Εθελοντική κατάταξη στο Στρατό (πρότακτος)

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Στρατός και θητεία
tom

Δημοσίευση από tom »

Για όσους θέλουν να καταταγούν στο στρατό πριν τους έρθει το χαρτί της κατάταξης, πρέπει να κάνουν το παρακάτω βήμα: να πάνε σε ένα ΣΓ και να κάνουν αίτηση προτακτου (όσοι είναι κάτω τον 18 θέλει και συγκατάθεση γονέων/ κηδεμόνα). Μετά εξετάζεται η αίτηση και άμα εγκριθεί μπαίνεις με την επόμενη εσσο από τον μήνα που έκανες την αίτηση. Τώρα όσο αναφορά των κλάδο των ειδικών δυνάμεων που θες να πας αυτό θα καθοριστεί από το τι ανάγκες έχει ο κλάδος, την στοματική και ψυχική σου οικανοτητα και τοιχον μέσο που θα βάλεις για να πας. Τώρα όσο αφορά για να πάτε στρατό πριν τα 18, δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται, αλλά και πάλι σκεφτείτε ότι είναι τόσοι 18 χρόνοι που πάνε εθελοντικά και είναι και άλλοι τόσοι υπόχρεοι στράτευσης (γιατί η γενιά σας πριν τα 18 δεν έχει κληθεί ακόμα οπότε δεν είστε στρατεύσιμοι εσείς) οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα σας επιλέξουν.
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Δεν χρειάζεται να περιμένεις χαρτί κατάταξης. Πας σε μια ΣΥ και κάνεις αίτηση προτακτος (εφόσων είσαι κάτω τον 18 θέλει συγκατάθεση γονέων /κηδεμόνα (Αν και δεν νομίζω ότι παίρνουν παιδιά κάτω των 18). Όσο για το φίλο σου που είπες μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο, δεν γίνεται να πάρει αναβολή χωρίς να τον καλέσουν (εφόσον μιλάμε για τον ελληνικό στρατό). Επίσης ότι αφορά την αίτηση για προτακτος, στρατεύεσαι με την εσσο του επόμενου μήνα από την ημερομηνία που έκανες την αίτηση ΕΦΟΣΩΝ εγκριθεί.
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Η αίτηση σου θα σταλεί στο ΓΕΝ (γενικό επιτελείο ναυτικού) και αν εγκριθεί θα μπεις με την επόμενη εσσο από την ημερομηνία που έκανες την αίτηση... Θα μπεις με την Α εσσο (νομίζω Ιανουάριο είναι) λογικά η αίτηση θα είναι θετική επειδή το 99 καλείτε τώρα. Το χαρτί θα σου έρθει 10 μέρες περίπου πριν την ημερομηνία κατάταξης... Αλλά μπορείς να μπεις και στο www.stratologia.gr να δεις ποιό άμεσα.
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Η Α εσσο νομίζω είναι Ιανουάριο. Όμως για να σου απαντήσω θέλω περισσότερα στοιχεία...1) χρονολογία γέννησης 2) σε ποιό κλάδο θες να υπηρετήσεις
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Δεν γίνεται να πας άμα δεν κλειθει ή κλάση σου... Άμα είσαι του 99 πρέπει να κλειθεί το 99 για να σε πάρουν
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Αν πήγες για Νοέμβριο η απόφαση του αν θα καταταγείς δεν υπάρχει περίπτωση να βγει πριν το Δεκέμβριο
τομ

Δημοσίευση από τομ »

Με συγκατάθεση των γονέων σου κάνεις αίτηση προτακτου (αν και νομίζω ότι δεν κάνουν στράτευση πριν τα 18). Όσο για το ειδικές δυνάμεις αυτό είναι θέμα των αναγκών του συγκεκριμένου κλάδου και θα επιλέγεις από τα σωματικά σου κριτήρια και κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να έχεις... Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι και να τα έχεις όλα ότι θα πάς, γιατί αυτοί μπορεί να θέλουν άτομα για λοκ και να σε βάλουν εκεί, αυτό το επιλέγουν στο κέντρο εκπαίδευσης Με βάση το τη θέλουν οι αρμόδιοι κλάδοι...
Σπυρος

Δημοσίευση από Σπυρος »

Εγω στο πολεμικο ναυτικο εχω δηλωσει για εθελοντης και νομιζω η Α εσσο ειναι φεβρουαριος.. αν παω γυρω στις 5 ιαννουριου στο ρουφ θα ξερρουνε λογικα αν μπαινω φεβρουαριο... Γτ δουλευω και θελω να ξερω τουλαχιστον ενα μηνα νωριτερα αν θα μπω φεβρουαριο...
Άβαταρ μέλους
Thanuz
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Thanuz »

Ξερει κανεις αν θα με παρουν;Εχω κανει τα χαρτια μου 3 φορες μεχρι τωρα και περιμενω να μπω τον Ιανουαριο... 1/7/1999 εχω γεννηθει

Κοιταξα στο site της στρατολογιας και μου λεει οτι δεν εχω καταταχθει αν και εχουν ανακοινωθει αυτοι που πανε για Α εσσο.

Ραφαήλ

Δημοσίευση από Ραφαήλ »

Καλημερα παιδια... Εχω θέμα γιατι θελω να καταταγώ με την α εσσο [ιανουαριο ] αλλιώς θα εχω πρόβλημα με την σχολη μου. Εχω δηλώσει εθελοντής απο τον σεπτέμβριο στο ΚΕΠ της περιοχής μου [ Πορτο Χελι Αργολίδας ]αλλά τίποτα ουτε χαρτι ουτε στην σελιδα με εχει για καταταξη. Εχω κλείσει τα 18 και παω για 19 τον Απρίλιο. Αν δεν καταταγω ιανουαριο θα χασω μια επιπλέον χρονιά απο την σχολή μου γι αυτό ειναι επείγων. Ξερει κανένας τι μπορώ να κάνω παραπάνω?
Άβαταρ μέλους
Thanuz
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Thanuz »

Και εγω στην ιδια ακριβως περιπτωση με σενα ειμαι. Τους προτακτους απο'τι εχω καταλαβει τους ανακοινωνει τελη Δεκεμβριου-Αρχες Ιανουαριου. Αν δεν μας εχουν παρει μεχρι τοτε τζαμπα χρονια απο τη σχολη αμα ειναι πρεπει να μπουμε για δευτερο εξαμηνο. (Μην περιμενεις απαντηση απο αλλον σε αυτο το φορουμ).

Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Ο Ιανουάριος είναι από τις μεγαλύτερες ΕΣΣΟ, μπορεί και να μείνατε από έξω.

Περιμένετε λίγο ακόμα και πηγαίνετε και καμία βόλτα από το αστυνομικό σας τμήμα.

Και όχι δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αν δεν σας πήραν, οι θέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν μπορούν να κάνουν κάτι να σε χώσουν.

Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Και εγω ιδια περιπτωση ειμαι με τα παιδια περιμενω για ιανουαριο να με παρουν (προτακτος) αλλιως θα εχω θεμα με την σχοληΕικόνα... Τι να πω να θες να καταταγεις στο Ε. Σ και να μην σε παίρνουν Εικόνα
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Τελικα τι εγινε σας πηραν; Εμενα μου ηρθε χαρτι για ΚΕΕΔ.
Άβαταρ μέλους
Μακης
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Μακης »

Καλησπέρα σας... Είμαι 17 ετών,3η λυκείου και σήμερα έκανα τα χαρτιά μου για το στρατό και πικ συγκεκριμένα δήλωσα ειδικές δυνάμεις... Τον Αύγουστο κλείνω τα 18 και θα δηλώσω πρωτάκια πόσες πιθανότητες υπάρχουν να με πάρουν και με πια εσσο; Και ένα δεύρο ερώτημα θέλω να πάω εκει 35μκ Κύπρου επίσης εκεί υπάρχουν πιθανότητες να πάω εκρο; συγγνώμη για την ενόχληση και Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
🇬🇷 Ο ΤΟΛΜΏΝ ΝΙΚΑ 🇬🇷
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες