Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

eleos έγραψε:Ρε παιδιά πόσο ανίκανοι παίζει να είναι εκεί στη στρατολογία. Ένας μήνας μετά και δεν έχω παραπεμπτικό; Το email μου το έχουν, μπήκα στον λογαριασμό μου και ειναι καταχωρημένο σωστά, και ένα τηλέφωνο δεν σηκώνουν, τι πράγματα είναι αυτά; Ντροπή.

ο κοβιντ ειναι ακομα ενας λογος να αποφυγει κανεις τα φρουραρχεια και τις ουρες. Παιδια απο το στρατοπεδο θα καθαρισετε μεσα στην ημερα.

Ioannis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ioannis »

Ακόμα και για οριστική απαλλαγή στο στρατόπεδο ξεμπερδεψεις σε μια μέρα ή παίρνει διανυκτέρευση?
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Ioannis έγραψε:Ακόμα και για οριστική απαλλαγή στο στρατόπεδο ξεμπερδεψεις σε μια μέρα ή παίρνει διανυκτέρευση;

Μπαινουν ολοι πρωι μεχρι τις 13.00, οσοι ειναι για αναβολη/απαλλαγη για ψυχολογικους περνανε απο επιτροπη απαλλαγων του στρατοπεδου, και μετα αναμενουν μεχρι το απογευμα.

Το απογευμα ηρθε ο λοχιας και εδωσε σε ολους τις αναβολες/απαλλαγες σε οσους καναμε τη διαδικασια απο το στρατοπεδο. Πηρανε ολοι αναβολες/απαλλαγες.

Διαβασε εδω αναλυτικα:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306_post534159.html#534159

Να πω κ εγω την εμπειρια μου για την Β 12μηνη αναβολη για λογους υγειας (ψυχολογικους) μεσω στρατοπεδου.

Περασα την πυλη του στρατοπεδο Θηβας στις 08.00 αρχες της εβδομαδας (Ε ΕΣΣΟ 2020). Η διαδικασια εχει ως εξης:

1. Πρωτο κτηριο, καταγραφη στοιχειων ταυτοτητας και σημειωματος καταξης

2. Χωρισμος σε ομαδες των 10 ατομων για τεστ κοροναιου

3. Δευτερο κτηριο φωτογραφιες που κοστιζουν 3.5 ευρω (αν εχεις δικες σου περνας αυτο το βημα)

4. Τριτο κτηριο καταγραφη στοιχειων, γραμματικων γνωσεων και παλαιων αναβολων.

5. Τεταρτο κτηριο, ψυχιατρος. Απλα αντεγραψε την διαγνωση του προσωπικου μου ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.

6. Πεμπτο και τελευταιο κτηριο Επιτροπη Απαλλαγων στις 10.45, απλα αντεγραψε την εισηγηση του ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.

Η συνολικη διασικασια διαρκεσε κατω απο 3 ωρες. Οι αξιωματικοι/γιατροι ειναι πολυ ενταξει κ βοηθητικοι στη διαδικασια. Κανενας τσαμπουκας ή οτιδηποτε αλλο εχει γραφτει στο φορουμ για τους περιεργους του 401. Οσοι δεν εχουνε συνοδο μενουν στο στρατοπεδο μεχρι τις 18.00 που μοιρασανε τις αναβολες/απαλλαγες και τις ταυτοτητες μας. Εισαι ελευθερος να πας ΚΨΜ, κ τριγυρω στο στρατοπεδο. Οσοι εχουν συνοδο φευγουν απο το στρατοπεδο κ επιστρεφουν στις 19.00 την ιδια μερα να παραλαβουν τις αναβολες/απαλλαγες εξω απο την πυλη του στρατοπεδου.

Ολοι πηρανε αναβολες/απαλλαγες, απ οτι ακουσα δεν αρνηθηκαν σε κανεναν. Επισης η διαδικασια ειναι πολυ πιο ευκολη/γρηγορη απο αυτη του Φρουραρχειου και την συστηνω ανεπιφυλακτα για οσους ειναι για αναβολες/απαλλαγες για ψυχολογικους λογους. Η αναβολη/απαλλαγη δινεται εντος της ιδιας ημερας. Ουτε να περιμενεις χαρτια σπιτι, ουτε ραντεβου με επιτροπες ουτε τιποτα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τετ Απρ 14, 2021 12:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μιχάλης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο

Πριν 40 μέρες πέρασα από το φρουραρχειο της περιοχής μου έχοντας δυο προβλήματα, Το ένα ειναι η ρικνωση του αχιλλειου τενοντα και το άλλο οξεια ψυχωτικη διαταραχη. Ο γιατρός μου έγραψε ότι η ασθένεια μου είναι ανίατη και προτείνει ι5. Δεν έχω πάρει άλλη αναβολη για λόγους υγείας. Υπάρχει περίπτωση η εισηγηση του φρουραρχειου που είναι ι5 να περάσει και να πάρω απαλλαγη ; Επίσης αν και έχει παρέλθει η ημερομηνία του γράμματος της στρατολογιας, δεν έχω κλείσει ραντεβού στην Τρίπολη γιατί δε συνεδριάζουν μου είπαν

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για το ερώτημα μου θα χαρώ θα ήταν πολύ χρήσιμο να μου απαντήσει.

ευχαριστώ πολύ!

Trelos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Trelos »

Καλά μας δουλεύουν κανονικά. Ενώ είχαν πει να ξαναπαρουμε μετά τις 15 του μήνα στην επιτροπή στη Τρίπολη τώρα λένε πάλι πάρτε μας μετά την Τετάρτη... Εχει άλλος την ίδια εμπειρία από τη Τρίπολη;
Παύλος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Παύλος »

Εμένα μου είπαν την Τρίτη χαχαχαχα. Μίλησα και με στρατολιγία και μου είπαν να μην ανησυχω και ό, τι σου πουν απο επιτροπή. Επίσης μου είπε ό, τι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να πάμε για αναβολές όπως γίνεται στην επιτροπή της Αθήνας.
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

1) Έχει πάρει κανείς απαλλαγή λόγου αγχώδους κατάθλιψης και ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής;

2) Αν η επιτροπή αρνηθεί την απαλλαγή, αυτό επηρεάζει τον ψυχίατρο του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να μην δώσει απαλλαγή τις πρώτες μέρες;

Άγγελος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Άγγελος »

Καλησπέρα φίλε

Εγώ είχα επικοινωνία με την Τρίπολη σήμερα και αν αναφέρεσαι για αυτήν την επιτροπή, εμένα μου είπαν να τους ενοχλήσω την άλλη Παρασκευή. Η πληροφόρησή σου για το ότι οι αναβολές θα δίνονται χωρίς παρουσία, από που προέρχεται; Το ίδιο ισχύει και για άτομα που κυνηγάνε την απαλλαγή;

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Είμαι για δεύτερη αναβολή και η διάγνωση λέει πανω κατω:

1) πασχω από ιδειοψυχαναγκαστική διαταραχή

2) υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, μέτριας βαρύτητας (αυτής της περιόδου)

3) άγχος

4) ψυχαναγκασμούς που εμφανίστηκαν από την εφηβεία

5) cipralex

6) φόβοι δυσμορφοβικού περιεχομένου και τιμωρίας.

την έχω την αναβολη;

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Kaizoku έγραψε:Είμαι για δεύτερη αναβολή και η διάγνωση λέει πανω κατω:

1) πασχω από ιδειοψυχαναγκαστική διαταραχή

2) υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, μέτριας βαρύτητας (αυτής της περιόδου)

3) άγχος

4) ψυχαναγκασμούς που εμφανίστηκαν από την εφηβεία

5) cipralex

6) φόβοι δυσμορφοβικού περιεχομένου και τιμωρίας.

την έχω την αναβολη;

προφανως, θα παρεις αναβολη και τελικη απαλλαγη με αυτη τη γνωματευση και φαρμακευτικη αγωγη. Περαστικα και καλος πολιτης.

Παύλος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Παύλος »

Άγγελος έγραψε:Καλησπέρα φίλε

Εγώ είχα επικοινωνία με την Τρίπολη σήμερα και αν αναφέρεσαι για αυτήν την επιτροπή, εμένα μου είπαν να τους ενοχλήσω την άλλη Παρασκευή. Η πληροφόρησή σου για το ότι οι αναβολές θα δίνονται χωρίς παρουσία, από που προέρχεται; Το ίδιο ισχύει και για άτομα που κυνηγάνε την απαλλαγή;

Καλησπέρα φίλε μου. Εσένα είπαν να πάρεις την παρασκευή εμένα την τρίτη και σε ένα άλλο παλικάρι πιο πάνω την τετάστη... Ωραία. Την πληροφορία ό, τι ΜΠΟΡΕΙ να μην χρειάζεται να πάνε δια ζώσης αυτοί που πάνε για αναβολή μου την έδωσε η στρατολογία. Αλλά και αυτοί δεν ξέρουν με σιγουριά. Γενικά μου τόνισαν να μιλήσω με επιτροπή και ό, τι μου πουν εκεί. Εμένα με αγχώνει το γεγονός ό, τι όλο αυτό γίνεται προφορικά και δεν έχω την διαβεβαίωση γραπτός για την όλη κατάσταση.

Άγγελος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Άγγελος »

Μια από τα ίδια φίλε κι εγώ φοβάμαι μην φάω πρόστιμο χωρίς να φταίω αλλα λογικα αφού και σε άλλους απάντησαν ετσι τότε μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα
Trelos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Trelos »

Παύλο αν έχεις τη καλοσύνη ενημέρωσε μας αύριο το πρωί τι έγινε τελικά με την επιτροπή και τι σου είπαν.
GE

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από GE »

Καλησπέρα σε όλους,

Πρίν δύο βδομάδες έκανα αίτηση για την πρώτη μου αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας από το Φρουραρχείο Αθηνών. Ακολούθησα όλή την προβλεπόμενη διαδικασία, με αποτέλεσμα η Στρατολογία, να μου στείλει το παραπεμπτικό για να κλείσω ραντεβού με την Επιτροπή Αναβολών / Απαλλάγών στο 401. Πήρα στο 401 και μου είπαν ότι λόγω Covid-19 για τις αναβολές δεν θα χρειαστεί να περάσω και όλα τα παραπεμπτικά θα τα προωθήσει η Στρατολογία στην Επιτροπή. Προς το παρόν όμως δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με την αναβολή μου, ούτε ηλεκτρονικά ούτε μας έχουν στείλει κάποιο χαρτί. Γνωρίζει κανείς τι προβλέπεται ή υπάρχει κάποιος που να έχει ξεμπερδέψει;

Ευχαριστώ.

Trelos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Trelos »

Είχαμε κανένα νέο από επιτροπή της Τρίπολης;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες