Ανυπότακτοι εξωτερικού (2017)
Παιδιά καλησπέρα έχω ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και 7 μήνες ζω Γερμανία έχω αλβανική υπηκοότητα και σε λίγους μήνες θα αποκτήσω και την ελληνική, πλέον εδώ είμαι σε σειρά δεν θέλω να φύγω αλλα Ελλάδα έχω την οικογένεια μου και σπίτι όποτε θέλω να πηγαίνω έρχομαι. Δεν θέλω να πάω στρατό και δεν έχω πρόβλημα να βγω ανυπότακτος απλά τη κυρώσεις θα μου επιβληθούν και θα μπορώ να έρχομαι Ελλάδα να βλέπω οικογένεια και φίλους ; και εφόσον πάρω ελληνική ιθαγένεια θα μπορώ να επιστρέψω Γερμανία πριν με χαρακτηρίσουν ανυπότακτο εσωτερικού ; ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Γιώργος έγραψε:Παιδιά καλησπέρα έχω ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και 7 μήνες ζω Γερμανία έχω αλβανική υπηκοότητα και σε λίγους μήνες θα αποκτήσω και την ελληνική, πλέον εδώ είμαι σε σειρά δεν θέλω να φύγω αλλα Ελλάδα έχω την οικογένεια μου και σπίτι όποτε θέλω να πηγαίνω έρχομαι. Δεν θέλω να πάω στρατό και δεν έχω πρόβλημα να βγω ανυπότακτος απλά τη κυρώσεις θα μου επιβληθούν και θα μπορώ να έρχομαι Ελλάδα να βλέπω οικογένεια και φίλους ; Και εφόσον πάρω ελληνική ιθαγένεια θα μπορώ να επιστρέψω Γερμανία πριν με χαρακτηρίσουν ανυπότακτο εσωτερικού ; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Για αρχη πεφτει το στανταρ 6χιλιαρο ως προστιμο. Για να πηγαινοερχεσαι Ελλαδα (μεχρι 30 μερες το χρονο) θα πρεπει να βγεις ανυποτακτος εξωτερικου, δυο χρονια τουλαχιστον διαμονης στο εξωτερικο για να γινει αυτο. Και οπως δουλευει το δημοσιο, δεν νομιζω να παρεις ιθαγενεια και να σε βγαλουν μεσα σε λιγες μερες και ανυποτακτο, αρα θα προλαβεις να πας Γερμανια. Με τι διαβατηριο πηγες εξω η πηγες με ταυτοτητα; Αν σκεφτεσαι να χρησιμοποιεις τα ελληνικα εγγραφα καλυτερα να αποφευγεις την αστυνομια αν αρχισει να σε κυνηγαει ο στρατος, τουλαχιστον μεχρι να βγεις ανυποτακτος ξωτερικου. Απλως μεχρι να βγεις ανυποτακτος εξωτερικου επισημως, θα παιρνεις ρισκο καθε φορα που κατεβαινεις Ελλαδα. Μετα απο λιγο καιρο θα σε κυνηγανε και τα στρατοδικεια και θα πεφτουν και ποινες φυλακισης (εξαγορασιμες) - Δεν γνωριζω αν αυτο θα εχει και αλλες συνεπειες στην ιθαγενεια σου, να το ψαξεις.
Καλησπέρα σας,
Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και απαντήσεις που δίνετε σε αυτο το φόρουμ.
Πριν λίγους μήνες κηρύχθηκα "Ανυπότακτος Εξώτερικου" και μέσω της Ελληνικής πρεσβείας στη χώρα όπου ζώ και εργάζομαι τα τελευταία 5 χρόνια, πήρα από τη στρατολογία τη βεβαιώση ανυποταξίας (που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 6 μήνες βέβαια).
Στις διάφορες απαντήσεις που είδα στο φόρουμ, διάβασα ότι εφόσον δεν παρουσιάζεσαι στο στρατό περνάς από στρατοδικείο όπου και καταδικάζεσαι ως ανυπότακτος.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής αν μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση:
1. Η καταδίκαση αυτή τι ακριβώς σημαίνει και τι συνεπάγεται; Είναι το ίδιο σοβαρό με μια καταδίκαση για κάποιο έγκλημα (π. Χ, κλοπή, κτλ) ;
2. Που μπορεί να πάρει ένας ανυπότακτος εξωτερικού πληροφορίες σχετικά με το αν η υποθεσή έχει φτάσει στο στρατοδικείο και αυτό έχει ξεκινήσει τη διαδικάσια καταδίκασης και επιβολής προστίμου;
3. Εφόσον το στρατοδικείο σε καταδικάσει, τότε φαντάζομαι ότι αυτό σημαίνει ότι το ποινικό σου μητρώο δεν είναι πλέον καθαρό. Αν σπάσεις την ανυποταξία με το να παρουσιαστείς στο στρατό και να κάνεις τη θητεία κανονικά, γίνετα και πάλι λευκό το ποινικό μητρώο τότε;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !
Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες και απαντήσεις που δίνετε σε αυτο το φόρουμ.
Πριν λίγους μήνες κηρύχθηκα "Ανυπότακτος Εξώτερικου" και μέσω της Ελληνικής πρεσβείας στη χώρα όπου ζώ και εργάζομαι τα τελευταία 5 χρόνια, πήρα από τη στρατολογία τη βεβαιώση ανυποταξίας (που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 6 μήνες βέβαια).
Στις διάφορες απαντήσεις που είδα στο φόρουμ, διάβασα ότι εφόσον δεν παρουσιάζεσαι στο στρατό περνάς από στρατοδικείο όπου και καταδικάζεσαι ως ανυπότακτος.
1. Η καταδίκαση αυτή τι ακριβώς σημαίνει και τι συνεπάγεται; Είναι το ίδιο σοβαρό με μια καταδίκαση για κάποιο έγκλημα (π. Χ, κλοπή, κτλ) ;
2. Που μπορεί να πάρει ένας ανυπότακτος εξωτερικού πληροφορίες σχετικά με το αν η υποθεσή έχει φτάσει στο στρατοδικείο και αυτό έχει ξεκινήσει τη διαδικάσια καταδίκασης και επιβολής προστίμου;
3. Εφόσον το στρατοδικείο σε καταδικάσει, τότε φαντάζομαι ότι αυτό σημαίνει ότι το ποινικό σου μητρώο δεν είναι πλέον καθαρό. Αν σπάσεις την ανυποταξία με το να παρουσιαστείς στο στρατό και να κάνεις τη θητεία κανονικά, γίνετα και πάλι λευκό το ποινικό μητρώο τότε;
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 7
Χαλάρωσε ρε φίλε ψάρωσες γα τα καλά.
Σιγά μην σε στείλουν και στο Ευρωπαικό δικαστήριο.
Τα πράγματα για τους ανυπότακτους είναι απλά.
Είναι 6.000? πρόστιμο το οποίο πάει στην εφορία και 30 μόνο μέρες παραμονής στην χώρα.
Από εκεί και πέρα δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου μην φοβάσαι.
Σιγά μην σε στείλουν και στο Ευρωπαικό δικαστήριο.
Τα πράγματα για τους ανυπότακτους είναι απλά.
Είναι 6.000? πρόστιμο το οποίο πάει στην εφορία και 30 μόνο μέρες παραμονής στην χώρα.
Από εκεί και πέρα δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί σου μην φοβάσαι.
Πέτρος έγραψε:Καλησπέρα σας,
Η καταδίκη είναι καταδικη, δεν κατηγοροποιειται. Απλά το μάξιμουμ που μπορουν να σου δώσουν ειναι 24μηνες, κάτι που είναι εξαγορασιμο. Για να πάρεις 24 μήνες εξαρχής είναι απίθανο, αρχίζουν με λιγότερους μηνες. Η τιμη της εξαγοράς εξαρτάται απο διαφορετικούς παράγοντες.
Αν η υπόθεση σου πήγαινε για στρατοδικείο θα το ειχες μάθει νομιζω, σίγουρα κάποιος δικός σου θα είχε παραλάβει το γράμμα. Συνήθως περνανε χρονια και χρονια μεχρι να οριστεί ημερομηνία για στρατοδικείο. Το πρόστιμο πέφτει αυτομάτως, δεν χρειάζεται στρατοδικείο, εκτος και αν είσαι απο τους παλιούς ανυπότακτους, δηλαδή πριν ψηφιστει ο νόμος για το 6χιλιαρο.
Αν παρουσιαστείς το ποινικό σου μητρωο δεν καθαρίζει, για να γίνει αυτό χρειάζεται υπάρχουσα διάταξη από το υπουργείο Εθνικης Άμυνας. Μην ανησυχείς όμως γιατί τέτοιες διατάξεις βγαινουν ολη την ώρα, οταν ληγει η μια μετα απο λιγο καιρο βγαζουν καινουργια. Δεν χρειάζεται να μπεις και απαραίτητα φαντάρος, έχεις 5 χρόνια διαμονής στο εξωτερικο, μένεις αλλα 2 και βγαίνεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ξεμπερδευεις.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Καλησπέρα! Έχω διαβάσει το φόρουμ εδώ και κάποιες μέρες και όντως έμαθα πράγματα τα οποία αγνοούσα.Όπως και οι περισσότεροι που ήρθαμε στο εξωτερικό για σπουδές και τώρα για δουλειά αδυνατώ να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα για εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Αυτό που σκέφτομαι είναι να τελειώσω με το καλό τις σπουδές και ύστερα να μείνω Uk που εντάξει οι ευκαιρίες είναι πάρα πολλές.
Απλά σκέφτομαι πόσο εφικτό είναι αυτό γιατί διάβασα για δικαστήρια, για πρόστιμα κτλ που ίσως δυσκολέψουν τη ζωή μου και ίσως αναστατώσουν την οικογένεια μου στην Ελλάδα. Οπότε θα ήθελα παρακαλώ πολύ να με ενημερώσουν οι φίλοι που ζουν στο εξωτερικό ως ανυπότακτοι εξωτερικού πως ακριβώς πρέπει να κινηθώ σχετικά με το πρόστιμο, τη μετακίνηση μου στο εξωτερικό, τη συνεννόηση με τους γονείς που μένουν πίσω και πρέπει να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.
Ευχαριστώ πολύ
Απλά σκέφτομαι πόσο εφικτό είναι αυτό γιατί διάβασα για δικαστήρια, για πρόστιμα κτλ που ίσως δυσκολέψουν τη ζωή μου και ίσως αναστατώσουν την οικογένεια μου στην Ελλάδα. Οπότε θα ήθελα παρακαλώ πολύ να με ενημερώσουν οι φίλοι που ζουν στο εξωτερικό ως ανυπότακτοι εξωτερικού πως ακριβώς πρέπει να κινηθώ σχετικά με το πρόστιμο, τη μετακίνηση μου στο εξωτερικό, τη συνεννόηση με τους γονείς που μένουν πίσω και πρέπει να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.
Ευχαριστώ πολύ
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, στην περίπτωση που βγεις ανυπότακτος (δεν μπορείς να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού αμέσως) υπάρχει πρόστιμο 6.000? και μπορείς να μπαίνεις στην χώρα και να παραμείνεις μόνο για 30 μέρες κάθε χρόνο (υπεραρκετό για διακοπές δηλαδή).
Αυτά περί δικαστηρίων μου ακούγονται ράδιο αρβύλα. Ενδεχομένως να προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανυπότακτους εξωτερικού.
Σχετικά με το πρόστιμο, αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία ή κάτι που μπορεί να κυνηγήσει η εφορία (αν το κάνει) χέστηκες.
Οι γονείς σου δεν βλέπω κάποιο λόγο να διαχειριστούν το οτιδήποτε. Απλά δεν θα ασχοληθούν. Αυτά που ακούγονται περί προστίμων που πήγαν από τον ανυπότακτο στους γονείς είναι ακόμα μια ράδιο αρβύλα (είμαστε ξεφτέρια οι Έλληνες στην παραπληροφόρηση).
Και κάτι ακόμα εντελώς φιλικά, αν είσαι Αγγλία για σπουδές, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μην γυρίσεις πίσω για κανέναν λόγο (ειδικά για το φανταρικό σου). Μείνε εκεί που θα έχεις μέλλον.
Καλή σου τύχη.
Αυτά περί δικαστηρίων μου ακούγονται ράδιο αρβύλα. Ενδεχομένως να προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανυπότακτους εξωτερικού.
Σχετικά με το πρόστιμο, αν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία ή κάτι που μπορεί να κυνηγήσει η εφορία (αν το κάνει) χέστηκες.
Οι γονείς σου δεν βλέπω κάποιο λόγο να διαχειριστούν το οτιδήποτε. Απλά δεν θα ασχοληθούν. Αυτά που ακούγονται περί προστίμων που πήγαν από τον ανυπότακτο στους γονείς είναι ακόμα μια ράδιο αρβύλα (είμαστε ξεφτέρια οι Έλληνες στην παραπληροφόρηση).
Και κάτι ακόμα εντελώς φιλικά, αν είσαι Αγγλία για σπουδές, κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μην γυρίσεις πίσω για κανέναν λόγο (ειδικά για το φανταρικό σου). Μείνε εκεί που θα έχεις μέλλον.
Καλή σου τύχη.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Διάβασα ότι μέχρι να βγει κάποιος ανυπότακτος εξωτερικού πρέπει να περάσουν δύο χρόνια. Μέχρι τότε πως μπορώ να ταξιδεύω από UK- Ελλάδα; Ισχύει ακόμα η συνθήκη του Σένγκεν;
Επίσης, οι έλεγχοι που γίνονται στο UK καθώς εισέρχεσαι στη χώρα (σκανάρεις το διαβατήριο-στην Ελλάδα απλά κάποιος ρίχνει μια κλεφτή ματιά) μπορούν να σου προκαλέσουν πρόβλημα;
(Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει το ξέρω πως είναι κουραστικό, αλλά είναι δύσκολο να ανατρέξει κανείς σε παλιότερες συνομιλίες)
Επίσης, οι έλεγχοι που γίνονται στο UK καθώς εισέρχεσαι στη χώρα (σκανάρεις το διαβατήριο-στην Ελλάδα απλά κάποιος ρίχνει μια κλεφτή ματιά) μπορούν να σου προκαλέσουν πρόβλημα;
(Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει το ξέρω πως είναι κουραστικό, αλλά είναι δύσκολο να ανατρέξει κανείς σε παλιότερες συνομιλίες)
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Ανυπότακτος εξωτερικού από όσο ξέρω θέλει 7 χρόνια διαμονής.Ταξίδι UK - Ελλάδα δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει μετά από το Brexit μέχρι τότε όπως τα ήξερες.
Στο UK να σου προκαλέσει πρόβλημα το ότι δεν πήγες φαντάρος; Από που και εως που τους νοιάζει;
Στο UK να σου προκαλέσει πρόβλημα το ότι δεν πήγες φαντάρος; Από που και εως που τους νοιάζει;
Ανυπότακτος εξωτερικού θέλει 2-3 εργασίας. Θα πάρεις σχετικό έγγραφο από την πρεσβείας, με τα σχετικά έγγραφα: λογαριασμού,council tax,P60.
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, θέλει 7 χρόνια εργασίας, με τα ίδια έγγραφα
Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, θέλει 7 χρόνια εργασίας, με τα ίδια έγγραφα
Εφοσον εισαι ανυποτακτος εξωτερικου (να πιστοποιησεις οτι εχουν τα στοιχεια σου στο Uk) δεν αντιμετωπιζεις προβλημα ουτε στην Ελλαδα ουτε στο Uk. Οι 30 ημερες ναι πραγματι ισχυουν. Να κρατας τα boarding cards καλου κακου. Το μονο προβλημα ειναι το προστιμο των 6χ. Δεν γνωριζω ποτε παραγραφεται. Για να γινει αρση τυχον κατασχεσεων παντως πρεπει η στρατολογια να στειλει χαρτι στην εφορια οταν προσκομισεις το χαρτι του μονιμου κατοικου εξωτερικου. Εχω παραδειγμα κοντινο που εγινε κατασχεση 0,01 euro! Σε λογαριασμο οικογενειακο με τρεις διακιουχους.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Άρα μια και δεν εχω εφτά χρονια διαμονής για το στρατό θα είμαι ανυπότακτος εσωτερικού που ζει στο εξωτερικό;:/
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
Πως σε χαρακτηρίζουν δεν θυμάμαι ακριβώς.
Αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για εσένα.
Αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για εσένα.
Καλησπερα,
Εδω και 6 μηνες βρισκομαι στη Γερμανια για εργασια. Εχω αναβολη στρατου μεχρι τον Μαρτιο του 2018.
Τον Νοεμβρη του 2018 θα εχω κλεισει τα 35.
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Γινεται να παρω αναβολη για ενα χρονο ακομα; Μετα θα εχω κλεισει τα 35 και θα μπορω να εξαγορασω τη θητεια
Αλλη ερωτηση.
Τι γινεται αμα βγω ανυποτακτος; Τι γινεται αμα εισαι ανυποτακτος και εχεις κλεισει τα 35;
Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας
Εδω και 6 μηνες βρισκομαι στη Γερμανια για εργασια. Εχω αναβολη στρατου μεχρι τον Μαρτιο του 2018.
Τον Νοεμβρη του 2018 θα εχω κλεισει τα 35.
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Γινεται να παρω αναβολη για ενα χρονο ακομα; Μετα θα εχω κλεισει τα 35 και θα μπορω να εξαγορασω τη θητεια
Αλλη ερωτηση.
Τι γινεται αμα βγω ανυποτακτος; Τι γινεται αμα εισαι ανυποτακτος και εχεις κλεισει τα 35;
Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επίσης ξέρω ότι ως πολίτης είμαι υποχρεωμένος να υπακούσω στον Νομο είτε μου αρέσει είτε όχι, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω ενα καλό μεταπτυχιακό έξω και έφυγα. Τώρα προφανώς θα υποστώ τις συνέπειες, γι'αυτό και μπήκα εδώ για να ενημερωθώ κυρίως για τις δικές προσωπικές εμπειρίες. Ευχαριστώ πολύ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης