Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

xristoforos9119 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.

Εμένα ο ψυχίατρος μου είπε να πω όχι αν τυχόν με ρωτήσουν αν δουλεύω. Θυμάμαι και πριν 2 χρόνια να το είχανε ρωτήσει. Τι λέτε εσείς; Έχει σημασία; Βλέπω εδώ παιδιά να λένε να πουμε την αλήθεια.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα φίλε, δεν το ψάχνουν πάντως. Πες ότι νομίζεις και νιώθεις. Κάνε ότι σου είπε ο γιατρός σου.

Αλλά και να πεις ναι δεν θα σου πει κάτι, δεν σημαίνει ότι άμα έχεις κάποια προβλήματα που δεν μπορούν να σε βάλουν στον Στρατό, ότι δεν μπορείς να δουλεύεις κιόλας.

Jimmy

Δημοσίευση από Jimmy »

Καλημερα παιδια.Μπηκα στο σαιτ στρατολογιας στο Υπηρεσιες-Πληροφοριες και μετα στο πληροφοριες για την απαλλαγη μου. Κατω απο τα ληξιαρχικα στοιχεια και μητρωα αρρενων λεει απαλλαγη απο την υποχρεωση στρατευσης. Αυτο ηταν; Την πηρα; Η πρεπει να κοιταξω αλλου;

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Καλησπέρα παιδιά, την Τρίτη πάω για την επόμενη μου αναβολή αλλά πρώτη φορά από φρουραρχείο και μετά 401. Είχα δώσει χαρτί ψυχολόγου. Ο ψυχίατρος, του στρατοπέδου, μου είπε "Δεν έχεις ψυχιάτρου; Εδώ ψυχολόγου γράφει. Τέλος πάντων εγώ σου δίνω επιστολή για 401" και στο χαρτί έγραψε προτεινόμενη 6μηνη λόγω κρίσεις πανικού, αν και δεν πολύ κατάλαβε γιατί του εξήγησα ότι είχα και άλλη πάθηση. Υπάρχει πιθανότητα να μην μου δώσουν 6μηνη αναβολή; Τα παιδιά εκεί που ρώτησα, λέγανε "έπρεπε να φέρεις ψυχιάτρου, απλά θα πάρεις 6μηνη και θα ξανά τρέχεις εδώ πέρα". Εσείς τι πιστεύετε...
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Jimmy έγραψε:Καλημερα παιδια.Μπηκα στο σαιτ στρατολογιας στο Υπηρεσιες-Πληροφοριες και μετα στο πληροφοριες για την απαλλαγη μου. Κατω απο τα ληξιαρχικα στοιχεια και μητρωα αρρενων λεει απαλλαγη απο την υποχρεωση στρατευσης. Αυτο ηταν; Την πηρα; Η πρεπει να κοιταξω αλλου;

Καλησπέρα φίλε, θα πρέπει να πας "Υποβολή Αιτημάτων" στο site της Στρατολογίας και "Αίτηση Έκδοσης Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης" και να βγάλεις ένα "πλήρης" με "σωματική ικανότητα" και ένα "όχι πλήρης". Το "πλήρης" θα σου λέει αναλυτικά τα πάντα, που το κρατάς για σένα, για να ξέρεις τι ακριβώς σου έγραψε αυτός στην επιτροπή και το άλλο αν χρειαστεί να το δώσεις πουθενά. Θα πηγαίνεις στις "Αιτήσεις" και θα περιμένεις μέχρι να είναι έτοιμο. Εννοείται για να γίνουν όλα αυτά, να κάνεις σύνδεση μέσω TaxisNet στο site. Την πήρες ναι απλά να δεις τι σου έγραψε και αυτός.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, την Τρίτη πάω για την επόμενη μου αναβολή αλλά πρώτη φορά από φρουραρχείο και μετά 401. Είχα δώσει χαρτί ψυχολόγου. Ο ψυχίατρος, του στρατοπέδου, μου είπε "Δεν έχεις ψυχιάτρου; Εδώ ψυχολόγου γράφει. Τέλος πάντων εγώ σου δίνω επιστολή για 401" και στο χαρτί έγραψε προτεινόμενη 6μηνη λόγω κρίσεις πανικού, αν και δεν πολύ κατάλαβε γιατί του εξήγησα ότι είχα και άλλη πάθηση. Υπάρχει πιθανότητα να μην μου δώσουν 6μηνη αναβολή; Τα παιδιά εκεί που ρώτησα, λέγανε "έπρεπε να φέρεις ψυχιάτρου, απλά θα πάρεις 6μηνη και θα ξανά τρέχεις εδώ πέρα". Εσείς τι πιστεύετε...

Καλησπέρα φίλε, ψυχίατρου είναι πάντα πιο δυνατό και ισχυρό, να το ξέρεις την επόμενη φορά. Πιστεύω θα στη δώσουν, δίνουν εύκολα τις αναβολές.(τουλάχιστον έχεις ένα χαρτί που λέει κάτι, οπότε μετράει) Μακάρι να πάρεις και 1 χρόνο, απλά μετά πρέπει να ξανά κάνεις την διαδικάσια με χαρτί ψυχίατρου όμως. Εξήγησε και εκεί το πρόβλημα σου και όλα καλά θα πάνε. Καλύτερα να την έπαιρνες από στρατόπεδο πάντως για μένα, για να τελείωνες την ίδια μέρα.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Καλημέρα αδερφέ, ναι με διαβεβαίωσες πριν κάτι μέρες για το θέμα, απλά, ήθελα μια τελευταία επιβεβαιώση. Η διαδικασία ήταν καθαρά χαρτουρα όπως είπες, δεν έχω θέμα να ξανά περιμένω ένα δίωρο για να ξανά γίνει, απλά να γίνει η αναβολή αυτήν την φορά. Το θεωρούσα λίγο επικίνδυνο την τελευταία μέρα να πάω στρατόπεδο, κατάλαβες, φόβος μην μου έλεγαν να μπω ενώ δεν μπορώ, να μου έλεγαν όχι. Αλλά θα το κάνω την επόμενη φορά, αν όλα πάνε καλά.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Liapunov13 »

xristoforos9119 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.

Εμένα ο ψυχίατρος μου είπε να πω όχι αν τυχόν με ρωτήσουν αν δουλεύω. Θυμάμαι και πριν 2 χρόνια να το είχανε ρωτήσει. Τι λέτε εσείς; Έχει σημασία; Βλέπω εδώ παιδιά να λένε να πουμε την αλήθεια.

Ευχαριστώ πολύ.

Ειναι κλασικη ερωτηση, ιδιως σε ατομα που δεν εχουν χαρτι γιατρου. Η απαντηση πρεπει ναι ειναι η εξης "δεν ειμαι σε θεση να δουλεψω/σπουδασω/υπηρετησω στο στρατο, μιας και ειμαι αφοσιωμενος στην φαρμακευτικη μου αγωγη και στις ψυχοθεραπτιες με τον προσωπικο μου γιατρο. Οποιαδηποτε παρεκλιση απο το πλανο της αγωγης μου, θα χειροτερεψει την κατασταση μου"

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Καλημέρα αδερφέ, ναι με διαβεβαίωσες πριν κάτι μέρες για το θέμα, απλά, ήθελα μια τελευταία επιβεβαιώση. Η διαδικασία ήταν καθαρά χαρτουρα όπως είπες, δεν έχω θέμα να ξανά περιμένω ένα δίωρο για να ξανά γίνει, απλά να γίνει η αναβολή αυτήν την φορά. Το θεωρούσα λίγο επικίνδυνο την τελευταία μέρα να πάω στρατόπεδο, κατάλαβες, φόβος μην μου έλεγαν να μπω ενώ δεν μπορώ, να μου έλεγαν όχι. Αλλά θα το κάνω την επόμενη φορά, αν όλα πάνε καλά.

Καλησπέρα φίλε, όπως σου είπε και ο φίλος από πάνω. Έτσι ακριβώς είναι. Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Εσύ θα πεις ότι δεν μπορείς λόγο φαρμάκων και όλα αυτά και με το ζόρι δεν μπαίνει κανείς.

Jimmy

Δημοσίευση από Jimmy »

panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε, θα πρέπει να πας "Υποβολή Αιτημάτων" στο site της Στρατολογίας και "Αίτηση Έκδοσης Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης" και να βγάλεις ένα "πλήρης" με "σωματική ικανότητα" και ένα "όχι πλήρης". Το "πλήρης" θα σου λέει αναλυτικά τα πάντα, που το κρατάς για σένα, για να ξέρεις τι ακριβώς σου έγραψε αυτός στην επιτροπή και το άλλο αν χρειαστεί να το δώσεις πουθενά. Θα πηγαίνεις στις "Αιτήσεις" και θα περιμένεις μέχρι να είναι έτοιμο. Εννοείται για να γίνουν όλα αυτά, να κάνεις σύνδεση μέσω TaxisNet στο site. Την πήρες ναι απλά να δεις τι σου έγραψε και αυτός.

Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από αγχώδεις καταθλιπτικές εκδηλώσεις σε χαρακτηριολογικά πλαίσια, ιάσιμη, υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης, σύμφωνα με τη γνωμάτευση 13339/27 Σεπ 2021/Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών. Από τη στρατολογική του μερίδα προκύπτει ότι: Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει σήμερα καμία στρατιωτική υποχρέωση, επειδή έχει απαλλαχθεί από την υποχρέωση στράτευσης. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση για κάθε νόμιμη χρήση. Το πληρες εγραφε αυτο. Ολα οκ; Μαλλον; ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Οκτ 04, 2021 5:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Jimmy έγραψε:Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από αγχώδεις καταθλιπτικές εκδηλώσεις σε χαρακτηριολογικά πλαίσια, ιάσιμη, υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης, σύμφωνα με τη γνωμάτευση 13339/27 Σεπ 2021/Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών. Από τη στρατολογική του μερίδα προκύπτει ότι: Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει σήμερα καμία στρατιωτική υποχρέωση, επειδή έχει απαλλαχθεί από την υποχρέωση στράτευσης. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση για κάθε νόμιμη χρήση. Το πληρες εγραφε αυτο. Ολα οκ; Μαλλον; ...

Μια χαρά είσαι φίλε, την πήρες! Απλά υπάρχει περίπτωση να μας φωνάξουν κάποια στιγμή ξανά. Έχει να γίνει πολλά χρόνια αυτό, δεν νομίζω να γίνει αλλά υπάρχει η πιθανότητα. Αλλά και πάλι την ίδια διαδικασία θα κάνουμε οπότε όλα καλά. Και καλά επανεξέταση των Ι5. Μπορεί να γίνει σε 2-3-4-10 χρόνια δεν ξέρεις μέχρι τα 45 έχουν το δικαίωμα να σε καλούν.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Οκτ 04, 2021 10:26 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Ευχαριστώ φίλε πανό, καλά θα ήταν να σηκώναμε και το τηλέφωνο,28 φορές ακριβώς που πήρα, αλλά θα συνεχίσω να παίρνω για να κλείσω ραντεβού. Γνωρίζεις αν κρατάει πολύ ώρα η διαδικασία; Γιατί ότι ήτανε καθαρά χαρτουρα, ναι, σε αυτό έπεσες μέσα.
Σωτήρης

Δημοσίευση από Σωτήρης »

KΑλησπερα σας παιδιά, με την επόμενη Εσσο πηγαίνω για απαλλαγή, θα το κάνω μέσω στρατοπέδου διότι δεν αντέχω την αρκετή αναμονή του Φρουραρχείου, το ερώτημα μου είναι, θα πρέπει στο στρατόπεδο να έχω συνοδό οπωσδήποτε για να μη διανυκτερευσω ή δεν είναι απαραίτητο; Στη σκέψη και μόνο ότι ενδεχεται να μείνω μέσα μια μέρα αγχώνομαι ιδιαίτερα. Ευχαριστώ
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Ευχαριστώ φίλε πανό, καλά θα ήταν να σηκώναμε και το τηλέφωνο,28 φορές ακριβώς που πήρα, αλλά θα συνεχίσω να παίρνω για να κλείσω ραντεβού. Γνωρίζεις αν κρατάει πολύ ώρα η διαδικασία; Γιατί ότι ήτανε καθαρά χαρτουρα, ναι, σε αυτό έπεσες μέσα.

Που να κλείσεις ραντεβού φίλε; Αφού τελείωσες.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Δεν τελείωσα ακόμα δεν την πήρα την αναβολή, πέρασα από φρουραρχείο, και τώρα περιμένω να κλείσω ραντεβού στο 401 μέχρι την άλλη Παρασκευή. Απλά δεν το σηκώνουν εδώ και 4 εργάσιμες μέρες από την Πέμπτη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Οκτ 05, 2021 6:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Δεν τελείωσα ακόμα δεν την πήρα την αναβολή, πέρασα από φρουραρχείο, και τώρα περιμένω να κλείσω ραντεβού στο 401 μέχρι την άλλη Παρασκευή. Απλά δεν το σηκώνουν εδώ και 4 εργάσιμες μέρες από την Πέμπτη

Ααα συγνώμη φίλε, μπερδέυτηκα με το άλλο παλικάρι που πήρε απαλλαγή. Θα σου στείλουν email και θα πρέπει να πας μέσα σε 1 μήνα. Απλά να πάρεις τηλέφωνο μετά από 10-15 μέρες για να δεις αν σου έχει έρθει ο φάκελος. Δεν χρειάζεται ραντεβού.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες