Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Καλημέρα φίλε μου πήρα τώρα στην στρατολογία και μου είπανε ότι μπαίνω Φεβρουαρίο δηλαδή με την α εσσο πολεμικό Ναυτικό, με κουφανεΜου είπε α εσσο αφού η αναβολή σου τελειώνει 13 Νοεμβρίου
... Ξέρει κανείς τι παίζει;
... Ξέρει κανείς τι παίζει;
Εγώ είχα πάρει πέρυσι την πρώτη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους την πήρα και γράφει το χαρτί μέχρι 13/11/2021 Οπότε την διαδικασία για την δεύτερη φορά αναβολής ποτέ πο την κάνω; Τώρα 5 μέρες πριν από τις 13/11 (δεν έχει βγει η κατάταξη ακόμη,) η Φεβρουάριο που με σκαλωσε ο άνθρωπος από την στρατολογία;
- anavoleas92
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπέρα παιδια! Θα ήθελα να με διαφωτισετε αν ξέρετε σχετικά με κάποιες απορίες που έχω σχετικά με το θέμα της απαλλαγής. Είμαι κατανεμημένος στην Πολεμική Αεροπορία και υπόχρεος κατάταξης με την ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2021.
Με καλέσαν να παρουσιαστώ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (251 ΓΝΑ) στις 15 Νοεμβρίου 2021. Πρίν διατυπώσω τις απορίες μου να σημειώσω πως είχα παρουσιαστεί κανονικά τον Σεπτεμβριο του 2019 στην Τρίπολη θέλοντας να υπερετήσω αλλά με χαρτί ψυχιάτρου και φαρμακευτική αγωγή καθώς λόγω κρίσεων πανικού που αντιμετώπιζα και χρόνιας κατάθλιψης θεωρούσα οτι δεν ήταν καλό να σταματήσω τη φαρμακευτική αγωγή για 12 μήνες ειδικά εκείνη την δύσκολη περίοδο για εμένα.
Για να μη τα πολυλογώ την επόμενη της παρουσίασης μέρα με πήγαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και μου δώσαν 2 χρόνια απευθείας αναβολή λέγοντας μου ¨οτι καλό θα ταν να πας σπίτι σου να ηρεμήσεις" άσχετα αν στην αρχή είπα οτι θέλω να το παλέψω. Τελοσπάντων φτάνουμε στο τώρα που με ξανακαλέσαν.
Η βασική μου απορία είναι οτι πάω την ημέρα παρουσίασης μου 15/11 κατευθείαν στο ΓΝΑ ή χρειάζεται πιο πριν (είδα κάπου κανα 5ημερο πιο πριν) να πάω Φρουραρχείο ή ΡΟΥΦ - Στρατολογική Υπηρεσία;
Να σημειώσω πως παρακολουθούμαι ακόμα ενεργά απο ψυχίατρο και είμαι ακόμα σε φαρμακευτική αγωγή έχοντας φυσικά και χαρτί το οποίο θα το προσκομίσω όπου χρειαστεί μαζί με το χαρτί που μου είχε δώσει ο Στρατιωτικός ιατρός το 2019 στην Τρίπολη.
Περαιτέρω απορίες είναι:
1) Είναι αρκετά πιθανή η απαλλαγή μου σύμφωνα με τα δεδομένα που προανέφερα; Καθώς πια θα είναι κατασροφικό να μείνω χωρίς δουλεία λόγω στρατού και ως προς την ψυχολογία - ζωη μου και ως προς τον εργοδότη μου (πού δεν το γνωρίζει) και ως προς τους εργαζόμενους που "εξαρτώνται" από εμένα.
2) Χρειάζεται συνοδός σε όλο αυτό;
3) Πρέπει να έχω όλη τη χαρτούρα που αναφέρεται στο σημείωμα κατάταξής μου καθώς και ακτινογραφία θώρακος σαν να παρουσιάζομαι κανονικά;
4) Επίσης θα ήταν καλό να έχω βεβαίωση εργοδότη ώστε να φαίνεται οτι εργάζομαι;
Με καλέσαν να παρουσιαστώ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (251 ΓΝΑ) στις 15 Νοεμβρίου 2021. Πρίν διατυπώσω τις απορίες μου να σημειώσω πως είχα παρουσιαστεί κανονικά τον Σεπτεμβριο του 2019 στην Τρίπολη θέλοντας να υπερετήσω αλλά με χαρτί ψυχιάτρου και φαρμακευτική αγωγή καθώς λόγω κρίσεων πανικού που αντιμετώπιζα και χρόνιας κατάθλιψης θεωρούσα οτι δεν ήταν καλό να σταματήσω τη φαρμακευτική αγωγή για 12 μήνες ειδικά εκείνη την δύσκολη περίοδο για εμένα.
Για να μη τα πολυλογώ την επόμενη της παρουσίασης μέρα με πήγαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και μου δώσαν 2 χρόνια απευθείας αναβολή λέγοντας μου ¨οτι καλό θα ταν να πας σπίτι σου να ηρεμήσεις" άσχετα αν στην αρχή είπα οτι θέλω να το παλέψω. Τελοσπάντων φτάνουμε στο τώρα που με ξανακαλέσαν.
Η βασική μου απορία είναι οτι πάω την ημέρα παρουσίασης μου 15/11 κατευθείαν στο ΓΝΑ ή χρειάζεται πιο πριν (είδα κάπου κανα 5ημερο πιο πριν) να πάω Φρουραρχείο ή ΡΟΥΦ - Στρατολογική Υπηρεσία;
Να σημειώσω πως παρακολουθούμαι ακόμα ενεργά απο ψυχίατρο και είμαι ακόμα σε φαρμακευτική αγωγή έχοντας φυσικά και χαρτί το οποίο θα το προσκομίσω όπου χρειαστεί μαζί με το χαρτί που μου είχε δώσει ο Στρατιωτικός ιατρός το 2019 στην Τρίπολη.
Περαιτέρω απορίες είναι:
1) Είναι αρκετά πιθανή η απαλλαγή μου σύμφωνα με τα δεδομένα που προανέφερα; Καθώς πια θα είναι κατασροφικό να μείνω χωρίς δουλεία λόγω στρατού και ως προς την ψυχολογία - ζωη μου και ως προς τον εργοδότη μου (πού δεν το γνωρίζει) και ως προς τους εργαζόμενους που "εξαρτώνται" από εμένα.
3) Πρέπει να έχω όλη τη χαρτούρα που αναφέρεται στο σημείωμα κατάταξής μου καθώς και ακτινογραφία θώρακος σαν να παρουσιάζομαι κανονικά;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Οκτ 27, 2021 5:26 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα θα πάω για οριστική απαλλαγή, όμως στο χαρτί κατάταξης αναφέρει ότι υπέχω ένα μήνα πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης. Ξέρει κάποιος τι είναι αυτό; Και εάν θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Θα παρακαλούσα να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα γιατί έχω αγχωθεί αρκετά με το συγκεκριμένο ζήτημα (και έχω πραγματικό θέμα με το άγχος).
Nautis95 έγραψε:Εγώ είχα πάρει πέρυσι την πρώτη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους την πήρα και γράφει το χαρτί μέχρι 13/11/2021 Οπότε την διαδικασία για την δεύτερη φορά αναβολής ποτέ πο την κάνω; Τώρα 5 μέρες πριν από τις 13/11 (δεν έχει βγει η κατάταξη ακόμη,) η Φεβρουάριο που με σκαλωσε ο άνθρωπος από την στρατολογία;
Καλησπέρα φίλε μου, και εγω μπερδεύτηκα τώρα. Πρέπει να ξέρεις πότε μπαίνεις ακριβώς για να πας 5 μέρες πριν την κατάταξη σου ή την ήμερα που παρουσιάζεσαι.
anavoleas92 έγραψε:Καλησπέρα παιδια! Θα ήθελα να με διαφωτισετε αν ξέρετε σχετικά με κάποιες απορίες που έχω σχετικά με το θέμα της απαλλαγής. Είμαι κατανεμημένος στην Πολεμική Αεροπορία και υπόχρεος κατάταξης με την ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2021.
Περαιτέρω απορίες είναι:
Καλησπέρα φίλε μου.
1) Σίγουρα θα την πάρεις, άμα έχεις το χαρτί και την αγωγή είσαι καλλυμένος.
2) Στο Στρατόπεδο για να φύγεις την ίδια μέρα νομίζω ναι. Βασικά στο Πεζικό, στην Αεροπορία δεν ξέρω. Να πας νωρίς πάντως.
3) Όχι, μόνο χαρτί γιατρού, αγωγή, ταυτότητα και σημείωμα κατάταξης. Θα πας Φρουραρχείο 5 μέρες πριν την κατάταξη σου ή στο Στρατόπεδο την μέρα που παρουσιάζεσαι. Εσύ διαλέγεις. Στο Στρατόπεδο θα φύγεις την ίδια μέρα, στο Φρουραρχείο θα κάνεις μια διαδικασία εκεί και μετά από 15-20 μέρες θα σε καλέσουν να πας στην Επιτροπή Απαλλαγών.
4) Δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
- anavoleas92
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε panos7!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anavoleas92 την Δευ Νοέμ 01, 2021 1:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γεια σας παιδιά, την επόμενη εβδομάδα πάω για οριστική απαλλαγή, έχω απλά δύο ερωτήματα
1) Στη τελική γνωμάτευση του ψυχιάτρου μου, αναγράφεται αρκετά αναλυτικά το ότι λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και η πάθηση μου εννοείται, απλά δεν έγραψε ότι η κατάσταση μου σε σχέση με τη πέρσινη γνωμάτευση αναβολής, έχει χειροτερέψει οπότε δε μπορώ να υπηρετήσω, λέτε να έχω πρόβλημα;
2) πέρσι έκανα τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου, φέτος μέσω στρατοπέδου για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, λέτε να τους κάνει εντύπωση ή πρόκειται κυριολεκτικά για λεπτομερεία;
Πάω για τελική απαλλαγή οπότε καταλαβαίνετε έχω αγχώθει και δε μπορώ πραγματικά να υπηρετήσω.
Ευχαριστώ πολυ
1) Στη τελική γνωμάτευση του ψυχιάτρου μου, αναγράφεται αρκετά αναλυτικά το ότι λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και η πάθηση μου εννοείται, απλά δεν έγραψε ότι η κατάσταση μου σε σχέση με τη πέρσινη γνωμάτευση αναβολής, έχει χειροτερέψει οπότε δε μπορώ να υπηρετήσω, λέτε να έχω πρόβλημα;
2) πέρσι έκανα τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου, φέτος μέσω στρατοπέδου για πιο γρήγορο αποτέλεσμα, λέτε να τους κάνει εντύπωση ή πρόκειται κυριολεκτικά για λεπτομερεία;
Πάω για τελική απαλλαγή οπότε καταλαβαίνετε έχω αγχώθει και δε μπορώ πραγματικά να υπηρετήσω.
Ευχαριστώ πολυ
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπέρα παιδιά, είμαι 25 και γενικά έχω πολύ αγχώδες προφίλ και χρόνιο ιστορικό με κρίσεις πανικού. Πληροφορήθηκα ότι έχω καταταχθεί στην πολεμική αεροπορία και έχω ακόμα 3 χρόνια μέχρι να λήξει η αναβολή σπουδών που είχα κάνει στα 18. Έχω τελειώσει με την σχολή και όποια πόρτα χτυπάω για δουλειά με ρωτάνε αν εχω ξεμπερδέψει με στρατο. Εμένα προφανώς με αγχώνει αρκετά το να υπηρετήσω. Θέλω να ρωτήσω εάν μπορώ να κόψω την αναβολή μου τώρα και να κάνω όλη την διαδικασία με τις αναβολές κλπ ή πρέπει να είμαι 28; Με λίγα λόγια αν πάω τώρα με χαρτί απο ψυχίατρο (+φαρμακευτική αγωγή) θα μου πουν να ξαναπάω όταν λήξη η αναβολή σπουδών (δλδ στα 28) ; Και είναι απαραίτητο να πάω στο ΡΟΥΦ στην αθηνα 5 ημέρες πριν την ΕΣΣΟ (όπως πολύ αναφέρουν στο φορουμ) ή μπορώ και στην στρατολογία στην Θεσσαλονίκη (τόπος διαμονής μου) ;
Καλησπέρα σε όλους
Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που ίσως έχουν αναφερθεί ξανά στο forum, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που θα ακολουθήσω τη διαδικασία αυτή δεν τα γνωρίζω και θέλω να κάποιος να μου απαντήσει εαν γνωρίζει.
Πρόκειται να παρουσιαστώ στις 15/11/2021 Τρίπολη Πολεμική Αεροπορία.
Η διαδικασία είναι και στην Πολεμική Αεροπορία μέσω του Φρουραρχείου Αθηνών;
Πάμε 5 εργάσιμες μέρες πριν απλώς με το σημείωμα κατάταξης, την ταυτότητά μας και γνωματεύσεις κλπ. Στο Φρουραρχείο και από εκεί μας στέλνουν στο 251 ΓΝΑ για εξέταση;
Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που ίσως έχουν αναφερθεί ξανά στο forum, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που θα ακολουθήσω τη διαδικασία αυτή δεν τα γνωρίζω και θέλω να κάποιος να μου απαντήσει εαν γνωρίζει.
Πρόκειται να παρουσιαστώ στις 15/11/2021 Τρίπολη Πολεμική Αεροπορία.
Η διαδικασία είναι και στην Πολεμική Αεροπορία μέσω του Φρουραρχείου Αθηνών;
Πάμε 5 εργάσιμες μέρες πριν απλώς με το σημείωμα κατάταξης, την ταυτότητά μας και γνωματεύσεις κλπ. Στο Φρουραρχείο και από εκεί μας στέλνουν στο 251 ΓΝΑ για εξέταση;
Παιδία εγω παίρνω φαρμακευτικη αγωγή για κρίσεις πανικού και για κατάθλιψή εχω πάρει όσο ήμουν στον στρατό μεσα (2 μήνες) απαλλαγή για 1 χρόνο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οταν πάω στο φρουραρχείο για να πω οτι δεν μπορω να μπω στον στρατόπεδο λογο της αγωγής μου με τι χαρτία να πάω; Να πω στον γιατρό μου να γράψει κάτι το οποίο βεβαιώνει την αγωγή που παίρνω?
Πες στο γιατρό σου να σου δώσει ένα χαρτί όπου θα αναφέρει τη πάθησή σου και την αγωγή που λαμβάνεις.
Καλημέρα!
Ξέρει κανείς αν 401 θα περάσουμε κανονικά επιτροπή απαλλαγών όσοι κάναμε την διαδικασία μέσω φρουραρχειου, αναφερόμενος σε οσους είμαστε για αναβολη;
Περισυ λόγω covid είχα πάρει 6μηνη και δεν χρειάστηκε να πάω στην επιτροπή. Έχει κάποιος γνώση για τώρα τον Νοέμβριο;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Ξέρει κανείς αν 401 θα περάσουμε κανονικά επιτροπή απαλλαγών όσοι κάναμε την διαδικασία μέσω φρουραρχειου, αναφερόμενος σε οσους είμαστε για αναβολη;
Περισυ λόγω covid είχα πάρει 6μηνη και δεν χρειάστηκε να πάω στην επιτροπή. Έχει κάποιος γνώση για τώρα τον Νοέμβριο;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Έχει περάσει κανείς επιτροπή απαλλαγών στο 401 αυτό το μήνα; Για να μας πει τις εντυπώσεις του.
Αν έχει περάσει κανείς παιδιά ας πει αλλιώς θα αναφέρω εγώ μέσα στην εβδομάδα που θα πάω να περάσω από εκεί
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες