Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
KEOAX
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31

Δημοσίευση από KEOAX »

Στην Ελλάδα ναι ο στρατός σου προσφέρει μια δουλειά αλλά πλέον το στρατό τον έχουν κάνει μόνο για τους αξιωματικούς! Αλλά όσο για έξω ακόμα δεν έχω πρόταση αλλά αν δε μπω του χρόνου Αεροπορία όπως ξαναλέω μάλλον θα φύγω από εδώ ! Αγαπάω το τόπο τη πατρίδα μου αλλά μισώ το κράτος που έχει διαλύσει τα πάντα ! Από στρατό μέχρι και κοινωνία-οικογένεια, ούτε εγώ έχω στήριξη από πουθενά αλλά να κάτσω στο στρατό και να με κάνουν δούλο και να είμαι μέχρι τα 50 στο Σ. Ξ και να κάνω σκοπιές και Αξ. Πυλης να μου λείπει! Προτιμώ λίγα και αξιοπρέπεια παρά λίγα περισσότερα και δούλος- υποταγή και ειρωνία! Αυτά αδερφέ μου ! Τώρα ο καθένας όπως το βλέπει!
EPOP2022
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από EPOP2022 »

Απολυτα σωστος.
Eqwert
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 59

Δημοσίευση από Eqwert »

Ότι θα φύγουν αρκετοί και θα μπουν πολλοί επιλαχών είναι το μόνο σίγουρο. Αλλα μην τα κανετε τόσο τραγικά. Ο καθαρος μισθός με του παραμεθορίου είναι 910 καθαρά 840+70. Αληθεια που στον ιδιωτικό τα παίρνεις αυτά; Από το νέο έτος θα αρχίσουν να πληρώνονται τα νυχτερινά! Άρα πιάνεις χιλιαρικο με τον ένα χρόνο που θα κλείσεις (που έξι μήνες με την ειδικότητα θα τους φας μέσα) οι συνθήκες είναι καλές. Ακομα και στα μηχανοκίνητα και στα τθ. Τρεξιμο έχει λογικό είναι αλλά όχι και σκότωμα. Τον στρατό πρέπει να τον θέλεις και λίγο όσοι μπουν γιατί είναι δημόσιο γεια σας. Παντως ΕΠΟΠ σξ ελάχιστοι παραιτούνται μετά την ορκωμοσία. Στο ΠΝ είναι αλλιώς τα πράγματα εκεί πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ και η ιδέα του 3μηνου ταξιδιού και καπάκι κάνα 2μηνο δεν το σώζουν ούτε τα λεφτά.
Eqwert
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 59

Δημοσίευση από Eqwert »

Σιγά που είσαι δούλος και υποταγή. Πρεπει να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου ότι η εκτέλεση εντολής δεν είναι ένδειξη υποταγής. Ακομα και αν είναι κάτι παλαβο. Οι αξιωματικοί. Οταν βλέπουν έναν άνθρωπο σωστό στην ειδικότητα του και στα πάντα δεν πρόκειται να τον ενοχλήσουν αν είσαι παρτάλι ε δεν σου φταίει κανείς. Υπηρχαν οβα που έφυγαν από μονάδα και λυπήθηκε και ο διοικητής γιατί ήταν πρώτοι σε όλα. Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια. Υπαρχουν και υπηρεσιακά θέματα όπως απαλλαγές, άδειες, επιφυλακή κτλ αλλά δεν είσαι στην ΕΥΔΑΠ.
Anakin
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Anakin »

Παιδια μπαινω εποπ την αλλη βδομάδα. Γνωριζει καποιος αν μπορω να δηλωσω Τενεφ η γενικα αεροπορια στρατού;(κοκινοσκουφιδες)
tethoras355
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από tethoras355 »

Ξέρει κανείς αν οι ΟΒΑ θα χρεωθούμε ξανά παραλλαγές τζάκετ και τα σχετικά;
Άβαταρ μέλους
ΕΛΔΥΚ 16
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από ΕΛΔΥΚ 16 »

tethoras355 έγραψε:Ξέρει κανείς αν οι ΟΒΑ θα χρεωθούμε ξανά παραλλαγές τζάκετ και τα σχετικά;

Φίλε και εγω αυτό το έχω απορία πάντως εγώ στο λουκάνικο έχω βάλει μόνο αυτά που μας έδωσαν λογικά την πρώτη μέρα κάνει κατάταξη μόνο οβά για να τελειώνουν γρήγορα μόνο 8αρες θα μας δώσουν λογικά

Άβαταρ μέλους
Giwtobol22
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 113

Δημοσίευση από Giwtobol22 »

Μαθαίνεις και τα βολευεις, σαν δόκιμος με 730 και ήμασταν κομπλε, μια χαρά είναι
Boxing star
Kelly
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Kelly »

Κι οποιος δεν ηθελε κανεις δεν τον πιεσε να κανει αιτηση για εποπ γιατι υπαρχουν κι επιλαχοντες που το εχουν σκεφτει και θελουν να μπουν... Οποτε πολυ εγωιστικο απο μερους αυτων που περασαν και δεν ξερουν τι θελουν
GeorgeKrts
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από GeorgeKrts »

Πέρα από τους επιτυχόντες επιλαχόντες που τώρα έμαθαν για μερικές από τις συνθήκες με τις οποίες δεν είναι πρόθυμοι να δουλέψουν, οι υπόλοιποι που γνωρίζατε ήδη, γιατί κάνατε όλη την διαδικασία για την ένταξη σας και ξαφνικα απλά γράφετε πόσο άθλιες είναι οι συνθήκες και πόσο δουλικά είναι οι εποπ; Πρώτον αποδοκιμάζετε όλους τους άλλους υποψηφίους και δεύτερον παίρνετε θέσεις άλλων, όπως αυτών που δεν ανήκαν στον τρίτο αριθμό που καλέστηκαν καθώς και των επιλαχόντων που είναι σε καμμένο σίδερο περιμένοντας, κάποιοι απ' αυτούς τουλάχιστον. Για πολλούς από εμάς το να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας με τον οποιοδήποτε τρόπο ειναι τιμή, δεν μας αγγίζει ούτε η υπακοήν στους ανώτερους ούτε τα σχολεία και οι εκπαιδεύσεις, ούτε οι υπηρεσίες. Έχοντας δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα από πολυ μικρή ηλικία, μπορεί να έπαιρνα τα τριπλάσια και τετραπλάσια από αυτά των εποπ, μπορεί να αξιοποιούσα εν πορεία το πτυχίο μου, αλλά δεν είχα καθόλου προσωπική ζωή. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως όλα έτσι είναι στον ιδιωτικό ή σε άλλο δημόσιο τομέα. Σε καμία περίπτωση. Το τονίζω μόνο και μόνο για να πω πως σε κάποιους και κάποιες απλά είναι μεγάλο μεράκι να δουλεύουμε για τον ελληνικό στρατό, άλλους επίσης τους βολεύει για να μπορούν να χτίσουν μια οικογένεια να μπορούν να νιώθουν μια ασφάλεια και να ζουν ήσυχα και με τα απαραίτητα τους και και και. Μην γράφετε σε ένα φόρουμ πληροφοριών για την προκήρυξη και την κατάταξη, τέτοιες βλακείες επειδή είτε είχατε μια κακη εμπειρία στην θητεία, επειδή κάποιος σας είπε κάτι, επειδή άλλοι βαριεστε και θέλετε τζιτζιλίκια, επειδή δεν ξέρω κι εγώ τι. Ετοιμαζόμαστε για κατάταξη μερικοί και μερικές εδώ μέσα και αφού το επιλέξαμε και είναι πια περασμένος ο χρόνος αφήστε μας να το κρίνουμε και να το ελέγξουμε με την δική μας οπτική και εμπειρία. Κάντε το πρόγραμμα σας και γρήγορα για να μπούνε οι επόμενοι που μπορεί να θέλουν και αφού περάσει ένα έτος ας ξανασυζητήσουμε σε κάποιο άλλο φόρουμ που θα αφορά μια διαφορετικά συζήτηση από αυτή που χτίζεται στο συγκεκριμένο.
Rjs
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Rjs »

Από το να δουλεύεις σε εργοστάσια για βασικό μισθό όπως δούλευα και εγώ μέχρι προχτές για 651? τα οποία ήταν η τότε σύμβαση όταν μπήκα, να σηκώνεις του ΚΟΣΜΟΥ τα βάρη εκεί μέσα με το διάλειμμα να είναι 30 λεπτά και ούτε με το ρολόι να σε κοιτάνε στα μάτια μην δεν μπεις μέσα στην ώρα σου γτ όπως λένε άλλοι πόσοι σαν εσένα περιμένουν από πίσω με βιογραφικά, να φεύγεις με τα χέρια κρεμασμένα στο πάτωμα από την κούραση κάθε μα κάθε μέρα όσο δουλειά και να βγάλεις να θέλουν άλλο τόσο παραγωγή.

Γιατι εκεί κοιτάνε νούμερα, να έχεις 23 μέρες άδεια τις οποίες κρατάς όλο το χρόνο για να πάρεις λίγες καλοκαίρι και λίγες Χριστούγεννα και αυτές ΕΑΝ ξανά λέω ΕΑΝ δεν σου τις δώσουν αναγκαστικά όποτε θέλουν αυτοί για να μην πέφτουν πολλές άδειες μαζί και χαμηλώσει η παραγωγή, να κάνεις μέρα παρά μέρα άλλο ωράριο η κάθε εβδομάδα νύχτα απόγευμα πρωί νύχτα εβδομάδες ολόκληρες και να παίρνεις 35+ ευρώ Σιν από μια εβδομάδα νύχτας να μην μπορείς να κοιμάσαι επειδή το σώμα δεν συνηθίζεται με τις αλλαγές κάθε λίγο και λιγάκι.

Να κοντεύεις να πάθεις τενοντίτιδα μέχρι και στα μάτια από το σήκωμα και να είσαι μόνο 26/27 ετών να σε έχουν μπαλαντέρ όπου έχει δουλειά τραβά και αν τελειώσεις γρήγορα την δουλειά σου κάνε άλλα τόσα σε άλλα πόστα, να είσαι μέσα σε σκόνες φάρμακα δραστικές ουσίες που τώρα και θα είσαι καλά σε αυτή την ηλικία αλλά στα 40+ θα αρχίσουν να βγαίνουν στην φόρα και μετά θα σου λένε ε γι'αυτό σου κολλάμε βαρέα και ανθυγιεινα, να γυρνάς από τν δουλειά και το μόνο που να θες κάθε μα κάθε μέρα να κάνεις είναι ύπνο και ύπνο γτ δεν έχεις κουράγιο, όχι δεν χρειάζεται να είσαι λαπάς ούτε κάτι τέτοιο.

Τα είδα τα έζησα για χρόνια εκεί μέσα, να μην ξέρεις αν κάποια μέρα το αγοράσει το εργοστάσιο κάποιος άλλος όπως και γίνεται ανά 2 χρόνια και πει άιντε πάμε Βουλγαρία που είναι χαμηλό ΦΠΑ κλπ, και όποιος θέλει έρχεται η πόδι όλοι, τα ίδια είναι και για τις σεασον και για τις καφετέριες, τουλάχιστον ο στρατός θα φροντίσει εσένα και την οικογένειά σου, σκέφτεσαι το μετά όχι μόνο το τώρα αν έχεις λεφτά να πάρεις 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα και να πιείς 5 τζιν τόνικ, σκέφτεσαι ότι θα πάρεις ένα εφάπαξ όταν φύγεις ότι ο μισθός σου θα είναι εκεί, ότι το παιδί σου θα πάρει κάποια λεφτά όταν πάει 18/20 Σκέφτεσαι απλά το μέλλον.

Ναι είναι δύσκολα και απαιτητικά αλλά που δεν είναι; Όλα έχουν τον βαθμό τους, είδαμε και τις γύρω γύρω δουλειές και ναι είναι σκατα εκτός όπως λένε τα παιδιά να πας έξω, αλλά και εξω χωρίς πτυχία θα είσαι εργάτης σε όλα αυτά που προανέφερα, θα δουλεύεις όλο το χρόνο για να έρθεις έναν μήνα εδώ με ένα ενοικιαζόμενο αμάξι να το παίξεις ιστορίας να φας λεφτά και πίσω πάλι στα ίδια, το μόνο που θα συμφωνήσω ότι είναι ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΙ είναι το ναυτικό, διότι είναι ο αδερφός μου 12 χρόνια και ετοιμάζεται να φύγει, βγάζει πτυχία γτ δεν μπορεί να προχωρήσει στην ζωή του όπως λέτε με 200+ μέρες ταξίδι το χρόνο, και χωρίς άτομα να κάνεις τα πάντα εκεί μέσα, όλα τα άλλα τα καταφέρνουμε παιδιά, απλά πριν φύγετε η έχετε δεύτερη σκέψη για τον στρατό, σκέφτομαι και τι θα κάνω άλλο εδώ;

Θες να σερβίρεις μέχρι τα 50; Η να κάνεις 2/4 Σκόπια και αν κάνεις σε τέτοια ηλικία, να παλεύεις να βρεις ένσημα για να ησυχάσεις κάποτε; Ίσως όπως λέτε κάποτε φτιάξουν τα πράγματα, έρθουν πίσω και τα δώρα που κόψαν τα νυχτερινά κλπ κλπ, πολλοί από εσάς είσαστε στην ίδια μοίρα με εμένα και τα περάσατε αυτά που ανέφερα, όλα τα λέω με αγάπη και να σας αποτρέψω να αφήσετε το δημόσιο για μια καφετέρια η σεασον, η επειδή θα φοράτε χακί εδώ και εκεί ποδιά, θα τα πούμε Τετάρτη μέσα σειρές να είστε καλά και μην μασάτε, είμαστε η γενιά που πάντα βρίσκει την άκρη!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Οκτ 21, 2022 2:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JimΣΤ89
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από JimΣΤ89 »

Εύγε φίλε πολύ σωστός τέτοια μυαλά χρειάζεται το κάθε σώμα για να είναι ή πατρίδα ψηλά...
EPOP2022
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Παμε απο την αρχη παιδια γιατι καποιοι το βλεπετε πολυ ρομαντικα το θεμα. Αρχικα ποιος σας ειπε οτι δν θελουμε να δουλεψουμε η οτι δν εχουμε φαει το παλουκι του ιδιωτικου τομεα; Ποιος σας ειπε οτι δεν γουσταρουμε τον στρατο κ οτι καναμε αιτηση μονο για την καβατζα του δημοσιου;

Ξερετε γενικα το υποβαθρο του καθενους που βγαζετε μια τσουβαλιασμενη αποψη και οτι γινει; Προφανως κ εχει προνομια ο στρατος και ειναι πιο καλη δουλεια απο αυτες τυπου σερβις σεζον εργατης κλπ. Αλλα με 880ε μονος με σπιτι αμαξι κ υποχρεωσεις δεν βγαινει.

Δεν ξερω τι εξισωσεις κ αλχημειες εχετε κανει εσεις. Ναι σιγουρα ειναι πιο δυσκολα στον ιδιωτικο τομεα συμφωνω αλλα εκει π σκαλωνω εγω ειναι οτι μπαινεις καπου με σκοπο να αφωσιωθεις εκει με εκπαιδευσεις- σχολεια Και στο τελος αναγκαζεσαι να κανεις κ 2η δουλεια απλα για να ζεις. Καποιος ειπε για τα νυχτερινα πριν αποψη μου δν θα μπουν ειναι κατι π το λενε χρονια. Επισης για το θεμα οικογενεια με επιδοματα γαμου παιδιων κ τις 9μηνες παλευεται.

Αυτα απο μενα και οχι δν το βρισκω εγωιστικο οτι εκανα αιτηση κ οτι σκεφτομαι αυτα π σκεφτομαι. Μπορουσα να κανω αιτηση ετρεξα την διαδικασια με το σπαθι μ περασα απο κει κ περα κρινω εγω. Οσο για τους επιλαχοντες π βγαζουν χολη ας ειχατε οργανωθει καλυτερα γτ κ εγω περσυ εμεινα απ εξω δεν σας φταιει κανεις.

Παντα φιλικα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Οκτ 21, 2022 2:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kelly
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Kelly »

Καμια χολη ουτε γνωριζομαστε ουτε και την θεση μου φαγες προσωπικα. Απλως εφοσων μπραβο σου που περασες κανε τον σταυρο σου και δοξασε τον Θεο αντι να γκρινιαζεις γιατι αλλοι θα θελαν εστω αυτα τα λιγα και θα τα εφερναν βολτα αλλιως κοψου γιατι δεν εκανες μονο εσυ κοπο κι αλλοι εκαναν.
EPOP2022
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δεν θα κοπω μ αρεσει ο στρατος κ γι αυτο μπηκα στην διαδικασια απλα θα προσαρμοστω οπως κανω παντα και δν ειναι γκρινια ειναι λογικη κριτικη σκεψη.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης