αιας έγραψε:περιμενω πλεον απο ολες τις εταιρειες οικονομικη προταση/προσφορα, που θα αφορα τελικες τιμες και οχι φλαι ιν/φλαι αουτ /φλαι μπουρδες... Τελικη με το βιβλιο των σερβις και ανταλακτικα εγγυηση... Και επιπλεον προταση αποπληρωμης (τουλαχιστον δανειακη συμβαση με χαμηλο επιτοκιο και περιοδο χαριτος/αποπληρωμης... Σε στυλ διαφημιση τραπεζας)
- Περα απο το ελευθερο στυλ γραφης μου, πραγματικα πολυ σοβαρα πιστευω, οτι χωρις οικονομικα δεδομενα δεν μπορει να υπαρξει αγορα (οχι μονο σε μαχητικα) ... Και αυτο οχι γιατι ως δια μαγειας αποφασισαμε να ορθολογισουμε αγορες και να σεβαστουμε τα λεφτα μας... Απλα πλεον δεν υπαρχει σαλιο (κατα την υπουργικη εκφραση) οποτε... Τερμα το δανεικο παντεσμπανι με ευκολια, δεν μας το δινουν.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις και τις παραμέτρους που αναφέρει ο Γιάννης, δηλαδή το κόστος νέων οπλικών συστημάτων, εκπαίδευσης, λογιστικής υποστήριξης, διασύνδεσης με τα υπόλοιπα συστήματα, εγκαταστάσεις κλπ.
Είναι ασύμφορο για την ΠΑ η αγορά Ρωσικών Μαχητικών όταν όλα τα συστήματα είναι ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών. Θα πάρει χρόνια και τεράστιο μέρος του Αμυντικού προϋπολογισμού για να ολοκληρωθεί τέτοιο πρόγραμμα.
-Δεν υπαρχει σεναριο ρωσικων η δυτικων μαχητικων.υπαρχει σεναριο φθηνων μαχητικων η καθολου μαχητικων.
το κοστος της υποστηριξης υπαρχει στην αγορα νεων μαχητικων,(ισως στα ρωσικα θα ειναι μεγαλυτερο) , οπως και ναεχει ομως τα κοστη θα ανεβουν (σε ολη την γκαμα) απλα και μονο στην εισαγωγη.
-δεν μιλαμε παντως για καταργηση της αεροποριας οπως την ξερουμε... Ακομα και με ρωσικο (φθου κυριε) ... Τμηματοποιηση υπαρχει και τωρα (και εδω και 35 χρονια) με τα μιραζ (φ-1, μ-2000) ... Που παλι καποιοι βγαλανε σπυρακια μολις τα πηραμε, χωρις να ειναι αμερικανοφιλοι.
Νασο, δεν μιλησα προσωπικα για σενα, την γενικη μου θεση γραφω, που ειναι οτι η χωρα χανει χρονο (αφου εχασε το χρημα) και ισως αναγκαστει να παρει 'γιουσουρουμ' ... Γιατι ναι δεν φερνω την καταστροφη... Και πρεπει πριν σκεφτει την αεροπορια του 2030 με πακ και φ-35 και σταρσιπ... Να σκεφτει την αεροπορια του 2015 με φ-4 και α-7 και μπολκ -30 και απλα διλιτρα...
Το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με δυτικά αεροσκάφη και συμπεριλαμβάνονται όλοι οι παράγοντες. Αλλά φυσικά, η ρωσική πρόταση θα απορριπτόταν για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός. Εννοείται, απευθείας ανάθεση σε LM ή στην κοινοπραξία. Αλλά ξέχασα, μόνο για τις Fremm και τα Bmp-3 ενοχλεί η απευθείας ανάθεση.
Ρε θέλω να σας δω όλους τι θα κάνετε αν οι "φίλοι" μας οι Αμερικανοί ξαφνικά μας πούνε "μάγκες, δεν σας δίνουμε ανταλλακτικά γιατί δεν κάνετε ακριβώς ότι λέμε" Τι θά κάνουμε μετά ρεεεεεεεεεεεεεεεε;
yandr έγραψε:Υποθέτω αναμένεις αντίστοιχη ρωσική προσφορά έτσι; Γιατί προς το παρόν μόνο ο TOPOL έχει καταθέσει πρόταση αγοράς εκ μέρους τους.
αφεντικο, περιμενω πλεον απο ολες τις εταιρειες οικονομικη προταση/προσφορα, που θα αφορα τελικες τιμες και οχι φλαι ιν/φλαι αουτ /φλαι μπουρδες... Τελικη με το βιβλιο των σερβις και ανταλακτικα εγγυηση... Και επιπλεον προταση αποπληρωμης (τουλαχιστον δανειακη συμβαση με χαμηλο επιτοκιο και περιοδο χαριτος/αποπληρωμης... Σε στυλ διαφημιση τραπεζας)
- Περα απο το ελευθερο στυλ γραφης μου, πραγματικα πολυ σοβαρα πιστευω, οτι χωρις οικονομικα δεδομενα δεν μπορει να υπαρξει αγορα (οχι μονο σε μαχητικα) ... Και αυτο οχι γιατι ως δια μαγειας αποφασισαμε να ορθολογισουμε αγορες και να σεβαστουμε τα λεφτα μας... Απλα πλεον δεν υπαρχει σαλιο (κατα την υπουργικη εκφραση) οποτε... Τερμα το δανεικο παντεσμπανι με ευκολια, δεν μας το δινουν.
Να σου πω ρε αία
Αν η συμφωνία προβλέπει πληρωμή με αγγούρια και καρπούζια σε χαλάει;
yandr έγραψε:Υποθέτω αναμένεις αντίστοιχη ρωσική προσφορά έτσι;Γιατί προς το παρόν μόνο ο TOPOL έχει καταθέσει πρόταση αγοράς εκ μέρους τους.
αφεντικο,περιμενω πλεον απο ολες τις εταιρειες οικονομικη προταση/προσφορα, που θα αφορα τελικες τιμες και οχι φλαι ιν/φλαι αουτ /φλαι μπουρδες... Τελικη με το βιβλιο των σερβις και ανταλακτικα εγγυηση... Και επιπλεον προταση αποπληρωμης (τουλαχιστον δανειακη συμβαση με χαμηλο επιτοκιο και περιοδο χαριτος/αποπληρωμης... Σε στυλ διαφημιση τραπεζας)
Να σου πω ρε αία
Αν η συμφωνία προβλέπει πληρωμή με αγγούρια και καρπούζια σε χαλάει;
εντελως, δεν εχω μαχαραγια, εχω πρωθυπουργο, τουλαχιστον τυπικα... Ο πουτιν μαλλον εξ 'ιδιων κρινει', εμεις ειμαστε δυτικη ευρωπη... Αμα θελει καρπουζια και αγγουρια μπορει καλλιστα να αγορασει απο ελλαδα, εστω και με εταιρεια rossofrut κατι... Να εισπραξει ο αγροτης, να εισπραξει το κρατος φορο και να πληρωσει και να εχει αναπτυξη... Και στο τελος να εκτιμησουμε και την ρωσικη βοηθεια/συμφωνια/συνεργασια...
TOPOL-M έγραψε:Ρε θέλω να σας δω όλους τι θα κάνετε αν οι "φίλοι" μας οι Αμερικανοί ξαφνικά μας πούνε "μάγκες, δεν σας δίνουμε ανταλλακτικά γιατί δεν κάνετε ακριβώς ότι λέμε" Τι θά κάνουμε μετά ρεεεεεεεεεεεεεεεε;
Που είναι οι 2 τύποι;
΄
η 1 ΜΟΊΡΑ ΤΩΝ M-2000-5;
Καθίστε να τις τρώτε και να μην μιλάτε τότε.
Τέτοιοι μαλ... Ες που είμαστε καλά μας κάνουν
Τέτοιο ενδεχόμενο είναι σπάνιο. Παρόλα αυτά δεν σημαίνει πως είναι και απίθανο. Συνεπώς, η λύση είναι να αγοράζονται επαρκείς ποσότητες αναλώσιμων ανα τακτά χρονικά διαστήματα που θα βρίσκονται σε αποθήκευση και κάποιο χρονικό διαστημα και μετά να χρησιμοποιούνται μεχρι το οριο λήξης τους. Πάντως, σε μια χώρα που είναι ενταγμένη σε όλους τους δυτικούς οργανισμούς είναι λίγο δύσκολο. Θέλω να πω πως δεν είναι τόσο απλό. Εδω η Τουρκία που πήρε ευθέως θέση υπερ του Ιράν και είχε σοβαρές κυρώσεις. Γι αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν το νεο μας Α/Φ να είναι ευρωπαϊκό και γενικά να αρχίσουμε να προμηθευόμαστε ευρωπαϊκά συστήμα που στην σημερινή εποχή δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ανίστοιχα των ΗΠΑ.
Su-35 έγραψε:Το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με δυτικά αεροσκάφη και συμπεριλαμβάνονται όλοι οι παράγοντες. Αλλά φυσικά, η ρωσική πρόταση θα απορριπτόταν για λόγους που όλοι γνωρίζουμε.Επίσης, δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός. Εννοείται, απευθείας ανάθεση σε LM ή στην κοινοπραξία. Αλλά ξέχασα, μόνο για τις Fremm και τα Bmp-3 ενοχλεί η απευθείας ανάθεση.
...
Καταρχάς μονον θεωρητικά το κόστος είναι. Τα ιδια μας έλεγαν και για τα BMP-3M και τώρα πάμε στα 2 δις. Πάντοτε προσωπικά μας ενοχλεί όταν δεν γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός. Δεν είναι διαφανείς διαδικασίες. Τα ίδια σας επισημαίνω σε κάθε περίπτωση από την LM μέχρι την Rosoboronexport. Και εν πάσει περιπτωση σας εξήγησα γιατί τα ρωσικά Α/Φ είναι ακατάλληλα. Άλλο για τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα που όντως πραγματικά αξίζουν όπως τα Kornet-E.Tα σωστά να λέγονται.
Νομιζω εχετε ξεχαςει να βαλετε το su-35 kai to t-50 που προςφερει η ρωςια! ςε καμια περιπτωςη αεροπλανο 3ης γενιας να μπορει να ανταγωνιςτει 5ης γενιας (f-16-f-35) αν η Ελλάδα φανει εξυπνα που δεν το νομιζω μπορει να παραγγειλει τα ρωςικα τα οποια δεν εχουν βγει ακομη ςτην γραμμη παραγωγης και ειναι πολυ καλυτερα απο τα παραπανω