Ανάγνωριση θητείας ως χρόνου ασφάλισης

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από yandr »

Τι θα πληρώσω για να αναγνωρίσω τον χρόνο στρατιωτικής θητείας;

Σε όλα τα Ταμεία ο χρόνος στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται με την καταβολή εισφοράς που αντιστοιχεί στο άθροισμα των εισφορών εργαζομένου και εργοδότη επί των συντάξιμων αποδοχών που έχει ο εργαζόμενος κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης. Για τους μισθωτούς, η εισφορά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι το 20% επί των συντάξιμων αποδοχών. Για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες η εισφορά για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται είναι ίση με την εισφορά που καταβάλλει ο ασφαλισμένος στον κλάδο σύνταξης.

Σε ποιες περιπτώσεις έχω έκπτωση για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας;

Εκπτωση 30% παρέχεται σε όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 μέχρι 31/12/2014.

Εκπτωση 50% παρέχεται σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά.

ΤΑ ΝΕΑ

Πλήρες κείμενο της εγκυκλίου

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από yandr »

Δύο (2) χρόνια στρατιωτικής θητείας:24 μήνες Χ400 ευρώ =9.600 ευρώ. Ενα (1) έτος ανεργίας = δωρεάν.

Εικόνα

ΤΑ ΝΕΑ
Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

Καλησπερα ειχα ρωτησει στο ΙΚΑ για εξαγορα Θητειας, μου ειπανε υπολογιζεται βαση του τελευταιου σου μισθου,
εμενα με 880Ε μου εβγαινε με 17 μηνες, περιπου 2900?, αλλα για να κανεις εξαγορα πρεπει να εχεις συμπληρωσει καποια ενσημα/χρονια, αλλα μου ειπαν να μην βιαστω γιατι μεχρι να παρω να συνταξη να εχει αλλαξει ξανα ο νομος
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες