Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες
- psofos
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 9
Μπορει να παρει τηλ στη σχολη... Αυτονοητα πραγματα ρε παιδες...
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 55
teooyk έγραψε:Θ έγραψε:Παιδιά καλημέρα. Καλή χρονιά. Φέτος πέρασα στην σχολή πλοιάρχων και από τον οκτώβριο έχω κάνει αναστολή σπουδών για να πάω πρώτα στρατό. Τελικά μπαίνω σε λίγες μέρες. Θέλω να ρωτήσω αφού είναι 9 μήνες θα προλάβω κανονικά την σχολή (θα φαίνομαι σαν αναστολή σπουδών και το νέο διδικακτικό έτος;) ή θα αρχίσουν να βάζουν απουσίες;Είναι επείγον παιδιά, όποιος ξέρει ας μου απαντήσει!
Ευχαριστώ.
Παιδιά εδώ το παιδί δεν έχει Πάρει απάντηση και λέει ότι είναι επείγον. Όποιος ξέρει ας του απαντήσει.
Η αναστολή σπουδών στις ΑΕΝ είναι για 2 διδακτικά εξάμηνα. Εφόσον έκανες αίτηση φέτος ισχύει μέχρι και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Τον Οκτώβρη ξεκινάς κανονικά. Φρόντισε να πάρεις την άδειά σου εκεί κοντά στην απόλυση να γλυτώσεις μερικές απουσίες.
Καλησπερα και καλη χρονια. Καταρχας μπραβο σε αυτον που ειχε την ιδεα και γενικα σε αυτους που κρατανε την υλοποιηση της για το site αυτο. Λοιπον, Ειμαι φοιτητης στο Τει Πειραια(μηχανικος αυτοματισμου). Εδωσα περσυ πανελληνιες (απο επαλ) και συμπληρωσα 1756 μορια(17560). Ημουν ετοιμος για ασπροπυργο(πλοιαρχος). Πηγα υεανεθ περασα τις ιατρικες εξετασεις αλλα κατι εγινε (προσωπικο) και δεν το εβαλα στο μηχανογραφικο. Φετος επειδη ειδα οτι μου αρεσει πολυ το επαγγελμα αυτο και γενικοτερα η νοοτροπια του ναυτικου και εχω φιλους στο επαγγελμα αυτο οποτε εχω μια ιδεα για τα συν και τα πλην ειπα να βαλω να μπω βαση βαθμο απολυτηριου (17,9 + lower). Εχω πιθανοτητες να μπω και μαλιστα ασπροπυργο; Μπορω να βαλω και με 10%. Γινεται να βαλω και με τις δυο κατηγοριες; Συγγνωμη για την φλυαρια απλα ηθελα να εκφρασω την αντιληψη μου πανω στο θεμα αυτο μιας και ειναι πλεον φλεγων ζητημα για μενα.
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Ναι γίνετε και με τις 2 κατηγορίες και να το κάνεις αφού σου αρέσει.Τώρα αν θα πας Ασπρόπυργο εξαρτάται από τη ζήτηση και κανένας δε ξέρει στα σίγουρα, πάντως έχεις υψηλή βαθμολογία και είναι καλό αυτό.
Ευχαριστω Δεκανεα! Αντε καλη σταδιοδρομια κιολας
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Αγγελος έγραψε:Ευχαριστω Δεκανεα! Αντε καλη σταδιοδρομια κιολας
Δεκανέας μόνο εδώ στο φόρουμ... Στο στρατό μόνο τσακωνόμουν με τα στελέχη για αυτό μάζευα φυλακή οσαν τα στραγάλια...
Μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό είμαι και χαίρομαι που μπαίνετε με μεγάλη όρεξη.
Μην σας πτοήσουν οι βλάκες που θα συναντήσετε στο δρόμο σας...
Το βλέμμα σας ψηλά εκεί στο στόχο σας. Όπως κοιτούσαμε ψηλά και στις Ειδικές Δυνάμεις...
Όλα τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάμε.
Σκέψου πάντως και για μηχανικός... Υπάρχει ένας μικρός κορεσμός πια στους Πλοιάρχους.
Λοιπον. Εχω αυτο το σκεπτικο και πιστευω θα το κατανοησεις σιγουρα Αν περασω τελικα εμποροπλοιαρχων θα αφησω την αυτοματισμου. Την θελω ρε ***** το. Θελω να μπω στο πλοιο. Να ξυπναω και να βλεπω θαλασσα Δεν με τρομαζει και ουτε με φρικαρει να ειμαι κλεισμενος σε δωματιο για μερικες μερες και σε κλειστο χωρο γενικα για παρα πολυ καιρο. Εγω κυριε "εφεδρε λοχια"(να κανουμε και την πλακιτσα μας
θελω πριν τελειωσω την σχολη να μπω λοκ να κανω την θητεια μου. Ο στρατος ηταν παντα η πρωτη μου επιλογη αλλα με κρατησαν πισω αλλοι λογοι. το θεμα ειναι οτι αν περασω ομως για μηχανικος δεν θα παω διοτι εχω την σχολη μηχανικων αυτοματισμου και μπορω οταν την τελειωσω να παρω σεμηναρια ενως εξαμηνου για να μπω ως γ μηχανικος. Οποτε και σιγουρο πτυχιο για στερια και γ αξιωματικος στα πλοια. Ειμαι 19 χρονων και μου λενε οτι ειμαι μικρος και οτι παιρνω λαθος αποφασεις. Λαθος αποφαση πιστευω ειναι να παρατησεις τα ονειρα σου

- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Να ξεκαθαρίζουμε λίγο το τοπίο.Κλεισμένος στο δωμάτιό σου δεν θα είσαι πότε. Απλά η απομόνωση από τη στεριά και οι λοιποί λόγοι δημιουργούν μια ψυχική φόρτιση σε κάποιους. Αν το αντέχεις όλα βαίνουν καλώς!
Να ξέρεις όμως πως η πλειονότητα διαλέγει για εμποροπλοίαρχος (πιο καθαρή δουλειά γαρ) και έχει δημιουργηθεί ένας κορεσμός.(βοηθάει αν υπάρχει κάποια γνωριμία σε ναυτιλιακή).
Μηχανικός Αυτοματισμού δεν έχει καμία σχέση με Μηχανολογία Πλοίων, επίσης δεν θες σεμινάρια 6 μηνών αλλά ΜΠΑΡΚΟ 12 Μηνών ως δόκιμος Μηχανικός και αφού περάσεις επιτροπή σε ΑΕΝ Μηχανικών σου δίδετε το πτυχίο Γ Μηχανικού.
Λάθος απόφαση είναι να σπουδάζεις κάτι που δε σε συγκινεί.
Όσο για τα ΛΟΚ δεν χρειάζεται πριν τελειώσεις τη σχολή να κάνεις παύση. Πάρε το πτυχίο σου και μετά ελεύθερα πας και υπηρετείς.
Μόνο κατόπιν αίτησης γίνεται η μετάταξη σε Π. Ν αν έχεις πτυχίο ΑΕΝ.
Να ξέρεις όμως πως η πλειονότητα διαλέγει για εμποροπλοίαρχος (πιο καθαρή δουλειά γαρ) και έχει δημιουργηθεί ένας κορεσμός.(βοηθάει αν υπάρχει κάποια γνωριμία σε ναυτιλιακή).
Μηχανικός Αυτοματισμού δεν έχει καμία σχέση με Μηχανολογία Πλοίων, επίσης δεν θες σεμινάρια 6 μηνών αλλά ΜΠΑΡΚΟ 12 Μηνών ως δόκιμος Μηχανικός και αφού περάσεις επιτροπή σε ΑΕΝ Μηχανικών σου δίδετε το πτυχίο Γ Μηχανικού.
Λάθος απόφαση είναι να σπουδάζεις κάτι που δε σε συγκινεί.
Όσο για τα ΛΟΚ δεν χρειάζεται πριν τελειώσεις τη σχολή να κάνεις παύση. Πάρε το πτυχίο σου και μετά ελεύθερα πας και υπηρετείς.
Μόνο κατόπιν αίτησης γίνεται η μετάταξη σε Π. Ν αν έχεις πτυχίο ΑΕΝ.
- psofos
1. Τα μπαρκα σε LNG ειναι τετραμηνα (το λιγοτερο);2. Σε τανκερ ειναι 6μηνα (το λιγοτερο);
3. Σε φορτηγα ποσο ειναι (το λιγοτερο παλι);
3. Σε φορτηγα ποσο ειναι (το λιγοτερο παλι);
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
psofos έγραψε:1. Τα μπαρκα σε LNG ειναι τετραμηνα (το λιγοτερο) ;2. Σε τανκερ ειναι 6μηνα (το λιγοτερο) ;
3. Σε φορτηγα ποσο ειναι (το λιγοτερο παλι) ;
Να ψάχνετε λίγο στο φόρουμ γιατί αυτή η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί.
1) 3μηνο το λιγότερο
2) 6μηνο το λιγοτερο
3) 7μηνο το λιγότερο
Τώρα πόσο θα μείνεις τελικά μέσα έχει άλλους παράγοντες.
Τσάμπα απαντάς στον τύπο. Έχει πάρει σβάρνα όλα τα θέματα. Και ρωτάει.
- psofos
Ευχαριστω πολυ!
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 20
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι 21 και θελω να μπω Αεν. Εχω διαβασει αρκετα θεματα εδω στο φορουμ παρολαυτα εχω καποιες ερωτησεις και θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια1)Θεωρειτε οτι ειμαι πολυ μεγαλος πια και δεν αξιζει;
2)Μενω Αθηνα οποτε με βολευει πολυ η σχολη Ασπροπυργου αλλα δεν εχω δει και τα καλυτερα λογια.. Τι γνωμη εχετε σε σχεση με τις πιο φημισμενες σχολες οπως Οινουσσων-Χιου; Επειδη το κυριο μελημα μου ειναι να βρω εταιρεια αμεσως και να μην χασω χρονιες εσεις τι προτεινετε;
3) Οι εγκαταστασεις Οινουσσων-Χιου ειναι καλες για εσωτερικη διαμονη?
4)Θα προτιμουσα πλοιαρχος αλλα επειδη ακουω για κορεσμο συνεχεια με εχει τρομαξει. Θα βρω εταιρεια ως δοκιμος; Ειδα οτιαπο Οινουσσες τους προτιμανε οι Χιωτικες εταιρειες. Αυτο σημαινει οτι ως πρωτομπαρκος πλοιαρχος απο Οινουσσες θα βρω εταιρεια ευκολα?
5)Μπορειτε να περιγραψετε το ημερισιο προγραμμα ενος δοκιμου πλοιαρχου και αντιστοιχα ενος μηχανικου στο βαπορι?
6)Εμενα μαρεσει η ιδεα των ποντοπορων. Θα με παρουν ως δοκιμο; Γιατι καποιοι ειδα προσφατα λεγαν οτι δεν παιρνουν πια ελληνες ειδικα δοκιμους. Και αν δεν παιρνουν τα ποντοπορα ποια παιρνουν; Τα ποσταλια; Γιατι νομιζα οτι τα ποσταλια ειναι η αφροκρεμα και θελει βυσμα κλπ(αν και μενα δεν μαρεσουν).
7)Ως δοκιμος θα εχω την δικη μου καμπινα; Ποια πλοια εχουν τις καλυτερες υποδομες(καμπινες, εστιατοριο, φαγητο κλπ)
8)Τουαλετες και ντουζ ειναι κοινοχρηστα να υποθεσω; Ποιος τα καθαριζει; Οι δοκιμοι; Ζεστο νερο υπαρχει?
9)Απο φαι τι παιζει στα βαπορια; Καθε ποτε τρως, τι ποιοτητα φαγητου υπαρχει κλπ.
10) Ειδα οτι αν πας θητεια μετα την σχολη σε στελνουν Π. Ν. Κατι διαβασα οτι παιρνεις θαλασσια υπηρεσια εκει αλλα πρεπει να δηλωσεις Δοκιμος Σημαιοφορος; Μπορειτε να εξηγησετε λιγο τι ακριβως παιζει γιατι αν δεν δηλωσεις σημαιοφορος δηλαδη(γις να γλιτωσεις λιγους μηνες), δεν θα μετρησει ως θαλασσια υπηρεσια η θητεια?
Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιον απαντησει!
2)Μενω Αθηνα οποτε με βολευει πολυ η σχολη Ασπροπυργου αλλα δεν εχω δει και τα καλυτερα λογια.. Τι γνωμη εχετε σε σχεση με τις πιο φημισμενες σχολες οπως Οινουσσων-Χιου; Επειδη το κυριο μελημα μου ειναι να βρω εταιρεια αμεσως και να μην χασω χρονιες εσεις τι προτεινετε;
3) Οι εγκαταστασεις Οινουσσων-Χιου ειναι καλες για εσωτερικη διαμονη?
4)Θα προτιμουσα πλοιαρχος αλλα επειδη ακουω για κορεσμο συνεχεια με εχει τρομαξει. Θα βρω εταιρεια ως δοκιμος; Ειδα οτιαπο Οινουσσες τους προτιμανε οι Χιωτικες εταιρειες. Αυτο σημαινει οτι ως πρωτομπαρκος πλοιαρχος απο Οινουσσες θα βρω εταιρεια ευκολα?
5)Μπορειτε να περιγραψετε το ημερισιο προγραμμα ενος δοκιμου πλοιαρχου και αντιστοιχα ενος μηχανικου στο βαπορι?
6)Εμενα μαρεσει η ιδεα των ποντοπορων. Θα με παρουν ως δοκιμο; Γιατι καποιοι ειδα προσφατα λεγαν οτι δεν παιρνουν πια ελληνες ειδικα δοκιμους. Και αν δεν παιρνουν τα ποντοπορα ποια παιρνουν; Τα ποσταλια; Γιατι νομιζα οτι τα ποσταλια ειναι η αφροκρεμα και θελει βυσμα κλπ(αν και μενα δεν μαρεσουν).
7)Ως δοκιμος θα εχω την δικη μου καμπινα; Ποια πλοια εχουν τις καλυτερες υποδομες(καμπινες, εστιατοριο, φαγητο κλπ)
8)Τουαλετες και ντουζ ειναι κοινοχρηστα να υποθεσω; Ποιος τα καθαριζει; Οι δοκιμοι; Ζεστο νερο υπαρχει?
9)Απο φαι τι παιζει στα βαπορια; Καθε ποτε τρως, τι ποιοτητα φαγητου υπαρχει κλπ.
10) Ειδα οτι αν πας θητεια μετα την σχολη σε στελνουν Π. Ν. Κατι διαβασα οτι παιρνεις θαλασσια υπηρεσια εκει αλλα πρεπει να δηλωσεις Δοκιμος Σημαιοφορος; Μπορειτε να εξηγησετε λιγο τι ακριβως παιζει γιατι αν δεν δηλωσεις σημαιοφορος δηλαδη(γις να γλιτωσεις λιγους μηνες), δεν θα μετρησει ως θαλασσια υπηρεσια η θητεια?
Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιον απαντησει!
- Vasilis_Ch
- Αρχιλοχίας
Πάμε μια μια τις ερωτήσεις.
1) Οχι δεν είσαι μεγάλος, ίσα ίσα είσαι πιο ώριμος.
2) Η σχολή δεν εξασφαλίζει εταιρεία, υπάρχει μια προτίμηση ένεκα οτι οι μεγαλύτεροι (σε αριθμό προσώπων και πλοίων) είναι Χιώτες και Αιγνουσιώτες δίνει ένα προβάδισμα αλλά δεν αρκεί. Οι σχολές είναι σχετικά καλύτερες λόγω του μικρού αριθμού σπουδαστών άρα ο καθηγητής δίνει περισσότερη βάση στον καθένα ατομικά.(Δεν σου προτείνω κάτι γιατί υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για τον καθένα καθώς και δυνατότητα προσαρμογής. Η Αιγνούσα είναι ένα μικρό νησί με 300 κατοίκους πχ)
3) Ναι είναι αρκετά καλές
4) Αυτό κανένας δεν μπορεί να στο εγγυηθεί. Αν δεν έχεις πραγματικά κανέναν γνωστό τότε παίζεις εντελώς με την τύχη. Οι χιώτικες εταιρείες προτιμούν και χιώτες, αφού απορροφήσουν βάζουν και εκτός. Αν έρχεσαι από σχολή Οιννούσας-Χίου έχει ένα πλεονέκτημα αλλά δεν αρκεί.
5) Θα σου πω μηχανικού που ξέρω σίγουρα πρώτα.8παρά το πρωί είσαι ήδη στο μηχανοστάσιο, εκτελείς καθημερινές εργασίες που σου έχουν ανατεθεί από τον 2 μηχανικό.10.00 έχει καφέ μέχρι 10.20. Μέχρι τις 12.00 δουλειά όπου σταματάτε για μεσημερινό εώς 13.00
Πάλι 13.00-15.00 δουλειά.15.00 με 15.20 καφες. Και δουλειά μεχρι τις 5 όπου και σχολάς.
Αυτό να ξέρεις είναι το ιδανικό, δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντα...
Επίσης Σάββατο είσαι 8.00 με 12.00 (τα διαλείμματα ίδια) Κυριακή εξαρτάται την πολιτική της εταιρείας και του 1ου Μηχανικού.
Για δόκιμο πλοίαρχο δεν ξέρω επ'ακριβώς αλλά από ότι θυμάμαι είχε εγερτήριο στις 4.00 για να πάει βάρδια με τον Υποπλοίαρχο, στις 8,00 εβγαινε στην κουβέρτα με τον λοστρόμο και 3 σχολούσε. Κάπως έτσι... Δεν έχω εμπειρία.
6) Ποντοπόρα παίρνουν τους περισσότερους ανέκαθεν.
7) Η καμπίνα εξαρτάται από την κατασκευή του πλοίου... Γενικά ναι θα έχεις δική σου και το πολύ πολύ κοινόχρηστο μπάνιο με άλλο 1 άτομο.
Το ποιά πλοία έχουν καλύτερες υποδομές είναι τεράστια κουβέντα... Εξαρτάται το ναυπηγείο και πολλά άλλα... Δεν σε νοιάζουν προς το παρόν.
8) Δεν είναι στρατός... Αλλά ναι εσύ τα καθαρίζεις και ο άλλος (αν είναι κοινόχρηστο, και πάντα πάει ανά 2 άτομα.) Ζεστό νερό; Αφθονοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο... Και οικολογικο γιατί είναι αφαλατωμένη θάλασσα. Οποτε χαλα όσο θες.
9) Εξαρτάται τον μάγειρα και την πολιτική της εταιρείας σε προμήθειες.
Πρωινό 7,15-8,00
Μεσημεριανό 12,00-13,00
Βραδινό 17,00-18,00
10) Τίποτα από όσα εγραψες... Αν θες εφόσον έχεις το πτυχίο της σχολής κάνεις αίτηση στη στρατολογία σου για αλλαγή κλάδου και πας Π. Ν.
Υπηρεσία δεν γράφεις πλέον αλλά και να καταφέρεις να μπεις σε φρεγάτα και να γράψεις μέγιστο είναι 5 μήνες όπου μετά πας στο ΝΑΤ και πληρώνεις επιπέον 1200 ευρώ για ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, επίσης κάνεις 12 μηνακιααα...
;Πολύ σημαντικό
Πλοίαρχος και Μηχανικός είναι 2 δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση... Εντελώς καμία... Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι θες.
1) Οχι δεν είσαι μεγάλος, ίσα ίσα είσαι πιο ώριμος.
2) Η σχολή δεν εξασφαλίζει εταιρεία, υπάρχει μια προτίμηση ένεκα οτι οι μεγαλύτεροι (σε αριθμό προσώπων και πλοίων) είναι Χιώτες και Αιγνουσιώτες δίνει ένα προβάδισμα αλλά δεν αρκεί. Οι σχολές είναι σχετικά καλύτερες λόγω του μικρού αριθμού σπουδαστών άρα ο καθηγητής δίνει περισσότερη βάση στον καθένα ατομικά.(Δεν σου προτείνω κάτι γιατί υπάρχουν οικονομικοί λόγοι για τον καθένα καθώς και δυνατότητα προσαρμογής. Η Αιγνούσα είναι ένα μικρό νησί με 300 κατοίκους πχ)
3) Ναι είναι αρκετά καλές
4) Αυτό κανένας δεν μπορεί να στο εγγυηθεί. Αν δεν έχεις πραγματικά κανέναν γνωστό τότε παίζεις εντελώς με την τύχη. Οι χιώτικες εταιρείες προτιμούν και χιώτες, αφού απορροφήσουν βάζουν και εκτός. Αν έρχεσαι από σχολή Οιννούσας-Χίου έχει ένα πλεονέκτημα αλλά δεν αρκεί.
5) Θα σου πω μηχανικού που ξέρω σίγουρα πρώτα.8παρά το πρωί είσαι ήδη στο μηχανοστάσιο, εκτελείς καθημερινές εργασίες που σου έχουν ανατεθεί από τον 2 μηχανικό.10.00 έχει καφέ μέχρι 10.20. Μέχρι τις 12.00 δουλειά όπου σταματάτε για μεσημερινό εώς 13.00
Πάλι 13.00-15.00 δουλειά.15.00 με 15.20 καφες. Και δουλειά μεχρι τις 5 όπου και σχολάς.
Αυτό να ξέρεις είναι το ιδανικό, δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντα...
Επίσης Σάββατο είσαι 8.00 με 12.00 (τα διαλείμματα ίδια) Κυριακή εξαρτάται την πολιτική της εταιρείας και του 1ου Μηχανικού.
Για δόκιμο πλοίαρχο δεν ξέρω επ'ακριβώς αλλά από ότι θυμάμαι είχε εγερτήριο στις 4.00 για να πάει βάρδια με τον Υποπλοίαρχο, στις 8,00 εβγαινε στην κουβέρτα με τον λοστρόμο και 3 σχολούσε. Κάπως έτσι... Δεν έχω εμπειρία.
6) Ποντοπόρα παίρνουν τους περισσότερους ανέκαθεν.
7) Η καμπίνα εξαρτάται από την κατασκευή του πλοίου... Γενικά ναι θα έχεις δική σου και το πολύ πολύ κοινόχρηστο μπάνιο με άλλο 1 άτομο.
Το ποιά πλοία έχουν καλύτερες υποδομές είναι τεράστια κουβέντα... Εξαρτάται το ναυπηγείο και πολλά άλλα... Δεν σε νοιάζουν προς το παρόν.
8) Δεν είναι στρατός... Αλλά ναι εσύ τα καθαρίζεις και ο άλλος (αν είναι κοινόχρηστο, και πάντα πάει ανά 2 άτομα.) Ζεστό νερό; Αφθονοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο... Και οικολογικο γιατί είναι αφαλατωμένη θάλασσα. Οποτε χαλα όσο θες.
9) Εξαρτάται τον μάγειρα και την πολιτική της εταιρείας σε προμήθειες.
Πρωινό 7,15-8,00
Μεσημεριανό 12,00-13,00
Βραδινό 17,00-18,00
10) Τίποτα από όσα εγραψες... Αν θες εφόσον έχεις το πτυχίο της σχολής κάνεις αίτηση στη στρατολογία σου για αλλαγή κλάδου και πας Π. Ν.
Υπηρεσία δεν γράφεις πλέον αλλά και να καταφέρεις να μπεις σε φρεγάτα και να γράψεις μέγιστο είναι 5 μήνες όπου μετά πας στο ΝΑΤ και πληρώνεις επιπέον 1200 ευρώ για ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, επίσης κάνεις 12 μηνακιααα...
;Πολύ σημαντικό
Πλοίαρχος και Μηχανικός είναι 2 δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση... Εντελώς καμία... Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι θες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης