Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Στη 2ΜΑΛ γινονται κανονικά τακτικα νυχτερινά αλματα.
Ειχα την τυχη να κανω και πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο γιατι δε βλεπεις τιποτα τοσο οσο βρισκεσαι στον αερα αλλα και πιο πολυ στην προσγειωση...
Εσυ που ειπες οτι ο στρατος για τους κληρωτους ειναι πολυ απλος επρεπε να ησουν στη 2ΜΑΛ αυγουστο με εμπλοκη να σου πω αν ειναι απλος ή οχι.
Εξυπναδες ολοι και ολοι στο βυσματακι πρωτοι ειστε...
Οι περισσοτεροι υπηρετουν αλεξιπτωτα στις παραλιες και οσοι δεν ειχαμε βυσμα καναμε τις υπηρεσιες τους.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

10κωστας50 έγραψε:Στη 2ΜΑΛ γινονται κανονικά τακτικα νυχτερινά αλματα.
Ειχα την τυχη να κανω και πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο γιατι δε βλεπεις τιποτα τοσο οσο βρισκεσαι στον αερα αλλα και πιο πολυ στην προσγειωση...
Εσυ που ειπες οτι ο στρατος για τους κληρωτους ειναι πολυ απλος επρεπε να ησουν στη 2ΜΑΛ αυγουστο με εμπλοκη να σου πω αν ειναι απλος ή οχι.
Οι περισσοτεροι υπηρετουν αλεξιπτωτα στις παραλιες και οσοι δεν ειχαμε βυσμα καναμε τις υπηρεσιες τους.

στη 2ΜΑΛ γινονται κανονικα τακτικα αλματα... ; Τι σειρα ησουν... ;
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Νικος έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:Στη 2ΜΑΛ γινονται κανονικά τακτικα νυχτερινά αλματα.

στη 2ΜΑΛ γινονται κανονικα τακτικα αλματα... ; Τι σειρα ησουν... ;

306.
Κατα τη διάρκεια της θητειας μου εγινε 3 φορές αυτο.
Το να γινει 5-6 φορες το χρονο σε μια μοιρα κληρωτων νυχτερινο αλμα το θεωρω συχνό.
Και θυμαμαι επισης οτι σε νυχτερινο αλμα που δεν ημουνα 2 παιδιά 307 μπλεχτικαν λιγο πριν την προσγείωση και ο ενας τραυματίστικε πολυ σοβαρα, τη γλίτωσε απο θαύμα...
Διοικητής :- ZEI;
EΠΟΠ Λοχίας : Ζει κύριε διοικητα αλλα εχει τραυματιστεί σοβαρα...
Αν λεω ψεύματα ας βγει καποιος να με διαψεύσει...

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Αλεξιπτωτα

Δημοσίευση από Αλεξιπτωτα »

Θα ηθελα να μαθω αν τελικα για να μπεις αλεξιπτωτα χρειαζεσαι βησμα η οχι. Για πολλα εχουν υποθει και δεν βγαζω ακρη. Θελω να μπω με τα κοτσια μου, αλλα θα ηθελα να μαθω για να ξερω που βαδιζω.

Επισης θα ηθελα να μαθω αν οι ακησεις που γινονται στους αλεξιπτωτιστες ειναι οι ιδιες ασκησεις με τους καταδρομεις + ασκησεις για αλεξιπτωτα (πχ. Αναρυχησεις, καταβασεις απο γρεμους, σε σχηνια, στους πυργους, κτλ.). Με ενδιαφερουν πολυ οι ασκησεις των καταδρομεων, αλλα μου αρεσουν πολυ και τα αλεξιπτωτα. Ευχαριστω.
ZvS
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ZvS »

Θα ηθελα να μαθω αν τελικα για να μπεις αλεξιπτωτα χρειαζεσαι βησμα η οχι. Για πολλα εχουν υποθει και δεν βγαζω ακρη. Θελω να μπω με τα κοτσια μου, αλλα θα ηθελα να μαθω για να ξερω που βαδιζω.

Επισης θα ηθελα να μαθω αν οι ακησεις που γινονται στους αλεξιπτωτιστες ειναι οι ιδιες ασκησεις με τους καταδρομεις + ασκησεις για αλεξιπτωτα (πχ. Αναρυχησεις, καταβασεις απο γρεμους, σε σχηνια, στους πυργους, κτλ.). Με ενδιαφερουν πολυ οι ασκησεις των καταδρομεων, αλλα μου αρεσουν πολυ και τα αλεξιπτωτα. Ευχαριστω.
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από παπακι »

Με λιγα λογια, για να σε παρουν θα πρεπει να παραδωσεις ψυχη και να εισαι απ τς πρωτους. Γιατι τις υπολοιπες θεσεις θα εχουν καλυφθει απο βυσματουχους. Καλη τυχη.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

IKAROS13 έγραψε:Με λιγα λογια, για να σε παρουν θα πρεπει να παραδωσεις ψυχη και να εισαι απ τς πρωτους. Γιατι τις υπολοιπες θεσεις θα εχουν καλυφθει απο βυσματουχους. Καλη τυχη.

Aκριβως ετσι οπως το ειπες.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

ZvS έγραψε:Θα ηθελα να μαθω αν τελικα για να μπεις αλεξιπτωτα χρειαζεσαι βησμα η οχι. Για πολλα εχουν υποθει και δεν βγαζω ακρη. Θελω να μπω με τα κοτσια μου, αλλα θα ηθελα να μαθω για να ξερω που βαδιζω.

Στο πρωτο σου απαντησε σωστα ο φιλος...
Στο θεμα εκπαιδευσης να ξερεις οτι κανεις τα παντα...
Δηλαδη θα κανεις οτι κανουν οι καταδρομεις + τα αλματα.
Το μονο που δεν σου εγγυομαι ειναι ανα (-κατα) ριχιση απο πύργο, αλλα απο βραχους σιγουρα.
Απο πύργο θα κανεις αλμα ομως φιλε, κατι που δεν κανουν οι απλοι καταδρομεις.
Καλη τυχη

xristos

Δημοσίευση από xristos »

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω ποσο επηρεαζουν τα αλματα ειτε στατικου ιμαντα ειτε κανονικα σε γονατα κ μεση; Σιγουρα ειναι υποκιμενικο θεμα απο ανθρωπο ς ανθρωπο αλλα θα ηθελα να μαθω απο παιδια που εχουν κανει κ εχει περασει καιροσ εαν εχουν προβληματα, ενοχλησεις η οχι. ευχαριστω!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

xristos έγραψε: καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω ποσο επηρεαζουν τα αλματα ειτε στατικου ιμαντα ειτε κανονικα σε γονατα κ μεση; Σιγουρα ειναι υποκιμενικο θεμα απο ανθρωπο ς ανθρωπο αλλα θα ηθελα να μαθω απο παιδια που εχουν κανει κ εχει περασει καιρος εαν εχουν προβληματα, ενοχλησεις η οχι. Ευχαριστω!

Aν εκτελεις σωστα αυτα που εκπαίδευτικες στο ΣΒΕΑ και δεν έισαι ατυχος δεν θα εχεις ποτε πρόβλημα.
Αυτα τα περι προβλημάτων μεσης και γονατα ύπηρχαν πιο παλια οταν ήταν η θητεια 18+ μήνες και εκαναν 20+ αλματα.
Τωρα πλεον προβλήματα εχουν μόνο στελεχη τα οποια βρίσκονται σε μοιρα αλεξιπτωτιστων (μονο στη 2ΜΑΛ δηλαδη γιατι μονο εκει γινονται τακτικα αλματα)
Αν παρουσιασεις πρόβλημα ή χτυπήσεις σε θητεια 12, τωρα πλεον 9μηνων, με ουτε 10 αλματα που κανεις τοτε σημαινει οτι εισαι ανικητος και δεν ξερεις να κανεις προσγείωση.
Εννοειται οτι δεν συζητάω οτι πρεπει να εισαι και λιγο τυχερος.
nikos

Δημοσίευση από nikos »

10κωστας50 έγραψε:
Στα αλεξίπτωτα συντηρείσαι καθε εξάμηνο...
Δηλαδή οι πάντες (αλεξιπτωτιστες) κάνουν 2 αλματα το εξάμηνο και πληρώνονται. Παράδειγμα ενας εφεδρος που υπηρετει τη θητεία του κανει καποια αλματα πανω σε ασκησεις, αλλα πλην αυτων των αλματων κανει +2 αναγκαστηκα για συντήρηση.
Συντήρηση = χρήματα + ικανότητα (δηλαδη να δουν αν εισαι ακομα ικανος να κανεις αλμα).
Αρα στους πρωτους 6 μηνες θα εχω πληρωθει για 4 αλματα;

10κωστας50 έγραψε:Σαν εφεδρος πλεον λογο 9 μήνου προλαβαίνεις να συντηρηθεις 2 φορές...

Δλδ τους πρωτους 6 μήνες θα κανω 4 άλματα (2 σε ασκησεις και 2 συντήρησης) και στους υπόλοιπους 2 μήνες δεν θα κανω κανενα; (ειμαι ο μεγάλος αδερφός και κανω 8 μηνο.Βασικα υπάρχει πρόβλημα με αυτο; )

10κωστας50 έγραψε:Συντήρηση = 1270? (και κατι ψιλά) (οσο ήμουν ήμουν εγω δηλαδη τοσα περναμε)
Αυτα, ελπιζω να καταλαβες.
Ξερεις τι γινεται με τις κρατησεις κτλ για οσους δεν κανουν δήλωση;

10κωστας50 έγραψε:Μια συμβουλή : Αν ειναι να πας για τα λεφτα μην πας. Ο στρατος χρειαζεται παλικαρια που το αγαπανε.
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Και για τις πολυτιμες απαντήσεις σου.
Εικόνα

xristos

Δημοσίευση από xristos »

10κωστας50 έγραψε:
xristos έγραψε: καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω ποσο επηρεαζουν τα αλματα ειτε στατικου ιμαντα ειτε κανονικα σε γονατα κ μεση; Σιγουρα ειναι υποκιμενικο θεμα απο ανθρωπο ς ανθρωπο αλλα θα ηθελα να μαθω απο παιδια που εχουν κανει κ εχει περασει καιρος εαν εχουν προβληματα, ενοχλησεις η οχι. Ευχαριστω!

Aν εκτελεις σωστα αυτα που εκπαίδευτικες στο ΣΒΕΑ και δεν έισαι ατυχος δεν θα εχεις ποτε πρόβλημα.
Αυτα τα περι προβλημάτων μεσης και γονατα ύπηρχαν πιο παλια οταν ήταν η θητεια 18+ μήνες και εκαναν 20+ αλματα.
Τωρα πλεον προβλήματα εχουν μόνο στελεχη τα οποια βρίσκονται σε μοιρα αλεξιπτωτιστων (μονο στη 2ΜΑΛ δηλαδη γιατι μονο εκει γινονται τακτικα αλματα)
Αν παρουσιασεις πρόβλημα ή χτυπήσεις σε θητεια 12, τωρα πλεον 9μηνων, με ουτε 10 αλματα που κανεις τοτε σημαινει οτι εισαι ανικητος και δεν ξερεις να κανεις προσγείωση.
Εννοειται οτι δεν συζητάω οτι πρεπει να εισαι και λιγο τυχερος.

ευχασιστω για την απαντηση!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δλδ τους πρωτους 6 μήνες θα κανω 4 άλματα (2 σε ασκησεις και 2 συντήρησης) και στους υπόλοιπους 2 μήνες δεν θα κανω κανενα;(ειμαι ο μεγάλος αδερφός και κανω 8 μηνο.Βασικα υπάρχει πρόβλημα με αυτο;)

Tα αλματα σε ασκησεις δεν μπορεις να τα προσδιορισεις ουτε να τα υπολογισεις. Μπορει να ειναι 3-4 στο εξαμηνο και μπορει να ειναι 2.
Θα εισαι σιγουρος οτι καθε εξαμηνο 2 αλματα θα τα κανεις οτι και γινει γιατι πρεπει να συντηρηθεις.
Δηλαδη 2 + οσα κανεις πανω σε ασκησεις.
Με το 8μηνο το πιο πιθανο ειναι να κανεις λιγοτερα αλματα απ τις σειρες σου αλλα θα συντηρηθεις σιγουρα πριν απολυθεις!
10κωστας50 έγραψε:Συντήρηση = 1270? (και κατι ψιλά) (οσο ήμουν ήμουν εγω δηλαδη τοσα περναμε)
Αυτα, ελπιζω να καταλαβες.Ξερεις τι γινεται με τις κρατησεις κτλ για οσους δεν κανουν δήλωση;
Ολοι τα ιδια περνουν δεν υπαρχουν κρατησεις.

10κωστας50 έγραψε:Μια συμβουλή : Αν ειναι να πας για τα λεφτα μην πας. Ο στρατος χρειαζεται παλικαρια που το αγαπανε.Ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Και για τις πολυτιμες απαντήσεις σου.
Εικόνα

Να σαι καλα, καλη θητεια

John_Army
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από John_Army »

Παιδες αν δεν ανοιξει το αλεξίπτωτο τι γίνεται; Εικόνα υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι υφίσταται η πιθανότητα να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο ή να μπλεχτεί γι'αυτό και πάντα υπάρχει το εφεδρικό.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Ιουν 25, 2010 12:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες