Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής
Γεια σας και ζητω συγνωμη προκαταβολικα αν κανω σε λαθος μερος την ερωτηση μου.
Προκειται να μπω φανταρος συντομα, στο σωμα ερευνας πληροφορικης. Μετα την βασικη εκπαιδευση μου ειπανε οτι αν θελω μπορω να παω στο ΣΣΕ. Ξερετε πως ειναι τα πραγματα για τους φανταρους εκει; Με τις εξόδους τι γινεται; εχω ακουσει γενικα οτι δε ειναι και τοσο ευνοικα εκει μεσα και καλυτερα να το αποφυγω.
Προκειται να μπω φανταρος συντομα, στο σωμα ερευνας πληροφορικης. Μετα την βασικη εκπαιδευση μου ειπανε οτι αν θελω μπορω να παω στο ΣΣΕ. Ξερετε πως ειναι τα πραγματα για τους φανταρους εκει; Με τις εξόδους τι γινεται; εχω ακουσει γενικα οτι δε ειναι και τοσο ευνοικα εκει μεσα και καλυτερα να το αποφυγω.
Ένας πολύ καλός μου φίλος είναι φαντάρος στην ΣΣΕ και απολύεται πάρα πολύ σύντομα.
Ο ίδιος δεν αντιμεωπίζει και πολλά προβλήματα γιατί είναι γιωτάς, αλλά επειδή το 60% όσων παίρνουν μετάθεση για Βάρη είναι τρελά βύσματα και δεν πατάνε ποτέ στο στρατόπεδο το υπόλοιπο 40% κάνει τις υπηρεσίες και αυτώ που λείπουν.
Με λίγα λόγια μου λέει ότι δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με Έρευνας - Πληροφορικής.
Ο ίδιος δεν αντιμεωπίζει και πολλά προβλήματα γιατί είναι γιωτάς, αλλά επειδή το 60% όσων παίρνουν μετάθεση για Βάρη είναι τρελά βύσματα και δεν πατάνε ποτέ στο στρατόπεδο το υπόλοιπο 40% κάνει τις υπηρεσίες και αυτώ που λείπουν.
Με λίγα λόγια μου λέει ότι δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με Έρευνας - Πληροφορικής.
Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν θέσεις για άτομα από το σώμα έρευνας πληροφορικής στην Κύπρο; Γενικά ποια σώματα ή όπλα έχουν θέσεις εκεί;
Καλησπέρα παιδια, θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Έχω πάρει αναβολή και σκέφτομαι να την κόψω. Το χαρτί (πριν την αναβολή) έλεγε οτι παρουσιάζομαι στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
1. Τώρα που έχω τελειώσει ΤΕΕ Πληροφορικής και έχω Πτυχίο (BSc) σε Computer Science απο αγγλικό πανεπιστήμιο, τί πιθανότητες έχω να περάσω ΣΕΠ ή κάτι αντίστοιχο;
2. Όταν θα παω στη στρατολογια για να κοψω την αναβολη, μπορώ τότε να δηλώσω οτι επιθυμω να πάω ΣΕΠ (χαρτια εκ νεου) ή θα με στείλουν αυτοι πάλι στο ίδιο κέντρο για βασική εκπαίδευση και Έπειτα θα μπορω να δηλώσω;
Έχω πάρει αναβολή και σκέφτομαι να την κόψω. Το χαρτί (πριν την αναβολή) έλεγε οτι παρουσιάζομαι στο ΚΕΤΘ Αυλώνας.
1. Τώρα που έχω τελειώσει ΤΕΕ Πληροφορικής και έχω Πτυχίο (BSc) σε Computer Science απο αγγλικό πανεπιστήμιο, τί πιθανότητες έχω να περάσω ΣΕΠ ή κάτι αντίστοιχο;
2. Όταν θα παω στη στρατολογια για να κοψω την αναβολη, μπορώ τότε να δηλώσω οτι επιθυμω να πάω ΣΕΠ (χαρτια εκ νεου) ή θα με στείλουν αυτοι πάλι στο ίδιο κέντρο για βασική εκπαίδευση και Έπειτα θα μπορω να δηλώσω;
- rudxai
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
- Ενδιαφέροντα: Sports,Computers,Movies
- Επάγγελμα: Programmer
Παιδια να ρωτησω κατι ασχετο, τους πληροφορικαριους συνηθως τους πάνε Διαβιβασεις ή ΣΕΠ;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 21
rudxai έγραψε:Παιδια να ρωτησω κατι ασχετο, τους πληροφορικαριους συνηθως τους πάνε Διαβιβασεις ή ΣΕΠ;
δεν υπάρχει συνήθως στον στρατό και πτυχίο πληροφορικής να έχεις μπορεί να σε στείλουνε στο πεζικό
Επειδή τα έχω μπερδέψει, είναι διαφορετικό τμήμα στο γουδί και άλλο στο υπουργείο. Κάτι άκουσα για έρευνα και πληροφορική στο υπουργείο. Ξέρει κανείς που είναι καλύτερα?
Γνωρίζει κανείς τι συνέβει με όσους κόπηκαν από ΣΕΠ από τις σειρές του 2010; Θέλω να πω πήραν μετάταξη για ΔΒ ή πήραν άλλες ειδικότητες;
Στη Γ' ΕΣΣΟ 2010, από τα 142 άτομα που είχαμε ένδειξη Έρευνας Πληροφορικής κράτησαν τους 100 στο σώμα ΕΠ (αριθμός ρεκόρ! Πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο). Όσοι μείναμε πήγαμε στην Αθήνα για 2 εβδομάδες εκπαίδευση στη Σχολή Αξιωματικών Έρευνας Πληροφορικής (ΣΑΕΠ), εκτός από 15 άτομα πληροφορικής που πήγαν κατευθείαν στο ΚΕΠΥΕΣ (εκεί ήταν η μονάδα μεταθεσής τους) δίχως να κάνουν εκπαίδευση. Από αυτούς που δεν έμειναν στο σώμα, απ' όσο γνωρίζω, επειδή είμασταν όλοι στον ίδιο λόχο, πήγαν όλοι Διαβιβάσεις σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα (π. Χ. Από Καβίλη, Ορεστιάδα μέχρι Καλαμάτα).
Η μετάταξη στις Διαβιβάσεις, για όσους δεν τους κρατήσουν στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής, έχει γίνει πλέον διαδικασία αυτοματισμού.
Η μετάταξη στις Διαβιβάσεις, για όσους δεν τους κρατήσουν στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής, έχει γίνει πλέον διαδικασία αυτοματισμού.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κανείς που να πήγε ΔΒ αφού πρώτα παρουσιάστηκε ΣΕΠ; Ας μας πει τι ακριβώς ειδικότητα πήρε και τι μετάθεση του ήρθε. Ρωτάω γιατί για ΣΕΠ προορίζομαι αλλά είμαι "φαφούτης" (χωρίς δόντι δηλαδή) και θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένος για ό, τι προκύψει!
Παιδιά ένας φίλος μου παρουσιάστικε στο Σώμα Ερευνας και Πληροφορικής και του ήρθε μετάθεση για κάποια ταξιαρχία Ρίμινι. Απο ότι είδα στο διαδύκτιο είναι κάπου στην Ορεστιάδα. Ξέρει κανείς αν εκεί υπάρχει λόχος έρευνας και πληροφορικής ή θα μεταταγεί στις διαβιβάσεις?
Κώστας έγραψε:Παιδιά ένας φίλος μου παρουσιάστικε στο Σώμα Ερευνας και Πληροφορικής και του ήρθε μετάθεση για κάποια ταξιαρχία Ρίμινι. Απο ότι είδα στο διαδύκτιο είναι κάπου στην Ορεστιάδα. Ξέρει κανείς αν εκεί υπάρχει λόχος έρευνας και πληροφορικής ή θα μεταταγεί στις διαβιβάσεις;
Αν έχει ήδη μάθει την ειδικότητα και είναι π. Χ. Αναλυτής Προγραμμτιστής Η/Υ δεν παίρνει μετάταξη. Ήδη θα είναι στη ΣΑΕΠ για ειδικότητα. Η μετάθεση όπως είπες είναι όντως για Ορεστιάδα στην 3η ΤΑΞ. Λόχοι ΕΠ δεν υπάρχουν σε σχηματισμούς από Σώμα και κάτω. Ο φίλος σου θα ανήκει στο λόχο στρατηγείου όπως και οι υπόλοιποι φαντάροι.
Καλησπέρα παιδιά
Γνωρίζει κάποιος πώς γίνεται να ενταχθώ στο Σώμα Πληροφορικής του Ε/Σ;
Είμαι προγραμματιστής Η/Υ και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή μου και να υπηρετήσω την πατρίδα.
Ευχαριστώ
Είμαι προγραμματιστής Η/Υ και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή μου και να υπηρετήσω την πατρίδα.
Ευχαριστώ
nsi έγραψε:Καλησπέρα παιδιά
Ευχαριστώ
Καλησπέρα φίλε μου. Σίγουρα θέλει κατάθεση πτυχίου και εννοείται βυσματάκι (οπωσδήποτε) για το Ε/Π του ΕΣ. Διάβασε και το Κατάθεση πτυχίου στο στρατό

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες