Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών
Γεια σας, θελω να κανω μια ερωτηση γεννηθηκα το 1996 και πηγα σημερα στο κοντινο ΚΕΠ της περιοχης μου με το πιστοποιητηικο στρατολογικης χρησης απο το ΙΕΚ που σπουδαζω, την ταυτοτητα και αλλη μια αιτηση που την συμπληρωσα εκει για να παρω την αναβολη μου στον στρατο παντως στην Α η β ΕΣΣΟ δεν με ειχαν καλεσει για να παρουσιαστω, ξερετε περιπου σε ποσο καιρο θα μου εμφανιστει στο site του στρατου η αν μου στειλουν το χαρτι πιο γρηγορα για να δω αν πηρα την αναβολη μου;
- Mixalis1991
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα σας πήγα χτες στο ρουφ να πάρω μια αναβολή λόγω σπουδών για να τελειώσω το ΙΕΚ που πηγαίνω είμαι ήδη στις αρχές του τρίτου εξαμήνου και όταν ζήτησα την αναβολή μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι άλλη αναβολή από ΙΕΚ γιατί μου δώσανε αναβολή απο το πρωηγουμενο ΙΕΚ που αποφοίτησα και καλά μου έδωσαν την μέγιστη αναβολή η κάτι τέτοιο. Ισχύει αυτό; δηλαδή πρέπει να σταματήσω τις σπουδές μου χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι;
Mixalis1991 έγραψε:Καλησπέρα σας πήγα χτες στο ρουφ να πάρω μια αναβολή λόγω σπουδών για να τελειώσω το ΙΕΚ που πηγαίνω είμαι ήδη στις αρχές του τρίτου εξαμήνου και όταν ζήτησα την αναβολή μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι άλλη αναβολή από ΙΕΚ γιατί μου δώσανε αναβολή απο το πρωηγουμενο ΙΕΚ που αποφοίτησα και καλά μου έδωσαν την μέγιστη αναβολή η κάτι τέτοιο. Ισχύει αυτό; Δηλαδή πρέπει να σταματήσω τις σπουδές μου χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι;
Ισχύει, μόνο μια φορά μπορείς να πάρεις αναβολή γι ΙΕΚ, τώρα για να συνεχίσεις τις σπουδές σου θα πρέπει να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, ψάξε στο φόρουμ να βρεις το σχετικό θέμα και θα πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
- deathspaik95
- Πολίτης
Καλησπέρα θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις ερωτησεις... Ειμαι 9μηνος και εχς κανει 2 μηνες απο την θητεια μου Και πηρα αναβολη 1 χρονο...
Μετα την αναβολή παρουσιάζομαι στην ίδια μονάδα ή παρουσιαζομαι πέρνω τα πράγματα που μου χρεώσανε και αλάζω μοναδα;
Αν δεν μπορω υπαρχει καποιο "κολπο" να φυγω το γρηγοροτερο απο την σιγκεκρημενη μοναδα και να παω αλλου με τα τορινα δεδομενα του ΚΑΜΕΝΟΥ;
Ευχαριστω εκ των προτέρων
Μετα την αναβολή παρουσιάζομαι στην ίδια μονάδα ή παρουσιαζομαι πέρνω τα πράγματα που μου χρεώσανε και αλάζω μοναδα;
Αν δεν μπορω υπαρχει καποιο "κολπο" να φυγω το γρηγοροτερο απο την σιγκεκρημενη μοναδα και να παω αλλου με τα τορινα δεδομενα του ΚΑΜΕΝΟΥ;
Ευχαριστω εκ των προτέρων
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα σας παιδιά Συγγνώμη αν η ερώτηση είναι προφανής αλλά βρίσκομαι σε κάπως δύσκολη θέση. Είμαι γεννημένος τέλη Φεβρουαρίου του 1989 και είχα πάρει αναβολή σπουδών το 2006 που πέρασα σε ΑΕΙ. Στο ενδιάμεσο λόγω δουλειάς εγκατέλειψα τη σχολή και τελικά διεγράφην και ξαναέδωσα πανελλήνιες το 2012, όπου και πέρασα σε ΑΕΙ εκ νέου. Η αναβολή διαρκεί έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Η ερώτησή μου είναι η εξής... Σε περίπτωση που δεν έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου έως τότε, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να πάρω αναβολή για έστω 1 χρόνο ακόμα (με το ν+2 έχω 4+2=6 χρόνια περιθώριο για τη σχολή) ; Φεβρουάριο του 2017 γίνομαι έτος 28, δεν μπορώ οπότε να αφήσω και εκείνο το χρόνο να "τρέξει" σε σπουδές μέχρι να γίνω 29; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Αν δεν τις ολοκληρώσεις Θα πρέπει να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Η αναβολή για ψυχολογικούς λόγους σε τέτοια περίπτωση είναι εύκολο να δοθεί, μπορώ δηλαδή να βασιστώ σε αυτό για να γνωρίζω από τώρα ότι έχω περιθώριο για ένα χρόνο ακόμα μετά την κανονική λήξη της αναβολής; Συγγνώμη που επιμένω, απλά είμαι σε μια αρκετά περίεργη -και δύσκολη- περίοδο της ζωής μου οπότε ψάχνομαι ως προς το τι επιλογές υπάρχουν...
Kαι κάτι ακόμα... Μπορώ να αιτηθώ από τώρα την επιπλέον αναβολή ή έχω δικαίωμα να το κάνω μόνο αφού λήξει η τρέχουσα;
Kαι κάτι ακόμα... Μπορώ να αιτηθώ από τώρα την επιπλέον αναβολή ή έχω δικαίωμα να το κάνω μόνο αφού λήξει η τρέχουσα;
Καλησπέρα,
Ερώτηση.
Η αναβολή μου λήγει Δεκέμβρη του 16.
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
Πότε θα καταταγω;
Ενας γνωστός μου είπε οτι μου ερχεται χαρτί για Μαρτη του 17 να μπω και μπορω να παρω 2μηνη αναβολη για κοινωνικούς λόγους οποτε να καταταγώ Μάιο
Εχει βάση αυτό;
Είναι σημαντικοί αυτοί οι μήνες για μένα να ειμαι εξω (δεκεμβρης 16, Γεναρης-Φλεβαρης του 17)
Ερώτηση.
Η αναβολή μου λήγει Δεκέμβρη του 16.
Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
Πότε θα καταταγω;
Ενας γνωστός μου είπε οτι μου ερχεται χαρτί για Μαρτη του 17 να μπω και μπορω να παρω 2μηνη αναβολη για κοινωνικούς λόγους οποτε να καταταγώ Μάιο
Εχει βάση αυτό;
Είναι σημαντικοί αυτοί οι μήνες για μένα να ειμαι εξω (δεκεμβρης 16, Γεναρης-Φλεβαρης του 17)
Καλημερα εχω κανει αιτηση για αναβολη μου ειπε να μπω σε σιτε να δω αν δεχτηκαν την αναβολη! Μπαινω στο army.gr δεν ξερω απο που να το δω αν εγκριιθηκε πηγα στρατολογια δλδ για να βλεπω απο το ιντερνετ αν δεχονται η οχι; Εγω εκανα μια φορα την αιτηση μου ειπαν κομπλε αμα δεν ειναι λιποτακτης εν αγνοια μου! Αν μπορει να μου πει καποιος Που βλεπεις, αν δεχτηκαν την αιτηση; Θα ηταν χρησιμο!
Σε λάθος site μπαίνεις. Πάνε στο stratologia.gr . Στα αριστερά λέει "Πληροφορίες για την Αναβολή μου" Και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου. Θέλει τουλάχιστον μια εβδομάδα για να περαστεί στο σύστημα!μοντοτι έγραψε:Καλημερα εχω κανει αιτηση για αναβολη μου ειπε να μπω σε σιτε να δω αν δεχτηκαν την αναβολη! Μπαινω στο army.gr δεν ξερω απο που να το δω αν εγκριιθηκε πηγα στρατολογια δλδ για να βλεπω απο το ιντερνετ αν δεχονται η οχι; Εγω εκανα μια φορα την αιτηση μου ειπαν κομπλε αμα δεν ειναι λιποτακτης εν αγνοια μου! Αν μπορει να μου πει καποιος Που βλεπεις, αν δεχτηκαν την αιτηση; Θα ηταν χρησιμο!
Καλησπέρα. Ξέρει κανείς αν δίνουν αναβολή μιας εσσο για κοινωνικούς λόγους λόγω σπουδών; Μου έχουν μείνει 2 μαθήματα και θα ήθελα να προλάβω την εξεταστική ιουνίου και να μπω με την επόμενη σειρά!
- Sysplen
- Στρατιώτης
Καλησπέρα σε όλους σας, ελπίζω όλοι να είσαστε καλά. Πρίν λίγες μέρες ήρθε για πρώτη φορά το χαρτί επιστράτευσης μου και παρουσιάζομαι στις 11/5. Εγώ όμως Σεπτέμβριο έχω αποφασήσει να σπουδάσω σε δημόσιο ΙΕΚ, και δεν θέλω να μπω στρατό πριν τις σπουδές μου, γιατί θέλω να έχω τελείωσει το κομμάτι τον σπουδών ώστε να δώσω όλο μου το είναι στην πατρίδα χωρίς να σκέφτομαι για τις σπουδές. Μπορώ να παρω αναβολή ενώ δεν έχω γραφτεί ακόμα στην σχολή; Τουλάχιστον μέχρι τον σεπτέμβριο ώστε να φέρω τα δικαιολογιτικά.
Μόνο αν παρουσιαστείς και πάρεις 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Γειας σας, αποκτησα την ελληνικη υπηκοοτητα σαν ελληνας ομογενης απο την μικρα ασια πριν απο 5 μηνες και μπηκα στην stratologia.gr να δω τι γινεται μιας και δεν μου εχει ερθει ακομα κανενα χαρτι απο το στρατο. Μεσα στο site εγραφε οτι εχω αναβολη λογω πολιτογραφησης μεχρι 31/12/2015. Το ζητημα μου ειναι οτι εχω αρχισει φροντιστηριο γερμανικων για να δωσω το c1 πτυχιο τον μαιο του 2016 και οπως καταλαβαινεται εχω αρχισει να προβληματιζομαι τι θα γινει οταν τελειωσει η αναβολη. Να επισημανω οτι ειμαι φοιτητης στο 4ο ετος και πολυ πιθανον το σεπτεμβιο να εχω τελειωσει την σχολη μου. Το ερωτημα που θελω να θεσω ειναι αμα μπορω τωρα να παω να ζητησω αναβολη στρατευσης λογω σπουδων για να μην ειμαι υποχρεωμενος να μπω στρατο μετα τις 31/12/2015 για να δωσω το πτυχιο γερμανικων. Δηλαδη γινεται να ζητησω αναβολη στρατευσης λογω σπουδων ενω τρεχει τωρα η αναβολη λογω πολιτογραφησης; Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να περιμενω μεχρι τις 31/12 γιατι τοτε πιθανοτατα θα εχω τελειωσει με την σχολη και ετσι δεν θα μπορω να παρω επιπλεον αναβολη λογω σπουδων. Ειναι λιγο μπερδεμενο...
Ε δεν γίνεται να έχεις 2 αναβολές σε ισχύ την ίδια χρονική στιγμή πως να το κάνουμε, εσύ δεν μπορείς να περιμένεις είναι δικό σου θέμα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες