Προκήρυξη για Λιμενικό Σώμα / Λιμενοφύλακες (2011)
Απο τον Ιανουάριο βγηκε τώρα, πάλι καλα αντε να πέρνει σειρα και η δικια μας
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Πριν μια εβδομαδα επεσαν οι υπογραφες!
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
Α γι' αυτο το λες... Αντε να πέρνουμε σειρα
Παιδιά όποιος μπανίσει των ανθυποποιάρχων ας ενημερώσει... !
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 271
Xαρη δεν μοριοδοτειτε κανεις στις προκηρυξεις των δοκιμων σημαιοφορων. Αυτες οι προκηρυξεις παντα ηταν με γραπτες εξετασεις αναλογα με το τμημα του ΑΕΙ που ειχες τελειωσει. Το εχουμε ξαναπε παλαιοτεραι. Η προκηρυξη ηταν η ιδια με του 2007. Οι αλλαγες που εγιναν ηταν κυριως στις υγειονομικες εξετασεις οπου μπηκαν τα τεστ προσωπικοτητας-συνεντευξεις και οι εργαστηριακες εξετασεις οπου παλαιοτερα δεν γινοταν Τωρα διαβασε τι λεει η προκηρυξη. Τα γραφει πολυ ξεκαθαρα.Mr.H έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Μήπως ξέρει κανείς αν μοριοδοτούνται παραπάνω αυτοί που έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από τις 3 ενότητες που ζητάει η προκήρυξη; Αν αναγράφεται κάπου και δεν το πρόσεξα να με συγχωρείτε.
Ευχαριστώ,
Χάρης
Πάντως μου αρέσει που το σύστημα των γραπτών εξετάσεων καταργήθηκε...
Ανώτερα μαθηματικά. Φυσική. ΜΕΚ... Ναυπηγική και δίκαιο. Αυτά ειναι!
Κάτι ήξερε ο ελεύθερος τύπος τελικά. Τον αδικήσαμε!

Κάτι ήξερε ο ελεύθερος τύπος τελικά. Τον αδικήσαμε!

greko_27 έγραψε:Xαρη δεν μοριοδοτειτε κανεις στις προκηρυξεις των δοκιμων σημαιοφορων. Αυτες οι προκηρυξεις παντα ηταν με γραπτες εξετασεις αναλογα με το τμημα του ΑΕΙ που ειχες τελειωσει. Το εχουμε ξαναπε παλαιοτεραι. Η προκηρυξη ηταν η ιδια με του 2007. Οι αλλαγες που εγιναν ηταν κυριως στις υγειονομικες εξετασεις οπου μπηκαν τα τεστ προσωπικοτητας-συνεντευξεις και οι εργαστηριακες εξετασεις οπου παλαιοτερα δεν γινοταν Τωρα διαβασε τι λεει η προκηρυξη. Τα γραφει πολυ ξεκαθαρα.Mr.H έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Μήπως ξέρει κανείς αν μοριοδοτούνται παραπάνω αυτοί που έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από τις 3 ενότητες που ζητάει η προκήρυξη; Αν αναγράφεται κάπου και δεν το πρόσεξα να με συγχωρείτε.
Ευχαριστώ,
Χάρης
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Εννοούσα τις 3 ενότητες του ECDL ή οποιουδήποτε αντίστοιχου τίτλου.
- greko_27
- Υποστράτηγος
λιμ_1 έγραψε:Πάντως μου αρέσει που το σύστημα των γραπτών εξετάσεων καταργήθηκε...Ανώτερα μαθηματικά. Φυσική. ΜΕΚ... Ναυπηγική και δίκαιο. Αυτά ειναι!
Κάτι ήξερε ο ελεύθερος τύπος τελικά. Τον αδικήσαμε!![]()
μην λες οτι σου κατεβει. Ο ελευθερος τυπος αναφεροταν για τους λφ και υπαξ... Οι δοκιμοι σημαιοφοροι ΠΑΝΤΑ ηταν με γραπτες εξετασεις εδω και 11+ χρονια... Το λεει στον κωδικα προσωπικου ΛΣ. Αναρωτιεμαι γιατι τα ποσταρω ολα αυτα... Αφου βαριεστε να τα διαβασετε...
- greko_27
- Υποστράτηγος
Προκηρυξη Δοκιμων Σημαιοφορων ΛΣ ετους 2011: http://hcg.gr/sites/default/files/article/attach/prokiriksi_ax_lselakt.pdf
Σημαντικοτερες αλλαγες διαπιστωθηκαν στις υγειονομικες εξετασεις, στα αθληματα, στην υψομετρηση και μπηκαν ψυχοτεχνικα τεστ προσωπικοτητας.
Το σημαντικοτερο απ' ολα: Οι πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Λ. Σ- ΕΛ. ΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται η άσκηση ενστάσεως με κατάθεσή της ή με αποστολή
συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ (παρ.2 άρθρ.2 ν.3812/09), μέσα σε αποκλειστική
προθεσμία δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους στην
ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επιπλέον η προθεσμία αυτή ορίζεται
και αναφέρεται ρητώς τόσο στην οικεία καταχώριση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος -
Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσο και στη σχετική ανακοίνωση στον Πίνακα Ανακοινώσεων του
Αρχηγείου Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.
Η ένσταση επιτρέπεται για λόγους νομιμότητας και όχι για την βαθμολογία και την ουσιαστική
εκτίμηση της Επιτροπής και πρέπει να περιέχει συγκεκριμένους λόγους ακυρότητας κατά
συγκεκριμένης πράξεωςή παραλείψεως .
Στην ένσταση επισυνάπτεται και παράβολο πενήντα (50) ευρώ που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο
άλλως η ένσταση δεν λαμβάνεται υπόψη. Το ΑΣΕΠ εξετάζει τις υποβληθείσες ενστάσεις, αποφαίνεται
επ' αυτών και ενημερώνεται ο ενιστάμενος.
Η Επιτροπή Εξετάσεων προβαίνει αν απαιτείται στις αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με τα
διαλαμβανόμενα στην απόφαση του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια καταρτίζει τους Πίνακες των
Καλουμένων προς κατάταξη δοκίμων Σημαιοφόρων Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ και Επιλαχόντων, οι οποίοι
υπογράφονται από το Γραμματέα, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, θεωρούνται από τον
Αρχηγό Λ. Σ. Και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Λ. Σ- ΕΛ. ΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στον
Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ.
Σημαντικοτερες αλλαγες διαπιστωθηκαν στις υγειονομικες εξετασεις, στα αθληματα, στην υψομετρηση και μπηκαν ψυχοτεχνικα τεστ προσωπικοτητας.
Το σημαντικοτερο απ' ολα: Οι πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Λ. Σ- ΕΛ. ΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται η άσκηση ενστάσεως με κατάθεσή της ή με αποστολή
συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ (παρ.2 άρθρ.2 ν.3812/09), μέσα σε αποκλειστική
προθεσμία δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους στην
ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Επιπλέον η προθεσμία αυτή ορίζεται
και αναφέρεται ρητώς τόσο στην οικεία καταχώριση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος -
Ελληνικής Ακτοφυλακής, όσο και στη σχετική ανακοίνωση στον Πίνακα Ανακοινώσεων του
Αρχηγείου Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.
Η ένσταση επιτρέπεται για λόγους νομιμότητας και όχι για την βαθμολογία και την ουσιαστική
εκτίμηση της Επιτροπής και πρέπει να περιέχει συγκεκριμένους λόγους ακυρότητας κατά
συγκεκριμένης πράξεωςή παραλείψεως .
Στην ένσταση επισυνάπτεται και παράβολο πενήντα (50) ευρώ που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο
άλλως η ένσταση δεν λαμβάνεται υπόψη. Το ΑΣΕΠ εξετάζει τις υποβληθείσες ενστάσεις, αποφαίνεται
επ' αυτών και ενημερώνεται ο ενιστάμενος.
Η Επιτροπή Εξετάσεων προβαίνει αν απαιτείται στις αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με τα
διαλαμβανόμενα στην απόφαση του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια καταρτίζει τους Πίνακες των
Καλουμένων προς κατάταξη δοκίμων Σημαιοφόρων Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ και Επιλαχόντων, οι οποίοι
υπογράφονται από το Γραμματέα, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, θεωρούνται από τον
Αρχηγό Λ. Σ. Και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Λ. Σ- ΕΛ. ΑΚΤ (www.hcg.gr), καθώς και στον
Πίνακα Ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ.
- greko_27
- Υποστράτηγος
Τερμα τα πινοκιο
... Ενα χρονιο προβλημα λυθηκε... Ειδικα των αξιωματικων οπου οι προσληψεις παντα ηταν βυσματικες... Ευχομαι μονο να μην κοβωνται αδικα καποιοι υποψηφιοι στα υγειονομικα, ή στις συνεντευξεις ή στα ψυχοτεχνικα ή στα αθληματα για να μεινουν οι δικοι τους.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους συμμετεχοντες-υποψηφιους και καλο κουριαγιο... Γιατι θα εχει πολυ τρεξιμο και διαβασμα.

- greko_27
- Υποστράτηγος
Προσοντα:AEI (ολα τα τμηματα και σχολες),Πολυτεχνεια (Ολα), και ΑΕΝ (+ Διπλωμα αξιωματικου Εμπορικου Ναυτικου Γ' Ταξεως +6μηνες Θαλασσια Υπηρεσια σαν αξιωματικοι), Ξενη Γλωσσα (τουλαχιστον καλη γνωση) και ecdl (και οτι αλλο αναγνωριζεται απο τον ΟΕΕΚ), μεχρι 27 ετων, δεν χρειαζεται στρατ θητεια, υψος 1,70 αντρες,1,60 γυναικες.
ΥΓ. Οι ξενες γλωσσες-πτυχια που γινονται δεκτα τα γραφει αναλυτικα μεσα στην προκηρυξη. Η υλη των μαθηματων αναγραφετε παλι μεσα στην προκ.
ΥΓ. Οι ξενες γλωσσες-πτυχια που γινονται δεκτα τα γραφει αναλυτικα μεσα στην προκηρυξη. Η υλη των μαθηματων αναγραφετε παλι μεσα στην προκ.
EΓω της πυροσβεστικης περιμενα, αυτη εσκασε μυτη πρωτα... Σκεφτομαι να δωσω, τωρα που πηρα και το πτυχιο αλλα οι θεσεις ειναι πολυ λιγες ρε παιδια και η κοντρα λογικα μεγαλη.
Με πτυχιο ΑΕΙ, Αριστη γνωση αγγλικης, πολυ καλη γνωση γερμανικης, πτυχιο H/Y και τεκνο τριτεκνων απο πλευρας δικαιολογητικων κανω τιποτα η να μην μπω καν στον κοπο; Ρωταω γιατι μερικοι εδω ειστε πολυ πιο εμπειροι απο μενα σε αυτο το θεμα...
Με πτυχιο ΑΕΙ, Αριστη γνωση αγγλικης, πολυ καλη γνωση γερμανικης, πτυχιο H/Y και τεκνο τριτεκνων απο πλευρας δικαιολογητικων κανω τιποτα η να μην μπω καν στον κοπο; Ρωταω γιατι μερικοι εδω ειστε πολυ πιο εμπειροι απο μενα σε αυτο το θεμα...
Καλημέρα Greko27, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Είμαι πτυχιούχος ΑΕΙ+ κάτοχος πτυχίου άριστης ξένης γλώσσας + έχω και όλες τις ενότητες του ECDL. Οπότε μπορώ να λάβω μέρος σε αυτήν την προκήρυξη, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω όμως κάτι άλλο. Έχω σχετικά καλό απολυτήριο = 18 από ενιαίο λύκειο, είμαι κάτοχος επιπέδου καλής γνώσης σε άλλη ξένη γλώσσα, έχω δίπλωμα αυτοκινήτου, μηχανής απεριορίστου κυβικών, φορτηγού, λεωφορείου και νταλίκας και είμαι 23 ετών.Θεωρώ ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες για να δώσω στην επερχόμενη προκήρυξη των λιμενοφυλάκων η οποία όπως ορθά μας έχεις πληροφορήσει θα είναι με το σύστημα των αντικειμενικών μορίων άρα χωρίς εξετάσεις, άρα λιγότερο βυσματικά, ι Σε σχέση Με αυτήν των σημαιοφόρων;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να κάνω τα χαρτιά μου και στις 2 ή πρέπει να επιλέξω. Εάν δηλαδή κάνω τα χαρτιά μου σε αυτήν των σημαιοφόρων θα έχω δικαίωμα σε αυτήν των λιμενοφυλάκων.
Θα ήθελα μία γενική εκτίμηση των πιθανοτήτων μου βάσει των προσόντων που σου ανέφερα μόλις.
Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου και εκ των προτέρων Για τις απαντήσεις σου.
Φιλικά
Γιάννης
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν γίνεται να κάνω τα χαρτιά μου και στις 2 ή πρέπει να επιλέξω. Εάν δηλαδή κάνω τα χαρτιά μου σε αυτήν των σημαιοφόρων θα έχω δικαίωμα σε αυτήν των λιμενοφυλάκων.
Θα ήθελα μία γενική εκτίμηση των πιθανοτήτων μου βάσει των προσόντων που σου ανέφερα μόλις.
Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου και εκ των προτέρων Για τις απαντήσεις σου.
Φιλικά
Γιάννης
Για εμας των ΤΕΙ πληροφορικής τίποτα ε;

- greko_27
- Υποστράτηγος
Προσοντα υποψηφιων για την επερχομενη προκηρυξη των δοκιμων Λιμενοφυλακων
1) Να εχουν την ελληνικη ιθαγενεια
2) Να μην υπερβαινουν το 26ο ετος της ηλικιας τους, δηλαδη να ειναι γεννημενοι απο 1/1/1985 και μετα.
3) Οι αντρες να ειναι στρατολογικα ενταξει
4) Οι αντρες να εχουν υψος 1,70 και οι γυναικες 1,60, χωρις υποδηματα.
5) Ο δεικτης μαζας των αντρων να βρισκεται μεταξυ 19-27 και για τις γυναικες 18-25
6) Να εχουν καθαρο ποινικο μητρωο
7) Να ειναι κατοχοι απολυτηριου λυκειου (ελαχιστος βαθμος απολυτηριου οριζεται το 10)
8) Να ειναι κατοχοι πτυχιου τουλαχιστον μιας ξενης γλωσσας-Τουλαχιστον επιπεδο καλης γνωσης-λοουερ (θα αναγραφονται μεσα στην προκ ποια πτυχια θα αναγνωριζονται)
9) Να εχουν πιστοποιημενη γνωση Η/Υ (Η γνωση αυτη πιστοποιητε με το ECDL,ACTA κτλπ πτυχια που αναγνωριζονται απο τον ΟΕΕΚ, ή να αποφοιτοι τμηματων πληροφορικης ΑΕΙ, ΤΕΙ, διπλωματουχοι αξιωματικοι Εμπορικου ναυτικου, ΙΕΚ και λυκειων). Τα τμηματα των ΑΕΙ, ΤΕΙ θα αναγραφονται μεσα στην προκ.
Προσοντα Υποψηφιων για την επερχομενη προκηρυξη Δοκιμων Λιμενοφυλακων 2011
1) Να εχουν την ελληνικη ιθαγενεια
2) Να μην υπερβαινουν το 26ο ετος της ηλικιας τους, δηλαδη να ειναι γεννημενοι απο 1/1/1985 και μετα.
3) Οι αντρες να ειναι στρατολογικα ενταξει
4) Οι αντρες να εχουν υψος 1,70 και οι γυναικες 1,60, χωρις υποδηματα.
5) Ο δεικτης μαζας των αντρων να βρισκεται μεταξυ 19-27 και για τις γυναικες 18-25
6) Να εχουν καθαρο ποινικο μητρωο
7) Να ειναι κατοχοι απολυτηριου λυκειου (ελαχιστος βαθμος απολυτηριου οριζεται το 10)
8) Να ειναι κατοχοι πτυχιου τουλαχιστον μιας ξενης γλωσσας-Τουλαχιστον επιπεδο καλης γνωσης-λοουερ (θα αναγραφονται μεσα στην προκ ποια πτυχια θα αναγνωριζονται)
9) Να εχουν πιστοποιημενη γνωση Η/Υ (Η γνωση αυτη πιστοποιητε με το ECDL,ACTA κτλπ πτυχια που αναγνωριζονται απο τον ΟΕΕΚ, ή να αποφοιτοι τμηματων πληροφορικης ΑΕΙ, ΤΕΙ, διπλωματουχοι αξιωματικοι Εμπορικου ναυτικου, ΙΕΚ και λυκειων). Τα τμηματα των ΑΕΙ, ΤΕΙ θα αναγραφονται μεσα στην προκ.
Προσοντα Υποψηφιων για την επερχομενη προκηρυξη Δοκιμων Λιμενοφυλακων 2011
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες