ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
aggeloscob
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από aggeloscob »

kostas_mdk έγραψε:Καλησπερα μου ηρθε σημερα το χαρτι αλλα δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τι λεει... Παρουσιαζομαι ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ και λεει επεισης ειδικες δυναμεις ΥΕΑ. Εγω απο τι ξερω αυλωνα ειναι μαυροσκουφης. Ακουσα οτι ενα παιδι πηγε και αυτος το ιδιο και βρεθηκε κρητη και μετα ασπροπυργο... Αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας μου εξηγησει λιγο τι παιζει... Ευχαριστω !

πιθανοτατα πεζοναυτης πας απο οσα λεγονται στο φορυμ... Υπαρχει ξεχωριστα στο φορουμ για τους πεζοναυτες κοιτα Το λιγο... Το ΥΕΑ ειναι για αποφοιτους λυκείου και ανω και εχει να κανει οτι εισαι υποψηφιος για δοκιμος αν δε θες απλα μετα την ορκωμοσια θα σε ρωτησουν και λες οχι.
kostas_mdk

Δημοσίευση από kostas_mdk »

Ναι μου ειχε ερθει το πρωτο χαρτι για βολο. Αλλα απο τι ξερω αν παρεις αναβολη μετα σε περνουν πεζικο. Μετα την ορκομοσια δλδ μπορω να δηλωσω παλι; Ή δεν γινετε και θα κατσω ειδικες δυναμεις. Δεν καταλαβα στο οχι ειναι για το δοκιμος ή ειδικες δυναμεις;

aggeloscob
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Θα ρωτησουν ποιοι θελουν να πανε δοκιμοι λες οχι και τελειωνει εκει... Αφου παρουσιαζεσαι για ειδικες δυναμεις και δεν μπαινεις πευκο αυτο σημαινει οτι πας πεζοναυτες... Ετσι ξερω εγω εφοσον το πευκο ιναι κεντρο καταδρομεων... Αν θες να φυγεις απο ειδικες μετα την ορκομωσια πιο πριν δε μπορεις αλλα δε θα κανεις και κατι το σπουδαιο... Μετα την ορκομωσια αρχιζει η εκπαιδευση ως ειδικοδυναμιτης... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aggeloscob την Κυρ Ιούλ 25, 2010 6:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
kostas_mdk

Ευχαριστω πολυ παιδια.
aggeloscob
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

aggeloscob έγραψε:Εστω οτι καποιος παει παει ΣΕΑΠ για ΔΕΑ κ μενει... Μεχρι να τελειωσει και να παει σε μοναδα με τις μετακινησεις τι γινεται; Τα πληρωνει ο στρατος! Μετα απο οτι εχω ακουσει Στη μοναδα που παει ο δοκιμος πληρωνεται μεν αλλα αναλαμβανει ολα τα εξοδα... Σπιτι και μετακινησεις ακομη και στις αδειες! Τελος με τα νεα δεδομενα ποσα πληρωνονται οι δοκιμοι ειδικων δυναμεων; Στο σιτε του στρατου αναφερει για 570 αλλα πρεπει να γινεται μειωση για τη νεα σειρα! Οπως γινεται και σε οσους Πανε κυπρο για θητεια.
και τι γινεται με τα αθληματα! Ξερω οτι τρεχουν 2 μιλια για χρονο μικροτερο απο 20' κ μετα τα τυπικα κοιλιακοι ελξεις καμψεισ> Αυτα γινονται μια φορα πριν παει καποιος ΣΕΑΠ ως ΔΕΑ; ... Η κ μετα στη σεαπ 2η φορα...

Ξερει κανεις τελικα η θειτεια δεα εδ ποσο ειναι... Στη στρατολογια μ ειπανε γαι +5 μηνες δλδ 14 με το 9μηνο... Καποιοι στο φορυμ λενε οτι συνολικα ειναι 17!

τα μορια ποσα ειναι εν τέλει... Πολλα εχουν ειπωθεί... Οι αλεξιπτωτιστές δεα περνουν περισσότερα απο δεα εδ;

...
Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΑ ΕΔ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑ ΠΕΙ
...

... Που χαθηκατε οι δοκιμοι! Κανεις τωρινος;
aggeloscob
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

έγραψε:
Leukopyrgitis έγραψε: Από ό, τι έχω ακούσει, περνάν πρώτα τη ΣΕΑΠ (με τους ΔΕΑ Πεζικού) και μετά κάνουν την πλήρη εκπαίδευση ΕΔ, ανάλογα με το συγκεκριμένο αντικείμενο (ορεινοί καταδρομείς, αμφίβιοι, κλπ).

Μετά την ΣΕΑΠ ακολουθεί Ρεντίνα. Εκεί τα αντικείμενα είναι ίδια για όλους. Αμφιβιους, ορεινούς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές. Οι εκάστοτε μονάδες εκπαιδεύουν το προσωπικό τους ανάλογα με τις επιχειρησιακές τους ιδιαιτερότητες. Εγώ υπηρέτησα σε αμφίβια μοίρα (ΔΕΑ) και έχω κάνει πάνω από 25 αμφίβιες ασκήσεις, είτε καθαρά καταδρομικές, είτε σε συνδυασμό με απλό πεζικό. Βέβαια γίνοναται και ασκήσεις που δεν έχουν αμφίβιο χαρακτήρα (σκοινάκια, αντάρτης, πορείες-βολές κτλ) αλλά κυρίως εστιάζουν σε αμφίβιο μοντέλο επιχείρησης.

φίλε ειχες απαντησει στο Leukopyrgitis Επειδη απο δοκιμο εδ δεν εχω παρει απαντησεις θα μπορούσες να διελευκάνεις τη καταστση αν το διαβασεις ! ... Εκτός απο τα μόρια κι αν τς ξεχάσουμε αυτα πες οτι δεν επαιρναν. Καταρχην προσωπικα εσύ θα ξαναπήγαινες δόκιμος...
δευτερον γιατι κάποιος που παει στις εδ να δηλώσει δόκιμος;
εσυ θα του το πρότεινες! Εφόσον γνωρίζεις τη κατάσταση και τέλος οι δεα εδ επιλέγουν αν θα πάνε λοκ μακ αλεξιπτωτα πως γινεται αυτός ο διαχωρισμός
και αν μπορείς στο περιπου να μου πείς ποσα χρηματα για βασικα πράγματα ξοδεύει ενας δοκιμος εκτος απο το μισθό 600 περιπου (η φτανουν δε νομιζω εκτος και δε τρωσ) Οταν πλέον παει στη μονάδα εφοσον θα νοικιασει σπίτι θα χαλαει στις μετακινησεις κλπ... Στη σεαπ πληρώνεσαι; Ευχαριστώ φιλε προκαταβολικα σε στρίμωξα με πολλα ερωτήματα αλλα μπαινω 17 αυγουστου πευκο και ειμαι σε διλλημμα...
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aggeloscob την Σάβ Ιούλ 31, 2010 2:41 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
kostas_mdk

Μπορει να μου κανεις αν καποιος εξαναβολης μπορει να μπει ΥΕΑ;

ge0rgio

Δημοσίευση από ge0rgio »

Να σε ρωτήσω λίγο μπαίνω 17 στη Κόρινθο αλλά μου είπε ο ''γνωστός''ότι το κανόνισε και τη 2ή3 μέρα θα με στείλουν στο Μεγάλο Πεύκο. Τότε θα προλάβω να δηλώσω για ΥΕΑ εκεί ή πρέπει να το δηλώσω στη Κόρινθο;
το κάνω όλο αυτό γιατί διάβασα ότι μόνο από το Μεγάλο Πεύκο παίρνουν για δόκιμους στις ειδικές δυνάμεις
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όχι πλέον ο χωρισμός γίνεται στην ΣΕΑΠ στην κρήτη εκεί πρέπει να σε βοηθήσει ο γνωστός σου
1ΛΥΕΑ

Δημοσίευση από 1ΛΥΕΑ »

ge0rgio έγραψε:Να σε ρωτήσω λίγο μπαίνω 17 στη Κόρινθο αλλά μου είπε ο ''γνωστός''ότι το κανόνισε και τη 2ή3 μέρα θα με στείλουν στο Μεγάλο Πεύκο. Τότε θα προλάβω να δηλώσω για ΥΕΑ εκεί ή πρέπει να το δηλώσω στη Κόρινθο;
το κάνω όλο αυτό γιατί διάβασα ότι μόνο από το Μεγάλο Πεύκο παίρνουν για δόκιμους στις ειδικές δυνάμεις

δεν εχει σημασια απο που θα το δηλωσεις... Δοκιμος στις ειδικες δυναμεις γινεσαι μεσα στην ΣΕΑΠ οταν δηλαδη εχεις ειδη μπει στην σχολη σαν υεα...
1ΛΥΕΑ

Δημοσίευση από 1ΛΥΕΑ »

Παντως φετος αρκετα 'βισματα' εμειναν εξω απο τις ειδικες δυναμεις στην ΣΕΑΠ
aroutsos
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από aroutsos »

Γεια σε Όλους.Μπαίνω 18 Αυγούστου Μεγάλο Πεύκο, άλλα έχω και Ένδειξη ΥΕΑ.

1ον: Θα κάνω κανονικά την εκπαίδευση ΕΔ και μετά πάω ΥΕΑ;

2ον: Μετά Από ΥΕΑ, πόσο πιθανό είναι να μείνω ΕΔ, γιατί όπως τα έχω καταλάβει, σε στέλνουν όπου θέλουν. Μέρος και σώμα!

3ον: Τελικά αν δε θέλω να πάω ΥΕΑ, γιατί θέλω να μείνω ΕΔ, να το Δηλώσω Εξ αρχής ή να κοπώ στα αθλήματα;

και τελευταία προσωπική σας γνώμη : Να πάω ΥΕΑ ή όχι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Θα σου λυθουν ολες οι αποριες

/thiteia/dea_1.asp

/thiteia/dea_2.asp

"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

kostas_mdk έγραψε:Μπορει να μου κανεις αν καποιος εξαναβολης μπορει να μπει ΥΕΑ;

Εάν εννοείς εξ'αναβολής λόγω σπουδών φυσικά και μπορείς.
kostas_mdk

nassos έγραψε:
kostas_mdk έγραψε: μπορει να μου κανεις αν καποιος εξαναβολης μπορει να μπει ΥΕΑ;

εάν εννοείς εξ'αναβολής λόγω σπουδών φυσικά και μπορείς.
ο ξαδερφος μου ειχε μπει 2 φορες και πηρε αναβολη απο μεσα... αλλα ηταν για ιατρικους λογους. και καποιοι του ειπαν οτι οταν εισαι εξ΄αναβολης δεν μπορεις να μπεις ΥΕΑ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης