Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
Γεια σας παιδια μηπως μπορει κανεις να μου πει τα αρνητικα του εμπορικου ναυτικου; αμα βγω και ψαχνω για πλοια μετα αφου περασω στη σχολη θα βρω πλοιο να φυγω; γιατι ακουω οτι περνουν και ξενους λογο μικροτεου κοστους!
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 152
Νικολέτα έγραψε:Στο εξωτερικό αναγνωρίζεται;
Κανονικα. Στην δανια μου το αναγνωρισαν με την εξης ονομασια Bachelor of Science in Marine Engineering (ως μηχανικος) και μπορω να το χρησιμοποιησω σε οπιαδηποτε αγγελια εργασιας οπου ζητουν μηχανικους... Για τους πλοιαρχους το πτυχιο τους ισως εχει αυτην την ονομασια Bachelor of Naval Science.Στην δανια την σχολη την κατατασουν στην μεσαια ανωτερη τριτβ εκπαιδ (3-4 χρονια) οπου κατατασσονται και τα ελληνικα ΑΕΙ. Τα ελληνικα ΤΕΙ κατατασσονται στην κατωτατη-ανωτερη τριτοβ εκπαιδ.(1-2 χρονια) ενω τα πολυτεχνεια και οι ιατρικες σχολες κατατασσονται στην ανωτατατη-ανωτερη τριτοβ εκπαιδευση και οσες σχολες εχουν θεωρητικη εκπαιδευση απο 5 εως 7 χρονια. Στο ελλαδισταν βεβαια οι εφοπλιστες εχουν βαλει το χερακι τους για να μην αναγνωριζεται το πτυχιο μας.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 6
Τους συμφερει καλύτερα μάλλον να παίρνουν ξένους εργάτες
Διψάς χρυσάφι. Πάρε, ψάξε, μέτρα. Εδώ κοντά σου χρόνια αθάνατος να μένω, ως να μου γίνεις Μοίρα, Θάνατος και Πέτρα
Δηλαδη αν μπω στο εμπορικο ναυτικο θα καταστρεψω τα 4 χρονια μου δεν θα μπορεσω να βρω εταιρια;20% να βρω ετερεια;
Και αυτοι που λενε εχουμε τους καλυτερους ναυτικουσ... Και οτι εχουμε ελειψης στο ναυτικο επαγγελμα... Ειναι ευκολο να βρεις εταιρια αν κατσεις και διαβασεισ... Η μας κορωιδευουν μπορει να μου απαντησει καποιος;
Και αυτοι που λενε εχουμε τους καλυτερους ναυτικουσ... Και οτι εχουμε ελειψης στο ναυτικο επαγγελμα... Ειναι ευκολο να βρεις εταιρια αν κατσεις και διαβασεισ... Η μας κορωιδευουν μπορει να μου απαντησει καποιος;
Tasos έγραψε:Δηλαδη αν μπω στο εμπορικο ναυτικο θα καταστρεψω τα 4 χρονια μου δεν θα μπορεσω να βρω εταιρια;20% να βρω ετερεια;
Φίλε μου δεν σου είπε κανείς ότι δεν θα μπορείς να βρείς απαραίτητα Ναυτιλιακή εταιρεία για να μπαρκάρεις. Ναι όντως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, ωστόσο το Ναυτικό επάγγελμα παραμένει ακόμη και σήμερα ανταγωνιστικό. Το ότι έχουμε τους καλύτερους Ναυτικούς αυτό δεν έχει να κάνει. Οι εφοπλιστές ψάχνουν πάντα τα φθηνότερα εργατικά χέρια (βλέπε προσωπικό απο Φιλιππίνες κτλπ).
Εάν τα πηγαίνεις καλά στην σχολή σου και δεν έχεις αφήσει μαθήματα στην εξεταστική, τότε θα σου είναι πιο εύκολο να βρείς εταιρεία. Αυτό ισχύει όλα τα χρόνια. Θα προτιμηθείς.

- greko_27
- Υποστράτηγος
greo έγραψε:Καλησπερα σε ολους σας... Εχω ενα θεμα με την επικυρωση της υπηρεσιας μου... Δεν γνωριζω που ειναι τα μητρωα... Και δεν βρισκω και καποιο τηλεφωνο... Οποιος γνωριζει κατι ας απαντησει... Θα ειναι τρομερη η βοηθεια του... Ευχαριστω εκ των προτερων...
ΔΕΚΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ: 2ας Μεραρχίας 18,1ος Όροφος, Πειραιάς, ΤΚ 18535
Τηλέφωνο
:
2104191435
D.Y.K έγραψε:Tasos έγραψε:Δηλαδη αν μπω στο εμπορικο ναυτικο θα καταστρεψω τα 4 χρονια μου δεν θα μπορεσω να βρω εταιρια;20% να βρω ετερεια;
Φίλε μου δεν σου είπε κανείς ότι δεν θα μπορείς να βρείς απαραίτητα Ναυτιλιακή εταιρεία για να μπαρκάρεις. Ναι όντως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, ωστόσο το Ναυτικό επάγγελμα παραμένει ακόμη και σήμερα ανταγωνιστικό. Το ότι έχουμε τους καλύτερους Ναυτικούς αυτό δεν έχει να κάνει. Οι εφοπλιστές ψάχνουν πάντα τα φθηνότερα εργατικά χέρια (βλέπε προσωπικό απο Φιλιππίνες κτλπ).
Εάν τα πηγαίνεις καλά στην σχολή σου και δεν έχεις αφήσει μαθήματα στην εξεταστική, τότε θα σου είναι πιο εύκολο να βρείς εταιρεία. Αυτό ισχύει όλα τα χρόνια. Θα προτιμηθείς.
Αδερφέ θα μπω από ΕΠΑΛ... Δεν έχω ιδέα από θάλασσες αλλά θέλω να πάω ΑΕΝ διότι είναι δύσκολα τα πράγματα στην στεριά δεν θα βρω εργασία πχ (ΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ) αν πάω... Αν μπω στην ΑΕΝ και τα δώσω όλα και διαβάζω στο φουλ τι λες φίλε θα μπορέσω να τα καταφέρω να βρω εταιρία έστω για το πρώτο εξάμηνο γιατί πολλά παιδιά λένε δεν βρίσκουν ούτε στο πρώτο εξάμηνο (εκπαιδευτικό ταξίδι) Έχω μπερδευτεί αδερφέ ίσως βάλω δεύτερη προτίμηση ΑΕΝ (πρώτη μπατσος) ... [Και κάτι ακόμα... Πριν το μηχανογραφικό για να δηλώσω ΑΕΝ θα χρειαστεί να συμπληρώσω καμιά προκυρηξη με δικαιολογητικά και τα σχετικά; γιατί θέλω να πάω ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μην με στείλουν σε κανένα Ασπρόπυργο η Κρήτη] Αν μπορεί όποιος θέλει ας με απαντήσει ευχαριστώ παρααααααα πολύ για τον χρόνο σας... Καλή συνέχεια! )
Λοιπον παιδια επειδη μαλλον καποιος δεν σας τα εχει εξηγησει καλα, αυτα που ξερατε ξεχαστε τα! αμα καποιος δεν εχει γερο μεσον (αρχικαπετανιο, αρχιμηχανικο, πρστο μηχανικο, καπετανιο η πολιτικο) ετερια δε βρισκει ειδικα αμα ειν δοκιμος πλοιαρχοσ... κυριως γιατι οι περισοτερες ετεριες εχουν αλλαξει τις σημαιες τους και απο ελληνικες τις κανανε ξενεσ... φετος ειδικα παιδια με 9 στα 9 μαθηματα δε βρηκανε ετερια και ουτε θα βρουνε... επισης οι αμοιβες που χουνε πεσει εχουνε μειωθει μαχαιρι... προσγειωθειτε, μην κανετε τσαμπα ονειρα αμα δεν πσαξετε το θεμα και δειτε οτι εχετε κυριως τα μεσα για να βρειτε δουλεια, και μαθετε τα υπερ και τα κατα της σχολησ... μην κολλατε σε 2 βλακειες που σας ειπε καποιος!
Η αληθεια ειναι οτι οι ναυτιλιακες εταιριες εχουν μειωση την ζητηση παρα πολλυ και εκει που ηταν η μοναδικη αχτιδα ελπιδας οι ΑΕΝ παν κι αυτες... ***** το οπου σκεφτομαι να παω εκει γαμιεται το συμπαν ολο
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι 31 ετών, απόφοιτος τει ηλεκτρονικής, κ δέν έχω τελειώσει κάποια σχολή σχετική μα ναυτικά επαγγέλματα.
Μπορώ να εργασθώ σε καράβι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στο αντκοίμενό μου ή κάτι άλλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είμαι 31 ετών, απόφοιτος τει ηλεκτρονικής, κ δέν έχω τελειώσει κάποια σχολή σχετική μα ναυτικά επαγγέλματα.
Μπορώ να εργασθώ σε καράβι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στο αντκοίμενό μου ή κάτι άλλο;
- greko_27
- Υποστράτηγος
Nick_the_greek έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Μαλλον δυσκολα... Εξωτερικο-ποντοπρα δεν παιρνουν πια ελληνες εδω και χρονια... Εδω στην ελλαδα τα περισσοτερα ειναι δεμενα τα επιβατηγα και εχουν πεσει οι δουλειες... Οποτε εαν δεν εχεις μπαρμπα στην κορωνη ξεχνα το. Χωρια που πρεπει να βγαλεις και υτα τα χαρτια... Πτυχιο σωστικων και πυροσβεστικων μεσων, Ναυτικο φυλλαδιο, Διπλωμα ηλεκτρολογου-αξιωματικου εμπορικου νατικου (ναυτικη αδεια εργασιας) και πιστοποιητικο RO-RO γιατα οχηματαγωγα επιβατηγα πλοια (στην ελλαδα ολα ειναι οχηματαγωγα)
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Παιδια ειμαι στην τριτη λυκειου και σκεφτομαι να μπω στο ναυτικο, υπαρχει πιθανοτητα να ψαχνω για πλοιο ειτε ως δοκιμος, ειτε οταν αποφοιτησω και να μην βρίσκω; Παρακαλω απαντήστε μου καθώς σε λίγο καιρό θα φτιάξω το μηχανογραφικό μου.α και κατι ακομη, αν βγαλω καλους βαθμους, θα μπορω να δουλεψω σε πλοια που ταξιδευουν στην ελλαδα ή θα αναγκαστώ να βγω και στο εξωτερικό;
ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα
ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης