ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
αρμιν

Δημοσίευση από αρμιν »

Δηλωσα εθελοντης για κυπρο θα με πανε; Τους ειπα οτι μενω κυπρο τα τελεφταια χρονοια και δεν εχω καπου να μενω στην ελλαδα
Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kobe24 »

Πιθανοτητες να σε πανε Κυπρο εχεις αλλα απο προσωπικη εμπειρια ξερω αρκετα ατομα που ειχαν δηλωσει ΕΛΔΥΚ και στο τελος τους πηγαν καπου αλλου. Κανε λιγο υπομονη και θα δεις.
35MK

Δημοσίευση από 35MK »

Επειδή βλέπω ότι πολλοί έχετε απορίες σχετικά με Κύπρο, είπα να γράψω μερικά πράματα για όσους το σκέφτονται να πάνε στο νησί για τη θητεία τους.Θα μιλήσω για αυτά που ισχύουν για τις ειδικές δυνάμεις, δηλαδή για να πάει κάποιος στην 35 Μοίρα Καταδρομών.
Υπηρέτησα στην 35 ΜΚ με την 2011 Α' εσσό και αν μου δινόταν πάλι η ευκαιρία εκεί θα πήγαινα ξανά.

Καταρχάς για να πας Κύπρο πρέπει εκτός από το να το δηλώσεις εθελοντικά, να έχεις και "ένδειξη ΕΛΔΥΚ" όταν καταταγείς.

Οι ενδέιξεις είναι τυχαίες και δεν έχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που βγαίνουν. Στη δικιά μου σειρά επειδή δηλώσαμε εθελοντικά αρκετά λίγοι να πάμε στην Κύπρο, γύρω στους 80, μας πήγαν όλους και επίσης πήγαν άλλους 110 χωρίς τη θέλησή τους και αυτό γιατί πρώτα γεμίζει το στρατόπεδο στην Κύπρο και μετά τα υπόλοιπα ελλαδίτικα. Οπότε να το περιμένετε αρκετοί ότι θα πάτε χωρίς να το θέλετε.

Μην παρασυρθείτε από τα πολλά δελεαστικά που θα ακούσετε, ότι είναι καλά, οι υπηρεσίες βγαίνουν άνετα και έχει πολλές εξόδους κλπ. Όλα εξαρτώνται από τη σειρά που θα πετύχετε μέσα και από τη σειρά που θα έρθει μετά από εσάς. Εγώ για παράδειγμα είχα 25 εξόδους σε 7,5 μήνες θητείας στο νησί ενώ οι προηγούμενες σειρές τους πήγαινε 1-1 ή 2-1. Να περιμένετε ότι θα στάξετε στην εκπαίδευση για να πάρετε το μπερέ, αλλά αξίζει και με το παραπάνω μόνο και μόνο επειδή έχεις τον εχθρό δίπλα σου και τυπικά είναι εμπόλεμη ζώνη.

Θετικά έχει πολλά, όπως οι πολλές ασκήσεις, τα λεφτά που ανέρχονται σε 252 ευρώ το μήνα ενώ άμα γίνεις δεκανέας είναι 330. Αν κάνεις οικονομία βγαίνεις άνετα, ακόμα και αυτοί που καπνίζουν βγαίνουν χαλαρά γιατί μπορούν να παραγγείλουν αφορολόγητα τσιγάρα (κούτες) από τη μοίρα 2 φορές στη θητεία τους περίπου. Επίσης έχεις παραπάνω άδειες απ'ότι στην Ελλάδα γιατί για κάθε μήνα που συμπληρώνεις στο νησί δικαιούσαι 2 μέρες άδειας, τα γνωστά ΤΑΠ που σημαίνει οτι έχεις 12 μέρες κανονικής άδειας (αφαιρούμε άδεια 3 μέρες άδεια ορκομωσίας) + 5 μέρες τιμητική άγραφη άδεια πριν φύγεις για Κύπρο + (7 χ 2) = 14 ΤΑΠ + 10 μέρες άδεια τιμητική επαναπατρισμού μόλις γυρνάς οριστικά από Κύπρο. Έχεις 3 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια πήγαινε-έλα κάτι που σημαίνει ότι σε 1.5 ώρα είσαι σπίτι σου κάτι πολύ σημαντικό καθώς δεν χάνεις ούτε μέρα άδειας και ούτε λιώνεις στα κτελ και τα καράβια
Όσοι πάτε κάτω να ξέρετε, η ψυχολογία είναι το παν, κούραση όλοι νιώθουνε, αυτός όμως που είναι συγκεντρωμένος και ψυχολογικά έτοιμος περνάει καλά. Μην παρασυρθείτε από αυτά που θα δείτε στο Πεύκο, δεν έχει σχέση με Ειδικές Δυνάμεις.

Καλή θητεία να έχετε μάγκες και να θυμάστε, είναι δύσκολα στην 35 αλλά όλα είναι στο μυαλό.

υ. Γ. Όσοι πάτε τελικά στην 35 και είστε στον 43 Λόχο Κρούσης, να μου προσέχετε το Λιοντάρι.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Χθες πήγαμε αυλώνα απο το κεεμ σπαρτης και πηραμε τις 5 ημερες αδεια. Τωρα πεταω για κυπρο στις13!
μια ασχετη ερωτηση παιδια:Eλληνας στρατιωτης με Ελληνικο διαβατηριο περναει στα κατεχωμενα η θα καταληξω σε κανα μπουντρουμι; Σε περιπτωση που ξερετε κατι, πειτε, το χω απορια
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τι εννοείς; Χωρίς άδεια από το κράτος; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kobe24 »

Οχι απλα δεν υπαρχει περιπτωση να περασεις στα κατεχομενα αλλα οι οδηγιες λενε να μην πλησιαζει καποιος στρατιωτης προς εκεινα τα μερη...
Μανωλης

Δημοσίευση από Μανωλης »

Παρουσιαζομαι πεζικο Γρεβενα και σκεπτομαι πολυ σοβαρα να δηλωσω Ελδυκ αλλα εχω μυωπια 1,5 στο αριστερο και 3,3 στο δεξι. Υπαρχει προβλημα οσον αφορα την επιλογη μου; Θελω πολυ να παω Κυπρο. Και αν γινεται να παω ποσες πιθανοτητες εχω να επιλεχθω αν δηλωσω εθελοντικα και ποιο ειναι κατα προσωπικης σας εμπειρια το καλυτερο στρατοπεδο εκει. Εχω ακουσει οτι το Συνταγμα ειναι το καλυτερο εκει αληθευει;

Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kobe24 »

Δεν ειναι μεγαλος ο βαθμος μυωπιας που εχεις ωστε να μη μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ ακομα και Ι2 να βγεις μπορεις να πας ΕΛΔΥΚ αφου το προβλημα που θα εχεις θα ειναι στα ματια.
Το πολυ πολυ να κοπεις απο οδηγος αν σου δωσουν τετοια ειδικοτητα.
Τωρα οσο αναφορα το καλυτερο στρατοπεδο ειναι οπως το δει ο καθενας.Στο Συνταγμα οντως ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα με λιγοτερη εκπαιδευση, αν ζητας κατι τετοιο...

Στα 2 ταγματα εχει περισσοτερη εκπαιδευση και ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα. Στο 1ο πιο αυστηρα, αλλα καλυτερες εγκαταστασεις, στο 2ο πιο χαλαρα, αλλα χειροτερες εγκαταστασεις...

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παιδια οσοι ειχατε ενδειξη υπαξ και πηρατε βαθμο στη κυπρο για πειτε την ολη διαδικασια. Ποτε αρχιζεις να παιρνεις τα παραπανω χρηματα και ποσα ειναι; Τις διαφορες απτον απλο φανταρο κτλ εγω ειχα ενδειξη υπαξ και ειδικοτητα διαβιβαστη
Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kobe24 »

Δεκανεας γινεσε περιπου μετα απο 4 μηνες παραμονης στη Κυπρο. Περνας σχολειο ΛΥΒ (τιποτα το φοβερο) και παιρνεις 330 ευρω αντι για 246.Η κυρια διαφορα με τον στρατιωτη ειναι οτι αλλες υπηρεσιες κανει ο ενας και αλλες ο αλλος. Ο Δεκανεας δε κανει σκοπιες με λιγα λογια. Αλλα ολα αυτα ειναι θεωρητικα γιατι σιγουρα θα υπαρξουν στιγμες που ολοι θα τα κανουν ολα...

radamanthys
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από radamanthys »

Συμφωνώ με τον κομπε. Υπηρέτησα 2ο μκτπ ΕΛ. ΔΥ. Κ. Ακόμα και οι δεκανείς χτυπάνε σκοπιές αν χρειαστεί. Βέβαια μετά το σεπτέμβρη που επαναπατρίστηκαν αρκετοί αυστηροί αξιωματικοί πιστεύω οτι έχει γίνει κολέγιο. Οι διαβηβαστές είναι στο Σύνταγμα για όποιον ρωτάει. Ζωάρα! Θα πίξετε στη Λίδρας! Χαχαχαχαχα
311-eldyk-2mktp

Δημοσίευση από 311-eldyk-2mktp »

Να πάτε ρε, θα περάσετε πολύ καλά. Μην αγχώνεστε για τίποτα!Ήμουν 311 σειρά στο 2° Μ/Κ ΤΠ και τότε ήταν υπερβολικά μαυρίλα μέχρι που αλλάξε ο δίκας και έγιναν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Να ξέρετε ότι όλα στο στρατό είναι θέμα διοικητή. Αν είναι καλός θα περάσετε καλά... Αν είναι μλκας θα σας βγάλει την πίστη.

giannis_amfi
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giannis_amfi »

Φιλε σωστα αυτα που λες... Υπηρετησα προσφατα ομως (2010 γ' εσσο), και απο αυτα που ειδα κ Ξερω το 2ο ταγμα ειναι πιο ζορικο απο το πρωτο...

Παιδια οσοι ειναι να πατε μην το σκεφτστε... Καλυτερη εκπαιδευση, προβλεπομενα καλες εγκαταστασεις καλο φαγητο και 250 ευρω το μηνα η 330 για τους δεκανεις... Και κατι ακομα πολυ σημαντικο, καλη επανδρωση που σημαινει οτι δεν υπαρχει πηξιμο στις υπηρεσιες... Προσωπικα, ημουν 7 μηνες περυσι, και το μεγαλυτερο διαστημα ηταν 1-1... Πολυ καλυτερα απ τον ελλαδικο χωρο...

Μητσάκος

Δημοσίευση από Μητσάκος »

Για το παληκάρι που ρωτάει, επειδή είμαι 2012 Α και το πέρασα πρόσφατα, με 3,3 μυωπία θα είναι Ι1.Εγώ με 4 και είμαι Ι1.

Από 4,5 έως 7 είναι Ι2 και από 7-9 Ι3 ένοπλο.

Εμείς πάντως (Διαβιβάσεις), όσοι δηλώσαμε εθελοντικά την ημέρα της κατάταξης, μας πήραν όλους.

shadowman14
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από shadowman14 »

Μητσάκος έγραψε:Για το παληκάρι που ρωτάει, επειδή είμαι 2012 Α και το πέρασα πρόσφατα, με 3,3 μυωπία θα είναι Ι1.Εγώ με 4 και είμαι Ι1.

Από 4,5 έως 7 είναι Ι2 και από 7-9 Ι3 ένοπλο.

Εμείς πάντως (Διαβιβάσεις), όσοι δηλώσαμε εθελοντικά την ημέρα της κατάταξης, μας πήραν όλους.

δηλ αν θες να δηλώσεις από μόνος σου να πας, πρεπει να το δηλώσεις την 1η μέρα που μπαίνεις στο κέντρο; Νόμιζα ότι γίνεται στο κέντρο, αλλά όχι την πρώτη μέρα, γτ είχα ακούσει πως έρχεται κάποιος και κάνει μια σχετική ενημέρωση για να τσιμπήσει κόσμο κ αν δεν τσιμπήσει τότε παιρνουν με το ζόρι κόσμο

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες