Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Γεια σας, οποίος έχει τύχει να κάνει επίσκεψη σε δημόσιο ψυχίατρο μέσω ΙΚΑ κλπ, θα μπορούσε λίγο να με ενημερώσει εάν είναι γενικά συνεργάσιμοι και δίνουν εύκολα διάγνωση; Επειδή γνωρίζω ότι με χαρτί δημοσίου είναι πιο εύκολες αναβολές απαλλαγές, εύχαριστω
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Γιώργος έγραψε:Γεια σας, οποίος έχει τύχει να κάνει επίσκεψη σε δημόσιο ψυχίατρο μέσω ΙΚΑ κλπ, θα μπορούσε λίγο να με ενημερώσει εάν είναι γενικά συνεργάσιμοι και δίνουν εύκολα διάγνωση; Επειδή γνωρίζω ότι με χαρτί δημοσίου είναι πιο εύκολες αναβολές απαλλαγές, εύχαριστω

Ναι παιδιά. Όποιος μπορεί να βοηθήσει. Δυσκολευόμαστε οικονομικά για ιδιώτη.

Μπάμπης

Δημοσίευση από Μπάμπης »

Συνήθως οι ιδιώτες έχω ακούσει 50-70 ευρώ παίρνουν για διάγνωση, έχει ανέβει;
Προ

Δημοσίευση από Προ »

stefa191 έγραψε:Προφανως και δεν σου εδωσαν απαλλαγη, και αυτη τη λογικη μονο στην Ελλαδα τη συναντας. Λες και δεν μπορουν να σου πουν εκεινη τη στιγμη αν την πηρες ή οχι. Σ'εμενα προσωπικα το ειχαν πει, κυριε ταδε σας απαλλασουμε απο τη στρατευση.

Να υποθεσω οτι το σκηνικο αυτο εγινε στο 424;

Τοσο συντομα δε νομιζω οτι προλαβαινεις να κανεις τη διαδικασια, να βγαλεις καινουργια γνωματευση και να τρεξεις.

Οποτε ειτε παιρνεις αναβολη επικαλουμενος οικονομικους λογους στη στρατολογια ή πληρωνεις και επικαλεισαι νοσηλεια για καποιο λογο σε νοσοκομειο που μαλλον θα πρεπει να ειναι ιδιωτικο, ετσι ωστε να παρεις παραταση μεχρι την επομενη ΕΣΣΟ ειτε αναγκαστικα παρουσιαζεσαι και παιρνεις απαλλαγη απο μεσα. Παρε γνωματευση, και παρουσιασου με συνοδο και πιθανων να μην σε κρατησουν στο στρατοπεδο μεχρι να περασεις ξανα απο ιατρο και επιτροπη.

Εγω αν δεν μου εδιναν απαλλαγη επειδη οντως πασχω απο δυσθυμια, κοινωνικη φοβια και γενικευμενη αγχωδη διαταρχη, θα εκανα αποπειρα στο στρατοπεδο και στη συνεχεια θα ειχαν μεγαλα μπλεξιματα οι κομπλεξικοι της επιτροπης απαλλαγων που επειδη ως επι τω πλειστων οι απαλλαγες δινονται σε μαιμου περιπτωσεις δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν οντως ατομα που αντιμετωπιζουν προβληματα. Να δουμε μετα αν θα ξαναστειλουν ατομο που ηρθε για απαλλαγη να παει να υπηρετησει.

@Το αποτέλεσμα της επιτροπής απαλλαγών :

Ερχεται αλληλογραφια συνηθως 1-2 βδομαδες μετα την επιτροπη. Σε καποιους το λενε, σε καποιους οχι. Συνηθως σε μαιμου περιπτωσεις δεν το λενε το αποτελεσμα, ισως κατι σαν τιμωρια για να αγωνιας για 2 βδομαδες. Εγω επειδη κοντεψα να παθω κριση πανικου και φανηκε μου το ειπαν εκεινη τη στιγμη οτι απαλλασομαι.

ΠΑΝΤΑ να κρατατε αντιγραφο της γνωματευσης θεωρημενο για τη γνησιοτητα του σε ΚΕΠ γιατι τα πρωτοτυπα τα κραταει το στρατιωτικο νοσοκομειο. Ειχα δωσει μια φορα το πρωτοτυπο στον ιατρο που με εξετασε στο στρ. Νοσοκομειο και οταν πηγα στην επιτροπη απαλλαγων με ανεπικυρωτο αντιγραφο εγινε φασαρια, εν τελη το δεχθηκαν αλλα τα πραγματα εσφιξαν απο τοτε, οποτε παντα επικρυωμενα αντιγραφα παιδια να εχετε στην ακρη.

Εγώ έχω χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο αντίγραφα επικυρωμένα στην αστυνομία όμως το προτοτυπο δεν το έχω άρα καλυμμένος δεν είμαι?; (παθολογικο)

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλημέρα, από ότι. Βλέπω στον. ΦΕΚ του 2014 όπως μου είπες η. Πάθηση παίρνει I5. Κάτι δεν μπορώ να. Καταλάβω από ότι φαίνεται... Ξέρετε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλημέρα, είδα ότι στο. Γη πάθηση μου παίρνει I5 στον ΦΕΚ του 2014. Κατι δεν μπορώ να καταλάβω... Ξέρετε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλημέρα, από ότι είδα στον ΦΕΚ του 2014 η πάθηση μου παίρνει Ι5 , δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.. Ξερετε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;
Samios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Samios »

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 23 ετών και το καλοκαίρι αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο.2 μέρες μετά την ορκωμοσία μου έχασα τον πατέρα μου και πλέον έχω μείνει εγώ με την αδερφή μου (επίσης 23 - σπουδάζει ακόμα) και τη μητέρα μας (συνταξιούχος). Την οικογενειακή επιχείρηση για βιοποριστικούς λόγους έχω κληθεί να την αναλάβω εγώ και αυτό κάνω. Το ερώτημα μου είναι όταν θα με καλέσουν στο στρατό τι θα κάνω δεδομένης της κατάστασης ότι από αυτή την επιχείρηση ζούμε και αν την κλείσω για 9 μήνες θα χάσω όλο το πελατολόγιο μου και εκ των πραγμάτων θα αντιμετωπίσω απίστευτο πρόβλημα. Έχετε κάποια σκέψη τι μπορώ να κάνω ; Και πάλι σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Samios έγραψε:Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 23 ετών και το καλοκαίρι αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο.2 μέρες μετά την ορκωμοσία μου έχασα τον πατέρα μου και πλέον έχω μείνει εγώ με την αδερφή μου (επίσης 23 - σπουδάζει ακόμα) και τη μητέρα μας (συνταξιούχος). Την οικογενειακή επιχείρηση για βιοποριστικούς λόγους έχω κληθεί να την αναλάβω εγώ και αυτό κάνω. Το ερώτημα μου είναι όταν θα με καλέσουν στο στρατό τι θα κάνω δεδομένης της κατάστασης ότι από αυτή την επιχείρηση ζούμε και αν την κλείσω για 9 μήνες θα χάσω όλο το πελατολόγιο μου και εκ των πραγμάτων θα αντιμετωπίσω απίστευτο πρόβλημα. Έχετε κάποια σκέψη τι μπορώ να κάνω ; Και πάλι σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Μπορείς να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Με χαρτί ψυχιάτρου θα μπορέσεις να πάρεις 1 χρόνο.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Γιωργος έγραψε:Καλημέρα, από ότι είδα στον ΦΕΚ του 2014 η πάθηση μου παίρνει Ι5, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Ξερετε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα;

Μπορείς να πάρεις τηλ στην στρατολογία να ρωτήσεις ή να μπεις μέσω του σιτε της στρατολογίας και να ζητήσεις πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης μέσω αίτησης να δεις τι έγινε. Αν το έκανες μέσω φρουραρχείου βγαίνει σε 1-1,5 μήνα η απόφαση.

Samios
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Samios »

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Για τον 1 χρόνο χρειάζεται κάποια διαδικασία ή καταθέτω το χαρτί στη στρατολογία; Μετά το έτος τι γίνεται; Φαντάζομαι θα με ξανακαλέσουν, θα πρέπει να κάνω κάτι τότε; Και πάλι Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Samios έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ! Για τον 1 χρόνο χρειάζεται κάποια διαδικασία ή καταθέτω το χαρτί στη στρατολογία; Μετά το έτος τι γίνεται; Φαντάζομαι θα με ξανακαλέσουν, θα πρέπει να κάνω κάτι τότε; Και πάλι Ευχαριστώ!

Πρέπει να πας στο φρουραρχείο της περιοχής σου. Ή αν μπορείς να παρουσιαστείς στο στρατόπεδο με το χαρτί μαζί σου ίσως να πάρεις και μεγαλύτερη αναβολή. Όταν σε ξανακαλέσουν θα κάνεις την ίδια διαδικασία. Αν πας στο φρουραρχείο της περιοχής σου θα καταθέσεις το χαρτί στον γιατρό που θα βρίσκεται εκεί, μετά θα πας στρατολογία και στην συνέχεια θα περάσεις από την επιτροπή απαλλαγών.

Samios
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Samios »

Επιτροπή απαλλαγών περνάς τη δεύτερη φορά; Η επιτροπή αυτή αποφασίζει για την αναβολή δηλαδή; Στο στρατόπεδο είπες είναι πιο εύκολη η διαδικασία;
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Samios έγραψε:Επιτροπή απαλλαγών περνάς τη δεύτερη φορά; Η επιτροπή αυτή αποφασίζει για την αναβολή δηλαδή; Στο στρατόπεδο είπες είναι πιο εύκολη η διαδικασία;

Για να πάρεις αναβολή πάντα περνάς από την επιτροπή απαλλαγών. Αποφασίζει αλλά έχει στα χέρια της μια προτεινόμενη αναβολή από τον πρώτο γιατρό που θα σε εξετάσει και συνήθως την επικυρώνει. Εγώ μέσω φρουραρχείου την έχω κάνει, αλλά έχω ακούσει ότι τελειώνεις γρηγορότερα ναι. Αν σε στείλουν μακριά να παρουσιαστείς όμως δεν θα σε βολέψει να πας στο στρατόπεδο. Και μένα την πρώτη φορά με έστειλαν στον Έβρο και την έκανα μέσω φρουραρχείου.

georgew
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από georgew »

Πως πάει παιδιά;

έχω ραντεβου την βδομαδα πυο ερχεται να περασω απο την επιτροπη απαλλαγων του 401. Για πρωτη φορα για αναβολη παω, έχω ενα χαρτι για γενικευμενη αγχωδη διαταραχη από ιδιώτη (ενός μήνα πριν) Και ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα.

έχει περασει κανείς σας πρόσφατα; Πως είναι τωρα τελευταία δηλαδή η επιτροπή, ρώτανε πράγματα ή εντελώς τυπικά γίνεται όλη η διαδικασία;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης