΙΜΕΝΙΚΟ), δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση σε άλλο Σώμα.
Προϋπόθεσεις:
- Οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης.
- Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό,αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο. Τ. Α. Ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Το λέει φίλε καθαρά λόγο πειθαρχικων παραπτωματων.
Όπου θες κάνεις αίτηση, μόνο αν είσαι στον στρατό πρέπει να παραιτηθείς.
Στην 6Κ για Σωφρονιστικους, είναι μέσα άτομα που είχαν παραιτηθεί από ΟΒΑ ακόμα και πρώην ΕΠΟΠ.
Διασώστη31,
Ήμουν από τους πρώτους (Εποχικό 2019) στην πόλη μου, αλλά δεν πήγαν λόγω των προκηρύξεων που θα βγουν.
Ρώτησα στο Αρχηγείο και μου είπαν πως αν υπέγραφα για 5μηνο, θα έπρεπε να καθίσω μέχρι να τελειώσει η σύμβαση.
ΝΟΜΟΣ:
Αν φύγεις πριν τελειώσει η σύμβαση, τότε δεν μπορείς να ξανακάνεις αίτηση για το Πυροσβεστικό καθώς και για τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας.
Οι ΟΒΑ - ΕΠΟΠ που αναφέρεσαι, προφανώς δεν ανανέωσαν σύμβαση και συμμετείχαν στην 6Κ/2018.
Ήμουν από τους πρώτους (Εποχικό 2019) στην πόλη μου, αλλά δεν πήγαν λόγω των προκηρύξεων που θα βγουν.
Ρώτησα στο Αρχηγείο και μου είπαν πως αν υπέγραφα για 5μηνο, θα έπρεπε να καθίσω μέχρι να τελειώσει η σύμβαση.
ΝΟΜΟΣ:
Αν φύγεις πριν τελειώσει η σύμβαση, τότε δεν μπορείς να ξανακάνεις αίτηση για το Πυροσβεστικό καθώς και για τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας.
Οι ΟΒΑ - ΕΠΟΠ που αναφέρεσαι, προφανώς δεν ανανέωσαν σύμβαση και συμμετείχαν στην 6Κ/2018.
Φιλε Γιαννη... μια χαρα μπορεις να κανεις αιτηση για αλλες προκηρυξεις των σωματων ασφαλειας... συμβασιουχος εισαι και αν δεν εχεις διαπραξει καποιο πειθαρχικο παραπτωμα δεν υπαρχει προβλημα.. αδειαζεις την οργανικη θεση και την καλυπτει ο αμεσως επομενος επιλαχων.. πολλα ατομα στο παρελθον εχουν πραξει με αναλογο τροπο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης