Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την περίπτωση μου. Εργάζομαι στις ΗΠΑ εδώ και 3 χρόνια και είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και 1 χρόνο.
Σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα για δουλειά και έχω κάποιες απορίες σχετικά με αυτό.
1) Δικαιούμαι εκ νέου αναβολή για ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα;(δεν πρόλαβα τις προθεσμίες για να ξεκινήσω ειδικότητα ΗΠΑ ή Ελλάδα και βγήκα ανυπότακτος)
2) αν γυρίσω και υπηρετήσω θα διαγραφεί το χρέος στην εφορία;
3) αν διαγραφεί το χρέος, διαγράφονται και οι τοκοι;
4) αν βγεις Ι5 διαγράφεται το χρέος; Ξέρετε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το Ι5 στον εργασιακό τομέα;
5) τα 7 χρόνια δουλειάς για ΜΚΕ μετράνε από τότε που ξεκίνησα δουλειά ή από τότε που κηρύχθηκα ανυπότακτος;
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια!
Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την περίπτωση μου. Εργάζομαι στις ΗΠΑ εδώ και 3 χρόνια και είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και 1 χρόνο.
Σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα για δουλειά και έχω κάποιες απορίες σχετικά με αυτό.
1) Δικαιούμαι εκ νέου αναβολή για ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα;(δεν πρόλαβα τις προθεσμίες για να ξεκινήσω ειδικότητα ΗΠΑ ή Ελλάδα και βγήκα ανυπότακτος)
2) αν γυρίσω και υπηρετήσω θα διαγραφεί το χρέος στην εφορία;
3) αν διαγραφεί το χρέος, διαγράφονται και οι τοκοι;
4) αν βγεις Ι5 διαγράφεται το χρέος; Ξέρετε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το Ι5 στον εργασιακό τομέα;
5) τα 7 χρόνια δουλειάς για ΜΚΕ μετράνε από τότε που ξεκίνησα δουλειά ή από τότε που κηρύχθηκα ανυπότακτος;
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια!
Καλησπέρα είμαι 20 χρονών Και είμαι Και εγώ ανυπότακτος Εξ.
Είμαι από γερμανία και ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
Εγώ μένω γερμανία εδώ και 5 χρόνια, οι γονείς μου ειναι έλληνες και έχει εδώ και 2 χρονια που με κάλεσαν να πάω για στρατό αλλά δεν μπορούσα επειδή έχω τους γονείς μου εδώ και
χρειάζονται βοήθεια δηλαδή είμαι τώρα ανυπότακτος, ήθελα να ρωτήσω εάν βγάλω διαβατήριο στην Γερμάνια μέσω προξενείου μπορεί να έχω προβλήματα εδώ; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να συλληφθω εάν γίνει έλεγχος.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να έχω προβλήματα εάν πάω για 14 μέρες Κροατία με ταυτότητα για διακοπές (έχω παλιά ταυτότητα από 2014 χωρίς ημερομηνία λήξης).
Ευχαριστώ Πολύ
Είμαι από γερμανία και ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
Εγώ μένω γερμανία εδώ και 5 χρόνια, οι γονείς μου ειναι έλληνες και έχει εδώ και 2 χρονια που με κάλεσαν να πάω για στρατό αλλά δεν μπορούσα επειδή έχω τους γονείς μου εδώ και
χρειάζονται βοήθεια δηλαδή είμαι τώρα ανυπότακτος, ήθελα να ρωτήσω εάν βγάλω διαβατήριο στην Γερμάνια μέσω προξενείου μπορεί να έχω προβλήματα εδώ; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να συλληφθω εάν γίνει έλεγχος.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να έχω προβλήματα εάν πάω για 14 μέρες Κροατία με ταυτότητα για διακοπές (έχω παλιά ταυτότητα από 2014 χωρίς ημερομηνία λήξης).
Ευχαριστώ Πολύ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Ιουν 04, 2021 6:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Savvas919 έγραψε:Καλησπέρα είμαι 20 χρονών Και είμαι Και εγώ ανυπότακτος Εξ.
Ευχαριστώ Πολύ
Καλησπερα,
Εαν εχεις πάρει βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου στο παρελθόν μέσω πρεσβειας, δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τις ελληνικες αρχες (σε Ελλαδα ή εξωτερικό), εφ'όσον δεν επισκεπτεσαι την Ελλάδα πάνω από 30 μέρες το χρόνο.
Για διαβατήριο στην πρεσβεία επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να βγάλεις πρώτα μια πρόσφατη βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικού. Με αυτό το χαρτί βγαινει κανονικα το διαβατηριο.
Για ταξίδι μεταξύ τρίτων χωρών κανένα απολύτως πρόβλημα (εκτός αν αλλάζει το αεροπλάνο στην Ελλάδα, εκεί εξαρτάται).
Λογω ηλικίας, πάντως, υπάρχουν αρκετοί τύποι αναβολών που δικαιουσαι να πάρεις μέχρι τα 24-28. Αν σπουδάζεις καπου, κοιταξε το.
Είχα ξαναστείλει πριν κάποιους μήνες μνμ σχετικά με ανυποταξια εξωτερικού και το χαρτί από προξενείο. Η ιστορία μου:
Μένω ΗΠΑ. Ανανέωσα το χαρτί ανυποταξίας πρόσφατα μετά από μάχη με το προξενείο στην Αμερική. Έρχομαι Ελλάδα για ένα θέμα υγείας στην οικογένεια μου. Θα πρέπει να μείνω από 6 μέχρι και 11 εβδομάδες. Άρα περνάω τις 30 ημέρες στα σίγουρα. Πάντα ταξιδεύω με ανταπόκριση μέσω Σέγκεν.
Από ότι έχω καταλάβει μέσω Σέγκεν το πιο πιθανό και τρομακτικό σενάριο είναι δειγματοληπτικός έλεγχος διαβατηρίων - εγγράφων. Τότε την έκατσα. Αλλά όπως έχω αναφέρει ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο θα κάνει σημαντικό χειρουργείο και δεν μπορώ να μην είμαι Ελλάδα.
Ερωτήσεις:
Εάν με πιάσουν και πες βγω από αυτόφωρο μέσω δικηγόρου μπορώ:
1) να ξανά προσπαθήσω να πετάξω παίζοντας στατιστικά ότι δεν μπορεί να πέφτω συνέχεια σε δειγματοληπτικούς ελέγχους εντός Σέγκεν
2) Να διακόψω την ανυποταξία εξωτερικού. Αυτό από ότι έχω καταλάβει αυτομάτως αναιρεί περιορισμούς έως ότου με καλέσουν. Στο μεσοδιάστημα εγώ μπορώ να φύγω και να ζητήσω να γίνω ξανά ανυπότακτος εξωτερικού. Απλά τότε έρχεται ξανά πρόστιμο. Αρα διπλο πρόστιμο για εμένα.
3) Επειδή έχω κλείσει τα 33 σκέφτομαι ότι εάν με πιάσουν τότε να ζητήσω να κάνω 20 μέρες και μετά καπάκι εξαγορά θητείας. Απλά επειδή εάν με πιάσουν κατευθείαν γίνομαι ανυπότακτος εσωτερικού για το στρατό η ερώτηση είναι «μπορει ένας ανυπότακτος εσωτερικού να κάνει εξαγορά θητείας; Υπάρχει πρόβλημα από το γεγονός ότι θα είμαι στα μάτια του στρατού ανυπότακτος εσωτερικού να ζητήσω εξαγορά θητείας; »
Ειλικρινά εκτιμώ την οποιαδήποτε απάντηση
Μένω ΗΠΑ. Ανανέωσα το χαρτί ανυποταξίας πρόσφατα μετά από μάχη με το προξενείο στην Αμερική. Έρχομαι Ελλάδα για ένα θέμα υγείας στην οικογένεια μου. Θα πρέπει να μείνω από 6 μέχρι και 11 εβδομάδες. Άρα περνάω τις 30 ημέρες στα σίγουρα. Πάντα ταξιδεύω με ανταπόκριση μέσω Σέγκεν.
Από ότι έχω καταλάβει μέσω Σέγκεν το πιο πιθανό και τρομακτικό σενάριο είναι δειγματοληπτικός έλεγχος διαβατηρίων - εγγράφων. Τότε την έκατσα. Αλλά όπως έχω αναφέρει ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο θα κάνει σημαντικό χειρουργείο και δεν μπορώ να μην είμαι Ελλάδα.
Ερωτήσεις:
1) να ξανά προσπαθήσω να πετάξω παίζοντας στατιστικά ότι δεν μπορεί να πέφτω συνέχεια σε δειγματοληπτικούς ελέγχους εντός Σέγκεν
2) Να διακόψω την ανυποταξία εξωτερικού. Αυτό από ότι έχω καταλάβει αυτομάτως αναιρεί περιορισμούς έως ότου με καλέσουν. Στο μεσοδιάστημα εγώ μπορώ να φύγω και να ζητήσω να γίνω ξανά ανυπότακτος εξωτερικού. Απλά τότε έρχεται ξανά πρόστιμο. Αρα διπλο πρόστιμο για εμένα.
3) Επειδή έχω κλείσει τα 33 σκέφτομαι ότι εάν με πιάσουν τότε να ζητήσω να κάνω 20 μέρες και μετά καπάκι εξαγορά θητείας. Απλά επειδή εάν με πιάσουν κατευθείαν γίνομαι ανυπότακτος εσωτερικού για το στρατό η ερώτηση είναι «μπορει ένας ανυπότακτος εσωτερικού να κάνει εξαγορά θητείας; Υπάρχει πρόβλημα από το γεγονός ότι θα είμαι στα μάτια του στρατού ανυπότακτος εσωτερικού να ζητήσω εξαγορά θητείας; »
lstm έγραψε:Είχα ξαναστείλει πριν κάποιους μήνες μνμ σχετικά με ανυποταξια εξωτερικού και το χαρτί από προξενείο. Η ιστορία μου:
Ερωτήσεις:
Για τις λύσεις 1 και 2 καπως ριψοκινδυνες ακουγονται... Δεν ξερω τι παιζει αν προσπαθησεις να φυγεις ενω εχεις πληρη απαγορευση λογω ανυποταξιας εσωτερικου, πλεον... Καλυτερα να ρωτησεις δικηγορο αν φτασεις στο σημειο αυτο.
Για την τριτη εκδοχη, δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιος περιορισμος. Αν εχεις κλεισει τα 33 δικαιουσαι να ζητησεις να καταταγεις για εξαγορα, με παραλληλη διακοπη της ανυποταξιας σου. Και σε σχεση με τα παραπανω μου ακουγεται πολυ καλυτερη λυση γιατι ξεμπερδευεις κιολας και μετα μπορεις να ξαναφυγεις νομιμα και χωρις αλλες στρατιωτικες υποχρεωσεις.
Ναι από ότι βλέπω το νόμο δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν είσαι ανυπότακτος ή ΜΚΕ ή ακόμα και λιποτάκτης.
Ίσως τελικά πάω σε αυτή τη λύση.
Χιλιο ευχαριστώ για την απάντηση.
Ίσως τελικά πάω σε αυτή τη λύση.
Χιλιο ευχαριστώ για την απάντηση.
Καλησπέρα στην ομάδα,
Ευχαριστούμε αρχικά για την βοήθεια, φοβερή δουλειά το όλο thread.
Σχετικά νέος ανυπότακτος εξωτερικού εδώ (ήταν να παρουσιαστώ τον Μάρτιο) όπου ζω και εργάζομαι Αμερική.
Υπάρχουν κάποιες απαντήσεις σχετικά με την υπέρβαση των 30 ημερών, αλλά έχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία με τους συνοριοφύλακες; Ήταν να παντρευτώ τον Ιούνιο του 21 αλλά τελικά λόγω περιορισμών COVID το αλλάξαμε σε Αύγουστο. Συνολικά σκοπεύω να μείνω σε δυο δόσεις πάνω από 30 ημέρες - όχι κάτι υπερβολικό, γύρω στις 35 για να μη φύγω σαν κυνηγημένος από το γάμο μου.
-Υπάρχει περίπτωση να τύχω "ευνοϊκής μεταχείρισης" λόγω των παραπάνω; Γίνονται αυτά;
-Ακούω ότι είναι στο χέρι κάθε αστυνομικού αλλά πως μπορούν να αποδειχθούν οι 30 ημέρες; Θα μου ζητηθούν εισιτήρια ή είναι αυτόματος ο έλεγχος μέσω των προηγούμενων πτήσεων;
Να πω επίσης ότι κατά την εισοδο μου και στον έλεγχο διαβατηρίων (1η είσοδος) ερωτήθηκα σχετικά με την κατάσταση μου. Πιστεύω ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να δούνε γιατί "κοκκίνισε" το όνομα μου οπότε και με ρώτησαν αόριστα εάν υπάρχει κάποιο θέμα με το στρατιωτικό - σωστη "μαντεψιά" του αστυνομικού - όπου και επιβεβαίωσα την ανυποταξία μόνο προφορικά
Ενδιαφέρον μνμ. Βασικά δεν το έχω κάνει αλλά από ότι έχω καταλάβει δεν θα γίνει κάτι ειδικά για 5 ημέρες.
Σχετικά με τον έλεγχο διαβατηρίων που και πως σου έγιναν; Ήρθες μέσω χώρας Σέγκεν ή όχι; Εγώ ήρθα μέσω Γερμανίας και πρακτικά δεν με ρώτησαν ή μου είπαν τίποτα. Μήπως πετάς από χώρα μη Σέγκεν; Ξέρω εγώ πτήση κατευθείαν Καναδά ή Νέα Υόρκη;
Σχετικά με τον έλεγχο διαβατηρίων που και πως σου έγιναν; Ήρθες μέσω χώρας Σέγκεν ή όχι; Εγώ ήρθα μέσω Γερμανίας και πρακτικά δεν με ρώτησαν ή μου είπαν τίποτα. Μήπως πετάς από χώρα μη Σέγκεν; Ξέρω εγώ πτήση κατευθείαν Καναδά ή Νέα Υόρκη;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Απαντώ έχοντας account αυτή τη φορά.
Η άφιξη ήταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία και επειδή υπήρχε η δυνατότητα (και θέλαμε να δούμε και φίλους) ήρθαμε μέσω Λονδίνου - δηλαδή εκτός Σένγκεν. Το ίδιο θα γίνει και τον Αύγουστο
Ο έλεγχος των διαβατηρίων ήταν ο συνηθισμένος. Μια ουρά κατά την άφιξη μας, όπου στο τέλος της παραδίδεις το διαβατήριο στον αστυνομικό για τον καθιερωμένο έλεγχο.
Μάλιστα για πρώτη φορά είχα καθυστέρηση σε αυτό το σημείο καθώς ο αστυνομικός (υποθέτω ότι) δεν έβγαζε άκρη με το διαβατήριο μου, μέχρι που το πάσαρε στη συνάδελφο του στο διπλανό γκισέ για εξακρίβωση.(Αυτό βέβαια είναι υπόθεση καθώς καθόλου απίθανο απλά να "κολλούσε το σύστημα" του)
Η άφιξη ήταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία και επειδή υπήρχε η δυνατότητα (και θέλαμε να δούμε και φίλους) ήρθαμε μέσω Λονδίνου - δηλαδή εκτός Σένγκεν. Το ίδιο θα γίνει και τον Αύγουστο
Ο έλεγχος των διαβατηρίων ήταν ο συνηθισμένος. Μια ουρά κατά την άφιξη μας, όπου στο τέλος της παραδίδεις το διαβατήριο στον αστυνομικό για τον καθιερωμένο έλεγχο.
Μάλιστα για πρώτη φορά είχα καθυστέρηση σε αυτό το σημείο καθώς ο αστυνομικός (υποθέτω ότι) δεν έβγαζε άκρη με το διαβατήριο μου, μέχρι που το πάσαρε στη συνάδελφο του στο διπλανό γκισέ για εξακρίβωση.(Αυτό βέβαια είναι υπόθεση καθώς καθόλου απίθανο απλά να "κολλούσε το σύστημα" του)
Το κατανοώ. Κοιτά να φυγεις με πτήση εκτος Σέγκεν με συνολικές μέρες πάνω από 30 είναι κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν ξέρω περιπτώσεις αλλά έλεγχος πιθανόν να γίνει. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. Πάρε πτήση μέσω Σέγκεν για Λονδίνο.
Τώρα στον έλεγχο μπορεί να μην πουν τίποτα μέχρι να σε κρατήσουν και να χάσεις πτήση.
Από Γερμανία που ήρθα έδωσα διαβατήριο εάν θυμάμαι καλά μόνο για το του κορονοϊού μαζί με αρνητικό τεστ κτλ. Δεν μου είπαν τίποτα και δεν ανέφεραν τίποτα. Μάλλον δεν έβαλαν το διαβατήριο στο σύστημα μιας και ήρθα μέσω Σέγκεν. Αυτό κατάλαβα εγώ!
Τώρα στον έλεγχο μπορεί να μην πουν τίποτα μέχρι να σε κρατήσουν και να χάσεις πτήση.
Από Γερμανία που ήρθα έδωσα διαβατήριο εάν θυμάμαι καλά μόνο για το του κορονοϊού μαζί με αρνητικό τεστ κτλ. Δεν μου είπαν τίποτα και δεν ανέφεραν τίποτα. Μάλλον δεν έβαλαν το διαβατήριο στο σύστημα μιας και ήρθα μέσω Σέγκεν. Αυτό κατάλαβα εγώ!
Καλησπερα στην όμαδα. Είμαι αν. Εξ. Εδώ και 2 χρόνια, στη Γερμανία, και τον Ιούλιο θέλω να πάω στην Ελλάδα για 2 εβδομάδες. Υπάρχει πιθανότητα να έχω καποιο θέμα στα αεροδρόμια; Πρέπει να κάνω κάποια χαρτιά για να μπορώ να εχω το περιθώριο να κάτσω στην Ελλάδα 30 για μέρες η όχι ;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Η αλήθεια είναι πως αυτό που ρωτάς έχει απαντηθεί πάρα πολλές φορές ήδη στο φόρουμ, καλό είναι να ανατρέξεις σε προηγούμενα ποστ (ειδικά σε Αν. Εξ Γερμανίας)
Συνοπτικά, εάν είσαι όντως δηλωμένος στη στρατολογία ως Ανυπότακτος Εξωτερικού, τότε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Τώρα αν δηλώνεις Αν. Εξ. Αλλά δεν έχεις κινήσει τις διαδικασίες μέσω πρεσβείας τότε ναι, πολύ πιθανά να έχεις θεμα αν θέλεις κάτι από την αστυνομία πχ έκδοση διαβατηρίου - θα σου αρνηθούν.
Τώρα από την άλλη αν σε ενδιαφέρει μόνο η είσοδος στη χώρα, η Γερμανία είναι χώρα εντός Σενγκεν οπότε είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει έλεγχος κατα την είσοδο ή έξοδο από την χώρα. Καλό είναι πάντως να κινήσεις τις διαδικασίες στην πρεσβεία/προξενείο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Αν πάλι έχεις το χαρτί ανυποταξίας ήδη, δεν χρειάζεται να το ανανεώσεις - μόνο σε περίπτωση έκδοσης διαβατηρίου ή άλλη συναλλαγή με το δημόσιο
Συνοπτικά, εάν είσαι όντως δηλωμένος στη στρατολογία ως Ανυπότακτος Εξωτερικού, τότε όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Τώρα αν δηλώνεις Αν. Εξ. Αλλά δεν έχεις κινήσει τις διαδικασίες μέσω πρεσβείας τότε ναι, πολύ πιθανά να έχεις θεμα αν θέλεις κάτι από την αστυνομία πχ έκδοση διαβατηρίου - θα σου αρνηθούν.
Τώρα από την άλλη αν σε ενδιαφέρει μόνο η είσοδος στη χώρα, η Γερμανία είναι χώρα εντός Σενγκεν οπότε είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει έλεγχος κατα την είσοδο ή έξοδο από την χώρα. Καλό είναι πάντως να κινήσεις τις διαδικασίες στην πρεσβεία/προξενείο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Αν πάλι έχεις το χαρτί ανυποταξίας ήδη, δεν χρειάζεται να το ανανεώσεις - μόνο σε περίπτωση έκδοσης διαβατηρίου ή άλλη συναλλαγή με το δημόσιο
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα! Εχω παρει πολλες χρησιμες πληροφοριες απο το φορουμ και μπραβο στα παιδια που βοηθανε. Η περιπτωση μου ειναι λιγο ιδιαιτερη αλλα στο ιδιο πλαισιο. Πριν 4 μηνες βγηκα ανυποτακτος καθως ημουν στον Καναδα και δεν παρουσιαστηκα. Μολις πριν 3 μηνες επιασα δουλεια/σπιτι στον Καναδα και σκοπευω να μεινω μονιμα. Χρειαζεται εκτακτως να επιστρεψω Ελλαδα για λιγες μερες και εκανα αιτηση στο Προξενειο για βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου και μετα απο μερικα παρε δωσε μου ειπαν οτι την εστειλαν στην στρατολογια αλλα δεν ξερουν ποσο καιρο θα παρει να εχω απαντηση, μπορει εβδομαδες. Στην στρατολογια Αθηνων που ανηκω καλω εδω και μια βδομαδα ολα τα τηλεφωνα και δεν απανταει κανενα οποτε δεν μπορω να παρω καμια πληροφορια απο εκει. Επομενως υποθετω οτι η κατασταση μου ειναι ανυποτακτος εσωτερικου μεχρι νεοτερας. Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:
1) Ξερει κανεις ποσο καιρο παιρνει για να παραχωρησει η στρατολογια την βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου; Και εφοσον με δεχθουν στο συστημα τους, πρεπει να μου στειλουν αυτη τη βεβαιωση ταχυδρομικα;(δηλαδη πιθανες εβδομαδες)
2) Αν ταξιδεψω μεσω χωρας Σενγκεν, υποθετω υπαρχει η περιπτωση να γινει η στραβη και να ελεγξουν διαβατηριο, με συλλαμβανουν η μου λενε να παω στρατοδικιο επιτοπου; Η εστω κι αν περασω κανονικα, στην επιστρεψω θα εχω απαγορευση εξοδου και μπορουν να μην με αφησουν να φυγω ακομα κι αν εχω εργατικη βιζα, συμβολαιο σπιτιου κλπ για τον Καναδα;
Ευχαριστω!
1) Ξερει κανεις ποσο καιρο παιρνει για να παραχωρησει η στρατολογια την βεβαιωση ανυποτακτου εξωτερικου; Και εφοσον με δεχθουν στο συστημα τους, πρεπει να μου στειλουν αυτη τη βεβαιωση ταχυδρομικα;(δηλαδη πιθανες εβδομαδες)
2) Αν ταξιδεψω μεσω χωρας Σενγκεν, υποθετω υπαρχει η περιπτωση να γινει η στραβη και να ελεγξουν διαβατηριο, με συλλαμβανουν η μου λενε να παω στρατοδικιο επιτοπου; Η εστω κι αν περασω κανονικα, στην επιστρεψω θα εχω απαγορευση εξοδου και μπορουν να μην με αφησουν να φυγω ακομα κι αν εχω εργατικη βιζα, συμβολαιο σπιτιου κλπ για τον Καναδα;
Ευχαριστω!
Γεια στην ομάδα. Θα ήθελα τη βοηθεια σας όσον αφορά τους ανυπότακτους εξωτερικού που ειμαι και εγω ένας από αυτούς. Μπορω να κατέβω Ελλάδα και να μείνω πάνω από έναν μήνα που ορίζει ο νόμος για τους ανυπότακτους εξωτερικού... ; Η για να μην έχω πρόβλημα πρεπει να παρουσιάσω βαιβαιωση μονιμης κατοικιας εξωτερικού από το προξενιό... ; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό... ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Γιωργος. Μ έγραψε:Γεια στην ομάδα. Θα ήθελα τη βοηθεια σας όσον αφορά τους ανυπότακτους εξωτερικού που ειμαι και εγω ένας από αυτούς. Μπορω να κατέβω Ελλάδα και να μείνω πάνω από έναν μήνα που ορίζει ο νόμος για τους ανυπότακτους εξωτερικού... ;Η για να μην έχω πρόβλημα πρεπει να παρουσιάσω βαιβαιωση μονιμης κατοικιας εξωτερικού από το προξενιό... ; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό... ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλημέρα,
Δεν δικαιούσαι πανω απο 30 μερες ως ανυποτακτος εξωτερικου, ειτε με βεβαιωση, είτε οχι. Σε παρα πολυ σπανιες περιπτωσεις εκτακτης αναγκης βγαινει υπουργικη αποφαση που το κανει 3 μηνες, αλλα νομιζω οτι ουτε καν για τον κορονοιο δεν εβγαλαν τελικά - οποιος ξερει κατι αλλο ας ενημερώσει.
Η βεβαιωση σου επιτρεπει 30 μερες (χωρις αυτην ειναι 0 μερες) και καλό ειναι να την εχεις μαζι σου οταν ταξιδευεις.
Μετά απο 7 ή 11 χρονια διαμονης καποιος μπορει να βγει Μονιμος Κατοικος Εξωτερικου, αλλα πλεον δε μιλαμε για ανυποτακτο, οποτε φανταζομαι δεν εννοεις αυτο. Αυτοι, εφ'οσον γινει δεκτη η αιτηση, μπορουν να μεινουν εως 6 μηνες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες