1) Εκσυγχρονισμό των παλαιότερων φ-16 (μπλόκ 50 και 52) με ραντάρ αεσα αν γίνεται, αλλοιώς να πάρουμε καμιά 15αριά και να τα μοιράσουμε ανά τέσσερα αεροσκάφη,1 με αεσα και ζεύξη δεδομένων (το κάνει ήδη το ισραήλ) 2) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ των μιράζ με ραφάλ για να είναι συμβατά με τα γαλλικά όπλα που ήδη έχουμε
3) Νέο μαχητικό αεροσκάφος όχι τώρα, μιας και κανένα δεν έχει ραντάρ αεσά εκτός των φ-16 και φ-18 αλλά μετά από 3 χρόνια. Προσωπικά θα μάρεσε να παίρναμε το ΠΑΚ-50 το ρώσικο και το φ-35. (το σουχόι το θεωρώ όπως τα φ-16 και φ-18 απλώς πιό αναβαθμισμένο όπως και τα δυτικά... Όλα τους εικοσαετίας σχεδιαστικά όμως και βάλε... )
Έτσι και ο άνκλ σαμ θαταν ευχαριστημένος και στρατηγική συμμαχία με τους ρώσους θάχαμε...
1) Εκσυγχρονισμό των παλαιότερων φ-16 (μπλόκ 50 και 52) με ραντάρ αεσα αν γίνεται, αλλοιώς να πάρουμε καμιά 15αριά και να τα μοιράσουμε ανά τέσσερα αεροσκάφη,1 με αεσα και ζεύξη δεδομένων (το κάνει ήδη το ισραήλ) 2) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ των μιράζ με ραφάλ για να είναι συμβατά με τα γαλλικά όπλα που ήδη έχουμε
3) Νέο μαχητικό αεροσκάφος όχι τώρα, μιας και κανένα δεν έχει ραντάρ αεσά εκτός των φ-16 και φ-18 αλλά μετά από 3 χρόνια. Προσωπικά θα μάρεσε να παίρναμε το ΠΑΚ-50 το ρώσικο και το φ-35.(το σουχόι το θεωρώ όπως τα φ-16 και φ-18 απλώς πιό αναβαθμισμένο όπως και τα δυτικά... Όλα τους εικοσαετίας σχεδιαστικά όμως και βάλε... )
Έτσι και ο άνκλ σαμ θαταν ευχαριστημένος και στρατηγική συμμαχία με τους ρώσους θάχαμε...
Αν περναμε rafale γιατι μετα να ενταξουμε και αλλο τυπο; ΥΓ. Ο ανκλ σαμ θα μας πυροβολησει αν παρουμε πακ φα.
Παντως δεν βλεπω να κουνιεται τιποτα. Ουτως ή αλλως τα f-35 του γειτονα θα καθυστερησουν πολυ. Οταν θα εχουν ωριμασει οι ευρωπαϊκες υποψηφιοτητες (AESA) βλεπουμε και κανουμε.
Su-35 έγραψε:Παντως δεν βλεπω να κουνιεται τιποτα. Ουτως ή αλλως τα f-35 του γειτονα θα καθυστερησουν πολυ. Οταν θα εχουν ωριμασει οι ευρωπαϊκες υποψηφιοτητες (AESA) βλεπουμε και κανουμε.
Αντε πάλι με το AESA. Να πα να γ... Το AESA.
Ας κλεισουμε ΤΩΡΑ ΝΜΑ γιατί έχουμε αργήσει πολύ.
Πρέπει άμεσα να κόψουμε τον αέρα τον Τούρκων γιατί τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.
Το βάζουμε μετά το AESA (Αν κριθεί απαραίτητο βέβαια) Μέχρι να τα παραλάβουμε άλλωστε το AESA θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα 4ης.
Προσωπικά θεωρώ το AESA το τελευταίο κριτήριο για την απόκτηση ΝΜΑ.
TOPOL-M έγραψε: Προσωπικά θεωρώ το AESA το τελευταίο κριτήριο για την απόκτηση ΝΜΑ.
Αν αγόραζες ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο πέρυσι, οι αισθητήρες παρκαρίσματος θα θεωρούνταν πολυτέλεια. Σε 5 χρόνια από σήμερα αμφιβάλλω αν θα υπάρχει έστω και ένα αυτοκίνητο χωρίς τους ασιθητήρες.
Τι θέλω να πω (τηρουμένων των αναλογιών) ;
Το νέο αεροσκάφος θα βρίσκεται σε υπηρεσία από το 2015 (min) μέχρι το 2040 τουλάχιστον. Αν δεν έχει ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας θα απαξιωθεί στα μισά της διαδρομής, ενώ παράλληλα είναι γνωστό ότι το ραντάρ απότελεί ένα από τα πιο νευραλγικά υποσυστήματα των αεροσκαφών.
Επίσης η αντικατάσταση ραντάρ σε πιθανό μελλοντικό εκσυγχρονισμό είναι εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση.
Με λίγα λόγια το ραντάρ AESA είναι πάρα πολύ σημαντικό και αξίζει για αυτό και μόνο να περιμένει κανείς. Πέρα από αυτό βέβαια, δεν υπάρχει ούτε σάλιο στα ταμεία. Εδώ ακυρώθηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος και θα βιαστούμε για το μαχητικό που είναι πρόγραμμα πολλαπλάσιας αξίας;
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα σ'αυτο το ενδιαφέρων φόρουμ
Αυτο ειναι το 1ο μου ποστ. Λοιπον πριν δώσω τη γνώμη μου να πω ότι ειμαι κάτοικος Γαλλίας οπότε θα φανταστειτε ότι φυσικά η προτιμησή μου πάει στο Ραφάλ.
Λοιπον ΝΑΙ ευχομαι η ΕΑ να πάρει Ραφαλ. Τουλάχιστον 60. Και οχι επειδη "εχω γινει γάλος" γιατι υπαρχουν αλλα συστήματα που δε θα προτεινα (άρμα Λεκλερκ, τυφεκιο φαμας, κα) αλλά το Ραφαλ οπου παει (και παει παντου) ταπωνει τα αλλα αεροπλανα για τους εξεις λόγους.
Είναι το μόνο αεροσκαφος 4ης γενιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πολαπλου ρόλου που ε3εχει τοσο στις κρουσεις οσο και στους ελιγμους. Ειναι (απ'οτι λεγεται αποτους πιοτους του) απολυτα μανουβράμπλ και φιλικό προς τον πιλότο, και ανταποκρινεται αμεσα. Φερει πολυ καλό και ακομα στο μελλον εξελισσόμενο οπλισμό. Ειναι το ιδιο εξελισσώμενη πολεμικη πλατφόρμα. Δημιουργει στρατηγικη συνεργασια Ελλαδας Γαλιας απεναντι στην Τουρκια (με τον ΓΑΠ λιγο πιο δυσκολο)
Βεβαια μην ξεχάσω... Το ΣΑΑΜΠ φαίνεται να κανει επισης εξαιρετικη προσφορα και προηγμενης ευρωπαϊκης τεχνολογίας.