Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 19
Καλησπερα σας Κυριε iKilledKenny σας ευχαριστω πολυ που εχετε την καλη διαθεση να με βοηθησετε. Το εκτιμω πολυ και να ειστε παντα καλα καθως αι η οικογενεια σας! Σας παρακαλω πολυ αν δειτε το μνμ μου αν μπορειτε απαντηστε μου αμεσα διοτι εχω μεγαλο στρεςς μια εβδομαδα τωρα. Τελικα μου ειχε ερθει το χαρτι καταταξης πριν 10 μερες.
Εγω οπως εχω πει ξανα εχω κυφωσκολιωση και οταν με πιανει ο πονος στην μεση δεν μπορω να κουνηθω καθολου. Αυτο συνεβει και τωρα πριν μια εβδομαδα οποτε δεν μπορουσα να παω στο φρουραρχειο και ετσι πηγε ο θειος μου με ολα τα χαρτια απο νοσοκομεια (παλια) που γραφουν οτι εχω βαρια κυφωση και σκολιωση και ισως χρειαστει εγχειρηση κ. Λ. Π. Συν το χαρτι που ειχα 2 χρονια αναβολη λογω παθολογικων.
Ησαν ολοι πολυ ευγενικοι εκει στο φρουραρχειο και ειπαν του θειου μου οτι ειμαι καλλυμενος και οτι θα στειλουν γιατρο στο σπιτι (αυτο εμεις το ζητησαμε) του ειπε ο αξιωματιοςοτι οταν θα ειναι να ερθε ο γιατρος θα μας παρει τηλεφωνο. Εχει περασει μια εβδομαδα και δεν εχει ερθει ακομα. Εσεις που ξερετε μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει; Εγω πιστευω οτι θα μου στειλουν το χαρτι απαλλαγης μου για παθολογικους λογους.
Ετσι θα ειναι ισως; Μακαρι! Περιμενω την γνωμη σας. Σας ευχαριστω πολυ ξανα και σορρυ που τοσον καιρο σας εχω ζαλισει. Μεθ΄ υποληψεως!
Εγω οπως εχω πει ξανα εχω κυφωσκολιωση και οταν με πιανει ο πονος στην μεση δεν μπορω να κουνηθω καθολου. Αυτο συνεβει και τωρα πριν μια εβδομαδα οποτε δεν μπορουσα να παω στο φρουραρχειο και ετσι πηγε ο θειος μου με ολα τα χαρτια απο νοσοκομεια (παλια) που γραφουν οτι εχω βαρια κυφωση και σκολιωση και ισως χρειαστει εγχειρηση κ. Λ. Π. Συν το χαρτι που ειχα 2 χρονια αναβολη λογω παθολογικων.
Ησαν ολοι πολυ ευγενικοι εκει στο φρουραρχειο και ειπαν του θειου μου οτι ειμαι καλλυμενος και οτι θα στειλουν γιατρο στο σπιτι (αυτο εμεις το ζητησαμε) του ειπε ο αξιωματιοςοτι οταν θα ειναι να ερθε ο γιατρος θα μας παρει τηλεφωνο. Εχει περασει μια εβδομαδα και δεν εχει ερθει ακομα. Εσεις που ξερετε μπορειτε να μου πειτε τι συμβαινει; Εγω πιστευω οτι θα μου στειλουν το χαρτι απαλλαγης μου για παθολογικους λογους.
Ετσι θα ειναι ισως; Μακαρι! Περιμενω την γνωμη σας. Σας ευχαριστω πολυ ξανα και σορρυ που τοσον καιρο σας εχω ζαλισει. Μεθ΄ υποληψεως!
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω... Το 2017 παρουσιαστικά στον στρατό ξηράς αλλά λόγω παχυσαρκίας και άσθματος μου έδωσαν αναβολή δύο ετών (λόγοι υγείας). Ξέρει κανείς αν δικαιούμαι Ι5 ή αν θα υπηρετήσω κανονικά σαν Ι4 (γιατί άλλο Ι εκτός από Ι4 δεν νομίζω)
Εχω γεννηθγε με φισιμα στη καρδια και εχω κανει μπαλονακι χειρουρχειο ειμαι 23 τι κάνω παίρνω απαλλαγη
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επειγον! Παρακαλω πολυ οποιος δει το μηνυμα μου ας μου απαντησει αμεσα. Ειχε ερθει γιατρος απο το φρουραρχειο στο σπιτι μου διοτι εγω ημουν στο κρεβατι πιασμενος απο την σκολιωση. Ειχα καταθεσει ολα τα χαρτια (παλια) στο φρουραρχειο απο δυο καθηγητες νοσοκομειων οτι εχω βαρια κυφοσκολίωση χρίζω φυσιοθεραπιας και εγχειρησης. Μου ειπε οτι η παθηση μου δεν παιρνει απαλλαγη Ι5 παθολογικο αλλα Ι4. Του ειπα οτι δεν θελω ουτως η αλλως να παω στρατο και οτι την αναβολη δυο χρονων δεν την εκμεταλευθηκα διοτι δεν μπορουσα διοτι τρεχαμε για τον πατερα μου αυτα τα δυο χρονια που τελικα τον χασαμε αλλα και καταστραφηκαμε και οικονομικα. Μου λεει παρε Ι5 ψυχολογικο. Εγω του λεω δεν θελω Ι5 ψυχολογικο και θα αναγκαστω να γινω ανυποτακτος και τα 6.000 χιλ. Ευρω δεν εχω να τα δωσω και τι θα κανω; Μου ειπε αν κανεις εγχειρηση θα παρεις απαλλαγη. Τελος παντων. Το ερωτημα ειναι ξερετε τι κανω τωρα; Τι ενεργειες πρεπει να κανω; Ποτε θα με καλεσουν στην επιτροπη η θα μου στειλουν κατευθειαν χαρτι για να παω στρατο; Υπαρχει ελπιδα στην επιτροπη αν εχω και νεες εξετασεις (διοτι αυτες που ειχα ηταν πριν 4 χρονια) και πω οτι οταν με πιανει ο πονος στην μεση δεν μπορω να σταθω απο τον πονο. Και οντως ετσι ειναι. Θα ζηταω συνεχεια αδειες αναρρωτικες; Σαςπαρακαλω πειτε μου αν ξερετε τι ενεργειες πρεπει να κανω; Ευχαριστω πολυ.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 12
Φίλε δύσκολα να γλυτώσεις το κλύσμα. Το πολύ πολύ να πας και να σε στείλουν σε κανένα γραφείο να κάθεσαι. Στο λέω με την εμπειρία απο έναν φίλο μου που έχει παρόμοιο πρόβλημα με εσένα και τον πήραν και τον έστειλαν σε γραφείο. Μονο αν βάλεις ι5 ψυχολογικό.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 9
Τι να σου πουμε ρε φιλε; Ο στρατος ακομα και στην απαλλαγη ειναι στρατος, δεν εχει δεν θελω. Εφοσον εχεις σοβαρο θεμα
ορθοπεδικο και αλλα προβληματα παρε ενα Ι-5 ψυχολογικο και φυγε. Μπορεις να λες σε ολους πηρα Ι-5 παθολογικο, ποτε
κανεις δεν θα μαθει ετσι κι αλλιως. Μεσα θα χειροτερεψεις απο καθε αποψη.
ορθοπεδικο και αλλα προβληματα παρε ενα Ι-5 ψυχολογικο και φυγε. Μπορεις να λες σε ολους πηρα Ι-5 παθολογικο, ποτε
κανεις δεν θα μαθει ετσι κι αλλιως. Μεσα θα χειροτερεψεις απο καθε αποψη.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επίσης οταν θα πας στρατό θα σε εξετάσουν την πρώτη μέρα εκεί γιατροί και θα κρίνουν αυτοί τι Ι θα πάρεις. Σε εξετάζουν απο πάνω μέχρι κάτω και θα έχουν πλήρες εικόνα.
-
Εχει βαση αυτο, οι γιατροι δεν επηρεαζονται οτι χαρτια και να τους πας, ειδικα στα παθολογικα προβληματα οπου
μπορουν να κανουν και οι ιδιοι εκτιμηση. Θα σε βαλουν μεσα, θα σου κανουν πολλες εξετασεις και μετα θα
αποφανθουν. Και ολα εξαρτωνται απο το ΦΕΚ, δεν κανουν οτι θελουν. Στα ψυχολογικα ειναι συνηθως
διαφορετικα, ειναι δυσκολη η διαγνωση ενω με τοσα και τοσα που εχουν γινει φοβουνται τις αυτοκτονιες.
μπορουν να κανουν και οι ιδιοι εκτιμηση. Θα σε βαλουν μεσα, θα σου κανουν πολλες εξετασεις και μετα θα
αποφανθουν. Και ολα εξαρτωνται απο το ΦΕΚ, δεν κανουν οτι θελουν. Στα ψυχολογικα ειναι συνηθως
διαφορετικα, ειναι δυσκολη η διαγνωση ενω με τοσα και τοσα που εχουν γινει φοβουνται τις αυτοκτονιες.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Κυριε Mparmpas σας ευχαριστω πολυ και εσας παιδια οσοι μου απαντησατε. Μπορειτε σας παρακαλω πολυ να μου πειτε απο εδω και στο εξεις τι πρεπει να περιμενω; Θα μου ερθει χαρτι να παω 401 για επιτροπη η θα με καλεσουν να παρουσιαστω; Αυτοςο γιατρος που ηρθε σπιτι οκ ενας ορθπαιδικος ηταν ηρθε επειδη τον εστειλαν εφοσον εγω το ειχα ζητησει. Επιτροπη δεν περασα. Αν δεν κανω λαθος αν μου δωσει και η επιτροπη Ι4 δεν εχω δικαιωμα για ενσταση; Παντως οπως το λετε η ευκολη λυση για ολους ειναι το Ι5 ψυχολογικο που δεν θελω βασικα αλλα στην αναγκη θα το δεχτω αλλα ειναι η μανα μου στην μεση που με απειλει οτι θα αυτοκτονησει και το εννοει. Διοτι και οπατερας μου δεν ηθελε κατι τετοιο και το κανει για την μνημη του διοτι τον αυγουστο του 2017 τον χασαμε μεσα σε 4 μηνες απο την επεμβαση :' (Οποτε δεν μου μενει αλλη λυση απο την ανυποταξια και του το ειπα του γιατρου που ειχε ερθει σπιτι και εκανε το κοροιδο αν κανω επεμβαση μου ειπε θα παρω απαλλαγη κ. Λ. Π. Κουφα σορρυ κιολας. Οτι δεν μπορει να γραψει Ι5 παθολογικο γιατι θα βρει τον μπελα του κ. Λ. Π. Οκ δικιο εχει δεν λεω αλλα ποιος θα τον ελεγξει; Απλα δεν ηθελε. Τωρα δεν ξερω αν κανει να το γραψω αυτο αν οχι ζητω συγνωμη αλλα υπαρχει περιπτωση στην επιτροπη που ο ορθοπαιδικος που ξερει το προβλημα μου να προτεινω κανα λαδωμα η θα βρω κανα μπελα; Οκ τι εχουν να χασουν; Ουτως η αλλως αν δεν δωσουν απαλλαγη για παθολογικους λογους το ξερουν οτι την εκανα και γιατι να γινω ανυποτακτος τι θα παθουν να κανουν τα στραβα ματια; Ε; Τιποτα... Βεβαια ειναι και τα 6.000 χιλ. Το προστιμο που στην παρουσα φαση δεν υπαρχουν. Πειτε μου τι κανω; Βοηθηστε με διοτι δεν το θελω να γινω ανυποτακτος και παρανομος. Παρακαλω βοηθηστε με οτι πληροφορια μου δωσετε θα ειναι καλο για μενα για να ξερω τι να κανω. Σας ευχαριστω πολυ και σορρυ πυ σας εχω ζαλισει.
-
Δεν ξερω τι προβλεπεται στην περιπτωση σου, πολυ σπανια παει ο γιατρος στο σπιτι. Λογικα ο γιατρος εγραψε την
γνωματευση και πρεπει να περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων. Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλ στη στρατολογια
να σου πουνε;
Τωρα επι της ουσιας. Η ανυποταξια για εναν ανθρωπο με τα δικα σου προβληματα ειναι αυτοκτονια για εμενα, θα
σου χρεωθει προστιμο και θα μπλεξεις με στρατοδικια ενω και παλι θα πρεπει να παρουσιαστεις να υπηρετησεις!
Αν φας ακυρο και σου ζητησουν να παρουσιαστεις μπορεις να προσπαθησεις να παρεις Ι-5 παθολογικο απο μεσα.
Το προβλημα με εσενα ειναι οτι τα παθολογικα Ι-5 ειναι ψιλοστανταρ, αμα εφαγες ακυρο απο ενα γιατρο ειναι πολυ
πιθανο να γινει ξανα το ιδιο γιατι αυτο προβλεπει το ΦΕΚ. Ξαναπροσπαθησε το ομως απο το κεντρο, μπορει εκει λογω
φορτου εργασιας να θελουν να σε ξεφορτωθουν και να παρεις το Ι-5 πιο ευκολα. Επι της ουσιας τωρα εισαι Ι-4++ λογω
του ορθοπεδικου σου προβληματος, δεν μπορεις να υπηρετησεις ουτε να προσφερεις και κακο θα κανεις στον εαυτο σου.
Τι σημασια εχει αν παρεις τυπικα Ι-5 ψυχολογικο;
γνωματευση και πρεπει να περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων. Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλ στη στρατολογια
να σου πουνε;
Τωρα επι της ουσιας. Η ανυποταξια για εναν ανθρωπο με τα δικα σου προβληματα ειναι αυτοκτονια για εμενα, θα
σου χρεωθει προστιμο και θα μπλεξεις με στρατοδικια ενω και παλι θα πρεπει να παρουσιαστεις να υπηρετησεις!
Αν φας ακυρο και σου ζητησουν να παρουσιαστεις μπορεις να προσπαθησεις να παρεις Ι-5 παθολογικο απο μεσα.
Το προβλημα με εσενα ειναι οτι τα παθολογικα Ι-5 ειναι ψιλοστανταρ, αμα εφαγες ακυρο απο ενα γιατρο ειναι πολυ
πιθανο να γινει ξανα το ιδιο γιατι αυτο προβλεπει το ΦΕΚ. Ξαναπροσπαθησε το ομως απο το κεντρο, μπορει εκει λογω
φορτου εργασιας να θελουν να σε ξεφορτωθουν και να παρεις το Ι-5 πιο ευκολα. Επι της ουσιας τωρα εισαι Ι-4++ λογω
του ορθοπεδικου σου προβληματος, δεν μπορεις να υπηρετησεις ουτε να προσφερεις και κακο θα κανεις στον εαυτο σου.
Τι σημασια εχει αν παρεις τυπικα Ι-5 ψυχολογικο;
Καλησπέρα παιδια,
Μου ηρθε το χαρτι καταταξης χτες και αναγραφει οτι παρουσιαζομαι στις 2/7. Ξερει κανεις αν μπορω να παω στο φρουραρχειο για αναβολη αυτη τη δευτερα, μεθαυριο δηλαδη. Θα υπαρξει προβλημα; Μετα απο ποσες μερες συνηθως απο οταν σου ερθει το χαρτι μπορεις να πας στο φρουραρχειο.Ευχαριστω εκ των προτερων
Μου ηρθε το χαρτι καταταξης χτες και αναγραφει οτι παρουσιαζομαι στις 2/7. Ξερει κανεις αν μπορω να παω στο φρουραρχειο για αναβολη αυτη τη δευτερα, μεθαυριο δηλαδη. Θα υπαρξει προβλημα; Μετα απο ποσες μερες συνηθως απο οταν σου ερθει το χαρτι μπορεις να πας στο φρουραρχειο.Ευχαριστω εκ των προτερων
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Τον στρατό στις μέρες μας πολύ δύσκολα τον γλυτώνεις. Για να φανταστείς. Έχω ακούσει μια ιστορία που ήταν ένας που ο πατέρας του ειχε καρκίνο και δεν τον άφηναν να πάρει αναβολή και κάτι τέτοια. Το μονο που έχεις να κάνεις ειναι να περιμένεις να έρθει το χαρτί κατάταξης, να πας όπου σε καλέσουν και εκεί οι γιατροί στον στρατό θα σε εξετάσουν απο μαλλιά μέχρι νύχια και θα κρίνουν αυτοί. Εγώ πιστεύω οτι θα σου δώσουν Ι4 δλδ να σε στείλουν σε κανένα γραφείο και να κάθεσαι χωρίς σκοπιές χωρίς ορθοστασία και τα αγκαριστικά πράγματα. Και νομίζω οτι δεν συμφέρει να είσαι ανυπότακτος και Ι5 ψυχολογικά και πάει λέγοντας. Δεν θα σε βοηθήσει μετά πουθενά. Για τις μάνες ειναι μεγάλο ψυχολογικό όταν ο γιος της φεύγει για στρατό αλλά βάλε την κάτω να της εξηγήσεις οτι θα περάσει. Αλήθεια σου λέω, ο στρατός δεν ειναι αυτό που νομίζουν όλοι. Ειναι πολύ ωραία εμπειρία.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Εγώ το μονο που έχω να σου πω ειναι να πας να περιμένεις να παρουσιαστείς να σε εξετάσουν και μετά να κρίνουν οι γιατροί. Ειναι 9 μήνες μονο βασικά 8 γιατι τον τελευταίο μήνα απολύσεως ειναι όλο άδειες και πάει λέγοντας. Οι μέρες περνάνε τόσο γρήγορα που δεν θα καταλάβεις πότε μπήκες και ποτε βγήκες. Ειναι μεγάλη περηφάνια και τιμή να υπηρετήσεις στον στρατό. Δεν θα ειναι καθόλου καλό να έχεις ένα χαρτί που να λέει ανυπότακτος και Ι5. Νομίζω έχει και κυρώσεις με απαγόρευση εξόδου απο την χώρα, συχνή παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα και πολλά άλλα. Αυτή ειναι η γνώμη μου. Δεν ξέρω αν γίνεται... Αν όμως γίνεται, τότε πάρε καλύτερα μια αναβολή 1-2 χρόνια να δεις πως θα είναι τότε τα πράγματα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Είδα και κάτι παλιές σου αναρτήσεις οτι έχεις λες μικροφιοφοβίες. Να ξέρεις οτι ο στρατός εινα για να ξεπερνάς κάθε φόβο σου. Οχι μονο εσύ αλλά όλοι και δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν Ι5 για αυτό τον λόγο. Ίσα ίσα που αν τους το πεις θα γελάνε.. Πολλά άτομα μπαίνουν με φόβους και βγαίνουν καταπολεμώντας τους. Επίσης πολλά άτομα κάνουν σκοπιές κάτω απο απόλυτο σκοτάδι με μοναδικό φως το τσιγάρο τους και καμιά φορά τον φακό στις 4:00 τα χαράματα. Εκεί να δεις φόβο και ειδικά τον χειμώνα. Μετά όμως συνηθίζεις. Για αυτό ειναι ο στρατός. Για να σε κάνει ΑΝΤΡΑ. Να μην φοβάσαι μετά τιποτα. Εκεί λένε αντρώνεσαι. Και μην συχαίνεσαι που λες οτι θα είστε πολλά άτομα. Να ξέρεις οτι στον στρατό ειναι νουμερο 1 κανόνας η καθαριότητα και ειναι πιο καθαρά απο οτι φαντάζεσαι γιατί αν δεν καθαρίζεται έχει καμπάνες και η καθαριότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για αυτό μην νομίζεις οτι θα βλέπεις παντού σκουπίδια και ακαθαρσίες.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Κυριε Mparmpas καλησπερα σας. Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας και για την αμεση απαντηση σας! Σας παρακαλω πολυ αν δεν σας κουραζω μου λετε τι ειναι αυτο; Δηλαδη που μου γραφετε στο κεντρο που εχουν πολυ φορτο εργασιαςΤι εννοειται; Δεν καταλαβα. Στο στρατοπαιδο λετε η στο φρουραρχειο η στο 401; Να σας ενημερωσω οτι ο γιατρος που ηρθε στο σπιτι ο λογος ηταν οτι την ημερα που μου ηρθε το χαρτι που ελεγε ποτε θα παρουσιαστω εγω θαπηγαινα στο φρουραρχειο και θα τους ελεγα το και το. Θελωνα περασω επιτροπη για απαλλαγη διοτι εχω προβλημα στην μεση περισσοτερο και ποναω τοσο που μου κοβεται η αναπνοη. Αλλα ατυχια εκεινες τις μερες με ειχε πιασει ξανα ο πονο και ετσι ειχε παει δικος μου ανθρωπος και τους το ειπε και ζητησε να στειλουν γιατρο και ειχε ερθει μετα απο εναν μηνα. Παντως στο φρουραρχειο ησαν πολυ ευγενικοι και ειπαν οτι ειμαι καλυμμένος και να περιμενουμε τηλ. Να μας πουν ποτε θα ερθει ο γιατρος. Εγω το ειχα σιγουρο οτι θα εγραφε Ι5 παθολογικο αλλα δεν ξερω γιατι δεν το εγραψε εφοσον ποιος θα του εκανε ελεγχο; Λεω τωρα. Δεν ξερω. Ξερετε σε ποσο καιρο θα μου ερθει το χαρτι; Δενα παιρνω τηλ. Στην στρατολογια για μην δινω και στοχο. Ελπιζω μηπως αποφασισουν να με ξεφορτωθουν η μηπωε ο γιατρος λυπηθηκε και γραψει Ι5 παθολογικο. Μακαρι! Τι θα εχει να χασει; Τιποτα. Ουτε παρανομια θα κανει διοτι το προβλημα μου ειναι υπαρκτο συν ολα τα αλλα που εχω που του ειπα και μου ειπε να παω σε πνευμονολογο. Εχω απο μικρος αλλεργικη σπαστικη βρογχιτιδα συν διαφραγμα στην μυτη και δεν αναπνεω σωστα συν μαλλον και πλατυποδια (θα παω μεσα στην εβδομαδα να το δω και αυτο. Νομιζω αν δεν κανω λαθος στην πλατυποδια απαλλαγη δεν δινουν; Ξερετε; Μου λετε αυτο τι ειναι; ----> Επι της ουσιας τωρα εισαι Ι-4++ Δηλαδη; Ενα βημα για απαλλαγη Ι5 παθολογικο; Δηλαδη αν γινω ανυποτακτος θα με πιασουν; Οχι δεν θελω Ι5 ψυχολογικο. Σας γραφω τους λογους. Σας ευχαριστω πολυ ξανα! Να ειστε καλα!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες