Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 39
Πας φρουραρχειο, μετά σ δίνουν Παραπεμπτικο για το στρατιωτικό νοσοκομείο, κλείνεις ραντεβού, σε βλέπει γιατρός που γράφει την αναβολή και η Επιτροπή την επικυρώνει.
Καλησπέρα παιδιά. Πέρυσι πήρα την πρώτη αναβολή για ψυχιατρικους λογους και τώρα είναι να παρουσιαστώ στην Β ΕΣΣΟ ΜΑΡΤΊΟΥ. Διαβασα σήμερα στο ανακοινώθηκε πως όσοι πήραν πέρυσι αναβολή πρέπει να παρουσιάστουν 1-4 Μαρτίου, άρα μια βδομάδα πριν στο φρουραρχείο. Το θέμα είναι ότι το σημείωμα κατάταξης μου δεν έχει Βγει και με βάση τις ημερομηνίες η βδομάδα που έρχεται είναι η βδομάδα που πρέπει να πάω στο φρουραρχείο. Θέλω να ρωτήσω έχει βγει σε κανέναν άλλον που είναι ίδια εσσο το σημείωμα κατάταξης και σε περίπτωση που αργήσει το σημείωμα ξέρει κανείς τι μπορω να κάνω; Ευχαριστώ
Devilangel έγραψε:Πας φρουραρχειο, μετά σ δίνουν Παραπεμπτικο για το στρατιωτικό νοσοκομείο, κλείνεις ραντεβού, σε βλέπει γιατρός που γράφει την αναβολή και η Επιτροπή την επικυρώνει.
Για το στρατιωτικό νοσοκομείο θέλει ραντεβού; Δεν πας την ίδια μέρα και ραντεβού κλείνεις με την επιτροπή;
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια στους διαχειριστές του forum.
Είναι να παρουσιαστώ με τη Β ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) και θέλω να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Έχω συνεννοηθεί με τον ψυχίατρό μου και θα μου γράψει μία γνωμάτευση που θα λέει ότι πάσχω από κατάθλιψη και άγχος, ενώ ήδη μου συνταγογραφεί και χάπια.
Υπάρχει περίπτωση να μου πουν κάτι για το γεγονός ότι το χαρτί θα είναι ιδιώτη και όχι δημόσιου ψυχίατρου;
Το ρωτάω αυτό γιατί στην ανακοίνωση που βγήκε αναφέρεται και η εξής διάταξη:
"13. Οι υπόχρεοι προς κατάταξη, που πάσχουν από χρόνια νοσήµατα και
παρακολουθούνται για τουλάχιστον έξι (6) µήνες, έχουν τη δυνατότητα:
α. Να εξετάζονται στα Στρατιωτικά Νοσοκοµεία του Στρατού Ξηράς, µε
ραντεβού στα αντίστοιχα µε την πάθησή τους εξωτερικά ιατρεία, για τη λήψη ιατρικής
γνωµάτευσης, πριν την κατάταξή τους. Κατά την προσέλευσή τους στα εξωτερικά ιατρεία
των Στρατιωτικών Νοσοκοµείων να επιδεικνύουν το σηµείωµα κατάταξής τους και να
προσκοµίζουν τον πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής τους. Εν συνεχεία θα τους
επιδίδεται ιατρική γνωµάτευση από το στρατιωτικό ιατρό του Στρατιωτικού Νοσοκοµείου,
την οποία θα προσκοµίζουν στο ΣΥΠΟ, προκειµένου να εξεταστούν από τις Υγειονοµικές
Επιτροπές και τα Ειδικά Στρατολογικά Συµβούλια.
β. Εφόσον δεν επιθυµούν ή δεν δύνανται να εξεταστούν σε Στρατιωτικά
Νοσοκοµεία, να προσκοµίζουν ιατρική γνωµάτευση της πάθησής τους από τους
θεράποντες ιατρούς κρατικών και µόνο νοσοκοµείων. Η γνωµάτευση αυτή πρέπει να
αναφέρει ρητά ότι ο θεράπων ιατρός παρακολουθεί συστηµατικά τον εν λόγω ασθενή για
διάστηµα τουλάχιστον έξι µηνών και τηρεί πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής του. Στην
περίπτωση αυτή οι υπόχρεοι προς κατάταξη να προσκοµίζουν την ως άνω γνωµάτευση
στην ιατρική υπηρεσία του ΣΥΠΟ".
Απαντήστε μου σας παρακαλώ, γιατί έχω αγχωθεί.
Είναι να παρουσιαστώ με τη Β ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) και θέλω να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Έχω συνεννοηθεί με τον ψυχίατρό μου και θα μου γράψει μία γνωμάτευση που θα λέει ότι πάσχω από κατάθλιψη και άγχος, ενώ ήδη μου συνταγογραφεί και χάπια.
Υπάρχει περίπτωση να μου πουν κάτι για το γεγονός ότι το χαρτί θα είναι ιδιώτη και όχι δημόσιου ψυχίατρου;
ραντεβού στα αντίστοιχα µε την πάθησή τους εξωτερικά ιατρεία, για τη λήψη ιατρικής
γνωµάτευσης, πριν την κατάταξή τους. Κατά την προσέλευσή τους στα εξωτερικά ιατρεία
επιδίδεται ιατρική γνωµάτευση από το στρατιωτικό ιατρό του Στρατιωτικού Νοσοκοµείου,
την οποία θα προσκοµίζουν στο ΣΥΠΟ, προκειµένου να εξεταστούν από τις Υγειονοµικές
αναφέρει ρητά ότι ο θεράπων ιατρός παρακολουθεί συστηµατικά τον εν λόγω ασθενή για
διάστηµα τουλάχιστον έξι µηνών και τηρεί πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής του. Στην
Το άγχος δεν σε αφήνει να διαβάσεις λιγάκι τα προηγούμενα μηνύματα με τις εμπειρίες των παιδιών αλλά σου επιτρέπει να γράφεις ολόκληρες εκθέσεις. Αυτό δεν ονομάζεται άγχος αλλά τεμπελιά και βαρεμάρα.
Καλημέρα.
Καταρχάς, νομίζω ότι ήμουν ευγενέστατος, μην μου επιτίθεσαι. Κατά δεύτερον, έχω περάσει πολλές ώρες μέσα στο forum αυτό και έχω διαβάσει όλα τα σχετικά που έχουν ειπωθεί.
Ωστόσο, η διάταξη που παρέθεσα έχει προστεθεί στις τελευταίες ανακοινώσεις για τις ΕΣΣΟ (νομίζω από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του '21 και μετά), γι αυτό ρώτησα αν εξακολουθώ να μπορώ να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου με χαρτή ιδιώτη γιατρού και συνταγογράφηση ή αν έχει αλλάξει κάτι.
Ευχαριστώ.
Καταρχάς, νομίζω ότι ήμουν ευγενέστατος, μην μου επιτίθεσαι. Κατά δεύτερον, έχω περάσει πολλές ώρες μέσα στο forum αυτό και έχω διαβάσει όλα τα σχετικά που έχουν ειπωθεί.
Ωστόσο, η διάταξη που παρέθεσα έχει προστεθεί στις τελευταίες ανακοινώσεις για τις ΕΣΣΟ (νομίζω από την ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου του '21 και μετά), γι αυτό ρώτησα αν εξακολουθώ να μπορώ να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου με χαρτή ιδιώτη γιατρού και συνταγογράφηση ή αν έχει αλλάξει κάτι.
Ευχαριστώ.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Παιδια πρεπει να παρουσιαστω Θηβα 2 μαριου. Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να πάω στο φρουραρχείο αντίστοιχα στις 28,1,2; Και σε ποιο φρουραρχείο πρέπει να απευθηνθώ?
Καλησπέρα σήμερα μπήκα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας και είδα ότι παρουσιάζομαι 8 Μαρτίου. Ξέρετε μήπως πότε πρέπει να πάω φρουραρχείο και αν χρειάζεται ραντεβού; Επίσης άκουσα ότι για πρώτη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους τελειώνεις γρήγορα με το φρουραρχείο. Ισχύει αυτό;
Αφού καταφέρω και συμπληρώσω τα 2 χρόνια σε αναβολές μετά τι χρειάζομαι για να παρω απαλλαγή από τον στρατο; Έχω πρόβλημα μέσα στον στρατο έχω άγχος δεν μπορώ να συνυπάρξω με τους άλλους έχω κάποιες φορές κρίσεις πανικού κλαίω. Μόλις παρω την πρώτη αναβολή ξεκινάω με ψυχολόγο ή ψυχίατρο κατευθείαν; Μετά λίγο πριν τελειώσει η αναβολή θα πάω στο φρουραρχείο με την γνωμάτευση του για να παρω άλλον εναν χρόνο αναβολή σωστα; Μετά από τα 2 χρόνια σε αναβολές θα ξανά πάω στο φρουραρχείο πριν τελειώσει και ο δεύτερος χρόνος με την γνωμάτευση του ψυχιάτρου που θα λέει ότι δεν μπορώ να υπηρετήσω και θα με στείλουν που; Η επιτροπή απαλλαγών μπορεί να μην μου δώσει απαλλαγή; Τι χρειάζεται για να περάσω από την επιτροπή και να παρω την απαλλαγή;
Παιδιά οι 5 ημέρες πριν την κατάταξη για να πας στο Φρουραρχείο είναι εργάσιμες έτσι;
Fernando έγραψε:Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια στους διαχειριστές του forum.
Αυτό μάλλον αφορά κάτι άλλο. Στη πίσω σελίδα στο σημείωμα κατάταξης (το οποίο στάλθηκε σήμερα σε εμένα) λέει πως σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης για λόγους υγείας, μπορείς να επισκεφτείς το Φρουραρχείο μέχρι 5 ημέρες πριν και να ζητήσεις να σε εξετάσει ιατρός, η γνωστή διαδικασία δηλαδή.
Μάλλον έχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ πολύ!
Παιδια κάτι επείγον ! Οι 5 μέρες πριν είναι εργάσιμες; Δηλαδή αν πρέπει να Παρουσιαστούμε τετάρτη μπορούμε να πάμε στο φρουραρχείο πέμπτη/παρασκευή;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Παιδια να κάνω μια ερώτηση; Οταν πάμε στο Φρουραρχείο σε ποιον απευθυνόμαστε για να δώσουμε την διάγνωση του γιατρού μας; Πρώτη φορά πάω στο φρουραρχείο.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 39
1) Από όσο γνωρίζω στο φρουραρχειο μπορείς να πας κ την ίδια μέρα που είναι να παρουσιαστεις.
2) πας στο φρουραρχειο και τους λες οτι θες αναβολή για λόγους υγείας και τους δίνεις τα σχετικά έγγραφα πχ γνωμάτευση γιατρου. Επίσης να έχεις μαζι σου ταυτότητα και σημείωμα κατάταξης και εννοείται κάποια γνωμάτευση γιατρου. Μετά από το φρουραρχειο θα πρέπει κλεισεις ραντεβού στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά αυτό γίνεται αφου σου στείλουν από την στρατολογια το Παραπεμπτικο. Αφου λάβεις το Παραπεμπτικο παιρνεις τηλεφωνο για να κλεισεις ραντεβού, θα πρεπει να κλεισεις εντός 15 ημερών αν θυμάμαι καλά. Γενικά αν πας στο φρουραρχειο σε καθοδηγούν.
2) πας στο φρουραρχειο και τους λες οτι θες αναβολή για λόγους υγείας και τους δίνεις τα σχετικά έγγραφα πχ γνωμάτευση γιατρου. Επίσης να έχεις μαζι σου ταυτότητα και σημείωμα κατάταξης και εννοείται κάποια γνωμάτευση γιατρου. Μετά από το φρουραρχειο θα πρέπει κλεισεις ραντεβού στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο αλλά αυτό γίνεται αφου σου στείλουν από την στρατολογια το Παραπεμπτικο. Αφου λάβεις το Παραπεμπτικο παιρνεις τηλεφωνο για να κλεισεις ραντεβού, θα πρεπει να κλεισεις εντός 15 ημερών αν θυμάμαι καλά. Γενικά αν πας στο φρουραρχειο σε καθοδηγούν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες