Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Panoskri
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Panoskri »

Panoskri έγραψε:Καλημέρα παιδιά είμαι ανυποτακτος εσωτερικόυ από το 2019 πριν λίγες μέρες έχασα την ταυτότητα μου μαι πήγα στην αστυνομία να βγάλω άλλη εκεί είδαν ότι είμαι ανυποτακτος και με συλλαβαν αλλά έδωσα μια απολογία υπογράψα και έφυγα πλέον είμαι 22 έχω δύο μωρά και δεν μπορώ να πάω στρατό τι παίζει σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω επίσης υπάρχει περίπτωση να με ξανα συλλάβουν η να βγει κάποιο ενταλμα ευχαριστώ Ας με βοηθήσει κάποιος να ξέρω πως θα κινηθώ

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

Panoskri έγραψε:
Panoskri έγραψε:Καλημέρα παιδιά είμαι ανυποτακτος εσωτερικόυ από το 2019 πριν λίγες μέρες έχασα την ταυτότητα μου μαι πήγα στην αστυνομία να βγάλω άλλη εκεί είδαν ότι είμαι ανυποτακτος και με συλλαβαν αλλά έδωσα μια απολογία υπογράψα και έφυγα πλέον είμαι 22 έχω δύο μωρά και δεν μπορώ να πάω στρατό τι παίζει σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω επίσης υπάρχει περίπτωση να με ξανα συλλάβουν η να βγει κάποιο ενταλμα ευχαριστώ Ας με βοηθήσει κάποιος να ξέρω πως θα κινηθώ

Μόλις η αστυνομία διαβιβάσει την έκθεση σύλληψης στον εισαγγελέα του στρατοδικείου, αυτός θα ορίσει ημερομηνία δικασίμου και θα σε καλέσει να δικαστείς ως ένοχος για ανυποταξία σε ειρηνική περίοδο.

Επίσης με τη σύλληψη σου να ξέρεις ότι διεκόπη αυτόματα η ανυποταξία σου. Αυτό σημαίνει ότι η στρατολογία θα σε καλέσει εκ νέου να παρουσιαστείς με την αμέσως επόμενη ΕΣΣΟ. Εάν δεν παρουσιαστεις θα κηρυχθεις Εκ νέου ανυπότακτος και θα σου επιβληθεί ξανα πρόστιμο 6.000.

Τα δύο παιδιά δεν δικαιολογούν απαλλαγή από τη στράτευση. Μόνο αν είχες 3 θα απαλλασσοσουν...

Πανοςκρι

Δημοσίευση από Πανοςκρι »

AΡχικα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά αν θες και μπορείς λύσε μου κάποιες απορίες σε δυο δικηγόρους που πήγα μου είπαν πως δεν διακόπτεται η ανυποταξια με την σύλληψη δεύτερο πριν στρατοδικείο υπάρχει περίπτωση εντάλματος και άλλη μια ερώτηση αν μου ερθει το χαρτί μπορώ να στείλω δικηγόρο για αναβολή Σε ευχαριστώ και συγνώμη αν σε κούρασα

Πανοςκρι

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Αν μπορείς και θέλεις λύσε μου κάποιες απορίες

Δύο δικηγόροι μου είπαν ότι δεν παύει η ανυποταξια με την σύλληψη

Υπάρχει περίπτωση εντάλματος πριν στρατοδικείο

Αν με καλέσουν μπορώ να στείλω δικηγόρο για αναβολή η μόνο αυτοπροσώπως

Υπάρχει περίπτωση λόγο δουλειάς είμαι όλη μέρα στον δρόμο σε περίπτωση ελέγχου να με ξανα συλλάβουν

Ευχαριστώ και συγνώμη για το κείμενο

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Πανοςκρι έγραψε:Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Αν μπορείς και θέλεις λύσε μου κάποιες απορίες

Δύο δικηγόροι μου είπαν ότι δεν παύει η ανυποταξια με την σύλληψη

Υπάρχει περίπτωση εντάλματος πριν στρατοδικείο

Αν με καλέσουν μπορώ να στείλω δικηγόρο για αναβολή η μόνο αυτοπροσώπως

Υπάρχει περίπτωση λόγο δουλειάς είμαι όλη μέρα στον δρόμο σε περίπτωση ελέγχου να με ξανα συλλάβουν

Ευχαριστώ και συγνώμη για το κείμενο

1. Αποκλείεται να σου το είπε αυτό ο δικηγόρος καθόσον Η σύλληψη συνιστά και άμεση διακοπη της ανυποταξίας.

2. Ένταλμα δεν πρόκειται να βγεί αφού για το αδίκημα για το οποίο κατηγορείσαι έχεις ήδη συλληφθεί άσχετα εάν δεν σε πήγαν αυτόφωρο. Απλά θα σου έρθει στο σπίτι κλητηριο θέσπισμα που θα σε καλεί σε δικάσιμο την ημερομηνία που θα ορίσει ο εισαγγελέας.

3. Μόλις λάβεις Δελτίο κατάταξης από τη στρατολογία για να καταταγείς εκ νέου προσπάθησε να πας να ζητήσεις αναβολή μέσω του φρουραρχείου για ψυχιατρικους λόγους. Είναι ο μόνος τρόπος να πάρεις αναβολή. Και εννοείται ότι απαιτείται αυτοπροσωπη παρουσία. Δεν γίνεται με δικηγόρο

Πανοςκρι

Σε ευχαριστώ πολύ παλικάρι μου δηλαδή να περιμένω για κατάταξη η για δικαστήριο Μια τελευταία ερώτηση και δεν σε ξανα ενοχλω

Αργεί να γίνει αυτό το δικαστήριο η μπορεί σε λίγο καιρο

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Πανοςκρι έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ παλικάρι μου δηλαδή να περιμένω για κατάταξη η για δικαστήριο Μια τελευταία ερώτηση και δεν σε ξανα ενοχλω

Αργεί να γίνει αυτό το δικαστήριο η μπορεί σε λίγο καιρο

Για το δικαστήριο κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει σίγουρα... Μπορεί να γίνει σε 3 μήνες μπορεί και σε 10... Εξαρτάται από τις ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν... Λόγω κορονοΐου πάντως σε όλα τα δικαστήρια υπάρχει καθυστέρηση... Υπομονή... Οποτε και να γίνει... Θα ενημερωθείς...

snowy
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από snowy »

Γεια σε όλους, απλώς είχα μια ερώτηση: Το να είσαι ανυπότακτος εξωτερικού θεωρείται έγκλημα; Το ρωτάω γιατί κάνω αίτηση για Πράσινη Κάρτα στις ΗΠΑ και πρέπει να γνωρίζουν το ποινικό μου ιστορικό. Σας ευχαριστώ!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος snowy την Δευ Δεκ 20, 2021 7:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Η ανυποταξία σύμφωνα με το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα,αποτελεί ποινικό αδίκημα και για την ειρηνική περίοδο, καθώς όποιος είναι ανυπότακτος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
Καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα ή το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
ypodiopos19

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Ναι, σαφως ειναι ποινικο αδικημα, αλλα για ιστορικο μιλάμε αν κι εφ'οσον δικαστείς και καταδικαστείς για την ανυποταξία. Μεχρι τοτε εισαι απλα ανυποτακτος ή στη χειροτερη υποδικος/υπο ποινική διερευνηση, πάντως δεν εχεις ποινικό μητρώο.

Ωστοσω εξαρταται τι ακριβως σε ρωτανε... Καμια φορα σε ρωτανε ευθεως αν εκκρεμουν μηνυσεις εναντιον σου ή στρατιωτικες υποχρεώσεις, οποτε τοτε ακομη κι αν δεν εχεις (ακομα) ποινικο μητρώο, δυστυχως θα πρέπει να απαντήσεις 'ναι' και να εξηγησεις την κατασταση, αν υπαρχει τετοιο περιθωριο. Σε πολλες περιπτωσεις (αν και ομολογουμένως σπανιότερα οταν μιλαμε για κράτη/πρεσβείες, οπου ειναι πιο άσπρο-μαύρο οι κανόνες) αυτες οι ερωτήσεις εχουν σκοπό να τσεκάρουν αν ο υποψηφιος στο συγκεκριμενο πλαισιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ρίσκο, π. Χ. Αν εχεις ποινικο μητρώο με απάτη, οικονομικά εγκλήματα κλπ. Προφανώς θα απορριφθείς απο αιτήσεις οπου, για παράδειγμα, ζητάς δάνειο, πρόσβαση σε κονδύλια έρευνας κλπ... Το ίδιο κι αν έχεις π. Χ. Ιστορικό οδήγησης με αλκοόλ και πας να κάνεις αίτηση για οδηγός λεωφορείου. Τώρα η ανυποταξία, που στις περισσοτερες χώρες δεν υφισταται καν στον ποινικό κώδικα ως έννοια, ειναι πολύ σχετικό που και πότε μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα. Οπως ειπωθηκε, καλο ειναι να ρωτησεις εκει που ς'ενδιαφερει να δεις ποιοι ειναι οι περιορισμοί.

Πανοςκρι

Καλημέρα σας πριν λίγες μέρες είχα κάνει ανάρτηση στο φόρουμ σχετικά με την κατάσταση εντέλει πήγα σε μια δικηγόρο και με έβαλε να πάω λέει να παρουσιαστώ σε φρουαρχειο για να γλυτώσω το λιποτακτης ενώ απλά έχω βγει ανυποτακτος και συλληφθηκα για αυτό επίσης μου είπε ότι και να διακόψω την ανυποταξια που λέει δεν γίνεται με την σύλληψη αυτό ότι όταν μπω δεν θα μπορέσω να πάρω αναβολή τίποτα και ερωτώ εγώ γιατί όπως είχα αναφέρει έχω και τα μικρά μου και πραγματικά δεν είχα προγραμματίσει κάτι τέτοιο τι μπορώ να κάνω τώρα τουλάχιστον αφού δεν μπορώ να αποφύγω την θητεία έστω να επερνα μια αναβολή να προετοίμαζα κάποια πράγματα
Manolis89
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Manolis89 »

Καλησπέρα παιδιά.

Γνωρίζει κανείς αν, αφού βγω Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, μπορεί ο Στρατός να πάρει χαμπάρι οτι το στάτους αυτό χαθηκε;

Εχω στάτους ΜΚΕ και σκοπεύω να γυρίσω μόνιμα Ελλάδα...

Τάσος

Δημοσίευση από Τάσος »

Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να πάω Ελλάδα με το αμάξι μέσω Ιταλίας ; Η θα εχω κάποιο πρόβλημα. Είμαι εδώ και 5 χρόνια ανυπότακτος Εξωτερικού
Praxitel_GR

Δημοσίευση από Praxitel_GR »

Παιδιά καλημέρα απο μένα,Έχω κάποιες ερωτήσεις και δεν γνωρίζω εάν κάποιες έχουν απαντηθεί σε προηγούμενα μηνύματα συνεπώς απολογούμαι εκ των προτέρων.

Είμαι 30 χρονών διαμένω σε ευρωπαική χώρα εκτός σενγκεν και κλείνω 5 χρόνια συνεχόμενης εργασίας το Νοέμβριο του 2022. Είχα πάει στρατό 5-5.5 μήνες αλλά λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος το άφησα στη μέση και μετά όπως ήρθαν τα πράγματα ήρθα εξωτερικό. Ουσιαστικά μου απέμεναν 2.5-3 μήνες (ώς προστάτης είχα μειωμένη θητεία 8 μήνες τότε) αλλά λόγω εργασίας δεν μπορούσα να πάω να το κάνω οπότε απο το Μάρτιο του 2020 είμαι ανυπότακτος εξωτερικού και μου έχει επιβληθεί το πρόστιμο των 6.000?. Δεν το έχω πληρώσει και έχει πάει 7.020 σήμερα.

Οι ερώτησεις που έχω είναι οι εξής:

1) Επισκέπτομαι την Ελλάδα και επειδή έρχομαι απο χώρα εκτός Σενγκεν γίνεται πάντα έλενγχος διαβατηρίου αλλά χωρίς πρόβλημα. Απλά με ρωτάνε εάν έχω περάσει τις 30 ημέρες που δικαιούμαι. Η ερώτηση είναι όντως μετράνε τις μέρες; Γιατί κάθε φορά με ρωτάνε και δείχνουν να βασίζονται σε αυτό που τους λέω εγώ. Αν πάω απευθείας απο χώρα εκτός Σεγκεν και έχω περάσει τις 30 μέρες θα το καταλάβουν λέτε;

2) Για να γίνω ΜΚΕ χρειάζονταιι 7 χρόνια συνεχόμενης εργασίας στο εξωτερικό. Αυτά μετράνε ακριβώς ή μόλις αλλάξει ο χρόνος; Παράδειγμα εγώ κλείνω 7 χρόνια το Νοέμβριο του 2024. Μπορώ να αιτηθώ απο το Νοέμβριο και μετά ή απο 1η Ιανουαρίου του 2024;

3) Δεδομένου του ότι σκοπευώ να μείνω μόνιμα εξωτερικό (αγόρασα μόλις και σπίτι) τι θα αλλάξει μόλις γίνω ΜΚΕ; Θα σβήσει το πρόστιμο και οι προσαυξήσεις;(δεν έχω καταθέσεις σε Ελληνική τράπεζα παρά μόνο ακίνητη περιουσία)

4) Θεωρείται καλύτερο να εξαγοράσω την υπόλοιπη θητεία μου η αν γίνω ΜΚΕ δεν χρειάζεται; Και εάν ναι πόσους μήνες θα πρέπει να εξαγοράσω δεδομένου του ότι άλλαξε η θητεία;

5) Μου ήρθε μόλις σημείωμα κατάταξης για να μπω σε λίγες μερές. Για να είμαι σωστός πρέπει να κάνω κάτι; Πριν ένα χρόνο τους έστειλα mail μετα τη προγραμματισμένη ημερομηνία κατάταξης ότι δεν άλλαξε η κατάσταση μου αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με στρατολογία μου είπαν δεν χρειάζετε.(δεν θυμάμαι ακριβώς βασικά)

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες! Καλη σας μέρα!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Φεβ 19, 2022 9:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Εάν θέλουν να ψάξουν πόσες μέρες είσαι στην Ελλάδα μπορούν να σου ζητήσουν εισιτήρια. Σπάνια το κάνουν... Οπότε αυτό μην σε απασχολεί.Για να κάνεις αίτηση ως ΜΚΕ πρέπει να κλείσεις ακριβώς 7 χρόνια εργασιακά.

Όταν με το καλό χαρακτηριστεις ΜΚΕ σε 2 χρόνια το πρόστιμο σβήνει και δεν θα σε ξανακαλεσουν να καταταγείς.

Για να πληρώσεις την υπόλοιπη θητεία σου εσύ το θες. Που δεν νομίζω ότι έχει νόημα... Πρέπει να είσαι 33 χρόνων

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης