ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ImperatorIoannes
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από ImperatorIoannes »

Παίδες 16.095 μόρια διαμορφώθηκαν Ευελπίδων - Όπλα. Συγχαρητήρια σε όσους μπήκαν.
Οι ήρωες ποτέ δεν πεθαίνουν, αλλά πέφτουν και το χώμα, με το να πίνει το αίμα τους, τους ξαναγεννά.
Ανώνυμος

Δημοσίευση από Ανώνυμος »

Έχω πολλές ερωτήσεις θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος θα μπορούσε να μου τις απαντήσει όλες και σωστά 1)Αρχικά σε ποια σχολή ειναι καλύτερα να περάσω όπλα ή ιπτάμενοι ή πεζικό;2)Ποσά χρόνια σε μεταθέτουν; Στο τέλος διαλέξεις εσύ την πόλη που θες να μείνεις;3)Νταξ το καταλαβαίνω πως δεν περνάς όπως οι υπόλοιποι φοιτητές αλλά αυτο αξίζει;4)Το μισθό που περνεις μολης περνάς πόσα ειναι;5)Στην σύνταξη μετά απο πόσα χρόνια μπορείς να βγεις;6)Αξίζει να μπω στην σχολή Μαρεσει παρά πολύ ο στρατός και η πειθαρχία είμαι λιγακι συνηθισμένος κιόλας λόγο οτι αθλούμαι 12 χρόνια (ΕΝΟΡΓΑΝΗ) Οποίος θα μπορούσε να μου απαντήσει θα ήμουν πολύ ευγνώμων! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Terminator »

Ανώνυμος έγραψε:Έχω πολλές ερωτήσεις θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος θα μπορούσε να μου τις απαντήσει όλες και σωστά 1) Αρχικά σε ποια σχολή ειναι καλύτερα να περάσω όπλα ή ιπτάμενοι ή πεζικό;2) Ποσά χρόνια σε μεταθέτουν; Στο τέλος διαλέξεις εσύ την πόλη που θες να μείνεις;3) Νταξ το καταλαβαίνω πως δεν περνάς όπως οι υπόλοιποι φοιτητές αλλά αυτο αξίζει;4) Το μισθό που περνεις μολης περνάς πόσα ειναι;5) Στην σύνταξη μετά απο πόσα χρόνια μπορείς να βγεις;6) Αξίζει να μπω στην σχολή Μαρεσει παρά πολύ ο στρατός και η πειθαρχία είμαι λιγακι συνηθισμένος κιόλας λόγο οτι αθλούμαι 12 χρόνια (ΕΝΟΡΓΑΝΗ) Οποίος θα μπορούσε να μου απαντήσει θα ήμουν πολύ ευγνώμων! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

1) οταν λες ιπτάμενοι φαντάζομαι εννοείς την αεροπορία στρατού... Δεν καταλαβαίνω ποια η σύγκριση σου αφού τόσο το πεζικό όσο και η αεροπορία στρατού εντάσσονται στα όπλα. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει και λόγος να κάτσεις να αγχωθείς και να προβληματιστείς μιας και η επιλογή σου σε κάποιο απο τα όπλα γίνεται με κλήρωση κατά το 4ο έτος φοίτησης.

2) Υπολόγισε περίπου 6 μεταθέσεις συνολικά και περίπου 25 χρόνια συνολικής υπηρεσίας. Μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού μετατείθεσαι σε υπηρεσία της προτίμησης σου ή αν δεν είναι δυνατόν αυτό σε υπηρεσία το πολύ 40 χιλιόμετρα απο τον τόπο προτίμησης σου. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει Ανακοινώσει αλλαγές όσον αφορά τα χρόνια και τον αριθμό μεταθέσεων οπότε όλο αυτά που ισχύουν σήμερα πιθανότατα σε 5 χρόνια απο τώρα όταν με το καλό περάσεις και αποφοιτήσης δεν θα ισχύουν.

3) εαν αγαπάς τον στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις τότε πηγαίνεις εαν το κάνει μόνο για τον σίγουρο μισθό άστο μην το σκέφτεσαι καν

4) με τα ισχύοντα δεδομένα και κατόπιν μιας σειράς κρστήσεων διαμορφώνεται σε 993,38.

5) όταν κλείσεις τα 58 Σου

6) βλέπε απάντηση 3

αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από αριάδνη 1 »

Καλή σας μέρα. Θα ήθελα να μάθω, αν κάποιος απόφοιτος της ΣΣΕ όπλα επιλεγεί για πεζικό, μπορεί να μεταταχθεί στην αεροπορία στρατού Κάνοντας μεταπτυχιακό σχετικό με τα ελικόπτερα ή παίρνοντας κάποιο άλλο πτυχίο?
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

Όχι πρέπει να κληρωθείς γι' αυτό το Όπλο. Νομίζω μετάταξη δεν γίνεται και όχι κάποιο πτυχίο δεν βοηθάει.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ακολουθείς το όπλο που κληρώθηκες εξαρχής στην ΣΣΕ δεν γίνεται να αλλάξεις
αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Σας ευχαριστώ.
αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Μπορεί ένας αξιωματικός από ΣΣΕ να εργασθεί στην ΚΥΠ ή στο ΝΑΤΟ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φυσικά.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

NΑι αλλά είναι πολύ δύσκολη η απορρόφηση σου απο τέτοιες υπηρεσίες (φαντάζομαι εννοείς την ΚΥΠ στην Κύπρο γιατί εδώ λέγεται ΕΥΠ χρόνια τώρα)
αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Έχετε δίκιο που με διορθώσατε. Όμως Αναρωτιόμουν αν αξιωματικός από ΣΣΕ μπορεί να εργασθεί στην ΕΥΠ;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Είναι πολύ λίγες οι θέσεις για ΕΥΠ και φυσικά παίζει βύσμα οπότε για να πας χρειάζεσαι πέρα απο "βαρύ " βιογραφικό και τις ευλογίες του εκάστοτε υπουργού.
αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ποιες γλώσσες και ποιες δεξιότητες μπορεί να βοηθήσουν μία νεαρή μαθήτρια της Ευελπίδων Να αποκτήσει '' βαρύ '' Βιογραφικό;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Για να μπείς ΕΥΠ θέλεις κατά 99% βύσμα για να πας όμως εξωτερικό επειδή γίνεται με προκήρυξη θέσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει προυποθέσεις Το κυριότερο για να επιλεγείς είναι η επάρκεια ξένης γλώσσας με βάση το ευρωπαικό πλαίσιο γλωσσομάθειας (μην ρωτάς τι επίπεδο πτυχίου χρειάζεσαι θα σε γελάσω θα πρέπει να ρωτήσει το ΓΕΣ όταν αποφοιτήσεις απο ΣΣΕ). Απο εκεί και πέρα υπάρχουν σχολές πολέμου, μεταπτυχιακά, σχολή εθνικής άμυνας, σχολεία αλεξιπτωτιστών κτλ τα οποία σε ενισχύουν για μια θέση στο ΝΑΤΟ. Στο ΝΑΤΟ πληρώνεσαι τα 3πλάσια λεφτά απο ότι αν είσαι εδώ και η εμπειρία του να συνεργάζεσαι με ξένους συναδέλφους σου είναι σημαντική
αριάδνη 1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Οι απαντήσεις σας με βοήθησαν πολύ. Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για να Λύσετε τις απορίες μου, γιατί δεν ήξερα που να απευθυνθώ. Καλό βράδυ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες