Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2019)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 161

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

Ισα ισα ειπα πως και για τους ΕΠΟΠ ειναι πολυ ευκολο να μπει καποιος με βυσμα αν δεις προηγουμενα μηνυματα μου. Ειπα επισης πως αν γινουν μεσω ασεπ τοτε το βυσμα θα μετρα μονο σε αθληματα κτλπ και οχι σε μορια. Αλλα Ελαδισταν ειμαστε ποτε και κανεις δεν ξερει τιποτα με σιγουρια.16 χρονων ημουν το 2009. Ποτε δεν ειπα οτι τα ξερω ολα ή οτι λεω ειναι σωστα, εχω πει πολλες φορες πως να με διορθωσει οποιος ξερει κατι παραπανω.
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Ισα ισα ειπα πως και για τους ΕΠΟΠ ειναι πολυ ευκολο να μπει καποιος με βυσμα αν δεις προηγουμενα μηνυματα μου. Ειπα επισης πως αν γινουν μεσω ασεπ τοτε το βυσμα θα μετρα μονο σε αθληματα κτλπ και οχι σε μορια. Αλλα Ελαδισταν ειμαστε ποτε και κανεις δεν ξερει τιποτα με σιγουρια.16 χρονων ημουν το 2009. Ποτε δεν ειπα οτι τα ξερω η οτι λεω ειναι σωστα, εχω πει πολλες φορες πως να με διορθωσει οποιος ξερει κατι παραπανω.

Γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και όχι εξ'ολοκλήρου.

fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Γιώργος έγραψε:Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση,
μπορώ να είμαι ΕΠΟΠ και να τελειώσω τη σχολή μου παράλληλα;
Μένει η πτυχιακή μου και 1-2 μαθήματα (μόνο εξετάσεις).

Μέχρι να βγει η προκήρυξη καλό θα είναι να έχεις πάρει πτυχίο για να πάρεις και τα αντίστοιχα μόρια.

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Fsafa Εσυ ποσο χρονων εισαι; Το ρωταω για μηπως ξερεις αν ηταν βυσματικα ή οχι οι προηγουμενες προξηρυξεις ή εισαι ηδη στο σωμα ή εχεις καποιες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με του 09' προκηρυξη. Πλεον εννοεις πως γινονται υπο την εποπτεια του ΑΣΕΠ; Γιατι ΝΟΜΙΖΩ του 09 η προκηρυξη δεν ηταν με ΑΣΕΠ (διορθωσε με αν κανω λαθος) .
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Το ξέρω αυτό, αλλά θέλω να έχω καλυμμένες όλες τις περιπτώσεις. Μην μου πουν ότι μπήκες και πρέπει να διαγραφείς!

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από δημητρης98 »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Κατι ακυρο αν ξερει να μου απαντησει καποιος. Εχω τον αδελφο μου (μικροτερος) που ειχε κοπει απο Ε. Δ αυτος τωρα αμα θελησει να δωσει για ΕΠΟΠ Ε. Δ θα τον παρουν ή λογω του οτι κοπηκε δεν μπορει να ξαναπαει; Αν και αποσο ξερω δεν ισχυει κατι τετοιο, δηλαδη δεν εχει να κανει με το αν κοπηκες ή το που υπηρετησες (γιατι κ εμενα αν παω Ε. Δ και αν αν βγει η προκηρυξη παλι θα περασω σχολειο αλεξιπτωτιστων ασχετα αν εχω 7 αλματα στη πλατη μου.

και εγω ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο, αν με το καλο βγει προκυρηξη και δηλωσω ειδικοτητα ειδικων δυναμεων και για καποιον λογω κοπω, μπορω μεσα στην μοναδα που θα ειμαι εφοσον εχει βγει σημα να δηλωσω συμμετοχη ή αποκλειομαι για παντα;

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Αν βγει ειδικοτητα για Ε. Δ και εσυ Υπηρέτησες πεζικο τοτε μπορεις να το κανεις, και αν περασεις μορια αθληματα κτλπ της προκηρυξης μετα θα περασεις ΣΠΕΠΟΠΕΔ που ειναι σχολειο καταδρομων αλλα συγκεκριμενα των εποπ. Αν το περασεις τοτε θα σε πανε ΣΧΑΛ να παρεις και την πουλαδα σου και μετα δεν σε κουναει κανενας και θα εισαι πρασινοσκουφης. Τωρα αν κοπεις καθως περνας το σχολειο καταδρομων τοτε δεν εχει δευτερες ευκαιριες, απο κει κ περα λογικα θα σε πανε σε μοναδα πεζικου γιατι μη ξεχνας πως ολοι πρωτα πανε σε καποια μοναδα που δεν ειναι Ε. Δ Και μετα οταν ανοιξει προκηρυξη για Ε. Δ (1 με 2 φορες τον χρονο) τοτε δηλωνεις στο 1ο γραφειο της μοναδας σου οτι θελεις να περασεις το σχολειο και ΠΑΝΤΑ τους δεχονται να περασουν το ΣΠΕΠΟΠΕΔ και αν το περασεις μετα η νεα σου μοναδα θα ειναι αυτη των ειδικων δυναμεων. Τωρα γι αυτους που κοπηκαν σαν στρατιωτες απο Ε. Δ και δηλωσουν τωρα να πανε σαν εποπ στις Ε. Δ δεν ξερω τι παιζει. Αυτα τα ξερει καλυτερα ομως ο Δ. Υ. Κ που εχει τη σελιδα γιατι ειναι στις Ε. Δ χρονια αποσο γνωριζω.
Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Αν βγει ειδικοτητα για Ε. Δ και εσυ Υπηρέτησες πεζικο τοτε μπορεις να το κανεις, και αν περασεις μορια αθληματα κτλπ της προκηρυξης μετα θα περασεις ΣΠΕΠΟΠΕΔ που ειναι σχολειο καταδρομων αλλα συγκεκριμενα των εποπ. Αν το περασεις τοτε θα σε πανε ΣΧΑΛ να παρεις και την πουλαδα σου και μετα δεν σε κουναει κανενας και θα εισαι πρασινοσκουφης. Τωρα αν κοπεις καθως περνας το σχολειο καταδρομων τοτε δεν εχει δευτερες ευκαιριες, απο κει κ περα λογικα θα σε πανε σε μοναδα πεζικου γιατι μη ξεχνας πως ολοι πρωτα πανε σε καποια μοναδα που δεν ειναι Ε. Δ Και μετα οταν ανοιξει προκηρυξη για Ε. Δ (1 με 2 φορες τον χρονο) τοτε δηλωνεις στο 1ο γραφειο της μοναδας σου οτι θελεις να περασεις το σχολειο και ΠΑΝΤΑ τους δεχονται να περασουν το ΣΠΕΠΟΠΕΔ και αν το περασεις μετα η νεα σου μοναδα θα ειναι αυτη των ειδικων δυναμεων. Τωρα γι αυτους που κοπηκαν σαν στρατιωτες απο Ε. Δ και δηλωσουν τωρα να πανε σαν εποπ στις Ε. Δ δεν ξερω τι παιζει. Αυτα τα ξερει καλυτερα ομως ο Δ. Υ. Κ που εχει τη σελιδα γιατι ειναι στις Ε. Δ χρονια αποσο γνωριζω.

συγνωμη (πηγα για μπανιο και με εχει χτυπησει ο ηλιοςΕικόνα), αυτο το κομματι δεν το καταλαβα (Αν βγει ειδικοτητα για Ε. Δ και εσυ

ναι εχω τελειωσει στρατιωτης πεζικο

και απο οτι ξερω αν περασεις το ΣΠΕΠΟΠΕΔ μπορεις να παρεις μερος και στο καταδρομων

υπαρχει οριο ποση θα δηλωσουν για να περασουν το ΣΠΕΠΟΠΕΔ;

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Το ΣΠΕΠΟΠΕΔ ειναι σχολειο καταδρομων που βρισκεται στην Ρεντινα στο λεγομενο ΚΕΑΠ. Οι υπαξιωματικοι (ΣΜΥ) περνανε το σχολειο καταδρομων που λεγεται ΣΟΣΟΕΚ. Οι ΕΠΟΠ περνανε το σχολειο ΣΠΕΠΟΠΕΔ και οι δοκιμοι το ΣΒΕΚ. Το σχολειο ομως καταδρομων που περνανε οι Σμυνιτες μπορει να το περασει και ενας εποπ αφου πρωτα περασει το ΣΠΕΠΟΠΕΔ. Οσο για το μερος που δεν καταλαβες εννοω πως οταν βγει η προκηρυξη θα ζηταει και καποιες θεσεις για Ε. Δ και με ρωτησες πιο πανω αν μπορεις να δηλωσεις Ε. Δ επειδη τελειωσες πεζικο και απαντω πως μπορεις εφοσον βγει το σημα για να παρουν καποια ατομα, αν παλι κοπεις στο σχολειο των καταδρομων γυρνας πισω στη μοναδα πεζικου που μπηκες εξ αρχης. Οριο δεν υπαρχει οπως επισης μπορεις να ξαναπερασεις οσες φορες θες το σχολειο καταδρομων (εννοω πως αν κοπεις μπορεις να ξανα δηλωσεις μετα απο καποιους μηνες οταν βγει σημα παλι) αλλα υπαρχει και ενα οριο ηλικιας παντα στα σχολεια. Αν δεν καταλαβα κατι σωστα απτις ερωτησεις σου με συγχωρεις.Εικόνα
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Fsafa Εσυ ποσο χρονων εισαι; Το ρωταω για μηπως ξερεις αν ηταν βυσματικα ή οχι οι προηγουμενες προξηρυξεις ή εισαι ηδη στο σωμα ή εχεις καποιες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με του 09' προκηρυξη. Πλεον εννοεις πως γινονται υπο την εποπτεια του ΑΣΕΠ; Γιατι ΝΟΜΙΖΩ του 09 η προκηρυξη δεν ηταν με ΑΣΕΠ (διορθωσε με αν κανω λαθος) .

Πλέον έχει κοπεί το κομμάτι των συνεντεύξεων. Εκεί έμπαινε πολύ καλό βύσμα γιατί έπαιρνες μόρια... Είχα δώσει για ΕΠΟΠ τo 2008... Στα αθλήματα με τις γυναίκες έπεσε γέλιο. Πέρασαν όσες είχανε βύσμα αέρα. Ελπίζω αν βγει φέτος να μην είναι έτσι.

Καμία προκήρυξη δεν ήτανε με ΑΣΕΠ. Όλες ήτανε υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Ο ΑΣΕΠ απλά έκανε έλεγχο σε πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά τίποτα άλλο.

Ευτυχώς για καλό μου αποφάσισα να μην πάω και εν τέλει διορίστηκα αλλού.

Γενικά πάντως ΕΠΟΠ Σ. Ξ. Και Π. Ν δεν αξίζει... Μόνο στην Πολεμική Αεροπορία.

Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Το ΣΠΕΠΟΠΕΔ ειναι σχολειο καταδρομων που βρισκεται στην Ρεντινα στο λεγομενο ΚΕΑΠ. Οι υπαξιωματικοι (ΣΜΥ) περνανε το σχολειο καταδρομων που λεγεται ΣΟΣΟΕΚ. Οι ΕΠΟΠ περνανε το σχολειο ΣΠΕΠΟΠΕΔ και οι δοκιμοι το ΣΒΕΚ. Το σχολειο ομως καταδρομων που περνανε οι Σμυνιτες μπορει να το περασει και ενας εποπ αφου πρωτα περασει το ΣΠΕΠΟΠΕΔ. Οσο για το μερος που δεν καταλαβες εννοω πως οταν βγει η προκηρυξη θα ζηταει και καποιες θεσεις για Ε. Δ και με ρωτησες πιο πανω αν μπορεις να δηλωσεις Ε. Δ επειδη τελειωσες πεζικο και απαντω πως μπορεις εφοσον βγει το σημα για να παρουν καποια ατομα, αν παλι κοπεις στο σχολειο των καταδρομων γυρνας πισω στη μοναδα πεζικου που μπηκες εξ αρχης. Οριο δεν υπαρχει οπως επισης μπορεις να ξαναπερασεις οσες φορες θες το σχολειο καταδρομων (εννοω πως αν κοπεις μπορεις να ξανα δηλωσεις μετα απο καποιους μηνες οταν βγει σημα παλι) αλλα υπαρχει και ενα οριο ηλικιας παντα στα σχολεια. Αν δεν καταλαβα κατι σωστα απτις ερωτησεις σου με συγχωρεις.Εικόνα

σε συγχωρωΕικόνα

το ΣΟΣΟΕΚ εχει το διακριτικο τον αετο με το κλαδι

εγω νομιζα οι οι εποπ εφοσον περασουν το ΣΠΕΠΟΠΕΔ οτι μπορουν να πανε στο λεγομενο μεγαλο σχολειο καταδρομων (με τοσα σχολεια καταδρομων εχω μπερδευτει) δεν το ηξερα ευχαριστω για την πληροφορια

η σειρα αποφοιτησεις στα σχολεια, παιζει ρολο;

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Μπορουνε ναι αρκει να χεις βγαλει το ΣΠΕΠΟΠΕΔ , απο κει κ μετα υπαρχουν 100 σχολεια που μπορεις να βγαλεις( παντα με καλη διαγωγη και το '' οκ '' απτον διοικητη σου.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Εχω τον ξαδερφο μου που ειναι στην Αεροπορια Στρατου χρονια τωρα (ΕΜΘ) και μου ειπε ακριβως το ιδιο οπως ειπες, μονο αεροπορια ! Τι να πω μακαρι με το καλο να βγει και ιδωμεν μετα. Καθε εμποδιο για καλο fsafa, εφοσον εισαι καλυτερα τωρα... Αυτο μετραει.
Άβαταρ μέλους
δημητρης98
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Lefteris 2αμαλ έγραψε:Μπορουνε ναι αρκει να χεις βγαλει το ΣΠΕΠΟΠΕΔ, απο κει κ μετα υπαρχουν 100 σχολεια που μπορεις να βγαλεις (παντα με καλη διαγωγη και το '' οκ '' απτον διοικητη σου.

και το σωστο τηλεφωνο το ξεχασες

νομιζω η σχαλ δεν ειναι υποχρεωτικη ισχυει;

ξερεις για ποιο λογο υπαρχουν ξεχωριστα σχολεια καταδρομων για εποπ, σμυ και σσε;

ενταξει για τους δεα δεν καθονται πολυ, αλλα ολοι οι υπολοιποι μενουν

Άβαταρ μέλους
Ι' Μ.Α.Κ
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Επάγγελμα: Λοχιας

Δημοσίευση από Ι' Μ.Α.Κ »

Εχει χρονια να βγαλει για Εποπ... οποτε δε ξερουμε πως μπορει να ειναι η μοριοδοτηση! Σιγουρα θα υπαρχει μοριοδοτηση για αει, τει και για ειδικες δυναμεις εννοειται. Δε ξερουμε αν θα μοριοδοτει τα διπλωματα! Η συνεντευξη δε θα υπαρχει λογικα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης