Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
Καταρχάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους έδωσαν διευκρινίσεις για το ηλικιακό πού ρώτησα ξανά εχθές. Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 93 και θεωρούσα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΟΠ ακόμη και αν βγει το 21 και το νόμιζα αυτό γιατί είμαι στους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της 6Κ/2018 και εκεί ο ΑΣΕΠ ανέφερε στην προκήρυξη πως ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο (32 ήταν εκεί) την ημερομηνία αποστολής της αίτησης του. Ξέρω ότι θα πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις αλλά το βλέπεται νομικά ευσταθες στο ίδιο κράτος η ηλικία του καθενός να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα το υπουργείο;
Αρχικά Scott, σου εξηγήσαμε όλοι εδώ πως παει το θέμα ηλικίας και λες ότι αποθαρρύνουν κόσμο. Ούτε καν. Σου λέμε το ισχύει βάση την παλιά προκηρυξη. Και εγώ είμαι 26 (οκτώμβριος 94) αλλα αν δεν αλλάξει κάτι θα είναι η τελευταία μου προσπάθεια το 2021. Επισης 32 χρόνων δεν είναι παππούδες όπως λες!
Δεύτερον, Στρατολογεί ή οποιοσδήποτε άλλος ξέρει. Λύστε μου μια απορία. Όπως είπε ένα παιδί από πάνω, πολλοί οβα είναι άνω των 31. Αν πάει μόνο για τους ηδη οβα 31, δεν θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις και προσφυγές, όχι μόνο από πολίτες αλλά και από τους άλλους οβα που είναι μεγαλύτεροι; Με βάση την δική μου λογική, ή που το ανεβάζεις για Όλους ή για κανέναν, γιατί αλλιώς οι πιο πολλοί θα το τρέξουν δικαστικώς.
Δεύτερον, Στρατολογεί ή οποιοσδήποτε άλλος ξέρει. Λύστε μου μια απορία. Όπως είπε ένα παιδί από πάνω, πολλοί οβα είναι άνω των 31. Αν πάει μόνο για τους ηδη οβα 31, δεν θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις και προσφυγές, όχι μόνο από πολίτες αλλά και από τους άλλους οβα που είναι μεγαλύτεροι; Με βάση την δική μου λογική, ή που το ανεβάζεις για Όλους ή για κανέναν, γιατί αλλιώς οι πιο πολλοί θα το τρέξουν δικαστικώς.
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 347
Νομικα δεν γνωριζω, δεν ειμαι ο Στρατολογος που μας δινει τα φωτα του, ηθικα παντως σιγουρα οχι. Βεβαια το καθε σωμα εχει διαφορετικες αναγκες, αλλα και παλι στο δικο μου μυαλο δεν στεκει. Πρεπει ολα να ειναι ιδια σε τετοια θεματαREDMAN316 έγραψε:Καταρχάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους έδωσαν διευκρινίσεις για το ηλικιακό πού ρώτησα ξανά εχθές.Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 93 και θεωρούσα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΟΠ ακόμη και αν βγει το 21 και το νόμιζα αυτό γιατί είμαι στους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της 6Κ/2018 και εκεί ο ΑΣΕΠ ανέφερε στην προκήρυξη πως ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο (32 ήταν εκεί) την ημερομηνία αποστολής της αίτησης του. Ξέρω ότι θα πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις αλλά το βλέπεται νομικά ευσταθες στο ίδιο κράτος η ηλικία του καθενός να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα το υπουργείο;
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 887
REDMAN316 έγραψε:Καταρχάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους έδωσαν διευκρινίσεις για το ηλικιακό πού ρώτησα ξανά εχθές.Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 93 και θεωρούσα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΟΠ ακόμη και αν βγει το 21 και το νόμιζα αυτό γιατί είμαι στους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της 6Κ/2018 και εκεί ο ΑΣΕΠ ανέφερε στην προκήρυξη πως ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο (32 ήταν εκεί) την ημερομηνία αποστολής της αίτησης του. Ξέρω ότι θα πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις αλλά το βλέπεται νομικά ευσταθες στο ίδιο κράτος η ηλικία του καθενός να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα το υπουργείο;
Προσωπικα οχι.
Θα επρεπε σε ολα τα Σωματα Ασφαλειας / Ενοπλες Δυναμεις να υπαρχει ενα οριο και αυτο να ειναι τα 35 ετη, οπως ειναι και στην Ευρωπη.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 67
Mark26 λογικό να υπάρχει και απο μεγαλύτερους αλλα αν ειναι επίσημ τροπολογία και πάει στο στε και εγκρίνει δεν μπορεί να κάνει κάποιος κάτι. Επίσης κάποιος οβα που ειναι γεννηθείς του 1990 του 21 31 ετών και δεν μπορεί να πάρει μέρος στην προκήρυξη κάθεται για 6 χρόνια λοιπόν και ότι αποφασίσει το υπουργείο η παραμένει η παίρνει αποζημιώσεις και φεύγει
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 347
Στην υπολοιπη Ευρωπη επισης να επισημανω, δεν εχουν ουτε θεματα οικονομικα ουτε ενταξη υποψηφιων μεσω συστημα πανελληνιων. Ειναι διαφορετικο να βαζεις οσα ατομα θες καθε χρονο (με αντικειμενικα κριτηρια παντα, οχι οπως εδω που σφαζονται για τις θεσεις και βαζει ο καθε ενας ο, τι εχει) και να μην σε νοιαζει ποσα θα παρει συνταξη ο αλλος ή αν θα εχεις να τον καλυψεις μετα απο 10 χρονια. Δεν γινεται να ανεβει το οριο τοσο πολυ σε Ελλαδα.Lefteris 2αμαλ έγραψε:REDMAN316 έγραψε:Καταρχάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους έδωσαν διευκρινίσεις για το ηλικιακό πού ρώτησα ξανά εχθές.Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 93 και θεωρούσα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΟΠ ακόμη και αν βγει το 21 και το νόμιζα αυτό γιατί είμαι στους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της 6Κ/2018 και εκεί ο ΑΣΕΠ ανέφερε στην προκήρυξη πως ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο (32 ήταν εκεί) την ημερομηνία αποστολής της αίτησης του. Ξέρω ότι θα πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις αλλά το βλέπεται νομικά ευσταθες στο ίδιο κράτος η ηλικία του καθενός να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα το υπουργείο;
Προσωπικα οχι.
Θα επρεπε σε ολα τα Σωματα Ασφαλειας / Ενοπλες Δυναμεις να υπαρχει ενα οριο και αυτο να ειναι τα 35 ετη, οπως ειναι και στην Ευρωπη.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Για να το π καλύτερα κάποιος οβα που θα γίνεται 31 το 2021 μένει εκτός μεχρι 30 δλδ
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Επίσης είχανε κάνει κατι παρόμοιο με τν πυροσβεστική που έβγαλε το καλοκαίρι με το όριο ηλικίας μπορείτε να το τσεκάρετε
Ναι στρατολογε καταλαβαίνω τι λες για το Στε αν ψηφιστεί κλπ. Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο θα κάνει διάκριση σε πολίτες, οβα έως 30+ και σε οβα άνω των 31. Εκει δεν θα μπορούσε κάποιος να πατήσει στο θέμα ηλικίας αφού γίνεται τέτοια διάκριση;
REDMAN316 έγραψε:Καταρχάς θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όσους έδωσαν διευκρινίσεις για το ηλικιακό πού ρώτησα ξανά εχθές.Είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 93 και θεωρούσα ότι μπορώ να κάνω αίτηση για ΕΠΟΠ ακόμη και αν βγει το 21 και το νόμιζα αυτό γιατί είμαι στους επιτυχόντες εξωτερικούς φρουρούς της 6Κ/2018 και εκεί ο ΑΣΕΠ ανέφερε στην προκήρυξη πως ο υποψήφιος δεν πρέπει να έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο (32 ήταν εκεί) την ημερομηνία αποστολής της αίτησης του. Ξέρω ότι θα πείτε να μην κάνουμε συγκρίσεις αλλά το βλέπεται νομικά ευσταθες στο ίδιο κράτος η ηλικία του καθενός να υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα το υπουργείο;
Πλάκα κάνεις; Χαχα εδω εξωτερικοι φρουροί ανήκουν στο προστασίας του πολιτη κ έχουν όριο τα 32 αλλά οι ειδικοι φρουροι 28 ελλαδα είσαι οολα τα τρελα εδώ θα τα δεις σε αυτή την χώρα
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Οχι γιατι δεν κάνει διάκριση λεει μεχρι 31 δεν μπορεί να κάνει αλλιώς
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεν ξερω αν μπορεί κατι να κάνει 31 +
Εγω θα πω οτι τσαμπα καθεστε εδω και εχετε βαλει φωτια στο κεφαλι σας για κατι που δεν εχει αποφασιστει ακομα και κανετε υποθεσεις πανω στις υποθεσεις. Η προκηρυξη δεν θα αργησει να βγει στον αερα και τοτε θα λυθουν ολες οι αποριες σας-οποιος θελει αν δεν τον εξυπηρετει μπορει να κινηθει νομικα η οτιδηποτε αλλο. Μεχρι τοτε απλα ειναι τσαμπα κοπος αυτο που καθεστε και κανετε αυτη τη στιγμη που μονο την ψυχολογια σας ριχνει και τιποτα παραπανω.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 153
Στρατολογε το 2017 τα επιτελεία γιατί πήρανε οβα με όριο 1986; Να μην έχουν συμπληρώσει το 32ο δηλαδή.
Και τώρα δεν μπορούν να πάρουν εποπ;
Νομική απάντηση θέλω, βάση συνταξιοδοτικου κλπ
Και τώρα δεν μπορούν να πάρουν εποπ;
Νομική απάντηση θέλω, βάση συνταξιοδοτικου κλπ
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 54
Το θεμα μου εμενα ειναι οτι δεν ειμαι 28 και θα με αφησει εξω, και δευτερον ελπιζουμε να βγει το φεκ σε αυτες της 15 μερες
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης