Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
Γεια σας ειμαι μαθητης γ' γυμνασιου... Ηθελα να μαθω αν μπορω να περασω στρατιωτικες σχολες, συγκεκριμενα ΣΜΥ απο θεωρητικη κατευθυνση?
Σε όποια θες μπορείς να μπεις αρκεί να πάρεις το κατάλληλο μάθημα γενικής παιδείας. Αυτή η σχολή νομίζω είναι στο 2ο ή 4ο πεδίο οπότε χρειάζεσαι μαθηματικά γενικής. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για το σύστημα που δίνω εγώ φέτος.
ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Καλησπέρα.
Είμαι Β λυκείου και θεωρητική. Του χρόνου θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές. Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για Σ. Μ. Υ, Αξ/κων ΕΛ. ΑΣ και αστυφυλάκων. Εξ αιτίας των προηγούμενων σελιδών, έμαθα για την απώλεια μορίων που θα έχω, όπως και για το ότι πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσω όχι πάνω από δύο πεδία, ένα εκ των οποίων να είναι το 1ο.
Βασικά με προβληματίζουν τα εξής πράγματα.
1) Θεωρείτε πως είναι συνετό εκ μέρους μου (ή στην προκειμένη περίπτωση οποιουδήποτε υποψηφίου από θεωρητική) , να εγκαταλείψω την σιγουριά του 5ο πεδίου (όπου το ΑΟΘ πιθανόν να καλύψει κάποιο σκαμπανέβασμά μου στα Μαθηματικά γενικής) για το 4ο, όπου βρίσκεται αυτό που προτιμάω περισσότερο ;
2) Επειδή δεν θέλω να κάνω λάθος αποφάσεις, ούτε να κλέψω την θέση κάποιου άλλου, πιστεύετε πως θα μπορούσα να τελειώσω την Σ. Μ. Υ, η οποία βλέπω έχει πολλά μαθηματικά και φυσική, αν κάνω ιδιαίτερα πριν την εισαγωγή μου σε αυτήν, δηλαδή το καλοκαίρι ύστερα από τις πανελλαδικές ;
Είμαι Β λυκείου και θεωρητική. Του χρόνου θα ήθελα να είμαι υποψήφιος για στρατιωτικές/αστυνομικές σχολές. Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για Σ. Μ. Υ, Αξ/κων ΕΛ. ΑΣ και αστυφυλάκων. Εξ αιτίας των προηγούμενων σελιδών, έμαθα για την απώλεια μορίων που θα έχω, όπως και για το ότι πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσω όχι πάνω από δύο πεδία, ένα εκ των οποίων να είναι το 1ο.
Βασικά με προβληματίζουν τα εξής πράγματα.
1) Θεωρείτε πως είναι συνετό εκ μέρους μου (ή στην προκειμένη περίπτωση οποιουδήποτε υποψηφίου από θεωρητική) , να εγκαταλείψω την σιγουριά του 5ο πεδίου (όπου το ΑΟΘ πιθανόν να καλύψει κάποιο σκαμπανέβασμά μου στα Μαθηματικά γενικής) για το 4ο, όπου βρίσκεται αυτό που προτιμάω περισσότερο ;
2) Επειδή δεν θέλω να κάνω λάθος αποφάσεις, ούτε να κλέψω την θέση κάποιου άλλου, πιστεύετε πως θα μπορούσα να τελειώσω την Σ. Μ. Υ, η οποία βλέπω έχει πολλά μαθηματικά και φυσική, αν κάνω ιδιαίτερα πριν την εισαγωγή μου σε αυτήν, δηλαδή το καλοκαίρι ύστερα από τις πανελλαδικές ;
Γεια σας! Ειμαι 16 χρονων παω πρωτη λυκειου και επειδη εμεις εχουμε το καινουριο συστημα και αλλαξαν ολα. Θα ηθελα να μου πειτε αν περναω σε στρατιωτικες σχολες απο θεωριτικη (με αυτο το καινουριο συστημα) με μαθημα επιλογης τα μαθηματικα. 

Είμαι θεωρητική κατεύθυνση και θα πάρω επιλεγόμενο βιολογία μπορώ να περάσω σχολή ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ) και αν ναι πόσα μόρια επιπλέον θα πρέπει να βγάλω;
Καλησπερααα! Ειμαι Α λυκειου και θελω να μπω στρατιωτικες σχολες! Δεν το εχω καθολου με τις ανθρωπιστικες επιστημες (με τ νεο συστημα) αρα θα μπω θετικη κατευθυνση! Ποιο πεδιο να διαλεξω στην τριτη λυκειου (αν ισχυουν ακομα) και γενικα προς τα που να κινηθω; Δεν εχω καμια απολυτως ιδεα! Ευχαριστω!

-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 28
Κωνσταντινα θα πρέπει να μας πεις σε πια στρατιωτική σχολή θες να μπεις για να σε κατευθύνουμε σώστα.
καλησπερα! Ειμαι μαθητρια α λυκειου και στοχος μ εδω και καιρο ειναι οι στρατιωτικες σχολες και κυριως η ΣΝΔ! Θα παω θεωριτικη οποτε θα ηθελα να ρωτησω πως και τι πρεπει να κανω για να περασω ΣΝΔ απο θετικη αν γινεται δλδ! Ειναι το ονειρο μου και θα προσπαθησω να κανω οτι χρειαστει για να τα καταφερω
-
- Α/ΓΕΑ
Στην Γ' λυκείου (νεο λύκειο) θα υπάρχει συγκεκριμένη εξειδικευση σε κάποιος απο τα 5 πεδία. Εφόσων θετικές&Τεχνολογικές σπουδές είναι μαί στην Γ΄λυκείου θα μπορείς να επιλέξεις να δώσεις πανελλήνιες είτε στο 2ο πεδίο (θετικές σπουδές) είτε στο 4ο πεδίο (τεχνολογικές σπουδές). Η ΣΝΔ ανήκει (ως τώρα δλδ γιατι πιθανότατα να υπάρξουν αλλαγές) στα 2 παραπάνω πεδία οπότε απο όποιο πεδίο απο τα δυο θέλεις πας.
Καλησπερα, θα ηθλεα να ρωτησω κατι, ειμαι θεωριτικη κατευθινση εχω παρει βιολογια γενικης, σε ποιες στρατιωτικες σχολες μπορω να περασω ;
-
- Α/ΓΕΑ
1o πεδίο: ΣΣΑΣ ψυχολογικό/στρατολογικό
3ο πεδίο (επιστήμες υγείας) : ΣΣΑΣ κτηνιατρικό/ιατρικό/φαρμακευτικό/οδοντιατρικό και την ΣΑΝ (αξιωματικοί νοσηλευτές)
3ο πεδίο (επιστήμες υγείας) : ΣΣΑΣ κτηνιατρικό/ιατρικό/φαρμακευτικό/οδοντιατρικό και την ΣΑΝ (αξιωματικοί νοσηλευτές)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση με το ποια σχολή ανήκει σε ποιο πεδίο; Άκουσα όμως ότι θα αποδεσμευτούν από το σύστημα των πανελλαδικών.
-
- Α/ΓΕΑ
1Ο Επιστημονικό Πεδίο Στρατολογικό - Στρατιωτ. Νομ. Συμβ.(ΣΣΑΣ)
Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ)
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Όπλα
Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) - Μάχιμοι
Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) - Μηχανικοί
Ικάρων (ΣΙ) - Ιπτάμενοι
Ικάρων - Μηχανικοί (ΣΜΑ)
Μονίμων Υπαξ/κών Στρατού (Σ. Μ. Υ) - Όπλα
Μονίμων Υπαξ/κών Στρατού (Σ. Μ. Υ) - Σώματα
Μονίμων Υπαξ/κών Ναυτικού (Σ. Μ. Υ. Ν)
3ο Επιστημονικό Πεδίο Ιατρικό (ΣΣΑΣ)
Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ)
Κτηνιατρικό (ΣΣΑΣ)
Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ)
Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Όπλα
Ικάρων (ΣΙ) - Ιπτάμενοι
Ικάρων - Μηχανικοί (ΣΜΑ)
Τεχνικών Υπαξ/κών Αεροπορίας (Σ. Τ. Υ. Α)
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Υπαξ/κών Διοίκ. Αεροπορίας (ΣΥΔ)
Οικονομικό (ΣΣΑΣ)
Οσοι απο του χρόνου θέλουν να δώσουν για ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ θα πρέπει να παίρνουν μέρος σε εξετάσεις που θα διενεργούνται απο το υπουργείο Εθνικής αμύνης καθώς αποδεσμεύονται οι σχολές απο τις πανελλήνιες (εαν βέβαια ξανα βγεί η ΝΔ και οχι ο ΣΥΡΙΖΑ)
Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ)
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Όπλα
Ικάρων (ΣΙ) - Ιπτάμενοι
Ικάρων - Μηχανικοί (ΣΜΑ)
3ο Επιστημονικό Πεδίο Ιατρικό (ΣΣΑΣ)
Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ)
Κτηνιατρικό (ΣΣΑΣ)
Φαρμακευτικό (ΣΣΑΣ)
Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα
Ευελπίδων (ΣΣΕ) Όπλα
Ικάρων (ΣΙ) - Ιπτάμενοι
Ικάρων - Μηχανικοί (ΣΜΑ)
Τεχνικών Υπαξ/κών Αεροπορίας (Σ. Τ. Υ. Α)
5ο Επιστημονικό Πεδίο
Υπαξ/κών Διοίκ. Αεροπορίας (ΣΥΔ)
Οικονομικό (ΣΣΑΣ)
Οσοι απο του χρόνου θέλουν να δώσουν για ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ θα πρέπει να παίρνουν μέρος σε εξετάσεις που θα διενεργούνται απο το υπουργείο Εθνικής αμύνης καθώς αποδεσμεύονται οι σχολές απο τις πανελλήνιες (εαν βέβαια ξανα βγεί η ΝΔ και οχι ο ΣΥΡΙΖΑ)
- thansam2000
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα αντιμετωπίσω δύσκολα μαθήματα στη ΣΜΥ εφόσον έχω περάσει από θεωρητική κατεύθυνση;
- thansam2000
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Πρέπει να επιλέξω και μάθημα επιλογής θετικής κατεύθυνσης;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης