Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Giotas5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Giotas5 »

elareto έγραψε:
Giotas5 έγραψε:Το τσεκαρα μετα κι εγω αυτο. Ηλεκτρονικα θα την κανω. Ενα αλλο που διαβασα ειναι οτι πρεπει στα δικαιολογητικα να βαλουμε και το σημειωμα καταταξης. Οποτε τα μονο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το σημειωμα και την απαντηση της πρεσβειας. Δεν εχω κατι αλλο.

Σε ποια διεύθυνση έστειλες μεηλ στην Πρεσβεία φίλε μου;

Λοιπον. Αναλογα που ανηκεις εχει και email. Ψαξε εδω.https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia Για 200 αθηνων ειναι sy_athinwn@0003.syzefxis.gov.gr Το δευτερο δεν δεχεται. Εστειλα και μου ηρθε αυτοματοποιημενο μνμ οτι δεν παραδοθηκε. Σαν δικαιολογητικα τα μονα που εβαλα ειναι το σημειωμα καταταξης και screenshoot την απαντηση της πρεσβειας. Για διαμονη ουτε λογος αφου δεν εχω επικοινωνια με την πρεσβεια ωστε να μου το δωσουν. Τηλεφωνα δεν σηκωνουν. Και στο τελευταιο μαιλ μου ειπαν πως ειναι κλειστα και δεν μπορουν να κανουν τιποτα.
Giotas5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Giotas5 »

Liapunov13 έγραψε:
Giotas5 έγραψε:Το τσεκαρα μετα κι εγω αυτο. Ηλεκτρονικα θα την κανω. Ενα αλλο που διαβασα ειναι οτι πρεπει στα δικαιολογητικα να βαλουμε και το σημειωμα καταταξης. Οποτε τα μονο που σκεφτομαι να βαλω ειναι το σημειωμα και την απαντηση της πρεσβειας. Δεν εχω κατι αλλο.

Ακριβώς αυτό για την αναβολή κοινωνικών λόγων για όσους είναι απο εξωτερικό κ δεν μπορούν να ταξιδέψουν να πάνε στο Φρουραρχείο. Ε-μαιλ στην στρατολογία με επισυναπτόμενα:

1. Αίτηση [αυτό που λέει "υπόδειγμα αίτησης" στη σελίδα της στρατολογίας]

2. Σημείωμα κατάταξης

3. Βεβαίωση κατοικίας απο την τοπική πρεσβεία

Αν κάποιος πάρει απάντηση απο στρατολογία ας το γράψει εδώ να ξέρουμε και οι υπόλοιποι. Θα κάνω την αίτηση σε λίγες μέρες και θα ανανεώσω εδω με το αποτελεσμα. Ελπίζω να μας τη δώσουν την αναβολή και συνεχίζουμε τη διαδικασία του Φρουραρχείου όταν με το καλό επιτρεπούν ξανά οι πτήσεις για Ελλάδα.

Πηρα απαντηση οτι το εστειλαν στο καταλληλο τμημα. Οταν θα εχω νεα θα ενημερωσω.
elareto

Δημοσίευση από elareto »

Giotas5 έγραψε:
elareto έγραψε:

Σε ποια διεύθυνση έστειλες μεηλ στην Πρεσβεία φίλε μου;

Λοιπον. Αναλογα που ανηκεις εχει και email. Ψαξε εδω.https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia Για 200 αθηνων ειναι sy_athinwn@0003.syzefxis.gov.gr Το δευτερο δεν δεχεται. Εστειλα και μου ηρθε αυτοματοποιημενο μνμ οτι δεν παραδοθηκε. Σαν δικαιολογητικα τα μονα που εβαλα ειναι το σημειωμα καταταξης και screenshoot την απαντηση της πρεσβειας. Για διαμονη ουτε λογος αφου δεν εχω επικοινωνια με την πρεσβεια ωστε να μου το δωσουν. Τηλεφωνα δεν σηκωνουν. Και στο τελευταιο μαιλ μου ειπαν πως ειναι κλειστα και δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Καλή τύχη! Κράτα μας ενήμερους αν έχεις κάποιο νέο.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Giotas5 έγραψε: Πηρα απαντηση οτι το εστειλαν στο καταλληλο τμημα. Οταν θα εχω νεα θα ενημερωσω.

Καλή τύχη εύχομαι φίλε, εγώ περιμένω το χαρτί από την πρεσβεία για να κάνω αίτηση. Σου εχω στειλει ενα πμ για μια ερωτηση.

Giotas5 έγραψε: Λοιπον. Αναλογα που ανηκεις εχει και email. Ψαξε εδω.https://www.stratologia.gr/el/epikoinwnia Για 200 αθηνων ειναι sy_athinwn@0003.syzefxis.gov.gr Το δευτερο δεν δεχεται. Εστειλα και μου ηρθε αυτοματοποιημενο μνμ οτι δεν παραδοθηκε. Σαν δικαιολογητικα τα μονα που εβαλα ειναι το σημειωμα καταταξης και screenshoot την απαντηση της πρεσβειας. Για διαμονη ουτε λογος αφου δεν εχω επικοινωνια με την πρεσβεια ωστε να μου το δωσουν. Τηλεφωνα δεν σηκωνουν. Και στο τελευταιο μαιλ μου ειπαν πως ειναι κλειστα και δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

Υπάγομαι στην στρατολογία Δυτικής Αττικής. Οπότε θα στείλω τα χαρτια μου και στα δυο ε-μαιλ που εμφανιζονται στο συστημα για τη στρατολογια δυτικης αττικης για σιγουρια.

Χρηστος

Δημοσίευση από Χρηστος »

Καλησπερα ειναι να παρουσιαστω στις 5 Ιουνιου στη Θηβα ειχα παρει περσυ αναβολη ενος ετους μεσω Φρουραρχειου πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παω στη Θηβα να κανω τη διαδικασια η μεσω του Φρουραρχειου παλι; Γιατι ειχα ακουσει οτι μεσω του στρατοπεδου περνας επιτροπη κατευθειαν και ξεμπερδευεις. Ευχαριστω
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

elareto έγραψε:Πως ωρέ παιδιά θα πάρουμε βεβαίωση από την Πρεσβεία από την στιγμή που όλα τα ραντεβού έχουν ακυρωθεί. Επίσης για βεβαίωση μόνιμου κατοίκου πρέπει να είσαι 7 χρόνια το λιγότερο στην χώρα. Εγώ είμαι κάτι μήνες ας πούμε, τι να προσκομίσω;

Αλλο το ΜΚΕ 7ετιας, κ αλλο πιστοποιητικο οτι μενεις στη χωρα που βρισκεσαι αυτη τη στιγμη. Αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισεις με την πρεσβεια σου. Τωρα, αφου λες η πρεσβεια σου ειναι κλειστη αυτο θα πρεπει να το γραψεις στην αιτηση σου για αναβολη κοινωνικων. Γραψε ρητα οτι η πρεσβεια σου ειναι κλειστη κ αδυνατεις να προσκομισεις οποιοδηποτε εγγραφο για την ωρα.

Χρηστος έγραψε:Καλησπερα ειναι να παρουσιαστω στις 5 Ιουνιου στη Θηβα ειχα παρει περσυ αναβολη ενος ετους μεσω Φρουραρχειου πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παω στη Θηβα να κανω τη διαδικασια η μεσω του Φρουραρχειου παλι; Γιατι ειχα ακουσει οτι μεσω του στρατοπεδου περνας επιτροπη κατευθειαν και ξεμπερδευεις. Ευχαριστω

Αυτο εχει απαντηθει αρκετες φορες. Ναι, αν παρουστιαστεις στο στρατοπεδο η διαδικασια ειναι πιο γρηγορη. Θα πρεπει ομως να πας με συνοδο γιατι αλλιως μπορει να σε κρατησουνε μεσα για διανυκτερευση μεχρι να περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων την επομενη ημερα.

GiannisTsi

Δημοσίευση από GiannisTsi »

Καλησπέρα παιδιά.'Εχω κάποιο νόσημα το οποίο από τον στρατό διακρίνεται ως Ι4/Ι5 κατά περίπτωση. Σκοπεύω να παρουσιαστώ σύντομα, αλλά στο ενδεχόμενο που δε μου δωθεί Ι5 προτιμώ να κυριχθώ ανυπότακτος (εξωτερικού) καθώς έχω να φροτίσω αρκετές εκρεμμότητες και έχω ήδη κάνει χρήση της αναβολής για κοινωνικούς λόγους. Γνωρίζετε αν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω; Απ'ότι ξέρω εξέταση πριν παρουσιαστείς (στο φρουραρχέιο) γίνεται μόνο για ψυχιατρικούς λόγους. Κάνω λάθος; Ευχαριστώ πολύ!
larwse
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από larwse »

Παιδιά καλησπέρα. Θα σας πω εγω που το έχω και φρέσκο. Έκανα αίτηση αναβολής για κοινωνικούς λογούς πριν δυο μέρες και σημερα μου στείλαν την απόρριψη. Στο email που εστειλα στη στρατολογία επισύναψα:

- 1.

Μίλησα με στρατολογία και μου είπαν ότι έχουν γραμμή από τα κεντρικά να απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για κοινωνικούς, εκτός από πάρα πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Εγώ στην αίτηση μου ανέφερα πως είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να πάρω άδεια από τη δουλειά μου (κλάφτηκα λίγο) και πως δεν υπάρχον πτήσεις λόγω Covid και μου είναι αδύνατο να έρθω Ελλάδα. Η απάντηση του ήταν πως αυτοί δεν είναι λόγοι που απασχολούν τη στρατολογία και πως αν ψάξω θα βρω πτήσεις με ανταπόκριση. Εν ολίγης ότι είναι δικό μου πρόβλημα.

Οπότε είναι μονόδρομος. Πήρα ξανά στρατολογία να ρωτήσω μήπως και η αιτηση για παραπομπή σε γιατρο γίνετε online , αντί του φρουραρχείου, μπας και κερδίσω λιγο χρόνο αλλα που ειπαν όχι (εχω ήδη πάρει 2 αναβολές για ψυχολογικό και πας για απαλλαγή) Επίσης μου είπε ότι λόγω της κατάστασης η όλη διαδικασία μπορει να παρει 1-1,5 μηνα γιατι η επιτροπή εξετάζει 20 άτομα την ημερα. Να σκεφτείτε τώρα βλέπουν αυτούς που ηταν να μπουν Μάρτιο.

Kleomenis1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Kleomenis1 »

Τραγικό. Δεν καταλαβαίνω τι σκέφτονται.

Επίσης οκ, ας πούμε ότι βρίσκει κάποιος μία πτήση. Τι συμβαίνει με την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών; Αυτό δεν είναι λόγος που απασχολεί την στρατολογία; Δηλαδή αν κάποιος βρει μια πτήση μέσα στις επόμενες μέρες και είναι Ελλάδα σε υποχρεωτική καραντίνα, πώς θα πάει να καταταχθεί ή έστω πώς θα πάει στο φρουραρχίο να ζητήσει αναβολή για λόγους υγείας; Αυτό προφανώς από την μία απαγορεύεται από την αστυνομία, προφανώς από την άλλη φαντάζομαι είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να συμβεί.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

larwse έγραψε:Παιδιά καλησπέρα. Θα σας πω εγω που το έχω και φρέσκο. Έκανα αίτηση αναβολής για κοινωνικούς λογούς πριν δυο μέρες και σημερα μου στείλαν την απόρριψη. Στο email που εστειλα στη στρατολογία επισύναψα:

• 1. Σημείωμα κατάταξης

Μίλησα με στρατολογία και μου είπαν ότι έχουν γραμμή από τα κεντρικά να απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για κοινωνικούς, εκτός από πάρα πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Εγώ στην αίτηση μου ανέφερα πως είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να πάρω άδεια από τη δουλειά μου (κλάφτηκα λίγο) και πως δεν υπάρχον πτήσεις λόγω Covid και μου είναι αδύνατο να έρθω Ελλάδα. Η απάντηση του ήταν πως αυτοί δεν είναι λόγοι που απασχολούν τη στρατολογία και πως αν ψάξω θα βρω πτήσεις με ανταπόκριση. Εν ολίγης ότι είναι δικό μου πρόβλημα.

Οπότε είναι μονόδρομος. Πήρα ξανά στρατολογία να ρωτήσω μήπως και η αιτηση για παραπομπή σε γιατρο γίνετε online , αντί του φρουραρχείου, μπας και κερδίσω λιγο χρόνο αλλα που ειπαν όχι (εχω ήδη πάρει 2 αναβολές για ψυχολογικό και πας για απαλλαγή) Επίσης μου είπε ότι λόγω της κατάστασης η όλη διαδικασία μπορει να παρει 1-1,5 μηνα γιατι η επιτροπή εξετάζει 20 άτομα την ημερα. Να σκεφτείτε τώρα βλέπουν αυτούς που ηταν να μπουνΜάρτιο.

ασχημα τα μαντατα, αρα πρεπει να βρουμε πτηση παση θυσια...

SifuJ

Δημοσίευση από SifuJ »

Είναι κανένας που να πέρασε από Φρουρχείο ή Επιτροπή αυτές τις μέρες να μας πεί τι κλίμα επικρατεί; Πως είναι οι επιτροπές, τι γίνεται με τα ραντεβού στις επιτροπές κλπ
elareto

Δημοσίευση από elareto »

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται...
Άβαταρ μέλους
Ι5
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Ι5 »

Γεια σου φιλε μου

Να σε ρωτησω κατι, γιατι και εγω θελω να κανω την ιδια διαδικασια.

Αυτν την υπευθυνη δηλωση που την εκανες στο Προξενειο?

larwse
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από larwse »

Kleomenis1 έγραψε:Τραγικό. Δεν καταλαβαίνω τι σκέφτονται.

Επίσης οκ, ας πούμε ότι βρίσκει κάποιος μία πτήση. Τι συμβαίνει με την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών; Αυτό δεν είναι λόγος που απασχολεί την στρατολογία; Δηλαδή αν κάποιος βρει μια πτήση μέσα στις επόμενες μέρες και είναι Ελλάδα σε υποχρεωτική καραντίνα, πώς θα πάει να καταταχθεί ή έστω πώς θα πάει στο φρουραρχίο να ζητήσει αναβολή για λόγους υγείας; Αυτό προφανώς από την μία απαγορεύεται από την αστυνομία, προφανώς από την άλλη φαντάζομαι είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να συμβεί.

To ρώτησα και αυτό. Πήρα τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ να μάθω τι ισχύει με την καραντίνα. Αυτό που μου ειπαν είναι πως με το που φτασεις Ελλάδα σε πάνε σε ξενοδοχείο και σου κάνουν το τεστ για Covid. Την επομενη μερα και εφόσον βγει αρνητικό, αναφέρεις το λόγω για τον οποίο ήρθες Ελλάδα και ανάλογα με την περίπτωση σου λένε και τι πρέπει να κάνεις. Το 14ημερο ισχύει γενικά αλλά μου ειπε ότι κάποιες περιπτώσεις μπορει να κανουν και λιγότερο (από ότι κατάλαβα ούτε αυτός ήξερε ακριβώς) Όταν του ανέφερα ότι έρχομαι για στρατο (χωρις να αναφέρω τιποτα για αναβολές, φρουραρχεία κτλ.) , μου ειπε ότι μπορει να χρειαστεί να κανω καραντίνα σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αντωνης

Δημοσίευση από Αντωνης »

Καλησπέρα. Παιδιά αμα έχει κάποιος εμπειρια απο Μάρτη-Απρίλη (φρουραρχείο-Επιτροπή) επειδή και πάλι είχαμε τον covid-19, ας μας ενημερώσει για τις διαδικασίες. Ευχαριστώ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης