Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
GreekGod
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 84

Δημοσίευση από GreekGod »

Καλησπέρα σε όλους. Πιστεύετε ότι εαν βγει η προκήρυξη θα μπορεί να κάνει κάποιος τα χαρτιά αν είναι φαντάρος ή αν δεν έχει μπει ακόμα;
Άβαταρ μέλους
DEA(PB)NIKOS
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από DEA(PB)NIKOS »

ΔΥΚ ξερεις πως μπαινει κανεις στρατονομια η αντε και πως γινεται να πας στρατολογια;
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Σαν εποπ δεν χρειαζεται ουτε να χεις κανει θητεια, αν εχεις κανει θητεια παιρνεις σε εναν χρονο τον βαθμο του δνεα αμα θυμαμαι καλα.
You couldn't beat me even if you wanted to.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

lancecorporal έγραψε:dyk μιας και ξερεις απο αυτα γινεται να κανεις και αιτηση σε περισσοτερες απο μια ειδικοτητες;

Κανείς δε γνωρίζει ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις σε περίπτωση που βγουν προκηρύξεις για ΕΠΟΠ.

Εάν μιλήσουμε με τα δεδομένα του 2009 πάντως μπορούσες να επιλέξεις μόνο μία ειδικότητα στις προκηρύξεις του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Στρατολογίας και δύο ειδικότητες κατά σειρά προτίμησης / προτεραιότητας στο Πολεμικό Ναυτικό.

DEA (PB) NIKOS έγραψε:ΔΥΚ ξερεις πως μπαινει κανεις στρατονομια η αντε και πως γινεται να πας στρατολογια;

Για την Στρατονομία θα πρέπει να υπηρετείς ήδη ως στέλεχος και να υποβάλλεις αίτηση κατόπιν σχετικής έκδοσης διαταγής από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και αφού πληρείς κάποιες προϋποθέσεις που αναγράφονται στην εκάστοτε διαταγή.

Ως προς τη Στρατολογία είναι προφανές ότι θα πρέπει να βγει προκήρυξη για ΕΠΟΠ ή για πολιτικό προσωπικό για να υπηρετήσει κανείς εκεί. Οι θέσεις συνήθως είναι διοικητικές και ζητούνται συγκεκριμένα προσόντα (πχ υπεύθυνοι δικτύων, πληροφορικοί, στρατολόγοι, κλπ). Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην προκήρυξη του 2009.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Ναι είσαι καλα dyk για τις πληροφοριες!Εικόνα
You couldn't beat me even if you wanted to.
Άβαταρ μέλους
kostaslapa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostaslapa »

Εχει ακούσει κανείς τίποτα καινούργιο για ΕΠΟΠ;
Άβαταρ μέλους
nemnikolo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nemnikolo »

Φίλε μου αν δείς τις 10 τελευταίες ερώτησεις και απαντήσεις, θα σου λυθεί η απορία.

Δεν υπάρχει κάτι νέο όσο αφορά προκυρήξεις ΕΠΟΠ.

Άβαταρ μέλους
HellasArmyStellios
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από HellasArmyStellios »

Εγω παιδια ημουν στρατο ξηράς... Αν βγει προκυρηξη για ΕΠΟΠ γινεται να δηλωσω διαφορετικο σωμα; Π. Χ. Αεροπορια στρατου ή ναυτικό ή πολεμική αεροπορία?
Άβαταρ μέλους
GreekGod
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Εάν είναι ίδια η προκήρυξη με αυτή του 2009 ναι θα μπορείς.
Άβαταρ μέλους
HellasArmyStellios
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Να ρωτησω και κατι αλλο; Εγω εχω τελειωσει Πολιτικων Μηχανικων ΤΕ και εχω χαρτι και ΔΕ δομικων εργων

Θα υπαρχει καποια ειδικοτητα ωστε να μπω στον Μηχανικο του στρατου;

Άβαταρ μέλους
GreekGod
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω θα κρατήσεις την ειδικότητα που είχες όταν έκανες την θητεία σου.
Άβαταρ μέλους
HellasArmyStellios
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστώ πολύ παντως για τις πληροφοριεςΜακαρι να εχουμε νεοτερα για την προκύρηξη... Το καλο ειναι οτι εχει να γινει απο το 2009

Πιστευουμε να γινει εντος το 2020

Bodyguard
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Bodyguard »

D.Y.K έγραψε:
Bodyguard έγραψε:Παιδιά μπορουμε να κάνουμε αίτηση και στα 3σωματα; Ή όχι μόνο σε ένα;

Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου όπου θες. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Το 2009 υπήρχαν παιδιά που είχαν πετύχει σε πάνω από έναν διαγωνισμό για ΕΠΟΠ.

Επίσης, κατά τη γνώμη μου και μιας και το ρώτησες σε προηγούμενο μήνυμά σου, ιδανικές συνθήκες για μια γυναίκα αλλά και για έναν άντρα, είναι σαν ΕΠΟΠ στη στρατολογία, μετά στην Αεροπορία (ανάλογα την ειδικότητα), στο Στρατό Ξηράς σε ειδικότητα σωμάτων και ως τελευταία λύση ανάγκης / απελπισίας το Πολεμικό Ναυτικό ανεξαρτήτως ειδικότητας καθώς δεν αποφεύγεται το καράβι.

Σας ευχαριστω πολυ Κυριε D.Y.K να είστε καλά. Μια ερώτηση έχω τελειώσει τεχνικός εφαρμογών πληροφορικης (πολυμεσα,web designer-developer ,video games) από ότι είδα στην προκήρυξη του 2009 υπάρχουν πολλες ειδικότητες με την πληροφοροκη. Δηλώνω αυτόματα όλες τις ειδικοτητες που έχουν πληροφορικη; ή μόνο μια; ή δεν επιλέγω καμια και το δηλώνω απλά και επιλέγουν οι ανωτεροι που πρέπει να πάω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων

Kwstas10
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Kwstas10 »

Παιδιά θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάτι που έχω ξαναρωτησει. Αν αξίζει για γυναίκα να μπει ΕΠΟΠ. Ενδιαφέρεται η κοπέλα μου για αυτό θέλω να μου πει κάποιος που το γνωρίζει καλά. Ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους
petethetethor13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από petethetethor13 »

Kwstas10 έγραψε:Παιδιά θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάτι που έχω ξαναρωτησει. Αν αξίζει για γυναίκα να μπει ΕΠΟΠ. Ενδιαφέρεται η κοπέλα μου για αυτό θέλω να μου πει κάποιος που το γνωρίζει καλά. Ευχαριστώ πολύ

Φίλε μου αν θυμάμαι καλά την είχες ξανακάνει την ερώτηση και σου είχε απαντήσει κάποιο μέλος του φόρουμ. Τα ίδια με εκείνον θα σου πω.

Σχεδόν 99% των γυναικών ΕΠΟΠ περνάνε σχετικά καλά στο στράτευμα. Συνήθως μπαίνουν σε γραφεία ή έχουν τίποτα πόστα βοηθοί/αναπληρώτριες αλχία λόχου, υπεύθυνες διαχείρισης, κυλικείου κτλ. Τίποτα τέτοια. Χαλαρά πράγματα.

Οι περισσότερες που είδα εγώ στην θητεία μου (πλην 2-3 περιπτώσεων που πραγματικά γουστάρανε στρατό και ήτανε "μπροστά" σε όλα π. Χ συντηρήσεις μέσων, φόρτωμα-ξεφόρτωμα, κινήσεις κτλ.) ήτανε όπως λέμε στην φανταρική αργκό "ανακόντα", μεγάλα "φίδια", καφεδάρες και κουτσομπολιό όλοι μέρα και άμα έπρεπε να γίνει κανα φόρτωμα ή προετοιμασία/συντήρηση για καμιά άσκηση ή συναγερμό εξαφανίζονταν δια μαγείας και την βγάζανε πάντα λάδι...

Αυτή η πλειοψηφία που το "ξύνει" όλη μέρα παίρνει μπάλα και αυτές που γουστάρουν και πραγματικά δουλεύουν και θα ακούσει πολλά λόγια και ειρωνίες μπροστά/από πίσω της από τους άντρες συναδέλφους.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μόνο δύσκολο σε αυτήν την δουλειά για τις γυναίκες είναι το οτι θα αναγκαστεί να μετακομίσει όπου διαταχθεί από την υπηρεσία της (Έβρο, νησιά Ανατ. Αιγαίου ίσως και Κύπρο) και να μείνει αρκετά χρόνια εκεί μέχρι να μπορέσει να πάρει μετάθεση στα μέρη της. Εάν το αγαπάει και θεωρεί πως αυτό θέλει να κάνει στη ζωή της δεν θα είναι πρόβλημα.

Στα μπόνους της δουλειάς είναι ο (όχι και πολύ μεγάλος αλλά σταθερός και σίγουρος) μισθός, η ασφάλιση και η ιατρική περίθαλψη.

Armoured reconnaissance
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες