Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Μπορεί να ξανα έχει υποθεί αλλά τόση ώρα το ψάχνω και δεν βρίσκω άκρη..

Με ενδιαφέρει να πάω προεδρική φρουρά, έχω 1,75 βαθμους μυωπία κατά τα άλλα είμαι κομπλέ 1,93 ύψος και πολύ καλή φυσική κατάσταση..
Αλλά δεν έχω βρει ακριβώς πόση μυωπία και πάνω σε πάνε Ι2...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από asimike »

Guest έγραψε:Μπορεί να ξανα έχει υποθεί αλλά τόση ώρα το ψάχνω και δεν βρίσκω άκρη..

Με ενδιαφέρει να πάω προεδρική φρουρά, έχω 1,75 βαθμους μυωπία κατά τα άλλα είμαι κομπλέ 1,93 ύψος και πολύ καλή φυσική κατάσταση..
Αλλά δεν έχω βρει ακριβώς πόση μυωπία και πάνω σε πάνε Ι2...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
φιλε πιστευω οτι το 1,75 ειναι αρτκετο για να πεις φρουρα...
ΕΛΛΑΣ
neoptolemos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από neoptolemos »

Πόσο είναι το όριο για να βγει κάποιος άοπλος; Έχω 4,5 και 5,5 μυωπία, τι θα βγω με αυτούς τους βαθμούς; Αν την πρώτη μέρα πάω με φακούς και δεν πω πως έχω μυωπία θα το καταλάβει κανείς, θα έχω πρόβλημα μετά;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

neoptolemos έγραψε:Πόσο είναι το όριο για να βγει κάποιος άοπλος; Έχω 4,5 και 5,5 μυωπία, τι θα βγω με αυτούς τους βαθμούς; Αν την πρώτη μέρα πάω με φακούς και δεν πω πως έχω μυωπία θα το καταλάβει κανείς, θα έχω πρόβλημα μετά;

θα έχεις πρόβλημα αν θες να πας δόκιμος γιατί εκεί σε εξετάζουνε, μέχρι 4,5 βαθμοί είσαι Ι1, με 5,5 θα βγεις Ι2

...
Χ

Δημοσίευση από Χ »

Ένοπλος βγαίνεις με 4,5 και 5,5 βαθμούς μυωπίας. Και άολπος να έβγαινες πάντως δεν είναι ντροπή.
neoptolemos
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από neoptolemos »

Πόσο είναι το όριο για να βγεις άοπλος; Έχω 4,5 και 5,5 μυωπία, τι βγαίνω με αυτούς Τους βαθμούς; Αν την πρώτη μέρα πάω με φακούς και Δεν πω ότι έχω μυωπία θα έχω πρόβλημα μετά;

G47
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από G47 »

EΧω μυωπια 7, στο οριο του Ι3. Ποια η διαφορα απο το να βγω Ι2;

Το Ι3 λογω μυωπιας λογικα θα ειναι ενοπλο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

G47 έγραψε:EΧω μυωπια 7, στο οριο του Ι3.Ποια η διαφορα απο το να βγω Ι2;

Το Ι3 λογω μυωπιας λογικα θα ειναι ενοπλο;

ένοπλο η άοπλο εσύ θα το επιλέξεις εφόσον είσαι Ι3, δεν έχει καμία διαφορά δεν γλυτώνεις τίποτα
G47
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από G47 »

Ισχυει οτι ακομα και Ι2 να με βγαλουν, επειδη εχω 7 μυωπια θα βγω αοπλος;

Ευχαριστω ακομα μια φορα για τις απαντησεις.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

G47 έγραψε:Ισχυει οτι ακομα και Ι2 να με βγαλουν, επειδη εχω 7 μυωπια θα βγω αοπλος;

Ευχαριστω ακομα μια φορα για τις απαντησεις.

με 7 μυωπία δεν βγαίνεις Ι2 αλλά Ι3 και Ι2 άοπλο δεν υπάρχει οπότε δεν ισχύει αυτό που σου είπανε
Johnc

Δημοσίευση από Johnc »

Καλησπερα σας σε περιπου ενα χρονο θα μπω στρατο
Θελω να ρωτησω τα εξης:
αν βγεις ι5 δεν πας καθολου στρατο;
τα "ι" εκτος σου δημιουργιουν επαγγελματικο προβλημα στον ασεπ η στον ιδιωτικο τομεα;
το χαρτι απολυσης σου θα αναφερει τι Ι τελιωσες ε;

εχω 2μισι βαθμους μυωπιας στο ενα ματι και στο αλλο αμβλυωπια (τεμπελικο ματι)
δεν βλεπω καλα ασχετα αν δεν εχω μυωπια απο το ενα ματι λογω χαμηλης οπτικης οξυτητας.
ακομη πασχω απο φωταψιες, μυοψιες, λαμψεις και "χιονισμενη οραση" τα τελευταια χρονια.

οποιος γνωριζει τι Ι βγαινω και ποιος θα το κρινει αυτο ας απαντησει. Και ακομη τι συνεπιες θα εχει αυτο αργοτερα.

Ευχαριστω προκαταβολικα!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Johnc έγραψε:Καλησπερα σας σε περιπου ενα χρονο θα μπω στρατο
Θελω να ρωτησω τα εξης:
αν βγεις ι5 δεν πας καθολου στρατο;
τα "ι" εκτος σου δημιουργιουν επαγγελματικο προβλημα στον ασεπ η στον ιδιωτικο τομεα;
το χαρτι απολυσης σου θα αναφερει τι Ι τελιωσες ε;

εχω 2μισι βαθμους μυωπιας στο ενα ματι και στο αλλο αμβλυωπια (τεμπελικο ματι)
δεν βλεπω καλα ασχετα αν δεν εχω μυωπια απο το ενα ματι λογω χαμηλης οπτικης οξυτητας.
ακομη πασχω απο φωταψιες, μυοψιες, λαμψεις και "χιονισμενη οραση" τα τελευταια χρονια.

οποιος γνωριζει τι Ι βγαινω και ποιος θα το κρινει αυτο ας απαντησει. Και ακομη τι συνεπιες θα εχει αυτο αργοτερα.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

οχι σαν Ι5 παιρνεις απολυτηριο κατ'ευθειαν, δεν υπηρετεις, και χανεις το δικαιωμα να εργαστεις γενικα στον στενο η ευρυ δημοσιο τομεα. Το τι Ι θα βγεις, με βαση την παθηση σου, αυτο θα το κρινουν τα αρμοδια υγειονομικα οργανα. Ως τοτε, εχεις καιρο. Στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις.

Γιωργος123

Δημοσίευση από Γιωργος123 »

Καλησπέρα και από μένα... Έχω μυωπία 3 βαθμούς κ στα 2 μάτια. Και θέλω να ρωτήσω αν όντως σίγουρα θα βγω Ι1... Επειδή θέλω να πάω ορεινός καταδρομέας... Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα... Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιωργος123 έγραψε:Καλησπέρα και από μένα... Έχω μυωπία 3 βαθμούς κ στα 2 μάτια. Και θέλω να ρωτήσω αν όντως σίγουρα θα βγω Ι1... Επειδή θέλω να πάω ορεινός καταδρομέας... Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα... Ευχαριστώ.

Δεν θα έχεις είσαι κανονικά Ι1
Ozymandias
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ozymandias »

Να κάνω μια λιγάκι άκυρη ερώτηση; Αν και πολίτης εδώ και 1,5 χρόνο μου έχει μείνει η απορία... Έχω 8,5 βαθμούς μυωπία στο αριστερό μάτι και 6,5 στο δεξί και επίσης 2 βαθμούς αστιγματισμό. Όταν πήγα (το 2008 υπολογίστε) στο 401 για εξετάσεις, ο οφθαλμίατρος μου έβγαλε μυωπία 10,5 και 8,5. Δηλαδή προσέθεσε τον αστιγματισμό μου στη μυωπία μου και συνεπώς με έβγαλε Ι4.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αυτή είναι η κανονική πρακτική (δηλ. Να προσθέτουν τον αστιγματισμό στη μυωπία για να βγάλουν το γιώτα) Ή ο γιατρός ήταν άκυρος; Ακούγεται περίεργη ερώτηση αλλά και κάποτε που είχα αναγκαστεί πριν χρόνια να πάω σε ένα Άγνωστο οφθαλμίατρο του ΙΚΑ μου είχε κάνει το ίδιο πράγμα και μου έδωσε λάθος συνταγή για γυαλιά.

Μπορεί να μην ξέρει κανείς αλλά με είχε φάει η περιέργεια όλη μου τη θητεία και είπα μήπως κανένας γνώστης ανάμεσά σας μπορεί να με διαφωτίσει.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης