Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Sotiris_256
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Sotiris_256 »

Καλησπερα σε ολους Κατοικώ και εργαζομαι απο το 2016 στην Αγγλια και ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου απο το 2017 και τελευταια βεβαιωση ανυποταξιας εβγαλα το Δεκεμβριο του 2018 με την οποια επισης εβγαλα και διαβατηριο. Απο τοτε και μετα, η πρεσβεια με ενημερωσε οτι δεν χρειαζεται να το ανανεωνω καθε 6 μηνες οπως ειχαμε συνηθισει και οταν λαμβανω σημειωματα καταταξης να τα αγνοω γιατι η ανυποταξια εξωτερικου εχει καταχωρηθει. Ερχομενος Ελλαδα σημερα στην Αθηνα μου ειπαν οτι εχω απαγορευση εξοδου απο τη χωρα βασει μιας αποφασης που εχει καταχωρηθει απο το 2017 μεχρι το 2033. Επικοινωνησα με τη πρεσβεια στο Λονδινο και μου ειπαν να στειλω ηλεκτρονικα τα εγγραφα για να εκδοθει νεα βεβαιωση αλλα θα εγκειται στον αστυνομικο που θα με ελεγξει κατα την αναχωρηση μου αν θα μπορεσω να φυγω. Θα εχω προβλημα πιστευετε; Ευχαριστω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sotiris_256 την Κυρ Αύγ 08, 2021 6:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
UKCitizen

Δημοσίευση από UKCitizen »

Φίλε μου ό, τι και να σου πούμε εμείς, το καλύτερο θα ήταν να μιλήσεις με εξειδικευμένο δικηγόρο και τη στρατολογία στην οποία ανήκεις.
Άβαταρ μέλους
Sotiris_256
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εχυαριστώ για την απάντηση! Από τη Στρατολογία που υπάγομαι μου είπαν ότι η Στρατολογική μου κατάσταση δεν έχει αλλάξει και είμαι ακόμα στους ανυπ. Εξωτερικού. Επίσης διαβεβαίωσαν ότι η βεβαίωση όντως δεν χρειάζεται ανανέωση κάθε έξι μήνες πέραν όταν χρειάζεται ανανέωση διαβατηρίου.
ypodiopos19

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Sakis έγραψε:Ευχαριστώ για την απαντηση αλλά κατι δε πάει καλα εδώ.

Η εξαγορά της θητείας δεν γίνεται βάση του άρθρου 57 νόμος 3421/2005 (με την μετέπειτα τροποποίηση που έκανε τα 35 χρόνια 33) ; Αν ναι, το ίδιο άρθρο λέει

"5. Το αξιόποινο της ανυποταξίας των παραπάνω εξαλείφεται με παραγραφή και αίρονται όλες οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξεις του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου."

Οπότε τι δεν κατάλαβα σωστά;

Εχει τροποποιηθει πολλες φορες αυτος ο νομος απο τοτε, κι εγω ετσι νομιζα αλλα ειχε ειπωθει οτι αντικατασταθηκε σε καποια φαση αυτη η παραγραφος, ωστε να καλυπτει μονο οσους μπηκαν στη ρυθμιση του 2016 και κανεναν αλλον μετεπειτα. Αλλα νομιζω μονο δικηγορος μπορει να πει τι ισχυει σιγουρα σημερα, ή καποιος που εξαγορασε προσφατα και εσβησε το προστιμο χωρις ΜΚΕ...

ypodiopos19

Sotiris_256 έγραψε:Καλησπερα σε ολους Κατοικώ και εργαζομαι απο το 2016 στην Αγγλια και ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου απο το 2017 και τελευταια βεβαιωση ανυποταξιας εβγαλα το Δεκεμβριο του 2018 με την οποια επισης εβγαλα και διαβατηριο. Απο τοτε και μετα, η πρεσβεια με ενημερωσε οτι δεν χρειαζεται να το ανανεωνω καθε 6 μηνες οπως ειχαμε συνηθισει και οταν λαμβανω σημειωματα καταταξης να τα αγνοω γιατι η ανυποταξια εξωτερικου εχει καταχωρηθει. Ερχομενος Ελλαδα σημερα στην Αθηνα μου ειπαν οτι εχω απαγορευση εξοδου απο τη χωρα βασει μιας αποφασης που εχει καταχωρηθει απο το 2017 μεχρι το 2033. Επικοινωνησα με τη πρεσβεια στο Λονδινο και μου ειπαν να στειλω ηλεκτρονικα τα εγγραφα για να εκδοθει νεα βεβαιωση αλλα θα εγκειται στον αστυνομικο που θα με ελεγξει κατα την αναχωρηση μου αν θα μπορεσω να φυγω. Θα εχω προβλημα πιστευετε; Ευχαριστω

Αν εχεις κανει τη βεβαιωση εξωτερικου και δεν ξεπερνας τις 30 μερες το χρονο, η απαγορευση εξοδου μπορει να υπαρχει μεν, αλλα δεν εφαρμοζεται. Λογικα ενημερωτικα στο ειπε και δε θα εχεις θεμα, αλλα ισως θα μπορουσες να κανεις ενα τηλεφωνο στο τμημα του αεροδρομιου να σιγουρευτεις.

bill11

Δημοσίευση από bill11 »

Καλησπέρα,

Ποια είναι τα δικαιολογητικα για να βγω ανυποτακτος εξωτερικου; Ειμαι Γερμανια μολις 4 μήνες και σε 2 μηνες παρουσιαζομαι. Εργαζομαι και εχω νοικι στο ονομα μου αλλα με μολις 6 μηνες θα μπορω να βγω;

Άβαταρ μέλους
Sotiris_256
Στρατιώτης
Στρατιώτης

bill11 έγραψε: Καλησπέρα,

Ποια είναι τα δικαιολογητικα για να βγω ανυποτακτος εξωτερικου; Ειμαι Γερμανια μολις 4 μήνες και σε 2 μηνες παρουσιαζομαι. Εργαζομαι και εχω νοικι στο ονομα μου αλλα με μολις 6 μηνες θα μπορω να βγω;

Πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο αφ ότου σε καλέσουνε πρώτη φορά για να ξεκινήσεις τη διαδικασία να κυρηχτείς ανυπότακτος εξωτερικού. Μετά από αυτό το εξάμηνο, χρειάζονται α. Συγκέντρωση δικαιολογητικών τελευταίου εξαμήνου:

- Διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και Πιστοποιητικό Δημοτολογικής εγγραφής του αιτούντος από την οποία προκύπτει η εγγραφή του στα Μητρώα Αρρένων.

- Σχετικά στρατολογικά έγγραφα που αφορούν στον στρατεύσιμο (σημείωμα κατάταξης, αναβολή, κλπ).

- Φορολογική ενημερότητα (employment history HMRC) ή εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας (P60).

- Μισθολογικές καταστάσεις για την περίοδο των τελευταίων έξι μηνών (pay slips).

- Μηνιαία αναλυτική κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για το ίδιο χρονικό διάστημα.

- Λογαριασμοί δημοτικών οργανισμών (council tax) ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας,utility bills (electricity,gas,water) σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο, απαραίτητη προσκόμιση του.

- Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος εταιρείας ή ελεύθερος επαγγελματίας, ορίζονται ως απαραίτητα δικαιολογητικά, το εκκαθαριστικό της εφορίας, τιμολόγια,pay slips.

Αυτά πάντα σύμφωνα με Πρεσβεία Λονδίνου. Τσέκαρε Γερμανία αν έχουν κάτι διαφορετικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sotiris_256 την Τετ Αύγ 18, 2021 4:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ypodiopos19

Sotiris_256 έγραψε:
bill11 έγραψε: Καλησπέρα,

Πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο αφ ότου σε καλέσουνε πρώτη φορά για να ξεκινήσεις τη διαδικασία να κυρηχτείς ανυπότακτος εξωτερικού. Μετά από αυτό το εξάμηνο, χρειάζονται α. Συγκέντρωση δικαιολογητικών τελευταίου εξαμήνου:

- Διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και Πιστοποιητικό Δημοτολογικής εγγραφής του αιτούντος από την οποία προκύπτει η εγγραφή του στα Μητρώα Αρρένων.

- Σχετικά στρατολογικά έγγραφα που αφορούν στον στρατεύσιμο (σημείωμα κατάταξης, αναβολή, κλπ).

- Φορολογική ενημερότητα (employment history HMRC) ή εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας (P60).

- Μισθολογικές καταστάσεις για την περίοδο των τελευταίων έξι μηνών (pay slips).

- Μηνιαία αναλυτική κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για το ίδιο χρονικό διάστημα.

- Λογαριασμοί δημοτικών οργανισμών (council tax) ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας,utility bills (electricity,gas,water) σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο, απαραίτητη προσκόμιση του.

- Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος εταιρείας ή ελεύθερος επαγγελματίας, ορίζονται ως απαραίτητα δικαιολογητικά, το εκκαθαριστικό της εφορίας, τιμολόγια,pay slips.

Αυτά πάντα σύμφωνα με Πρεσβεία Λονδίνου. Τσέκαρε Γερμανία αν έχουν κάτι διαφορετικό.

Το εξαμηνο δεν ειναι απαραίτητο... Μπορεις να βγεις ανυποτακτος εξωτερικου ακομη κι απο την πρωτη μερα μετά την ημερομηνια καταταξης. Το ραντεβου στο προξενειο μπορει να γινει και πριν την ημερομηνια καταταξης, Με το σημειωμα καταταξης που εχετε ήδη λάβει (συν τα υπόλοιπα εγγραφα οπως αναφερθηκε), ενημερώνοντας το προξενείο οτι δεν θα παρουσιαστείτε και θελετε ήδη να κινήσετε διαδικασία για τη βεβαίωση... Στην περιπτωση αυτή η Στρατολογια θα λαβει τα εγγραφα (απλό πιστοποιητικό κατοικίας ουσιαστικά, δεν εχει σχέση αν ειστε στρατευσιμος, ανυποτακτος ή οτιδήποτε άλλο), θα περιμενει να περασει η ημερομηνια καταταξης στην οποια δεν θα εμφανιστειτε και κατοπιν θα σας βγαλει απευθειας ανυποτακτο εξωτερικου, επιστρεφοντας την αναλογη βεβαιωση στο προξενειο. Η συγκεκριμενη διαδικασια γλιτωνει χρονο απο τη Στρατολογια, αφου δεν θα ασχοληθει με περιττές αναζητήσεις (θα ξέρει ηδη που ειστε και γιατί δεν εμφανιστηκατε) και στο μεταξυ δε χρειαζεται να περιμενετε 6 μηνες για να μπορειτε να πατε στην Ελλαδα.

ypodiopos19

Απο κει και περα το ποσος χρονος χρειαζεται να ειστε ηδη στη Γερμανια για να σας κανουν τη διαδικασια, εξαρταται απο το προξενειο, δε νομιζω οτι υπαρχει κανενας επισημος κανονας, αλλα ουτε και απαιτηση απο τη Στρατολογία. Μέχρι και 1-2 χρονια εχω ακουσει, αλλά καλυτερα να ρωτησετε απευθειας.
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από IASON »

Καλησπερα σε ολους, δεν ξερω αν ειναι το σωστο θεμα για να κανω την παρακατω ερωτηση αλλα συγχωρήστε με εκ των προτερων αν δεν ειναι Εικόνα

Εχω τελειωσει στο εμπορικο ναυτικο ως 3ος μηχανικος και ειμαι ετοιμος τον αλλον μηνα να μπαρκαρω για καποιους μηνες ωστε να μαζεψω και χρηματα για την θητεια μου στο στρατο (ναυτικο λογικα) αφου δεν παιζει φραγκο ουτε και κατα την διαρκεια της θητειας! Το θεμα ειναι οτι η αναβολη που ειχα παρει, λήγει τον Δεκεμβρη οποτε και φανταζομαι οτι Ιανουριο θα κληθώ να παρουσιαστω! Σε περιπτωση που δεν εχω ξεμπαρκαρει ακομα τι γινεται; Υπαρχει περιπτωση με καποιον τροπο να παρω αναβολη 1-2 μηνες ακομα μεχρι να ξεμπαρκαρω ή μπαινω στο κλαμπ των ανυποτακτων και θα πληρωνω προστιματα;

teosigkouIMBACK
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από teosigkouIMBACK »

IASON έγραψε:Καλησπερα σε ολους, δεν ξερω αν ειναι το σωστο θεμα για να κανω την παρακατω ερωτηση αλλα συγχωρήστε με εκ των προτερων αν δεν ειναι Εικόνα

Εχω τελειωσει στο εμπορικο ναυτικο ως 3ος μηχανικος και ειμαι ετοιμος τον αλλον μηνα να μπαρκαρω για καποιους μηνες ωστε να μαζεψω και χρηματα για την θητεια μου στο στρατο (ναυτικο λογικα) αφου δεν παιζει φραγκο ουτε και κατα την διαρκεια της θητειας! Το θεμα ειναι οτι η αναβολη που ειχα παρει, λήγει τον Δεκεμβρη οποτε και φανταζομαι οτι Ιανουριο θα κληθώ να παρουσιαστω! Σε περιπτωση που δεν εχω ξεμπαρκαρει ακομα τι γινεται; Υπαρχει περιπτωση με καποιον τροπο να παρω αναβολη 1-2 μηνες ακομα μεχρι να ξεμπαρκαρω ή μπαινω στο κλαμπ των ανυποτακτων και θα πληρωνω προστιματα;

Ναι, μπορείς να πάρεις αναβολή για κοινωνικούς/οικονομικούς λόγους όταν σε καλέσουν και για μέχρι την επόμενη ΕΣΣΟ.

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

IASON έγραψε:Καλησπερα σε ολους, δεν ξερω αν ειναι το σωστο θεμα για να κανω την παρακατω ερωτηση αλλα συγχωρήστε με εκ των προτερων αν δεν ειναι Εικόνα

Εάν η αναβολή σου λήγει 31 Δεκέμβρη. Και εφόσον είσαι στο στρατό ξηράς θα σε καλέσουν για στράτευση το Μάρτιο. Εάν είσαι στο πολεμικό Ναυτικό (που προφανώς εκεί είσαι αφού τελειώσεις εμπορικό ναυτικό) θα σε καλέσουν το Μάιο... Ωστόσο μπορείς να αιτηθείς αναβολή για κοινωνικούς λόγους η διάρκεια της οποίας είναι 2 ΕΣΣΟ...

Heraldic
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Heraldic »

Εάν επιστρέψω στην Ελλάδα για αυτές τις 30 ημέρες το χρόνο, πρέπει να πάρω νέα επιβεβαίωση Ανυπότακτου εξωτερικού ή ισχύει αυτή που έλαβα πριν από περίπου 1,5 χρόνο;

Θα έχω πρόβλημα αν τους δείξω μια επιβεβαίωση που είναι παλιά
ypodiopos19

Heraldic έγραψε:Εάν επιστρέψω στην Ελλάδα για αυτές τις 30 ημέρες το χρόνο, πρέπει να πάρω νέα επιβεβαίωση Ανυπότακτου εξωτερικού ή ισχύει αυτή που έλαβα πριν από περίπου 1,5 χρόνο;

Θα έχω πρόβλημα αν τους δείξω μια επιβεβαίωση που είναι παλιά

Όχι. Η βεβαιωση θελει ανανεωση μονο αν θες να βγαλεις διαβατηριο (πρεπει να ειναι κατω απο 6 μηνες). Αλλιώς ισχύει κανονικά η πρώτη που εβγαλες για τα ταξιδια και τις 30 μερες.

Panoskri
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Panoskri »

Καλημέρα παιδιά είμαι ανυποτακτος εσωτερικόυ από το 2019 πριν λίγες μέρες έχασα την ταυτότητα μου μαι πήγα στην αστυνομία να βγάλω άλλη εκεί είδαν ότι είμαι ανυποτακτος και με συλλαβαν αλλά έδωσα μια απολογία υπογράψα και έφυγα πλέον είμαι 22 έχω δύο μωρά και δεν μπορώ να πάω στρατό τι παίζει σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω επίσης υπάρχει περίπτωση να με ξανα συλλάβουν η να βγει κάποιο ενταλμα ευχαριστώ Ας με βοηθήσει κάποιος να ξέρω πως θα κινηθώ

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες