ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Δανάη

Δημοσίευση από Δανάη »

Καλησπέρα είμαι 17 χρονών σκέφτομαι να δηλώσω σε στρατιωτική σχολή του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στη ΣΣΕ για στρατολογικό. Γνωρίζεται πόσα στο περίπου είναι τα μόρια για ΣΣΕ; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Δανάη έγραψε:Καλησπέρα είμαι 17 χρονών σκέφτομαι να δηλώσω σε στρατιωτική σχολή του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στη ΣΣΕ για στρατολογικό. Γνωρίζεται πόσα στο περίπου είναι τα μόρια για ΣΣΕ; Ευχαριστώ

Μάλλον μπερδεύτηκες για στρατολογικό είναι η ΣΣΑΣ.
ΥΓ: Τα μόρια για όλες τις στρατιωτικές σχολές (και όχι μόνο) θα τα βρεις μ' ένα γκουγκλάρισμα.

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Terminator »

Δανάη έγραψε:Καλησπέρα είμαι 17 χρονών σκέφτομαι να δηλώσω σε στρατιωτική σχολή του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στη ΣΣΕ για στρατολογικό. Γνωρίζεται πόσα στο περίπου είναι τα μόρια για ΣΣΕ; Ευχαριστώ

Το στρατολογικό είναι τμήμα της ΣΣΑΣ και οχι της ΣΣΕ και έχει 18721 μόρια.

chris

Δημοσίευση από chris »

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ως προς την εκπαίδευση ποια είναι πιο εύκολη η ΣΣΕ ή η ΣΜΥ;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

chris έγραψε:Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ως προς την εκπαίδευση ποια είναι πιο εύκολη η ΣΣΕ ή η ΣΜΥ;

Υπάρχουν οι φήμες οτι η ΣΣΕ είναι η πιο δύσκολη απο όλες τις στρατιωτικές σχολές αλλά αυτό δεν ισχύει. Οσον αφορά την διαφορά ΣΣΕ και ΣΜΥ δεν υπάρχει καμία και οι δυο είναι στρατιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Οι οποίες προσφέρουν ίδια ακαδημαική και στρατιωτική εκπαίδευση αντίστοιχα σε σπουδαστές και σπουδάστριες. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν βγείς απο ΣΣΕ είσαι αξιωματικός οπότε μετά απο καμιά 10-15 χρόνια χρόνια θα καταλήξεις σε γραφείο ως διοικητής σε κάποια στρατιωτική μονάδα ή αν έχεις και κάνα βυσματάκι σε κάνα γραφείο στο ΓΕΕΘΑ/ΓΕΣ ενώ ως υπαξιωματικός θα έχεις αρκετά χρόνια τρέξιμο ως εκπαιδευτής σε στρατόπεδο Μέχρι να φτάσεις στην ανώτερη βαθμίδα και να μπείς και εσύ γραφείο. Επίσης υπάρχει και μια μικρή μισθολογική διαφορά πολύ μικρή βέβαια μόλις 150 ευρώ ίσως και πολλά να σου λέω.
Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
Επάγγελμα: Φοιτητής

Δημοσίευση από Panosss »

Καλημέρα σας, είμαι 17 χρονων της τάξεως Β΄ λυκείου. Είμαι 1.73 και 82 κιλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κατά πόσο είναι δυνατόν να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες της σσε που είναι και το μεγάλο ονειρό μου, εαν φυσικα χασω μερικα κιλακια ακομη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από marsupilami »

Φιλε μου θεληση να υπαρχει και μια χαρα θα τα καταφερεις θθα κανεις και την προπονηση σου του χρονου για τα αθληματα και θα εισαι μια χαρα...
Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Panosss »

marsupilami έγραψε:Φιλε μου θεληση να υπαρχει και μια χαρα θα τα καταφερεις θθα κανεις και την προπονηση σου του χρονου για τα αθληματα και θα εισαι μια χαρα...
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ μου έδωσες μια στάλα θάρρος! !

Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Panosss »

Μηπως θα ηταν δυνατόν καποιος που έχει αποφοιτήσει πρόσφατα ή που είναι ήδη μέσα να μου πει λίγα πράγματα για τα καψώνια;
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Κοιτα δεν εχω αποφοιτησει αλλα εχω κολκητο μεσα στο πρωτο ετος. Σαν πρωτοετης ειναι δυσκολα αλλα οχι και ανυποφορα τα περισς καψωνια ειναι ψυχολογικου χαρακτηρα πχ στρωνεις το κρεβατι σου και σου το ξεστρωνουν και παλι και παλι σου κανουν"σπασιματα τα 4αρια κυριως υπαρχουν δυσκολες στιγμες και ομως υαρχουν και στιγμες αξεχασφες και καταπληκτικες ιδιαιτερα το βραδυ πριν απο την ορκωμοσια η οταν περνουν τα ξιφιδια. Το δυσκολο κομματι ειναι μεχρι να ορκιστεις μετα χαλαρωνουν τα πραγματα και την περιοδο των εξετασεων ακομη πιο χαλαρα. Θεωρω πως αν καποιος εχει υπομονη και δεν ειναι καλομαθημενος να του τα εχουν ολα στο χερι μπορει να προσαρμοστει παιδες μην αγχωνεστε για μεσα στην σχολη το θεμα ειναι να μπειτε. Προσωπικη αποψη
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Τα πλέον κλασσικά είναι ξύρισμα ήρωα του 1821 όπου εκεί παίρνεις τα ξυριστικά σου και κάνεις τον πίνακα γυαλί, να μετρήσεις εναν θάλαμο με σπίρτο, αυτό που είπε ο marsupilami οτι σου ξεστρώνουν το κρεβάτι και πολλές φορές σου πετάνε και το στρώμα κάτω, ερωτική εξομολόγηση σε λάμπα. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και πιο σκληρά καψώνια που θεωρητικά απαγορεύοντσι γι αυτό πολλές φορές γίνετε χαμός στις ειδήσεις "περί σκληρών καψωνιών" με ΕΔΕ και ποινικές διώξεις τα βλέπαμε πριν μερικούς μήνες σε ΣΝΔ.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Τωρα απο σωματικα οι αρκετες καμψεις αλλα συνηθιζεις με τον καιρο δεν ειναι τιποτα βεβαια δεν σε βαζουν απο την πρωτη μερα να κανεις 50αρες σταδιακα. Επισης κατι εχω ακουσει οτι μαζεβουν λεει πευκοβελονες φανταζομαι πως αυτο δεν ειναι καψωνι απλα εντασσεται στην καθαριοτητα που πρεπει να γινετε αλλα μονο και μονο οτι πρεεπει να μαζεβεις πευκοβελονες... Ειναι καπως τοσες που θα ειναι. Οσο τραβας τα τραβας κυριως σαν πρωτοετης μετα χαλαρωνουν λιγο τα πραγματα οπως και αυτη την λεριοδο οπου τα 4αρια ετοιμαζονται για τις μοναδε τους δεν ειναι τοσο ζορικοι. Παδια παντως υπαρχουν και στιγμες αξεχαστες που σε κανουν να ξεχνας οοολλλα οσο εχεις περασει...
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Αυτές οι αξέχαστες στιγμές είναι ελάχιστες και η μια απο αυτές είναι η ορκωμοσία σου ως 4ή. Δεν τα τραβάς όλα μόνο στο 1ο έτος απο την αρχή μέχρι το τέλος στην σχολή όπου έχεις στρατιωτική εκπαίδευση συν ακαδημαική και το βράδυ πιθανότατα να έχεις και σκοπιά. Τα καψώνια είναι το κερασάκι στην τούρτα και όπως είπα γίνονται εν γνώση της διοίκησης της σχολής μην πιστεύεται οτι ο διοικητής δεν έχει περάσει τα ίδια η δεν έχει δει.
Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Panosss »

Σας ευχαριστώ πολυ ρε παίδες με ξετρομάξατε!!

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Νααι συμφωνο αλλα πιστευω πως το 1 ετος εχει τα περισσοτερα σε σικριση με τα υπολοιπα στη σπουδων. Επειτα προσαρμοζεσαι και συνηθιζεις πιστευω προσωπικη αποψη αυτη.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης