Θητεία μετά την κτήση ελληνικής ιθαγένειας
Σας ευχαριστω πολυ! Απλα ειχα ακουσει διαφορα οτι θα κανω 9μηνογ αυτο χρειαζομουν μια διευκρινιση
Καλησπερα. Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα μια κατατοπιστικη απαντηση. Ειμαι γεννημενος στην αλβανια , εχω εδω και αρκετα χρονια ελληνικη ταυτοτητα-ιθαγενεια. ειχα παρει αναβολη 5 χρονια για σπουδες και τωρα θα παρουσιααστω. Εχω συγκεντρωσει ολα τα εγγραφα για μειωμενη θητεια. θα κανω τριμηνο ;
Καλησπερα, σε 2 βδομαδες παρουσιαζομαι.
πηρα ελληνικη ταυτοτητα το 2012, ειμαι γεννημενος αλβανια και οι γονεις μου ειναι απο αλβανια
Δεν ειμαι ομογενης αλλα ειμαι γεννημενος στην αλβανια.
Μερικοι μου λενε οτι δικαιουμαι 3μηνο. Τι ισχυει; Ειμαι μπερδεμενος και ο χρονος στενευει
πηρα ελληνικη ταυτοτητα το 2012, ειμαι γεννημενος αλβανια και οι γονεις μου ειναι απο αλβανια
Δεν ειμαι ομογενης αλλα ειμαι γεννημενος στην αλβανια.
Μερικοι μου λενε οτι δικαιουμαι 3μηνο. Τι ισχυει; Ειμαι μπερδεμενος και ο χρονος στενευει
3 μήνες θα κάνεις. Ρώτα και τη Στρατολογική Υπηρεσία για να το επιβεβαιώσεις.
Στο ρουφ να ρωτησω ;
Δεν ειμαι ομογενης ή δεν εχει να κανει?
Ρώτησα στο Ρουφ και μου είπαν μόνο ομογενείς κάνουν τρίμηνο ( δηλαδή σε όσοι έχουν δελτίο ομογενούς και άδεια παραμονής ομογενούς )
Για την περίπτωση σου τι είπανε; Ότι θα κάνεις 9μηνο; Ή 6μηνο;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα σας παιδιά έχω γεννηθεί Ελλάδα και απέκτησα την υπηκοότητα μέσω πολιτογράφησης ενώ ήμουν ομογενής εξ Αλβανίας. Δικαιούμαι μειωμένη θητεία;
Δες στη προηγούμενη σελίδα αν δικαιούσαι 3μηνο ή όχι.
υπαρχει διαφορα αμα απεκτησε την ελληνικη υπηκοοτητα ως ομογενης και εχει γεννηθει στην ελλαδα; Δηλαδη γεννηθηκε εδω και ζει μονικα εκ τοτε στην ελλαδα.dn24 έγραψε:Ολγα έγραψε:Και εγώ αυτό έχω μαθει... Ξέρετε μήπως τι δικαιολογητιλαα χρειάζονται;
3 μήνες θα υπηρετήσει. Στο λέω με πάσα υπευθυνότητα. Οσον αφορά τα δικαιολογητικά, είναι τα κάτωθι:
Αίτηση και επίσημα έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν η ιδιότητα του ομογενή (Απόφαση Απόκτησης Ελληνικής ιθαγένειας Ομογενούς), η διακοπή της μόνιμης κατοικίας στις ανωτέρω χώρες (απόσπασμα διαβατηρίου ή βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής ή βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας της χώρας προέλευσης), η έλευση στην Ελλάδα, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό Δήμου-Κοινότητας ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας), καθώς και το γεγονός ότι έκτοτε κατοικεί μόνιμα σε αυτήν (βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο δήμο). Ευχαριστώ.
σε αυτη την περιπτωση κανει 9μηνο κανονικα;
- Νικος1234
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα σας
Ήθελα να ρωτήσω και εγώ γιατί πολλά ακούω και δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Είμαι γεννημένος του 1990.
Έχω γεννηθεί Αλβανία (δεν είμαι ομογενής).
Έχω έρθει Ελλάδα το 2000 και ήμουν 10 ετών.
Τώρα είμαι 27 ετων και εχω παρει την Ελληνική ιθαγένειας πριν 2 μήνες με τη σχολη.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ να μου πει αν δικαιουμε να κάνω 3 μήνες;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Ήθελα να ρωτήσω και εγώ γιατί πολλά ακούω και δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Είμαι γεννημένος του 1990.
Έχω γεννηθεί Αλβανία (δεν είμαι ομογενής).
Έχω έρθει Ελλάδα το 2000 και ήμουν 10 ετών.
Τώρα είμαι 27 ετων και εχω παρει την Ελληνική ιθαγένειας πριν 2 μήνες με τη σχολη.
Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ να μου πει αν δικαιουμε να κάνω 3 μήνες;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα. Είμαι γεννημένος στην Ελλάδα απο αλλοδαπούς γονείς. Απέκτησα τον Φεβρουάριο Ελληνική Ιθαγένεια μετά από επιτυχή παρακολούθηση έξι τάξεων της δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης του Ελληνικού Σχολείου (παρ.3 του άρθρου 2 του ν.4332/2015 και 1Β παρ.5β του Κ. Ε. Ι.).
Δικαιούμαι κάποια αναβολή (Πολιτογραφηθέντες;) ή κάποια μείωση θητείας;
Ευχαριστώ
Δικαιούμαι κάποια αναβολή (Πολιτογραφηθέντες;) ή κάποια μείωση θητείας;
Ευχαριστώ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες