Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Giannis Ni, το μεγάλο πλεονέκτημα του Marder 1 είναι ότι είναι Γερμανικό όχημα και οδηγεί απ` ευθείας σε νέα ανάθεση, ώ του θαύματος, Γερμανική κι αυτή (Πούμα) ! Άρα, είναι η πλέον αντιοικονομική πρόταση.

Προσωπικά θεωρώ το F18 Super Hornet με ΑΕSA Μια καλή επιλογή.To Eurofighter δεν το θέλω γιατί ξέρω ότι θα είναι μια ακόμα ευκαιρία της Γερμανίας να εκβιάζει την Ελλάδα (όπως με το κλείσιμο του Σκαραμαγκά).

Τέλος, πρέπει να σταματήσει ο ραγιαδισμός. Πληρώσαμε και Οι Γερμανοί έπρεπε να κόψουν το κεφάλι τους να παραδώσουν υλικό ανάλογο της αξίας των χρημάτων που πήρανε. Από την στιγμή που έδωσαν σκάρτο υλικό και μάλιστα εκβιάζανε (για το υπόλοιπο 20%!) με κλείσιμο ναυπηγείου (!) Τότε πρέπει να αποκλειστεί το Γερμανικό δημόσιο από κάθε προμήθεια. Για όλες Τις προμήθειες Ισχύει ο νομικός όρος "καλή τη πίστη". Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια Δεν υφίσταται Και μόνο μετά από 50 ή 100 χρόνια νηστείας ξαναβρίσκεται. Απλά είναι τα πράγματα, Εκτός βέβαια αν κάποιος είναι ραγιάς οπότε δεν υπάρχει νόημα...

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Giannis Ni »

@ Topol-M. Να σου απαντήσω σε ένα προς ένα σε αυτά που λες.
Άλλο τι απαιτούσαν οι Γερμανοί και άλλο τι κάναμε εμείς. Μπορούσαμε να μην του δίναμε το 80%. το κάναμε εμείς φταίμε. Είναι θέμα πιέσεων. Επίσης, παρέδωσαν το ένα από τα τρία επειδή εμείς κάναμε τους δύσκολους επι τρία έτη όταν το γραφείο γερμανικών προμηθειών είχε πιστοποιήσει το Υ/Β ως αξιόμαχο.2ον) Ο στρατός καιγόνταν επι χρόνια για τομα. Τα BMP-3M αποφασίστηκαν για άλλους λόγους που σχετίζονται με τις ακμάζουσες τότε ελληνορωσικές σχέσεις και τις συμφωνίες Καραμανλή για τους αγωγούς. Οι Ρώσοι πήραν ένα αντάλλαγμα αλλά σε λάθος τομέα. Θα μπορούσαμε να αγοράζαμε το εξαίρετο Kornet-E με επίπλεον 200 κομμάτια λόγου χάρη.3ον) Μόνο που αμερικανοί βάζουν στον διαγωνισμό τους το Πούμα εμένα μου λέει πολλά. Και ενδεχομένως να το επιλέξουν.Πάντως το εκτιμούν και το σέβονται και πιστεύουν στην μαχητικη του αξία. 4ον) Τα τομα δεν είναι άρματα μάχης δεν κρίνονται από την ισχύ πυρός τους. Η θωράκιση του είναι επαρκέστατη. Η ισχύ πυρός του είναι αρκετά μεγάλη με την προσθήκη ΑΤ εκτοξευτή που μπορεί άνετα να καταστρέψει ένα αντίπαλο ΤΟΜΑ από τα 2000 μέτρα. Όσον για την ταχύτητα του είναι 65km/h όταν του BMP-3M είναι 70km/h. Τεράστια διαφορά. Και έχει τέτοια ταχύτητα με 35 τόνους βάρος και όχι 18.7 με θωράκιση της πλάκας. Αλλά εσυ δεν αναφέρεσαι στην διαλειτουργίκοτητα με το αρματικό δυναμικο, στα κοινά ανταλλακτικά με τα Leo 1A5, στην ταχεία παράδωση αφου μεσα σε ένα εξάμηνο θα έχουμε 422 ΤΟΜΑ, στο κατασκευαστικό έργο που θα δωθεί στην ΕΛΒΟ. Είναι δλδ βλάκες οι Γερμανοί που επι 30 χρόνια τα είχαν να επιχειρούν μαζί με τα Leo. Είναι ένα εκρυκτικό δίδυμο που φυσικά είναι και ανώτερα των τουρικών ΤΟΜΑ εξ ολοκλήρου. 5ον) Δεν διαβάζεις καθόλου καλά αυτά τα οποία σας λεω. Σας είπα "Με το Marder 1A3 και κάποιες αναβαθμίσεις το ΠΖ ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό και αργότερα εξοπλίζεται με ένα ακόμα καλύτερο σε βάθος τριετίας με παράλληλη χρήση των Marder 1A3" συνεπώς δεν τα πετάμε.Συνεχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε για άλλα 15 έτη. Δεν είναι σε καμία περίπτωση 30 ετών αλλά 20.Στην ίδια ηλικία βρίσκονται και τα BMP-3M. Και αυτό γιατί η έκδοση του Α3 είναι πλήρως ανακατασκευασμένη από την αρχή. Και αμα θελεις και την πραγματική μου άποψη εγω θέλω ένα ΤΟΜΑ που να έχει κατασκευαστεί μετά το 2000. Και θα ήθελα ένα από τα CV-90,Puma και ASCOD. Και κατα προτίμηση το δευτερο γιατί είναι ένα από τα καλύτερα και πιο καινουργια τομα διεθνώς.6ον) Ξέρεις πολύ καλά πως η ρωσική προσφορά στην αρχη μιλούσε για το πολυ 1,2 δις και τώρα πήγε στα 2. Και χωρίς κρίσιμα συστήματα του ΤΟΜΑ όπως ο κινητήρας UTD ή τα σκοπευτικά. Και να μην μιλήσω για προβλήματα εργονομίας, διαλειτουργικότητας, κόστους υποστήριξης, προστασίας και θωράκισης έναντι σύγχρονων απειλών, συμπαραγωγής, νατοϊκών προτύπων, ανύπαρκτου διαγωνισμού κτλ. Εγω απλά θέλω να αρχίσετε να σκέφτεστε ανοιχτόμυαλα και να συγρίνετε το κάθε οπλικό σύστημα που προτείνετε με τις υπόλοιπες προσφορές και να κρίνετε βασει επιχειρησιακών κριτήριων.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

12θεϊστής έγραψε:Giannis Ni, το μεγάλο πλεονέκτημα του Marder 1 είναι ότι είναι Γερμανικό όχημα και οδηγεί απ` ευθείας σε νέα ανάθεση, ώ του θαύματος, Γερμανική κι αυτή (Πούμα) ! Άρα, είναι η πλέον αντιοικονομική πρόταση.

Προσωπικά θεωρώ το F18 Super Hornet με ΑΕSA Μια καλή επιλογή.To Eurofighter δεν το θέλω γιατί ξέρω ότι θα είναι μια ακόμα ευκαιρία της Γερμανίας να εκβιάζει την Ελλάδα (όπως με το κλείσιμο του Σκαραμαγκά).

Τέλος, πρέπει να σταματήσει ο ραγιαδισμός. Πληρώσαμε και Οι Γερμανοί έπρεπε να κόψουν το κεφάλι τους να παραδώσουν υλικό ανάλογο της αξίας των χρημάτων που πήρανε. Από την στιγμή που έδωσαν σκάρτο υλικό και μάλιστα εκβιάζανε (για το υπόλοιπο 20%!) με κλείσιμο ναυπηγείου (!) Τότε πρέπει να αποκλειστεί το Γερμανικό δημόσιο από κάθε προμήθεια. Για όλες Τις προμήθειες Ισχύει ο νομικός όρος "καλή τη πίστη". Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια Δεν υφίσταται Και μόνο μετά από 50 ή 100 χρόνια νηστείας ξαναβρίσκεται. Απλά είναι τα πράγματα, Εκτός βέβαια αν κάποιος είναι ραγιάς οπότε δεν υπάρχει νόημα...

Το F18 Super Hornet είναι μια καλή επιλογή αλλά δεν είναι η καλύτερη.Αναμφισβήτητα το EUROFIGHTER είναι το κορυφαίο Α/Φ εναέριας υπεροχής.Ένα τέτοιο Α/Φ χρειάζεται η Π. Α. Επιπλέον, να σας θυμίσως πως μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό Α/Φ και όχι για ένα αμιγώς Γερμανικό. Σαφώς και πρέπει να σταματήσει ο ραγιαδιμός. Δεν γίνεται οι Γερμανοί να πουλάνε Υ/Β και μόνον τα δικά μας πάντα να γέρνουν. Με αυτή την λογική και οι άλλη αγοραστές των 214 έπρεπε αμέσως να διακόψουν τις αγορές τους. Όλα συμβαίνουν σε εμάς. Ακόμα, δεν κατάλαβα κάτι: Ραγιάδες είμαστε επειδή λέμε την γνώμη μας υποστήριζοντας κάποια ευρωπαϊκά οπλικά συστήματα;Και να σας πως και κάτι τόσα οπλικά συστήματα αγοράζουμε από την Γερμανία έχετε τόσο μεγάλα παράπονα; Επειδή υπήρξαν ορισμένα προβλήματα με ένα από τα τέσσερα Υ/Β; Λες και με τα τοσα αλλα δεν έγινε ποτέ τίποτα... Τέλος, τι είναι χαζομάρες είναι αυτά περι νηστείας; Μιλάτε σοβαρά; Με άλλα λόγια μας λέτε πως επειδή παλαιότερα είχαμε μαλώσει με κάποιον φίλο μας αν αυτός μας προσφέρει τα ανώτερα προϊντα από κάποιον άλλο εμείς θα αγοράζουμε τα κατώτερα επειδή είχαμε μαλώσει πριν 10 χρόνια. Είναι λογική αυτή;
...
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Καλο χρυσό και άξιο το Eurofighter αλλά δεν εμπιστεύομαι τους Γερμανούς ότι θα παραδώσουν σωστό υλικό. Και επειδή διέπραξαν εγκλήματα όπως:

-πηγαίνανε στους Πολωνούς και λέγανε ότι το Παπανικολής είναι μια χαρά απλά Οι Έλληνες οι φτωχομπινέδες δεν έχουν λεφτά

-είτε δίνετε το 20% που απέμεινε για την αποπληρωμή είτε κλείνω τον Σκαραμαγκά

θεωρώ ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για περαιτέρω αγορές από αυτή την χώρα.

Να στο πω κι αλλιώς:

πας να αγοράσεις αυτοκίνητο. Δίνεις μπροστά το 80% και μετά από μια εβδομάδα σου το φέρνουν. Βάζεις μπρος και διαπιστώνεις ότι έχει πρόβλημα ευστάθειας. Τι κάνεις; Μην μου πεις ότι θα τον πας στο δικαστήριο γιατί ούτε πρόκειται να χρεωθείς Επιπλέον για Δικηγόρο ούτε και πρόκειται να πάρεις τα λεφτά πίσω. Θα κάνεις μια κουτσή διαπραγμάτευση για να γίνει το αμαξάκι στοιχειωδώς ασφαλές και Θα δώσεις και το υπόλοιπο 20%, αφού έχεις βάλει υπογραφή στο συμβόλαιο. Μόλις δώσεις και το 20% τότε δίνεις μια μούτζα στον εαυτό σου και ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Τ Ε Λ Ο Σ.

ΥΓ: Δυό φορές το ίδιο λάθος παύει να είναι λάθος...

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ετσι είναι όπως λέει ο 12θειστής. Και προσθέτω.

Οι ληστρικές συμφωνίες για leo &Υποβρύχια καθώς και οι γνωστές παλινωδίες και προβλήματα που είχαν οι 2 βασικές προμήθειες πρέπει να μας γίνει μάθημα.

2. Η αντιμετώπιση της Γερμανίας προς την Ελλάδα ως Δ Ράιχ και η πίεση που μας ασκούν για να χρεοκοπήσουμε πρέπει αυτόματα να παγώσει αγορές όπλων για μια δεκαετία ή μεχρι να αλλάξουν συμπεριφορά

Ταυτόχρονα, μιας και οι τοκογλύφοι εισπράττουν κανονικά τους τόκους μας είναι η σειρά μας να απαιτήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 70 δις ? αντί να κόβουμε μισθούς και συντάξεις που εξοικονομούν 1-2 δις...

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

12θεϊστής έγραψε:Καλο χρυσό και άξιο το Eurofighter αλλά δεν εμπιστεύομαι τους Γερμανούς ότι θα παραδώσουν σωστό υλικό. Και επειδή διέπραξαν εγκλήματα όπως:

-πηγαίνανε στους Πολωνούς και λέγανε ότι το Παπανικολής είναι μια χαρά απλά Οι Έλληνες οι φτωχομπινέδες δεν έχουν λεφτά

-είτε δίνετε το 20% που απέμεινε για την αποπληρωμή είτε κλείνω τον Σκαραμαγκά

θεωρώ ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για περαιτέρω αγορές από αυτή την χώρα.

Να στο πω κι αλλιώς:

πας να αγοράσεις αυτοκίνητο. Δίνεις μπροστά το 80% και μετά από μια εβδομάδα σου το φέρνουν. Βάζεις μπρος και διαπιστώνεις ότι έχει πρόβλημα ευστάθειας. Τι κάνεις; Μην μου πεις ότι θα τον πας στο δικαστήριο γιατί ούτε πρόκειται να χρεωθείς Επιπλέον για Δικηγόρο ούτε και πρόκειται να πάρεις τα λεφτά πίσω. Θα κάνεις μια κουτσή διαπραγμάτευση για να γίνει το αμαξάκι στοιχειωδώς ασφαλές και Θα δώσεις και το υπόλοιπο 20%, αφού έχεις βάλει υπογραφή στο συμβόλαιο. Μόλις δώσεις και το 20% τότε δίνεις μια μούτζα στον εαυτό σου και ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Τ Ε Λ Ο Σ.

ΥΓ: Δυό φορές το ίδιο λάθος παύει να είναι λάθος...

Το Eurofighter βρίσκεται σε μια κοινοπραξία και δεν θα μας το παραδώσουν μονον οι Γερμανοί. Και απλούστατα δεν θα το κάνουν για να μην δυσφιμήσουν το όνομα του Α/Φ. Για το Παπανικολής έπρεπε να το είχαμε παραλάβει το 2007 άντε το 2008. Δεν σημαίνει πως επειδή είπαν αυτοί να τους δώσουμε το 20% για τον Σκαραμαγκά έπρεπε να τους το δίναμε. Και να αρνούμασταν επι τεσσερα έτη ένα δηθεν ελλατωματικό Υ/Β όταν οι Γερμανοί το πιστοποιούσαν. Είμαι υπερ των ιδιοτικοποιήσεων και θέλω όλες οι αμυντικές βιομηχανίες να πωληθούν σε ξένους. Τα ελληνικά ναυπηγεία μετά την έλευση της ADM θα γνωρίσουν ακμή όπως κάθε ιδιωτική επίχειρηση αφου το ελληνικό δμόσιο είναι αχρηστο να τις διαχειριστεί. Τα οπλικά συστήματα δεν είναι ούτε αυτόκινητα ούτε μοτοσυκλέτες είναι κριτήρια που αμα κάποιο είναι καλύτερο από κάποιο άλλο το αγοράζεις. Έχω βαρεθεί την βλακεία σε αυτή την χώρα αφου είμαστε σε αυτή την κατάντια.Σας το ξαναλέω τόσες χώρες αγοράζουν από την Γερμανία και καμία δεν αντιμετωπίζει τα χάλια της Ελλάδας που αρνείται να παραλάβει αξιόμαχα οπλικά συστήματα. Οι Νοτιοκορεάτες είναι πανίβλακες, οι Τούρκοι το ίδιο και οι Ισραηλινοί χαζοβιόληδες. Εμείς ούτε ξέρουμε να διεκδικούμε, ουτε να εξασφαλίζουμε ευνοϊκές συμφωνίες. Ούτε και να επιλέγουμε τα καλύτερα οπλικά συστήματα. Τόσες χώρες πήραν κάθε λογής οπλικό σύστημα από την Γερμανία και μόνον με εμας είναι τα προβλήματα. Καταλάβετε το. Είναι απλά. Δείτε ποσες χώρες προηθεύονται Γερμανικά συστήματα και πως μονον εμεις και μονον στο πρόγραμμα των Υ/Β υπήραξαν προβλήματα εξαιτίας της ανικανότητας της ελληνικής πλευράς.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

TOPOL-M έγραψε:Ετσι είναι όπως λέει ο 12θειστής.Και προσθέτω.

Οι ληστρικές συμφωνίες για leo &Υποβρύχια καθώς και οι γνωστές παλινωδίες και προβλήματα που είχαν οι 2 βασικές προμήθειες πρέπει να μας γίνει μάθημα.

2. Η αντιμετώπιση της Γερμανίας προς την Ελλάδα ως Δ Ράιχ και η πίεση που μας ασκούν για να χρεοκοπήσουμε πρέπει αυτόματα να παγώσει αγορές όπλων για μια δεκαετία ή μεχρι να αλλάξουν συμπεριφορά

Ταυτόχρονα, μιας και οι τοκογλύφοι εισπράττουν κανονικά τους τόκους μας είναι η σειρά μας να απαιτήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 70 δις ? αντί να κόβουμε μισθούς και συντάξεις που εξοικονομούν 1-2 δις...

Όταν λες ληστρικές τι ακριβώς εννοείς πως ήταν εξαρχής ακριβά οπλικά συστήματα; Γιατί οτι δίνεις παίρνεις και το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε. Καλά κάνουν και μας ασκούν πιέσεις για να μην χρεοκοπήσουμε έστω και την τελευταία στιγμή (ασε που για μένα έχουμε ήδη χρεοκοπήσει) μπας και σοβαρευτούμε και ξυπνήσουμε σαν Κράτος και μάθουμε να λειτουργούμε σαν τους Γερμανούς ώστε να δουλεύουν όλα ρολοϊ.

Τωρα αναφορικά με το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων είμαι μαζί σου. Απλά δεν είναι τοσο εύκολα τα πράγματα οσο φαίνονται. Για μένα πρέπει να ζητηθούν οι αποζημειώσεις αρχικά μερος τους είτε να χρησιμοποιηθούν ως μεσο πίεσης για ενδεχόμενες μειώσεις είτε επιτοκίων που είμαστε και οι μονοι που δανειζόμαστε με 5 και 6% είτε ώς μειώσεις στις τιμές οπλικών συστημάτων.Πάντως άποψη μου είναι αμα απαφασίσουμε να αγοράσουμε το Eurofighter και δώσουμε για 40 αρχικά και άλλα 40 μετά το 2015 Α/Φ κόστους τουλάχιστον 6 δις θα αλλάξει ριζικά η στάση της ΕΕ και κατ επέκτασης της Γερμανίας απέναντι μας και θα είναι πιο ευνοϊκοί μαζί μας στα των οικονομικών μας. Και αυτό το επισημαίνουν και πολλοί Έλληνες οικονομολόγοι πως χρειάζομαστε τέτοιου είδους ανοίγματα.

Απλά να σημείωσω πως ακόμα και αν βγάλουμε έστω και το 20% των φυσικών μας πόρων θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε μεσα σε 6 μήνες. Και αυτά δεν τα λεω εγώ αλλά έμπειροι ξένοι και Έλληνες οικονομικοί αναλυτές. Για μένα ας ξεκινήσουμε εξορύξεις στο Αιγαίο αφου κανουμε τις κατάλληλες στρατηγικές συμμαχίες και μας κρατάμε το 40 με 30% και το άλλο ας το παίρνουν και σύμμαχοι μας και φυσικά εννοείται όχι οι Τούρκοι. Πάντως, όπως και να το κάνουμε και αυτό που λεω ξέρω οτι είναι προδοτικό αφου μιλάμε πάλι για συνεκμετάλλευση αλλά τουλάχιστον θα έχουμε πολλαπλά κέρδη ως χώρα. Αλλά σε καμια περίπτωση δεν μπορούμε να εξορύξουμε και να κρατήσουμε και το 100%... Δυστυχώς.
Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Επίσης ήθελα να σημειώσω πως και με την Γερμανία είχαμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα όταν ήταν να μπούμε στο ευρώ. Πάλι τα ίδια λέγανε. Το αποτέλεσμα ήταν πως μπήκαμε. Πιέσεις ασκούν. Πήραμε τα 170 υπερσύγχρονα άρματα μάχης και ολα τελείωσαν. Ε κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα. Κομμάτι ζητούν από την πίτα των εξοπλισμών. Το θέμα είναι πως εμείς πρέπει να τους το δώσουμε μονον εαν τα οπλικά τους συστήματα αξίζουν τα λεφτά. Για μένα έχουν οπλικά συστήματα που αξίζουν και μάλιστα είναι κορυφαία όπως τα Υ/Β 214, τα NH-90,Leopard 2,Meko D,Eurofighter,PzH 2000 κτλ κτλ. Για μένα από κάθε μια χώρα πρέπει να παίρνουμε τα πιο καλά της οπλικά συστήματα. Από τους Ρωσους για παράδειγμα θα μπορούσαμε να αγοράζαμε πρόσθετα AΤ όπλα Koenet-E που είναι κορυφαία διεθνώς και δεν εμπλέκονται και τόσο σε νατοϊκές προδιαγραφές καθότι αποτελούν αυτόνομο οπλικό σύστημα. Συνεπώς, πιο πολύ μας εκφοβίζουν και μένουν στα λόγια ωστε να ισχυροποιηθεί και η Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας της παρά τα εννοούν.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

type 214: Γελάει το σύμπαν με τα χάλια μας και με το δούλεμα που μας κάνουν οι Γερμανοί. Γέρνει δε γέρνει το χρυσοπληρώσαμε. Ας ελπίσουμε το πάθημα να γίνει μάθημα. Οι εργαζόμενοι του σκαραμαγκά βρέθηκαν όμως στο έλεος του Ράιχ. Leo2: Πανάκριβα 10 μύρια το κομμάτι για να έρθουν με ραισμένους θόλους, άσφαιρα και ερπυστριες off από τα πρώτα 100χλμ!

eurofigther:Πανάκριβο κόστος κτήσης, πτήσης και ανταλλακτικών. Υπολέιπεται σε οπλισμό, ραντάρ έναντι ανταγωνισμού. Δεν αξίζει τα λεφτά του. Τέλος.

Meko D: Το F-16 σε Φρεγάτα... Ο νοών νοείτο. Προτιμώ τις ολοκαίνουριες FREMM (για να μην πω κάτι ωραία Ρωσικά project)

NH-90:660 μύρια γιούρια και τέζα ο καμπούρης. Καλύτερα να πέρναμε super puma/cougar

PzH 2000:Η πιο σωστή αγορά. Το μόνο οπλικό σύστημα των Γερμανών που δεν είχε προβλήματα και αξίζει τα λεφτά του.

Τώρα αν από τους Ρώσους πρέπει να αγοράζουμε μόνο kornet αντε και κανά ΑΤ εγώ διαφωνώ. Θα πρέπει να δούμε σοβαρά Iskander-E,yak-130,p-800 yakhont (για τα νησιά),ka-52 black shark (2 τύπους και εδώ),Beriev (πυρόσβεση, εν. Εφοδιασμού),Shorads (Pantsir-s2) ακόμα και για brahmos για τις Fremm γιατί όχι και φυσικά μην κλείσουμε την πόρτα στα μαχητικά τους.

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

@ TOPOL-M

Για τα 214 και συγκεκριμένα για το "Παπανικολής" το Υ/Β δεν αντιμετωπίζει πλεον κανένα πρόβλημα αντιμετώπιζε υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει στο Αιγαίο. Δεν μπορεί (κανένας μας) να εκφέρει άποψη για τα επόμενα τρια.Θα δουμε. Οσο για τα Υ/Β καλό θα ήταν να ανοίξουμε και κανένα θέμα διότι ο στόλος μας γερνάει και θα χρειαστεί άμεσα ανανεωση.

Για τα Leopard: Τα 1 αποδείχθηκαν ο κορμός των ελληνικών ΤΘ για δεκαετίες, απέδωσαν τα μέγιστα, πρόσφεραν πολλά. Τα 2 είναι τα κορυφαία που τσακίζουν κάθε τουρκικό άρμα. Συγκεκριμένα τα Α4 είναι ένα πολύ καλό άρμα που αμα το αναβαθμίσουμε και το πάμε σε επίπεδο Α6 ή και Α7 θα γίνει αυτό μαζί με τα υπόλοιπα Α6 το χαλυβδινο αδιαπέραστο τείχος της Θράκης. Θα πετύχουμε ομοιγένεια στα ΤΘ κτλ πλεονεκτήματα.

Eurofighter:Είναι το καλύτερο Α/Φ μπροστά στους ανταγωνιστές τους. Απλά το ιδανικότερο για την Π. Α. Γιατί υστερεί σε ραντάρ και οπλισμό; Από που το συμπεραίνεις; Δεν αξίζει τα λεφτά του; Ρε συ τώρα σοβαρέψου. Είναι σαν να σου λεω ξέρεις το SU-35 είναι οτι να ναι.

Meko D: Σου φτιάχνω εγώ ένα project με τούτη την Φ/Γ που νικάει κάθε αντίπαλο. Πρόσφατα την σκέφτηκα. Μόνον με ευρωπαϊκά συστήματα και όπλα. Η ιδανικότερη επιλογή. Και με τους Naval που θέλεις. Πες μου και εσυ το ρωσικό project.

ΝΗ-90:Πολύ καλό Ε/Π απλά υπήρξαν καθυστερήσεις.Το ίδιο συνέβη με ολες τις χώρες. Αν και δεν το θέλω θα ήθελα είτε τα ΕC135 είτε τα EC725 είτε τα Blackhawk σε εκδόσεις ειδικών δυνάμεων που φέρεουν και οπλισμό.

PzH 2000: Ευτυχώς εδω είσαι δίκαιος.Το κορυφαίο Α/Κ Π/Β διεθνώς. Θα ήθελα τουλάχιστον άλλα 96 για να έχουμε 6 ολοκληρωμένες πυροβολαρχίες με 96 σωλήνες. Υπέρτερο του Firtina. Το Π. Β μάχης χρειάζεται άμεσα ενίσχυση.

Για αυτά που λες και που προτείνεις.Τα Iskander- Ε είναι κάτσε καλά όπλο. Αλλά δυστυχώς με προβληματίζει το κατα πόσο θα μας το δώσουν και το κατα πόσο θα έρθει Ελλάδα δίχως διπλωματικά προβλήματα.Yak-130 με τίποτα. Είναι δυνατόν ανατολικής προέλευσης Α/Φ για μια δυτική αεροπορία; Και για τα υπόλοιπα όχι αν θες σου λεω ανώτερα δυτικά συστήματα πλην Beriev Be 200 που είναι εξαιρετικό αλλά όχι και εναέριου ανεφοδιασμού. Για τα shorads έχω καλύτερη λύση που προέρχεται από το αγαπημένο μου Ισραήλ.Για τα Brahmos καλή λύση αλλά σιγα μην μπουν στις Fremm. Και δεν Γίνεται κιόλας.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τα Leo 2 a4 &6 είναι πράγματι πολύ καλά άρματα αλλά αυτά που έφτιαξαν για εμάς οι Γερμανοί έχουν προβλήματα. Πράγμα απαράδεκτο αν συνυπολογίσουμε τα λεφτά που τσέπωσαν (ληστρική συμφωνία) και ότι ήρθαν άσφαιρα (παρά την τιμή)

Για τα Υ/Β ή μάλλον για τον Παπανικολή ήταν τέτοια η πολιτική πίεση που θεωρώ πιθανό να έχει ακόμα προβλήματα αλλά να μην τολμάνε πλέον να τα ανακοινώσουν. Γενικάυπάρχει δυσπιστία εκεί. Προσωπικά πιστεύω Εμπειρογνώμονες που είχαν δηλώσει Ότι Η σχεδίαση των Type 214 ήταν εξ αρχής ΛΑΘΟΣ. Αυτό αν και το είδαν στην πορεία οι Γερμανοί εντούτοις δεν το παραδεχόντουσαν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζήταγαν και το υπόλοιπο 20%! Στενόμυαλοι; Πούλαγαν τρελίτσα; Δεν ξέρω. Και στις 2 περιπτώσεις απαράδεκτοι. Αλήθεια τι έγινε με το περιβόητο χαμηλό ίχνος για το οποίο και τα αγοράσαμε; Πήγε στράφι τελικά λόγω των διορθώσεων;

Typhoon: Εχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες. Ραντάρ AESA έρχεται ακόμα με τον πελαργό. Τώρα βάζει τον Meteor. Κάτω από τα 20.000 πόδια τρώει ξύλο από το rafale και σε κλειστή. Το μόνο πλεονέκτημα απέναντι στο Rafale είναι ο κινητήρας και το dogfight γιαυτό και θεωρείται καλύτερο σε μεγαλύτερα ύψη. Τώρα όμως που έρχεται ο νέος Γαλλικός κινητήρας πάει στράφι και το μόνο πλεονέκτημα.

Δεν αξίζει τα λεφτά του λέμε.

Φρεγάτες: Φτιάξε ότι θες. Δες όμως πρώτα τι "φοράνε" οι νέες Ρωσικές Project 22350 και τα ξαναλέμε.

yak 130: Μ-346 η Ιταλική έκδοση. Η Ιταλία δεν είναι στο ΝΑΤΟ; Δεν είναι δυτική χώρα;Sukhoi έχει η αεροπορία της. Πάμφτηνο και μια χαρά λύση το yak για την Π. Α

NH-90.Τα είπαμε. Ακόμα έρχεται και ακριβό. Δεν το χρειαζόμασταν. Ύπήρχαν και άλλες φθηνότερες λύσεις που μας έκαναν την δουλειά.

Beriev: Αν και Εγκάθετος τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι είναι εξαιρετικό (σε αντίθεση με κάτι άλλους εδώ μέσα που έχουν μείνει στο canadair και τον kerk Daglas). Τώρα ίσως το κάνεις γιατί οι Γερμανοί εδώ δεν έχουν ανταγωνιστικό.Εικόνα

Παρόλα αυτά διευκρινίζω ότι οι Ρώσοι έχουν τροποποιημένη έκδοση του be-200 που είναι εναέριου εφοδιασμού.

Iskander ο Πούτιν μας Πρότεινε την έκδοση E (όχι όμως εκδόσεις μέσου και μεγάλου βεληνεκούς για τους γνωστούς λόγους άτυπης συμφωνίας Ελλάδας- Τουρκίας κτλ) και αυτό ως αντιστάθμισμα στους yildirim. Το ΥΠΕΘΑ εξέταζε την πρόταση σοβαρά (μέχρι που ο jeffey γειωσε οτιδήποτε ρωσικό)

SHORADS.Καλά εδώ στείλε μου καλύτερη λύση από τους Ρώσους και θα γράψεις ιστορία. Δεν υπάρχει λέμε.Pantsir,Tor,Buk είναι κορυφαίοι της κατηγορίας τους.

Brahmos:Μηχανολόγος δεν είμαι ώστε να ξέρω αν τεχνικά αυτό είναι εφικτό. Εγώ ρωτάω το έψαξαν; Ετοιμάζεις μια φρεγάτα και αγνοείς τον Νο1 αντιπλοϊκό πύραυλο; Ας ζητήσουν και ας τους το ξεκόψουν οι Γάλλοι. Οχι Δεν το ζητάμε Καν...

Για τα BMP-3 τα λέμε. Αν θέλουμε νέο ΤΟΜΑ δεν υπάρχει καλύερη λύση στα ίδια χρήματα.

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

@ TOPOL-M
Καταρχάς σταμάτα να με αποκαλείς εγκάθετο. Με την ίδια λογική εγκάθετος είσαι και εσυ αφου υποστηρίζεις μονον Ρωσικά συστήματα. Μα μονον. Συνεπώς αμα εγω είμαι εγκάθετος μια φορά εσυ είσαι δέκα. Τώρα τελευταία σοβαρεύτηκες και πάλι αρχίζεις να γυρνάς στο κακό σου παρελθόν της λασπολογίας.

Για το Παπανικολής όλα βαίνουν καλώς. Τα πάντα λειτουργούν άψογα. Το AIP λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του.

Τα Eurofighter μην τα πιάνεις στο στόμα σου γιατί λες βλακείες και χαζομάρες. Τι είναι το AESA και μου το λες; Είναι πανάκεια; Το τωρινό του ραντάρ είναι όμοιων δυνατοτήτων με το μελλοντικό RBE-2 του Rafale. Σε ρώτησα και παραπάνω αλλά δεν μου απαντάς:Γιατί υστερεί σε ραντάρ και οπλισμό; Από που το συμπεραίνεις; Συνεπώς οσες αεροπορίες το χρησιμοποιούν είναι ηλίθειες και εσυ είσαι ο έξυπνος; Για σοβαρέψου λίγο. Σκέψου λογικά. Και το Ραφάλε θα φορέσει το aesa περι το 2015 όποτε θα μπει και το Ceasar.

Θα γράψω κείμενο μου για τις Meko D και μετά τις συγκρίνουμε μετα τα project σου.

Tώρα τι μας λες δηλαδή πως το Μ-346 το αντέγραψαν από τους Ρώσους; Πολύ "Πράβδα" διαβάζεις. Σοβαρέψου.

Για τα Shorads έχω καλύτερες λύσεις. Αμα θέλεις να τα συγκρίνουμε κίολας.

Για τα Brahmos δεν μπαίνουν σε ευρωπαϊκό πλοίο. Πάλι σοβαρέψου. Ας μου έλεγες τουλάχιστον θέλω να είναι αποκλειστικά ρωσική η νεα μας Φ/Γ.

Tα ΒΜP-3Μ όπως σας έλεγα οδεύουν προς ακύρωση. Επιβεβαιώνομαι πανυγηρικά όταν πριν μήνες στα πρώτα πρώτα μου τόπικ σας το έλεγα.

Τέλος για τα BMP-3M σου είπα την άποψη μου πως είναι μια κακή επιλογή για τον Ε. Σ και υπήρχαν και άλλες πολύ καλύτερες (CV-90,ASCOD,Namer). Και είναι σίγουρα καλές επιλογές.
... ...
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Κατ αρχην δεν με ενδιαφέρει αν σε ενοχλεί που σε είπα εγκάθετο. Ας κρίνει ο καθένας αν είσαι ή όχι. Προσωπικά το έχω αιτιολογήσει.

Η Σχέση σου (όπως έχεις παραδεχτεί) Με το περιοδικό Σ. Ι &Γ και με το defencepoint τα οποία παίρνουν διαφήμιση από τους Γερμανούς της Rheinmetall, είναι προφανώς συνεπακόλουθο Της υποστήριξης Γερμανικών όπλων.

Αντίθετα εγώ δεν έχω κανένα έννομο Συμφέρον και παραθέτω μόνο τις προσωπικές απόψεις μου για όπλα κτλ καθαρά από χόμπι και απλή ενασχόληση.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

TOPOL-M έγραψε:Η Σχέση σου (όπως έχεις παραδεχτεί) Με το περιοδικό Σ. Ι &Γ και με το defencepoint τα οποία παίρνουν διαφήμιση από τους Γερμανούς της Rheinmetall, είναι προφανώς συνεπακόλουθο Της υποστήριξης Γερμανικών όπλων.

Η λογική σου είναι εντελώς -μπιπ-.

Μου αρέσει που τα περισσότερα link που βάζεις είναι από το defencenet, που η εμμετική του προπαγάνδα βγάζει μάτια.

Ή τα παίρνουν όλοι και είναι εγκάθετοι (οπότε δεν θα βάζεις links), ή δεν ισχύει αυτό που λες.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Εκτός από το να κάνεις τον δικηγόρο του giannis (Κάτι που δεν το χρειάζεται) πες μας ότι σε ενοχλεί και ενδέχεται να λογοκρίνεις ακόμα και το defencenet για να ησυχάσουμε...

...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης