Μείωση θητείας (2009)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 26

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

πειραιωτης έγραψε:Ετσι! Αφηστε τις χαρες και τα πανηγυρια γιατι στους 9 μηνες της θητειας σας μαλλον θα ειστε στον εβρο και θα Μετρατε ακομα 100+σημερα!

Κανονικά θα έπρεπε να μετράνε 18 μηνο αλλα οκ...
Περιοριζομαστε στους 12 εμεις τα βουτιρόπαιδα της Ελλαδας...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 24

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από yandr »

Διέγραψα μερικά μηνύματα που δεν είχαν καμία απολύτως ουσία (περί ψόφα κ. Λπ).

Σας ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε... βρίζετε! Εικόνα
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

yandr έγραψε: Διέγραψα μερικά μηνύματα που δεν είχαν καμία απολύτως ουσία (περί ψόφα κ. Λπ).

Σας ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε... βρίζετε! Εικόνα

Kαλα έκανες...
Μπράβο
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 20

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Ρε παιδια για ηρεμηστε λιγο! Μια συζητηση κανουμε! Ανταλαζουμε αποψεις! Μη σκοτωθουμε κιολας!

Άβαταρ μέλους
Λοχίας
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από Λοχίας »

Μετα την ασκηση των Τουρκων "ατσαλινη πένσα" η οποία εχει πιασει ολο το Αιγαιο ας μην τρεφουν κάποιοι αυταπατες για 9μηνα. Η κατασταση ειναι σε οριακο σημειο ακομη και με 12 μηνο. Ειναι να απορεις με την ελλεψη φιλοπατριας (Η φιλοπαρτιας) του νεοέλληνα...
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Λοχια τα ιδια λεω και εγω αλλα μαλλον φαινεται περιεργο απο καποιους!
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 37

Μείωση θητείας (2009)

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Έλα βρε λοχία, με όλη την καλή διάθεση αλλά με τον τρόπο που έχει καταντήσει η θητεία, αξιολογείται η φιλοπατρία του καθενός με το πόσο όρεξη έχει να κάθεται 3 μήνες παραπάνω να κάνει ανούσιες αγγαρείες που τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστες και εξυπηρετούνε τον παραλογισμό του καθενός;
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Markos_Hdi έγραψε:Έλα βρε λοχία, με όλη την καλή διάθεση αλλά με τον τρόπο που έχει καταντήσει η θητεία, αξιολογείται η φιλοπατρία του καθενός με το πόσο όρεξη έχει να κάθεται 3 μήνες παραπάνω να κάνει ανούσιες αγγαρείες που τις περισσότερες φορές είναι αχρείαστες και εξυπηρετούνε τον παραλογισμό του καθενός;

Να σου πω κάτι φίλε Μαρκο που σε εκτιμω και λογο απόψεων στο foruM; ;
Πιστευω οτι είτε με αγγαρείες ειτε χωρίς ο καθε οπλίτης ειναι υποχρεωμένος να κανει αυτο που του διατάζει ο ανωτερός του και να δέχεται οποιοδηποτε παραλογισμο του καθενός...
Πιστεύω οτι και εσυ ο ίδιος δεν θα θεωρούσες σωστο να γίνει 9μηνη η θητεία...
Αν ειναι έτσι να γίνει μισθοφορικός ο στρατος στην ελλαδα να τελειώνουμε...
Πιο καλος θα είναι ετσι...
Εδώ έγινε στην Αλβανία δε μπορει να γίνει εδω; (Χωρις να θέλω να μειώσω κανεναν)
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Πολυ σωστο αυτο που ειπες κωστα στο τελος! Κατι τετοιο θελουν να μας κανουν! Εξαλλου μαρκο δε πιστευω να εχουν γινει πολλα περιστατικα οποτε καποιος ανωτερος απο τον οπλιτη του εχει ζητηση κατι παραλογο! Η καθαριωτικα του χωρου δεν ειναι παραλογο ή η σκοπια! Εξαρταται βεβαια πως το λαμβανει ο καθενας!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

πειραιωτης έγραψε:Πολυ σωστο αυτο που ειπες κωστα στο τελος! Κατι τετοιο θελουν να μας κανουν! Εξαλλου μαρκο δε πιστευω να εχουν γινει πολλα περιστατικα οποτε καποιος ανωτερος απο τον οπλιτη του εχει ζητηση κατι παραλογο! Η καθαριωτικα του χωρου δεν ειναι παραλογο ή η σκοπια! Εξαρταται βεβαια πως το λαμβανει ο καθενας!

Ακρίβως φίλε πειραιώτη...
Το θέμα ειναι πως το λαμβάνει ο καθένας...
Και ο καθένας που του φαινονται 2 ωρες σκοπιά ΒΟΥΝΟ και ΚΑΨΩΝΙ ξέρουμε τι είδους φαντάρος ειναι...
Αυτο που με θλίβει προσωπικά ειναι οτι τέτοιου είδους φαντάροι ειναι το μεγαλύτερο ποσοστό...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Kαλά η Αλβανία -με κάθε σεβασμό στην χώρα ειλικρινά- δεν μου είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά υπάρχει παράδειγμα η Κροατία που είναι μια χώρα που πέρασε εντελώς πρόσφατα έναν μεγάλο πόλεμο, και έχει μισθοφορικό στρατό, άκρως λειτουργικό. Από την άλλη, αν ήτανε να διαλέξω 9 μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης παρά 2 μήνες (λέμε τώρα) στρατιωτικής εκπαίδευσης και 10 στο χαβαλέ και στις άσκοπες-σκοπιές και αγγαρείες, τότε σίγουρα θα διάλεγα το πρώτο.

Το να δέχεται άβουλα κάποιος τις διαταγές είναι κάτι που δεν μου αρέσει όταν ακούω περιπτώσεις οπλιτών που απλά για να εξυπηρετήσουνε τα καπρίτσια του διοικητή ή απλά αξιωματικών τους, έπρεπε να λιώσουνε στις αγγαρείες.

Εγώ θέλω έναν στρατό που να σου παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση απλά.

ΥΓ. Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου! :)

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Μείωση θητείας (2009)

Παιδιά άλλο το να κάνεις μια σκουπιδιάρα και 4 ώρες σκοπιά ή άλλα παρόμοια. Αλλά όταν ακούω περιστατικά που οι φαντάροι έπρεπε να κάνουνε τα γκαρσόνια για να κάνει τις δεξιώσεις του ο διοικητής για να φτιάξει τις γνωριμίες του, όταν λόγω των βυσμάτων που αφήνουνε άδειες τις μονάδες κάνουνε 12 και πάνω ώρες σκοπιά την μέρα, καθαρίζουνε αποθήκες που είχανε να χρησιμοποιηθούνε από 20ετίας και βάλε γιατί θα κάνει επίσκεψη ένας αμερικάνος του ΝΑΤΟ, ε εμένα δεν με βρίσκουνε σύμφωνο.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Αλλά και πολλά μα πολλά άλλα.

Η οργάνωση του Ε. Σ. είναι εντελώς δυστυχώς πανομοιότυπη με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Δηλαδή ένα απόλυτο μπάχαλο. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα λοιπόν, μου φαίνεται απόλυτα λογικό να αηδιάζουνε οι περισσότεροι -εγώ δεν έχω ιδία γνώμη μιας και τον Μάιο παρουσιάζομαι- και μόνο πατριωτισμός δεν τους βγαίνει στον στρατό κατά την διάρκεια της θητείας τους.

πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Δυστυχως δε μπορουμε να το αποφυγουμε! Παντα θα υπαρχουν τετοιοι! Κωστα θα συναντησουμε πολλους τετοιους!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Markos_Hdi έγραψε:Παιδιά άλλο το να κάνεις μια σκουπιδιάρα και 4 ώρες σκοπιά ή άλλα παρόμοια. Αλλά όταν ακούω περιστατικά που οι φαντάροι έπρεπε να κάνουνε τα γκαρσόνια για να κάνει τις δεξιώσεις του ο διοικητής για να φτιάξει τις γνωριμίες του, όταν λόγω των βυσμάτων που αφήνουνε άδειες τις μονάδες κάνουνε 12 και πάνω ώρες σκοπιά την μέρα, καθαρίζουνε αποθήκες που είχανε να χρησιμοποιηθούνε από 20ετίας και βάλε γιατί θα κάνει επίσκεψη ένας αμερικάνος του ΝΑΤΟ, ε εμένα δεν με βρίσκουνε σύμφωνο.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Αλλά και πολλά μα πολλά άλλα.

Η οργάνωση του Ε. Σ. είναι εντελώς δυστυχώς πανομοιότυπη με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Δηλαδή ένα απόλυτο μπάχαλο. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα λοιπόν, μου φαίνεται απόλυτα λογικό να αηδιάζουνε οι περισσότεροι -εγώ δεν έχω ιδία γνώμη μιας και τον Μάιο παρουσιάζομαι- και μόνο πατριωτισμός δεν τους βγαίνει στον στρατό κατά την διάρκεια της θητείας τους.

Ναι όμως καταλήγουμε σε αυτο που είπες ρε φίλε!
Οπως η έλλαδα ειναι σε όλα μπάχαλο ειναι και σε αυτό...
Δε συμφωνείς;
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μείωση θητείας (2009)

Μαρκο η αγγαρια δε γινεται παντα επειδη ο αξιωματοκος ειναι κομπλεξικος ή οτιδηποτε αλλο! Συντρεχουν και πολλοι αλλοι λογοι! Π. Χ επειδη ο φανταρος δε γουσταρει τον στρατο παει και το παιζει μαγκας! Ο αξιωματικος μπορει να τον χωσει σε αγκαρια για σπασιμο του τσαμπουκα! Δεν ειναι κακο αυτο!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες