Επιτυχόντες - Επιλαχόντες (9Κ-21)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
apiliotis
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 19

Re: Επιτυχόντες - Επιλαχόντες (9Κ-21)

Δημοσίευση από apiliotis »

Μην πανικοβαλεσαι γιατί παραλογιζεσαι. Μια χαρά θα μένεις μέσα και θα τρως και θα πινεις. Όλο το 2μηνο
TnTakias
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: Υεφκκ
Επάγγελμα: Υεφκκ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από TnTakias »

Τον πανικό που τον είδες;
Απλά το ρωτάω γτ φίλος μου από ομάδα Δί@ς μου έχει πει ότι κάθε σβκρ τους έδιναν έξοδο... Μπορεί να είναι διαφορετική η σχολή αλλά δεν νομίζω.
apiliotis έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 1:05 am Μην πανικοβαλεσαι γιατί παραλογιζεσαι. Μια χαρά θα μένεις μέσα και θα τρως και θα πινεις. Όλο το 2μηνο
Kostaslaparidhs
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Kostaslaparidhs »

Καλημερα στη ομαδα
εχω μια απορροια ειχα ακουσει και διαβάζει οτι υπαρχει περιπτωση να γινει συγχωνευσει με την αστυνομια
και ηθελα να ρωτησω αυτο σημαινει οτι θα γινουμε και εμεις αστυνομικοι
και οτι θα μπορουμε να παρουμε μεταταξη σε αλλη ειδικοτητα οπως (διας, τροχεα, ασφαλεια) ;
ΥΕΦΕΚΚ 2023
Lorenzo

Δημοσίευση από Lorenzo »

Kostaslaparidhs έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 6:06 am Καλημερα στη ομαδα
εχω μια απορροια ειχα ακουσει και διαβάζει οτι υπαρχει περιπτωση να γινει συγχωνευσει με την αστυνομια
και ηθελα να ρωτησω αυτο σημαινει οτι θα γινουμε και εμεις αστυνομικοι
και οτι θα μπορουμε να παρουμε μεταταξη σε αλλη ειδικοτητα οπως (διας, τροχεα, ασφαλεια) ;
Καλημέρα φίλε. Είχε γίνει πρόταση το 2019 με την αλλαγή υπουργείου από το δικαιοσύνης στο προστασίας του Πολίτη να ενταχθεί στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας η εξωτερική φρουρά ως ειδική κατηγορία προσωπικού όπως είναι οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί αλλά δεν προχώρησε. Και πέρυσι έγινε κρούση προς την ομοσπονδία από τον μέχρι πρότινος πολιτικό προϊστάμενο της φρουράς τον Αστυνομικό διευθυντή Μπερτάνο αλλά πάλι υπήρξαν σύννεφα και αντιδράσεις από ορισμένους και δεν προχώρησε.
Πάντως στο εγγύς μέλλον κατά κει οδεύει η εξωτερική φρουρά. Άλλωστε ο ιδρυτικός νόμος την ορίζει ως ιδιαίτερο ένστολο και ένοπλο σώμα. Προφανώς και είναι σώμα αλλά όχι στα χαρτιά μέχρι σήμερα. Κάνει ότι και το μεταγωγών της ΕΛ. ΑΣ χωρίς καμία απολύτως διαφορά.
Άβαταρ μέλους
apiliotis
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από apiliotis »

Δεν παιζει κατι τετοιο να γίνει συγχώνευση, και διόλου δεν θα γίνουμε αστυνομικοί. Πολλοί θα ήθελαν τη μετάταξη αλλά όχι. Δεν γίνεται.
Lorenzo
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Lorenzo »

apiliotis έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 7:46 am Δεν παιζει κατι τετοιο να γίνει συγχώνευση, και διόλου δεν θα γίνουμε αστυνομικοί. Πολλοί θα ήθελαν τη μετάταξη αλλά όχι. Δεν γίνεται.
Καλημέρα, τι εννοείς δεν θα γίνουμε αστυνομικοί; Το καθηκοντολόγιο του εξωτερικού φρουρού το γνωρίζεις; Η εξωτερική φρουρά είναι υπηρεσία επιβολής του αναγκαστικού δικαίου. Υπηρεσία επιβολής του νόμου με συγκεκριμένο τομέα ευθύνης. Μάλλον πρέπει να καθίσεις να διαβάσεις από την αρχή το τι είσαι (αν είσαι βέβαια εν ενεργεία εξωτερικός φρουρός γιατί αμφιβάλλω) γιατί ούτε εσύ γνωρίζεις ποια είναι η αποστολή σου, από τα λεγόμενα σου. Έχεις πλήρη αστυνομικά καθήκοντα άρα είσαι αστυνομικός απλά στο μυαλό σου θες να το αποποιηθείς, άρα δεν κάνεις γι'αυτην την δουλειά. Ο εξωτερικός φρουρός είναι όργανο της τάξης και οι αρμοδιότητες είναι ο έλεγχος, η φρούρηση του καταστήματος κράτησης και σε ορισμένες περιπτώσεις όπου απαιτείται η καταστολή. Εχει συγκεκριμένο τομέα ευθύνης γι'αυτό και διαφοροποιείται από την ΕΛ. ΑΣ που έχει αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια.
Sicario
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 90

Δημοσίευση από Sicario »

Τις Παρασκευές το απόγευμα που θα τελειώνουν τα μαθήματα, οποίος θέλει μπορεί να βγαινει και να γυρίζει τη Δευτέρα που ξαναρχίζουν τα μαθήματα. Όσοι μένουν κοντά δηλαδή.
Αλλιώς μπορείς να βγαίνεις εξοδουχος όπως βγαίναμε στο Στρατό και μετά οπότε θες να ξαναμπαίνεις μέσα. Εννοείται στη σχολή θα κοιμάσαι και το ΣΚ. Από φαγητό δε ξέρω τι γίνεται το ΣΚ.
ΥΕΦΚΚ 2023
edwww

Δημοσίευση από edwww »

Δεν ξέρω τι ισχύει πλέον, τα Σ/Κ κάποτε στις σχολές οι μερίδες του φαγητού έβγαινε μόνο για όσους είχανε υπηρεσία.

Το κακό με το να μην βγαίνεις Σ/Κ είναι πως ίσως σε χώνουν σε υπηρεσίες.

Επαναλαμβάνω αυτά ίσχυαν πριν αρκετά χρόνια.
Petros_Gnou
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Petros_Gnou »

Λοιπόν παιδιά το ΠΣΚ μπορείς να βγεις έξω όπως στον στρατό. Είσαι εξοδουχος δλδ και μπορείς να μπεις την Δευτέρα τώρα εάν κάποιος δεν θέλει να βγει μπορεί να καθίσει μεσα και να βγει όποτε θελει. Από Παρασκευή απόγευμα είσαι εξοδουχος. Το φαγητό από αυτά που έχω ακούσει δεν είναι και πολύ καλό. Στυλ στρατού δλδ... Γυμναστήριο δεν έχει αλλά μπορεις να πας να κάνεις εγγραφή σε ένα έξω... Για αυτούς που μένουν μακριά δεν ξέρω εάν βολεύει να φύγουν ΠΣΚ ή αν θα τους δίνουν περισσότερες μέρες άδεια... Νομίζω όλοι τις ίδιες μέρες βγαίνουμε... Τώρα κάτι άλλο δεν μου έρχεται. Ότι θέλετε ρωτάτε
Sicario
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 90

Δημοσίευση από Sicario »

Λογικα για το φαΐ θα πληρώνουμε catering. Κάτι τέτοιο έγινε νομίζω με τους οππι.
ΥΕΦΚΚ 2023
Loxias89
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Loxias89 »

Αναλυτικά το πρόγραμμα. Θα υπάρχει μάγειρας. Το φαγητό θα περιλαμβάνει πρωινό-μεσημεριανό-βράδυ. Τετάρτη βράδυ δεν έχει φαγητό όποτε από έξω. ΣΚ δεν μαγειρεύουν λόγω εξόδου οποίος θέλει μπορεί ομως να παραγγείλει από εξω. Το κόστος θα είναι 60-70 ανά μήνα για φαγητό.
ΥΕΦΚΚ 9Κ
GeorgeMp
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από GeorgeMp »

Ακριβώς όπως τα λέει ο λοχίας, υπολογίστε κάνα 150 ευρώ το δίμηνο, επίσης εφόσον θα τελειώσουμε αρχές Ιουλίου την εκπαίδευση, για δουλειά θα πάμε μετά από κάνα μήνα περίπου.
Στην 6κ τελείωσαν 12 Αυγούστου και μέσα Σεπτέμβρη ξεκίνησαν την εργασία.
TnTakias
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Οπότε θα βγάλουν και φύλλα πορείας. Γτ πραγματικά δεν παίζει σάλιο. Τι εννοείς θα σε χώνουν υπηρεσίες; Δηλαδή εάν βγουν όλοι έξω ποιος θα κάνει υπηρεσίες; Κάτι δεν μου κολλάει...
Και τι είδους υπηρεσίες θα είναι αυτές όταν σε στέλνουν για εκπαίδευση ως εξωτερικός φρουρός... Σε φυλακές θα πάμε να εκπαιδευτούμε δηλαδή; Ή σε χώρο της αστυνομίας.;
Η Τετάρτη τι είναι Αργεία για τους μάγειρες και δεν θα τρώμε; Όσο για τα 150 δεν παίζει να είναι τόσο, κλινοσκεπασματα θα μας παρέχουν κάθε εβδομάδα καθαρά δηλαδή; Όσο για τα ρούχα; Υπάρχουν πλυντήρια; Θα έχουμε πολιτικά δικά μας; Δεν υπάρχει κάποιο σωματείο εργαζομένων να μας ενημερώσει σχετικά; Να πάρω ένα τηλέφωνο, γτ από το υπουργείο κάνουν τους Κινέζους.
TnTakias
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επικοινωνία:

Και σε στέλνουν για εκπαίδευση τέρμα θεού και σου λένε βγάλτα πέρα με αυτά που έχεις και άμα έχεις :o :roll:. Και από πληρωμή ΘΑ τα πάρεις αναδρομικά όταν μπεις στην υπηρεσία.:D :)
Sicario έγραψε: Σάβ Φεβ 18, 2023 2:03 pm Λογικα για το φαΐ θα πληρώνουμε catering. Κάτι τέτοιο έγινε νομίζω με τους οππι.
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Δεν παίρνεις τίποτα αναδρομικά, τα πρώτα χρόνια θα έχετε και κρατήσεις, νομίζω δεν το έχεις ψάξει όσο πρέπει το θέμα. Σκοπιές θα κάνεις, κακία επαφή με το επάγγελμα που διάλεξες έτσι?
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες