Διακοπή αναβολής

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από dn24 »

Guest έγραψε:Καλησπερα. Η αναβολη μου εληξε στις 31 Δεκεμβριου και το stratologia.gr μου δειχνει οτι ειμαι κανονικα στη Β' εσσο του Μαρτιου. Πρεπει να περασω απο τη στρατολογια για καποιο διαδικαστικο θεμα (περαν της προσκομισης πιστοποιητικων σπουδων) ;Kαι αν ναι μεχρι ποτε; Ενας γνωστος μου ειπε οτι επρεπε ηδη να εχω παει για να συμπληρωσω μια αιτηση. Ισχυει;

Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου. Μπορείς να τα καταθέσεις στην στρατολογική υπηρεσία μέχρι και την ημερομηνία που είναι να καταταγείς. Θα σου επιδοθεί και το σημείωμα κατάταξης, και δεν χρειάζεται απο πλευράς σου κάτι επιπλέον.

ΑΝΤΡΕΑΣ

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από ΑΝΤΡΕΑΣ »

Ορκιζομαι τον φεβρουαριο. δεν εχω προβλημα με την αναβολη μου. μεχρι ποια ημερομηνια πρεπει να την διακοψω ωστε να παρουσιαστω τον μαρτιο; ω
ευχαριστ
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από dn24 »

ΑΝΤΡΕΑΣ έγραψε:Ορκιζομαι τον φεβρουαριο. Δεν εχω προβλημα με την αναβολη μου. Μεχρι ποια ημερομηνια πρεπει να την διακοψω ωστε να παρουσιαστω τον μαρτιο; Ω
ευχαριστ

Καλώστον Αντρέα. Διάβασε το θέμα που σου παραθέτω παρακάτω, και σίγουρα θα την πάρεις την απάντηση σου,12 σελίδες νήμα.

Πότε να κόψω την αναβολή;

Μανώλης1991

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Μανώλης1991 »

Γεια σας,

Μου εδωσαν 6μηνη αναβολη (χωρις να την ζητησω) επειδη ο καρδιολογος στο 401 μου βρηκε αρρυθμια για να κανω τις απαραιτητες εξετασεις εξω σε ειδικο καρδιολογο και οχι εκει. Εκανα ΟΛΕΣ τις εξετασεις σε ειδικο καρδιολογο εξω και πηγα και σε παθολογο και δεν εχω απολυτως τπτ, μου ειπε ο παθολογος λογο αγχους θα ηταν. Ολα αυτα τα τελειωσα πριν κλεισει καν 1 μηνας. Θελω να ξανα μπω στρατο για να τελειωνω. Στο στρατοπεδο που ημουν μου ειπε Λοχαγος οτι μπορω να διακοψω την αναβολη αυτη. Ισχύεη; Τι μπορω να κανω ωστε να ξανα μπω πιο νωρις;

Ευχαριστω.
akuro

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από akuro »

Μανώλης1991 έγραψε:Γεια σας,

Μου εδωσαν 6μηνη αναβολη (χωρις να την ζητησω) επειδη ο καρδιολογος στο 401 μου βρηκε αρρυθμια για να κανω τις απαραιτητες εξετασεις εξω σε ειδικο καρδιολογο και οχι εκει. Εκανα ΟΛΕΣ τις εξετασεις σε ειδικο καρδιολογο εξω και πηγα και σε παθολογο και δεν εχω απολυτως τπτ, μου ειπε ο παθολογος λογο αγχους θα ηταν. Ολα αυτα τα τελειωσα πριν κλεισει καν 1 μηνας. Θελω να ξανα μπω στρατο για να τελειωνω. Στο στρατοπεδο που ημουν μου ειπε Λοχαγος οτι μπορω να διακοψω την αναβολη αυτη. Ισχύεη; Τι μπορω να κανω ωστε να ξανα μπω πιο νωρις;

Ευχαριστω.

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε ο λοχαγός σου, η 6μηνες αναβολές που δίνονται για λόγους υγείας δεν διακόπτονται.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από dn24 »

akuro έγραψε:
Μανώλης1991 έγραψε:Γεια σας,

Ευχαριστω.

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε ο λοχαγός σου, η 6μηνες αναβολές που δίνονται για λόγους υγείας δεν διακόπτονται.

Φίλε μου, καλησπέρα, και σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ μας. Ψάχνοντας, θα βρείς τα άρθρα, σαν αυτό που σου παραθέτω παρακάτω. Απαραίτητη σημείωση, ότι μόνο μετά το 6-μηνο, μπορείς να διακόψεις τέτοια αναβολή. Ευχαριστώ.

Διακοπή αναβολής

- Χορηγηθείσα αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας δεν διακόπτεται. Όσοι όμως στρατεύσιμοι έχουν λάβει αναβολή υγείας μεγαλύτερη των έξι μηνών και επιθυμούν την επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας , υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο , το οποίο τους παραπέμπει στην αρμόδια Επιτροπή Απαλλαγών.

Bloodkostas

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Bloodkostas »

Καλησπερα σας. Εχω παρει αναβολη μεχρι το δεκεμβρη του 16 λογο σπουδων πριν 8 χρονια. Οι σπουδες μου δεν εχουν ολοκληρωθει καθως λογο οικονομικων δεν μπορεσα να την τελειωσω. Ακομα ομως ανηκω στο ΤΕΙ (δεν εχω διαγραφει). Οστωσο το διαστημα αυτο εργαζομουν και τελειωσα ΙΕΚ και διαφορα σεμηνερια πανω στην ειδικοτητα που ειχα διαλεξει στο ΙΕΚ ενω τωρα κανω την πρακτικη μου στην ειδικοτητα του ΙΕΚ.

Τον Ιουνιο τελειωνω την πρακτικη, και λεω μολις λεω να παω να δουλεψω αλλα εκει που θα παω θα ειμαι με 6μηνη συμβαση πραγμα που σημαινει οτι μεσα δεκεμβρη θα τελειωσω τη δουλεια.

Η ερωτηση μου ειναι: Θα εχω τιποτα κυρωσεις; Γιατι μου ειπαν οτι παιζει να φαω καμια ποινή κτλ!

Υ. Γ. Δεν θελω τροπους να αποφυγω το στρατο καθως δεν ειμαι απο αυτους που γκρινιαζουν.

nikos8_hellas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από nikos8_hellas »

Καλημέρα,

έχω αναβολή μέχρι το 2019 αλλά θέλω να την κόψω τώρα για να μπώ το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα για ένα έμισθο μεταπτυχιακό (δύσκολο να με πάρουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις) (θα βγουν το Αυγουστο).

Το ερώτημα μου είναι, αν διακόψω την αναβολή και με πάρουν μετά στο μεταπτυχιακό (δεν επιτρέπεται να μην παρουσιαστώ στο μεταπτυχιακό αφού είναι με αμοιβή) θα μπορέσω να ξανάπρω αναβολή με το νέο χαρτί σπουδών;

tsamo

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από tsamo »

Καλησπέρα.

Έχω μια ερώτηση, αν γνωρίζει κανείς.

Μου δώσαν αναβολή λόγω βάρους για 2 χρόνια πριν μια εβδομάδα. Αν εγώ θελήσω να μπω Τον Νοέμβριο έχοντας χάσει αρκετά κιλά ώστε να είμαι πλέον Ι3 βάση του ΦΕΚ, μπορώ να την διακόψω;

Γιωργος

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπερα σας. Ειμαι προπτυχιακος φοιτητης ΤΕΙ Πληροφορικης και εχω αποφασισει να εκτισω το εννιαμηνο μου απο τον Νοεμβρη, να προσπαθησω τουλαχιστον. Εχω να κανω καποιες ερωτησεις που οσο κι αν εχω ψαξει σε διαφορα φορουμ δεν εχω βρει καταληκτικη απαντηση και ετσι αποφασισα να κανω αυτο το thread.
Οι αποριες μου ειναι:

1) Εχω καποια προβληματα στα γονατα, πιο συγκεκριμενα εχω χονδροπαθεια επιγονατιδας και στα δυο μου γονατα, οχι βαριας μορφης. Περπαταω κανονικα (δουλευω κιολας) με τη βοηθεια επιγονατιδων αλλα δυσκολευομαι παρα πολυ, σε σημειο που δεν μπορω να κανω καθολου βαθυ καθισμα. Εχω ψαξει στο ΦΕΚ που υπαρχει παντου στο διαδικτυο αλλα δεν αναφερεται κατι συγκεκριμενα για την χονδροπαθεια, εχει διαφορες κατηγοριες για προβληματα με τα κοκκαλα (αρθριτιδες, οστεοαρθριτικες βλαβες και αλλα πολλα) αλλα δεν γνωριζω εαν η χονδροπαθεια επιγονατιδος εμπιπτει σε καποια απο τις παραπανω κατηγοριες συγκεκριμενα, ειναι καθαρα ιατρικο το θεμα και δεν ειμαι σχετικος. Η απορια μου ουσιαστικα ειναι τι περιπου Σωματικη Ικανοτητα θα εχω και αν θα εχω οπλο η οχι. Οποιαδηποτε πληροφορια και μη ιατρικη, τυπου γνωστος θα με βοηθουσε πολυ.

2) Λογω ακριβως του παραπανω θεματος, μου εχει δημιουργηθει ενα αγχος σχετικα με τις τουρκικες τουαλεττες που φανταζομαι πως εχει ο στρατος, και θα ηθελα να σας ρωτησω εαν γνωριζει καποιος μια πιθανη λυση στο προβλημα "βαθυ καθισμα", για να το θεσω ευγενικα, μεσα στο κεντρο η/και στις μοναδες.

3) Ειμαι 26 ετων και χρωσταω 2 μαθηματα και πρακτικη-πτυχιακη για το πτυχιο μου. Θελω να παω στρατο τωρα τον Νοεμβρη καθως δεν χρωσταω καποιο μαθημα στο χειμερινο εξαμηνο (βεβαια γνωριζω πως ουσιαστικα θα χασω και το εαρινο) αλλα και θελω να κανω την πρακτικη αφοτου εχω τελειωσει με τον στρατο ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΣ και με κρατησουν μετα εκει. Ειναι μικρες οι πιθανοτητες το γνωριζω αλλα στα χαρτια αξιζει την προσπαθεια. Λογω της κακης καταστασης της χωρας ομως, γινονται συνεχως αλλαγες/συγχωνευσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ και υπαρχει σαν σκεψη στο μυαλο μου το να προσπαθησω πρωτα να παρω το πτυχιο (εχοντας κανει και πρακτικη προφανως) και μετα να παω στρατο ουτως ωστε να ξεμπερδεψω με το πανεπιστημιο και να μην το εχω στο κεφαλι μου. Φανταζομαι πως αν ημουν και πτυχιουχος, ενδεχομενως να ειχα πιθανοτητες να παρω μια σχετικη θεση στο στρατο (που θα βοηθουσε σιγουρα τα οποια κινητικα προβληματα εχω).
Οντας βετερανοι του στρατου λοιπον, σας ρωτω: Τι πιστευετε ειναι καλυτερο; Να τελειωσω με τον στρατο, και μετα πτυχιο μπας και εχω δουλεια τελειωνοντας απο τη σχολη η να τελειωσω με τη σχολη και μετα να κανω την θητεια μου;

4) Ποτε πρεπει να κοψω την αναβολη μου που ληγει τον φεβρουαριο του 17, εαν θελω να παω στρατο τον Νοεμβρη; Αυγουστο η Ιουλιο; Γνωριζω φυσικα πως δεν υπαρχει μια σιγουρη απαντηση, απλως ρωτω για να ξερω ποτε εχω περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχω αυτο που θελω.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας, και σας ζητω συγγνωμη για το μακροσκελες ποστ.

sm23

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από sm23 »

Καλησπέρα,
τελειώνω τις σπουδές μου και θα διακόψω τώρα την αναβολή για να μπω Νοέμβρη. Στο περιοδεύων είχα δηλώσει Πεζοναύτης αλλά τωρα δεν θέλω να καταταγώ ειδικές δυνάμεις. Θα ξαναδηλώσω που επιθυμώ να περάσω τώρα που θα κόψω την αναβολή ή θα παρουσιαστώ εκεί που είχα δηλώσει τότε;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Nassos »

Το τι δήλωσες όταν έκανες το περιοδεύων δεν παίζει ρόλο. Αλλά και Πεζοναύτες να παρουσιαστείς, εσύ θα δηλώσεις ότι θες να υπηρετήσεις σε άλλο Όπλο/Σώμα και θα σε μετατάξουν εκεί.
tslod
Πολίτης
Πολίτης

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από tslod »

Καλησπερα παιδια. Θελω να διακοψω την αναβολη μου που ειναι για το 2020 λογω του οτι τελειωσα τη σχολη μου. Εχω κατανεμηθει απο το 2011 πολεμικο ναυτικο και θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται αν θα ακυρωθει, θα παραμεινω πολεμικο ναυτικο ή αλλαζει σε στρατο ξηρας;
Στάθης

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Στάθης »

Καλησπέρα σας,Τέλη Ιουνίου έκανα διακοπή της αναβολής του στρατού που είχα καθώς ήμουν φοιτητής. Στο σάιτ stratologia.gr μετά από περίπου 20-25 μέρες μου έγραψε ότι είμαι υπόχρεος για Σεπτέμβριο. Σήμερα όμως μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό ότι λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών θα είμαι υπόχρεος για την εσσο του Νοεμβρίου. Το θέμα είναι ότι έχοντας στο μυαλό μου ότι θα μπω τον Σεπτέμβρη όπως και γι αυτό έκοψα την αναβολή τέλη Ιουνίου έχω κανονίσει διάφορες υποχρεώσεις μελλοντικές όπως δουλειά, μεταπτυχιακό, κτλ. Μήπως υπάρχει η περίπτωση να παρουσιαστώ τον Σεπτέμβριο; Μπορώ να κάνω μία επίσκεψη στο Στρατολογική μου υπηρεσία ή η απόφαση είναι οριστική;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Στάθης

Άβαταρ μέλους
Kokovi0s
Πολίτης
Πολίτης

Διακοπή αναβολής

Δημοσίευση από Kokovi0s »

Καλησπέρα,Πότε πρέπει να κόψω την αναβολή μου για να μπω τον Νοέμβρη;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση