Να πω και εγώ την εμπειρία μου γιατί ίσως φανεί σε κάποιους χρήσιμη. Πήγα τον Νοέμβρη στο ΓΝΑ για τελική γνωμάτευση. Έχω σοβαρό πρόβλημα με το ένα μάτι, βασικά είναι μονόφθαλμος. Αυτό όμως δεν μου έδινε την απαλλαγή παρά μόνο ι4. Όταν είπα στους γιατρούς ότι δεν θέλω να υπηρετησω με έστειλαν σε ψυχίατρο χωρίς να έχω το οτιδήποτε, για να μου δώσει απαλλαγή. Ευγενεστατοι όλοι και με κατανόηση. Γενικά οποίος δεν θέλει να υπηρετήσει δεν τον κρατούν με το ζόρι. Η όλη διαδικασία με γιατρούς πήρε κάνα μισάωρο και αυτό γιατί έπρεπε να με δουν στο μάτι. Πιο πολύ ώρα έφαγα στα γραφειοκρατικα. Απαλλαγή πήρα την ίδια στιγμή.
Αν κάποιος που έχει πάρει ι4 λογω ψυχικης ασθένειας και εμφανιστεί στο στρατόπεδο χωρίς πράματα αλλα συνοδευόμενος και πει οτι δεν υπάρχει περίπτωση να υπηρετήσει και δείξει το χαρτι απο τον ιδιωτη ψυχίατρο, υπάρχει περίπτωση να τον κρατήσουν;
Καλησπέρα φίλε. Περασα από την επιτροπή της τριπολης μόλις χθες. Ήμασταν καμια 40αρια άτομα που περιμέναμε και σε γενικές γραμμές γίνανε τα παρακάτω. Φωνάζαν έναν έναν να πηγαίνει, Κανεις δε κάθισε μέσα πάνω από 5 λεπτά και μάλιστα μας ζήτησαν να έχουμε έτοιμα τα χαρτιά μας. Εχω την εντύπωση ότι η επιτροπή δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρή αν κι εγώ έχω σοβαρό θέμα υγείας. Με όσα παιδιά μίλησα πάντως (αυτα που μπήκαν νωρίτερα από εμένα) όλοι ικανοποιημένοι ήταν! Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε και καλή επιτυχία
Καλησπέρα στην ομάδα να ενημερώσω και εγώ την εμπειρία μου για όσους είναι για αναβολή και δεν πέρασαν επιτροπή λόγω covid, σήμερα είδα ότι βγήκε η αναβολή μου για ένα χρόνο χωρίς να περάσω από επιτροπή στις 9 Μαρτίου πέρασα από φρουραρχείο και έκανα την διαδικασία για αναβολή στις 16 Μαρτίου η στρατολογία μου έστειλε παραπεμπτικό για επιτροπή όπου και επικοινώνησα μαζί τους δυο φορές και με διαβεβαίωσαν τηλεφωνικός πως για αναβολές δεν θα περάσουμε από επιτροπή λόγω κοβιντ και απλά θα κοιτάξουν τα χαρτιά και θα βγάλουν απόφαση, διορία μου για να περάσω επιτροπή ήταν μέχρι 12 Απριλίου όπου και εκείνη την μέρα τηλεφώνησα στην στρατολογία και ρώτησα αν ισχύει αυτό και μου είπαν ότι είπε η επιτροπή και πως δεν γνωρίζουν κάτι παραπάνω εκείνοι από εκεί και περα έμπαινα κάθε μέρα στην στρατολογία να δω απόφαση και αγχωνόμουν όσο πέρναγαν οι μέρες μην γίνει καμία στραβή και με βγάλουν ανυπότακτο ως που σήμερα αναρτήθηκε η αναβολή και ηρέμησα. Καλή συνέχεια σε όλους και όχι άγχος παιδιά είναι ότι χειρότερο.
Δημητρης έγραψε:Καλησπέρα φίλε. Περασα από την επιτροπή της τριπολης μόλις χθες. Ήμασταν καμια 40αρια άτομα που περιμέναμε και σε γενικές γραμμές γίνανε τα παρακάτω. Φωνάζαν έναν έναν να πηγαίνει, Κανεις δε κάθισε μέσα πάνω από 5 λεπτά και μάλιστα μας ζήτησαν να έχουμε έτοιμα τα χαρτιά μας. Εχω την εντύπωση ότι η επιτροπή δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρή αν κι εγώ έχω σοβαρό θέμα υγείας. Με όσα παιδιά μίλησα πάντως (αυτα που μπήκαν νωρίτερα από εμένα) όλοι ικανοποιημένοι ήταν! Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε και καλή επιτυχία
trelos έγραψε:Καλησπέρα. Παύλο πέρασα σήμερα από την επιτροπή και ήταν όλα πολύ κομπλέ. Μην ανησυχείς για τπτ.
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την άμμεση ανταπόκριση σας! Δημήτρη εύχομαι τα καλύτερα για το πρόβλημα υγείας που έχεις και να σαι υγειής.
Έχω την εξής κουλή ερώτηση που μπορεί κάποιος εδω μέσα να ξέρει. Πήρα σήμερα την τροχαία να την ρωτήσω αν επιτρέπεται να ταξιδέψω μέχρι Τρίπολη για να περάσω επιτροπή. Μου είπαν απο την στιγμή που δεν έχεις κάποιο χαρτί να αναγράφει συγκεκριμένη ημερομηνία τυπικά μπορεί να σε γράψουν.(λογικό ακούγεται) Εσείς τι προτείνεται; Να ζητήσω απο επιτροπή ή στρατολογία κάτι για να μπορώ να ταξιδέψω;
Εγώ πήγα στην Τρίπολη που είναι 200χμ μακριά από την πολή μου χωρίς να έχω τυπικά χαρτί που να αναγράφει λόγους και αιτία μετακίνησης. Δε ζήτησα να μου στείλουν μέηλ γιατί η κοπέλα στο τηλέφωνο ήταν πολύ βιαστική. Δε Μ'ελεγξε κανενας στο δρομο. Σε καθε περίπτωση, αν αισθανεσαι οτι ρισκαρεις, παρε τηλεφωνο στην επιτροπη να ζητησεις ενα μεηλ για μεταφορα απο νομο σε νομο
Έχω καταταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία και έχω πάρει διετή αναβολή για λόγους υγείας. Όταν τελειώσει η αναβολή μου μπορεί κάποιος να μου απαντήσει που θα παρουσιαστώ για να πάρω απαλλαγή; Διαμένω στο νομό Ηλείας. Θα πάω στο ΓΝΑ ή στο κέντρο εκπαίδευσης της Τρίπολης 124ΠΒΕ;