Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατός Ξηράς (2009)
Λεω να δωσω φετος πληρωμα ερπυστριοφορων... Κ οπως γραφω επανω εχω τελειωσει τεχνικος εφαρμογων ιατρικης πληροφορικης!
Εχεις διαβασει σχετικα με την ειδικοτητα το τι χρειαζεται η τι απαιτει; Σου αρεσει η συγκεκριμενη;
Βασικα θα δηλωσω αυτην γτ εχει περισσοτερα ατομα 260. Αυτο που θα ηθελα εγω δεν με περνει λογο χαρτιων! Η συγκεκριμενη ζηταει αποφοιτοι τουλαχιστον Α'κυκλου ΤΕΕ μονο...
Εγω ως φανταρος ειχα 2η ειδικοτητα οδηγος ερπυστριοφορου. Εαν σου αρεσει και το εχεις ψαξει τοτε οκ!
Δεν νομιζω να υπαρχει αυτη η ειδικοτητα... Μονο πληρωμα. Μηπως ειναι το ιδιο. Μπορει να λεω κ κουφα.
Αλλα πιανει τπτ η 6μηνη πρακτικη; Κ φυσικα δεν δινουν ασφαλεια (ενσημα) στις πρακτικες.

Οχι γλυκια μου δυστυχως δεν πιανει! Ενα ερπυστριοφορο αποτελειται απο συνηθως 6 ατομα αναλογων καθηκοντων και ειδικοτητων! Απο τον οδηγο μεχρι τον πολυβολητή, τον τυφεκιοφορο κλπ κλπ! Τωρα νομιζω πως μπορεις να το ψαξεις και στην επισημη ιστοσελιδα που εχει περιγραφη για ΟΛΕΣ τις ειδικοτητες του Στρατου Ξηρας!
1. Ειδικότητα :Πλήρωμα Ερπυστριοφόρων ΠΖ
2. Αριθμός Κώδικα: 9001
3. Καθήκοντα : Εκτελεί τα παρακάτω καθήκοντα σε καιρό ειρήνης, κρίσεως ή πολέμου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές και σχέδια, αφού πρώτα εκπαιδευτεί και θεωρηθεί ότι είναι ικανός να τα εκτελέσει:
α. Ομαδάρχη ή Βοηθού Ομαδάρχη Ομάδας Τ/Φ ή μέλους Ομάδας Τ/Φ.
β. Οδηγεί το ερπυστριοφόρο όχημα σε συνθήκες μάχης και μη. Εκτελεί συντήρηση 1ου κλιμακίου και επισκευάζει επείγουσες βλάβες μέσα στις δυνατότητές του. Παρακολουθεί και βοηθά στη συντήρηση 2ου κλιμακίου.
Γ. Χειρίζεται το Σ/Α και τη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, τα όπλα που φέρει το ερπυστριοφόρο και είναι σε θέση να αντικαταστήσει οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος ως και τον αρχηγό του πληρώματος. Χειρίζεται όλα τα συστήματα ελέγχου πυρός και τα σκοπευτικά όργανα του ερπυστριοφόρου ως και τα φερόμενα επί του ερπυστριοφόρου όπλα και τον ατομικό του οπλισμό.
δ. Επιπλέον αυτών εκτελεί τα προβλεπόμενα καθήκοντα, που απορρέουν από το βαθμό του, τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τα εγχειρίδια του οπλικού συστήματος ή μέσου της ειδικότητάς του.
δες εδω grecia αναφορικα με την ειδικοτητα που θελεις να επιλεξεις!
2. Αριθμός Κώδικα: 9001
3. Καθήκοντα : Εκτελεί τα παρακάτω καθήκοντα σε καιρό ειρήνης, κρίσεως ή πολέμου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές και σχέδια, αφού πρώτα εκπαιδευτεί και θεωρηθεί ότι είναι ικανός να τα εκτελέσει:
α. Ομαδάρχη ή Βοηθού Ομαδάρχη Ομάδας Τ/Φ ή μέλους Ομάδας Τ/Φ.
β. Οδηγεί το ερπυστριοφόρο όχημα σε συνθήκες μάχης και μη. Εκτελεί συντήρηση 1ου κλιμακίου και επισκευάζει επείγουσες βλάβες μέσα στις δυνατότητές του. Παρακολουθεί και βοηθά στη συντήρηση 2ου κλιμακίου.
Γ. Χειρίζεται το Σ/Α και τη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, τα όπλα που φέρει το ερπυστριοφόρο και είναι σε θέση να αντικαταστήσει οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος ως και τον αρχηγό του πληρώματος. Χειρίζεται όλα τα συστήματα ελέγχου πυρός και τα σκοπευτικά όργανα του ερπυστριοφόρου ως και τα φερόμενα επί του ερπυστριοφόρου όπλα και τον ατομικό του οπλισμό.
δ. Επιπλέον αυτών εκτελεί τα προβλεπόμενα καθήκοντα, που απορρέουν από το βαθμό του, τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τα εγχειρίδια του οπλικού συστήματος ή μέσου της ειδικότητάς του.
δες εδω grecia αναφορικα με την ειδικοτητα που θελεις να επιλεξεις!
Ναι το ειχα δει... Ευχαριστω παντως παρα πολυ!

Κανενα προβλημα!

Δε νομιζω οτι ισχυει καλη μου !
Γιατι αν ισχυε τοτε δεν υπηρχε λογος να επιλεξει καποιος τις ειδικες δυναμεις εξ αρχης... Θα δηλωνανε ολοι πεζικο η καποιο αλλο σωμα αρχικα για να περασουν πιο ευκολα και στην πορεια θα δηλωνανε για ειδικες δυναμεις! Οποτε δε νομιζω να ειναι τοσο απλο!
Grecia μου δεν πιανει σιγουρα η προυπηρεσια σου, σαν πρακτική ασκηση στην ειδικοτητα ερπυστριοφορων διοτι δεν εχει καμια σχεση το ενα με το άλλο! Αν υπηρχε η συγκεκριμένη ειδικοτητα που ειχες σπουδασει, σιγουρα θα μετρούσε αλλα τωρα δεν θα σου την πιασουν καθολου!
Ναι βρε να στε καλα! Σας ευχαριστω... Παντως η ειδικοτητα μου. Δεν νομιζω να υπαρξει ποτε στο στρατοοοο χαχα... Μπορει η προυπηρεσια να μην πιανει αλλα πιανει το χαρτι ετσι; Οτι εχω τελειωσει Τεε β'κυκλου, ειμαι απο παραμεθωριο κ Ιεκ... Γτ λεει αποφοιτοι Τουλαχιστον Α τεε ρε παιδια μπορει να δινω τεταρτη φορα αλλα αυτο με τα μορια ποτε δεν το καταλαβα πως τα μετρανε...
Τα μόρια από το ΙΕΚ θα τα πάρεις σιγουρα, νομιζω οτι ειναι 300!
Αντε καλη επιτυχια να εχεις!
Αντε καλη επιτυχια να εχεις!
Ουφ παλι καλα χαχαχα Να σαι καλα κοπελα μου κ εσυ επισης καλη επιτυχια...
Απο που εισαι μαρινα;

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες