Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Armin

Δημοσίευση από Armin »

Καλησπέρα. Είμαι φοιτητής και θέλω να διακόψω την αναβολή που έχω λόγω σπουδών, για να μπω στρατό. Όταν λέει στα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσω ότι χρειάζεται πιστοποιητικό σπουδών, τι εννοεί; Βεβαίωση σπουδών για στρατολογική χρήση ή αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων; Αν ξέρει κάποιος σίγουρα θα βοηθούσε!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Βεβαίωση ότι σπουδάζεις στο τάδε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, το τάδε εξάμηνο (αν δεν έχεις τελειώσει ακόμη) και ότι δεν έχεις διαγραφεί.

Ρώτα και τη Γραμματεία της Σχολής σου, ελπίζω να μη το παίξουν Πόντιοι Πιλάτοι γιατί το συνηθίζουν.
adkop
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από adkop »

Καλησπέρα.Είμαι πρωτοετής φοιτητής (σε Α. Ε. Ι.) και μέχρι σήμερα είχα την εντύπωση ότι μπορώ να κάνω τα δικαιολογητικά για την αναβολή ακόμα και όταν μου έρθει το χαρτί για το στρατό.

Οπότε είπα θα πάω για την αναβολή μόλις έρθει το χαρτί...

Σήμερα, όμως, βλέποντας πως όλοι (όσοι γνωρίζω) έχουν κάνει είδη τα χαρτιά για την αναβολή σκέφτόμουν μήπως έπρεπε να τα έχω κάνει ήδη.

Ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω μέχρι πότε είναι η προθεσμία για να πάω να κάνω τα δικαιολογητικά και να πάρω αναβολή;

Ευχαριστώ.

adkop
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από adkop »

Συγγνώμη για το διπλό post, αλλά έχω αγχωθεί με το συγκεκρμένο θέμα. Αν κάποιος γνωρίζει έστω και κάτι, θα με βοηθούσε πολύ.
unstoppablegr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από unstoppablegr »

Λοιπον να εξηγησω καταρχας τι προβλημα εχω. Διεκοψα την αναβολη μου για να μπω τωρα το μαρτιο στρατο. Ειχα αναβολη λογω σπουδων σε ΤΕΙ. Θεωρητικα απολυομαι απο το στρατο τον Δεκεμβριο γυρω στις 10 - 12 του μηνος ας πουμε. Ηθελα να ξεκινησω σπουδες σε ιδιωτικη σχολη (κολεγιο) τον οκτωβριο και τα μαθηματα ξεκινανε 10 - 15 οκτωβριου. Ηταν να μπω τωρα τον Ιανουαριο στρατο αλλα λογω οικογενειακων προβληματων δεν γινοταν... Και δυστηχως πηγα στη σχολη, συζητησα το θεμα μου και μου ειπαν να μη γραφτω εφοσον δεν ειμαι εδω, για να μην χασω 1,5 μηνα... Νταξει λογικο μου φαινεται. Θα ακουγεται περιεργο σε καποιους απλα, λεφτα εχω να παω τωρα αλλα με ολα αυτα που γινονται, του χρονου δεν ξερω αν θα ειμαι σε θεση να παω και πρεπει να τελειωνω και μαυτη την υποθεση... Γιατι νταξει καποιος μπορει να πει οκ πηγαινε τον επομενο χρονο... Αλλα σιγουρα στρατο θα μπω, δεν θα μπω στη διαδικασια τωρα να ψαχνω τροπους να μην παω. Πρακτικα ομως, θα μπορουσα να παρω καποια αναβολη αυτον τον τελευταιο 1,5 μηνα ; Ακουγεται χαζο το ξερω... Ξερω οτι γινεται να ζητησεις αναβολη μεσα απο το στρατο οποιαδηποτε στιγμη θελεις. Αλλα αυτη η αναβολη τι διαρκεια εχει ; Η σχολη που θα παω ειναι 15 μηνες συνολικα. Αποτι ειδα επισης δινουν και αυτοι αναβολη μεχρι τα 28. Γινεται να ζητησω τετοια αναβολη ; Η εστω αν εχει να μου προτεινει καποιος καποια αλλη λυση !:) Ευχαριστω

MANOS88

Δημοσίευση από MANOS88 »

Λοιπόν είχα περάσει σε ΑΕΝ το 2009 απ'όπου πείρα αναβολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 15 ... Δύσκολη όμως η δουλειά στην σχολή και αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές την παράτησα και πέρασα και γράφτηκα 10/9/2012 στο βιολογικό που ήταν αυτό που ήθελα κατα βάση να σπουδάσω.

Έκανα την βλακεία και δεν έκανα καινούργια αίτηση αναβολής γιατι πίστευα πως θα τελειώσω την σχολή μου πριν την λήξη της αρχικής αναβολής απο την ΑΕΝ (και για κάποιο λόγο πίστευα πως αυτή θα τελείωνε κάπου στο 2016-2017)

Φέτος μετά απο κάποια σχετική συζήτηση που είχα με κάτι φίλους είπα να κοιτάξω το χαρτί της αναβολής μου και είδα πως τελειώνει Δεκέμβριο του 2015 "αμαν" με έπιασε κρύος ιδρώτας **

Πήγα σε ενα ΚΕΠ να ρωτήσω πως θα γίνει να κάνω νέα αίτηση επειδή απο το 2012 είμαι σε άλλη σχολή και έτσι δεν ισχύει η αρχική αναβολή που είχα απο την ΑΕΝ... Πήρανε αυτοί τηλέφωνο την στρατολογία και τους ρωτήσανε και μου είπανε πως δεν γίνεται να ανανεωθεί η αναβολή μου και νέα αίτηση να κάνω η αναβολή που θα μου δώσουν πάλι Δεκέμβριο του 2015 θα λήξει!

Εντωμεταξύ μου φαίνεται παράλογο αυτό γιατι δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν σου επιτρέπουν να τελειώσεις την σχολή σου έστω στον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο (που για ΑΕΙ όπως ξέρετε ειναι 4 χρόνια και εγώ γράφτηκα 09/2012 άρα στην καλύτερη 09/2016 ξεμπερδεύω απο την σχολή)

Επίσης όπως διάβασα εδώ αναβολή δίνουν μέχρι το 28ο έτος εγώ είμαι γεννηθείς 30/08/1988 άρα Δεκέμβριο του 15 θα είμαι 27

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως λοιπόν κάνανε λάθος στα ΚΕΠ ή η υπάλληλος της στρατολογίας δεν πρόσεξε καλά την περίπτωση και έδωσε λάθος απάντηση σε αυτούς; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

**όχι γιατι φοβάμαι να πάω φαντάρος απλά νοικιάζω σπίτι όπου έχω επίπλωση εγώ με λεφτά δικά μου απο την όποια δουλειά είχα κατα καιρούς γραφειο, πλυντήρια ψυγεία κουζινικά βιβλία και γενικά ένα σορό πράματα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απο το σπίτι μου... Και δεν με παίρνει αν παω στρατό να πληρώνω τα λεφτά του ενοικίου για να λειτουργεί σαν αποθήκη το σπίτι... Ούτε παίζουν τα λεφτά να τα μεταφέρω όλα πάνω στο πατρικό (και που να τα βάλω εκει; Σαν πως υπάρχει και εκει χώρος) και μετα όταν απολυθώ να τα κατεβάζω...

τέλος δεν είναι ότι καλύτερο να αφήσω την σχολή για 1 χρόνο και μετά να την ξαναπιάσω θα χαθεί αρκετός καιρός όχι μόνο λόγω εξαμήνων που δεν θα προλάβω να μπω στην αρχή τους κτλ αλλα και επειδή μεχρι που να ξαναμπώ στο κλίμα Κτλ 1 χρόνο μέσα στο νερο θα χάσω σε χρωστούμενα μαθήματα... Δεν θα έχω και γνωστούς κτλ για να με βοηθάνε με σημειώσεις γιατι θα πάρουν πτυχίο και θα χουν φύγει δύσκολη η κατάσταση δηλαδή...

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

MANOS88 έγραψε:Λοιπόν είχα περάσει σε ΑΕΝ το 2009 απ'όπου πείρα αναβολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 15 ... Δύσκολη όμως η δουλειά στην σχολή και αποφάσισα να δώσω πανελλαδικές την παράτησα και πέρασα και γράφτηκα 10/9/2012 στο βιολογικό που ήταν αυτό που ήθελα κατα βάση να σπουδάσω.

Έκανα την βλακεία και δεν έκανα καινούργια αίτηση αναβολής γιατι πίστευα πως θα τελειώσω την σχολή μου πριν την λήξη της αρχικής αναβολής απο την ΑΕΝ (και για κάποιο λόγο πίστευα πως αυτή θα τελείωνε κάπου στο 2016-2017)

Φέτος μετά απο κάποια σχετική συζήτηση που είχα με κάτι φίλους είπα να κοιτάξω το χαρτί της αναβολής μου και είδα πως τελειώνει Δεκέμβριο του 2015 "αμαν" με έπιασε κρύος ιδρώτας **

Πήγα σε ενα ΚΕΠ να ρωτήσω πως θα γίνει να κάνω νέα αίτηση επειδή απο το 2012 είμαι σε άλλη σχολή και έτσι δεν ισχύει η αρχική αναβολή που είχα απο την ΑΕΝ... Πήρανε αυτοί τηλέφωνο την στρατολογία και τους ρωτήσανε και μου είπανε πως δεν γίνεται να ανανεωθεί η αναβολή μου και νέα αίτηση να κάνω η αναβολή που θα μου δώσουν πάλι Δεκέμβριο του 2015 θα λήξει!

Εντωμεταξύ μου φαίνεται παράλογο αυτό γιατι δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν σου επιτρέπουν να τελειώσεις την σχολή σου έστω στον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο (που για ΑΕΙ όπως ξέρετε ειναι 4 χρόνια και εγώ γράφτηκα 09/2012 άρα στην καλύτερη 09/2016 ξεμπερδεύω απο την σχολή)

Επίσης όπως διάβασα εδώ αναβολή δίνουν μέχρι το 28ο έτος εγώ είμαι γεννηθείς 30/08/1988 άρα Δεκέμβριο του 15 θα είμαι 27

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως λοιπόν κάνανε λάθος στα ΚΕΠ ή η υπάλληλος της στρατολογίας δεν πρόσεξε καλά την περίπτωση και έδωσε λάθος απάντηση σε αυτούς; Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.

**όχι γιατι φοβάμαι να πάω φαντάρος απλά νοικιάζω σπίτι όπου έχω επίπλωση εγώ με λεφτά δικά μου απο την όποια δουλειά είχα κατα καιρούς γραφειο, πλυντήρια ψυγεία κουζινικά βιβλία και γενικά ένα σορό πράματα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απο το σπίτι μου... Και δεν με παίρνει αν παω στρατό να πληρώνω τα λεφτά του ενοικίου για να λειτουργεί σαν αποθήκη το σπίτι... Ούτε παίζουν τα λεφτά να τα μεταφέρω όλα πάνω στο πατρικό (και που να τα βάλω εκει; Σαν πως υπάρχει και εκει χώρος) και μετα όταν απολυθώ να τα κατεβάζω...

τέλος δεν είναι ότι καλύτερο να αφήσω την σχολή για 1 χρόνο και μετά να την ξαναπιάσω θα χαθεί αρκετός καιρός όχι μόνο λόγω εξαμήνων που δεν θα προλάβω να μπω στην αρχή τους κτλ αλλα και επειδή μεχρι που να ξαναμπώ στο κλίμα Κτλ 1 χρόνο μέσα στο νερο θα χάσω σε χρωστούμενα μαθήματα... Δεν θα έχω και γνωστούς κτλ για να με βοηθάνε με σημειώσεις γιατι θα πάρουν πτυχίο και θα χουν φύγει δύσκολη η κατάσταση δηλαδή...

Δεν έκαναν κανένα λάθος στα ΚΕΠ, για προπτυχιακές σπουδές δικαιούσαι μια φορά αναβολή την οποία και πήρες όταν πέρασες στην ΑΕΝ, τώρα αν το μετάνιωσες κτλπ και άλλαξες σχολή είναι δικό σου θέμα, ο στρατός σου έδωσε αναβολή για 6 χρόνια, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους που η διάρκεια τους είναι από 6 μήνες έως και 2 χρόνια, διάβασε τα αντίστοιχα θέματα για να πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, έξτρα αναβολή για σπουδές δικαιούσαι μόνο στην περίπτωση που έχεις περάσει σε διδακτορικό πρόγραμμα.
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Καλησπέρα,

Εψαξα αρκετά αλλά απάντηση ξεκάθαρη δε βρήκα και επειδή είμαι μακριά από την πόλη μου ώστε να ενημερωθώ από την στρατολογία δια φυσικής παρουσίας, ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Γεννηθείς 1/2/89, έχω αναβολή μέχρι το Δεκεμβρη του 2016.

Αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό 2ετών (φέτος τον Οκτώβρη άρχισα) όμως κάποια προβλήματα με φέραν λίγο πίσω και επειδή είναι δύσκολο (ΠΜΣ Φυσικής), θα μπορούσε να μου πάρει ακόμα και 3 χρόνια, υπερβαίνοντας έτσι τον Δεκέμβρη του 16. Τι θα γίνει σε αυτή τη περίπτωση με την αναβολή μου; Δικαιούμαι άλλη;

Με λίγα λόγια, αν φοιτείς σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τελειώσει η αναβολή που είχες από τα 18 σου ενώ δεν έχεις τελειωσει τις σπουδές, ποιές είναι οι δυνατότητες και οι επιλογές μου;

Είναι δυνατόν να πρέπει να παρουσιαστώ αναγκαστικά διακόπτωντας το μεταπτυχιακό μου στη μέση;

Παρακαλώ μόνο υπεύθυνες απαντήσεις

Ευχαριστώ προκαταβολικά

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Αναβολή για μεταπτυχιακές σπουδές δεν δικαιούσαι, η λύση είναι να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, αν διαβάσεις τα σχετικά θέματα θα καταλάβεις πως τέτοιες αναβολές δίνονται εύκολα, αν δεν το κάνεις αυτό ναι θα αναγκαστείς να παρουσιαστείς και να αφήσεις το μεταπτυχιακό σου στην μέση.
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Σευχαριστώ για την απάντηση.

Ψυχολογικοί λόγοι βέβαια δε με εκφράζουν, και φαντάζομαι οτι ισως το βρω και μπροστά μου αυτό αργότερα.

Καλύτερα να ζοριστώ λίγο με τη διπλωματική και το διάβασμα!

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Αυτες οι αναβολες δεν φαινονται πουθενα.
bananasplit
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bananasplit »

καλησπέρα παιδιά. Μόλις μου ήρθε το χαρτί της στράτευσης, το οποίο είναι για 9 Μάρτη και μου προκάλεσε ένα σοκ, όπως καταλαβαίνετε. Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις που ίσως μπορείτε να απαντήσετε, σχετικά με την αναβολή/απαλλαγή στράτευσης. Καταρχήν να σας πώ, ειλικρινά, οτι θέλω να αποφύγω την στράτευση. Και αν γίνεται, εννοείται πως αυτό θα διεκδικήσω.
είμαι φοιτητής του ΕΑΠ και έχω εξετάσεις τον Ιούνιο. Επίσης υποβάλλω εργασίες κάθε μήνα, για να έχω δικαίωμα να δώσω εξετάσεις. Αν δεν παραδώσω, ή δεν συμμετάσχω στις εξετάσεις, θα πρέπει να πληρώσω ξανά για τις ενότητες που έχω και φέτος. Μου είχαν πει από τη στρατολογία οτι δικαιούμαι απαλλαγή 2-3 μηνών, μέχρι να τελειώσουν οι εξετάσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο; Πώς μπορώ να το διεκδικήσω; Επίσης, έχω μια σειρά παθήσεων, που ίσως βοηθήσουν στην απαλλαγή μου απο τη στράτευση. Σας τις αναφέρω, μήπως ξέρετε αν βοηθούν.
πάσχω λοιπόν από παχυσαρκία, υπνική άπνοια (κοιμάμαι με μάσκα), υψηλή πίεση, άσθμα, λαβύρινθο,δισκοκήλες σε δύο σπονδύλους, που δεν μου επιτρέπουν να σηκώσω βάρος, κρίσεις πανικού, πλατυποδία, στραβισμό.(νομίζω δεν ξέχασα κάτι). Υπάρχει περίπτωση να απαλλαγώ ως ι5; Και ποιά είναι η διαδικασία που θα μου προτείνατε να ακολουθήσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Παιδια να ρωτησω σπουδαζα μεχρι τα 26 στο πολυτεχνειο αλλα στα 27 αποφασισα να σπουδασω ψυχολογια. Τωρα βρισκομαι στο 2ο ετος και θελω να παρω μια 2η αναβολη για να τελειωσω της σπουδες μου και να βαλω σε μια ταξη τη ζωη μου πριν παρουσιαστω. Πρακτικα μπορει να γινει αυτο; Αν ναι πως και πόσο δικαιούμαι. Ευχαριστω.
Yiorgos89
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Yiorgos89 »

Έχω αναβολή μέχρι τέλος 2016 αλλά ξεκίνησα φοίτηση σε δεύτερη σχολή που απαιτεί συνεχή παρουσία. πως μπορώ να πάρω τριετή παράταση αναβολής; είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τελειώσω τη σχολή στην ώρα της για το μετέπειτα επαγγελματικό μου μέλλον
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Αναβολή για ΑΕΙ/ΤΕΙ δίνεται μόνο μια φορά, δεν υπάρχει ούτε παράταση ούτε τίποτα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης