Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

RTech έγραψε:
Μιλάνε όλοι για την ανάγκη αύξησης της θητείας αλλά μόνο στο κομμάτι που συμφέρει το κράτος. Όμως αν τους ρωτήσει κανείς αν θα ήθελαν να έρθουν να μου καθαρίζουν και να μου φυλάνε το σπίτι για κανα χρόνο έναντι 8,62 μηνιαίως και ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ μάλλον θα τσινούσαν, και δικαίως.

Για αυτό το ζήτημα ρε παιδιά δεν μιλάει κανένας, εξαιρουμένου τον Yandr και άλλον έναν αν θυμάμαι καλά σε παλαιότερη συζήτηση (και αυτό το έχω παρατηρήσει γενικότερα, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε ιδιωτικές μου συζητήσεις περί του θέματος). Αναρωτιέμαι κατά πόσον είναι νόμιμη αυτή η πρακτική (θα παρακαλούσα αν κάποιος έχει νομικές γνώσεις να μη διστάσει να συνεισφέρει στη συζήτηση) και αν θα μπορούσε κανείς να πετύχει κάτι προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της αδικίας, μέσω κάποιας προσφυγής ίσως...

Φιλε κατι τετοια ειχα γραψει και εγω στο θεμα για την καργηση της θητειας. Εδω το θεμα ομως ειναι αν θα πρεπει να μεινει 9 μηνες ή να αυξηθει, τελειως διαφορετικο. Το να σου προσφερει καποια χρηματα το κρατος κατα την διαρκεια της θητειας (τα 8 ευρω δεν ειναι ουτε για τσιχλες) καθως και ενσημα εγω τα θεωρω αυτονοητα αλλα ουτε τα μεγαλα κομματα ουτε οι νεολαιες των κομματων ουτε ο απλος κοσμος δεν λεει τιποτε γι' αυτο το θεμα. Απεναντιας για ολα τα αλλα θεματα δηλωνουν αγανακτισμενοι και κατεβαινουν στο Συνταγμα ενω το οτι θα πρεπει να εξαγορασουν καποιους μηνες θητειας δεν τους ενοχλει καθολουΕικόναΕικόνα Οπως ελεγε και ο Κωνσταντινος Καραμανλης η Ελλας ειναι ενα απεραντο τρελοκομειο.

Άβαταρ μέλους
ΦΑΛΑΞ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ΦΑΛΑΞ »

Μαγκα sμου φαινεται ζεις σε αλλη χωρα... αν θεωρεις οτι στην χωρα αυτη βοηθιεται ο πολυτεκνος ουσιαστικα! σε συμβουλευω να δεις τι γινεται σε αλλες "δυτικες" χωρεσ... και μν εισαι τοοοοοοσο κακοπροαιρετος. ενταξει αν ειναι ετσι να μν εχει κανενα ωφελος καποιος ο οποιος κανει 3-5-5-6 παιδια... για να υπαρχει αξιοκρατεια και να σωθει η χωρα... ας σοβαρευτουμε λεω εγω σε αυτη την χωρα και ας στραφουμε εκει που πρεπει και μας παιρνει!
s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

Γιατι δεν κανεις ενα σχετικο θεμα στο φορουμ για να δουμε κ αλλες γνωμες; Εγω παντως πιστευω οτι για τα δεδομενα της χωρας βοηθουνται και μην συγκρινεις την Ελλαδα με αλλες δυτικες χωρες γιατι σε ολα τα θεματα ειμαστε πισω. Οπως στο οτι στις δυτικες χωρες για παραδειγμα ολοι οι ανεργοι παιρνουν επιδομα ανεργιας και ολοι οι γονεις παιδιων ειτε κανουν 1 ειτε 2 ειτε 5 παιρνουν επιδομα. Προσφατα ειχα δει ενα ντοκυμαντερ οτι στην Γαλλια σου στελνει το κρατος ανθρωπο για να βοηθαει στις δουλειες του σπιτιου τις νεες μητερες... Τι να λεμε τωρα και μην συγκρινεις ανομοια πραγματα.
Άβαταρ μέλους
kappa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από kappa »

Ειδικα το θεμα των ενσημων η εστω το οτι καποιες ειδικοτητες στο στρατο θα επρεπε να θεωρουνται και προυπηρεσια ειναι πολυ μεγαλο θεμα

οπως επισης, γιατι δηλαδη η κοινωνικη θητεια να μην ειναι οντως μια εναλλακτικη υπηρεσια ;(γιατι ουσιαστικα προκειται περι τιμωριας, ετσι οπως ειναι τωρα)

ασχημο, δηλαδη θα`ταν να μπορουσαμε να υπηρετησουμε σε καποιο γηροκομειο η αλλο κοινωνικο ιδρυμα η κρατικο φορεα ; Παλι λεφτα θα γλιτωναμε στο κρατος και ισα ισα που θα προσφεραμε και οντως εργο αντι να φυλαμε μια πυλη και κατι θαλαμους

6 μηνες θητεια θα πρεπε κανονικα να`χαμε η να πηγαιναμε αντρες/γυναικες, ολοι, για κανα 3μηνο

s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

Καλα ενταξει κοινωνικη θητεια σε φορεα του δημοσιουΕικόνα ΕικόναΕικόνα k μετα ποιος θα πηγαινε φανταρος;Αν ελεγες να το κανουν οι γυναικες ωστε κ για λογους ισοτητας να κανουν μια θητεια κ αυτες ενταξει, αλλα ρε φιλε ολο το δημοσιο ειναι τιγκα απο υπαλληλους εδω δεν εχουν πως να τους διωξουν.

Άβαταρ μέλους
kappa
Posts in topic: 3

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από kappa »

Δες στο θεμα "γυναικεια θητεια" την αποψη μου ;)

s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

Σωστος μπορουν να κανουν βοηθητικες εργασιες σε υπηρεσιες του δημοσιου ετσι γλυτωνουμε κ τους μισθους για τους δημοσιους υπαλληλους ΥΕ (καθαριστες κ τετοια). Αλλα μ' αυτους τους πολιτικους που εχουμε...
Αλέξανδρος

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

theolvs έγραψε:
Αλέξανδρος έγραψε:Ξέρω πως δεν παίζει αυτό που θα πω, αλλά με την αύξηση υπάρχει πιθανότητα ή η δυνατότητα οι 9μηνίτες απο το 2009 και έπειτα, να υπηρετήσουν τους 3 επιπλέον μήνες, όταν και αν εφαρμοστεί το 12μηνο;

ναι φυσικα, ενω οι σειρες του 1975 που εκαναν 20 μηνες θα τους παρουν πισω... Τι λες τωρα;

Δεν κατάλαβες. Δεν ρωτάω εαν είναι υποχρεωτικό. Εαν μπορείς ρώτησα... Αλλά πάει για άκυρο.
Logikos?

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Logikos? »

Τα επιχειρηματα του στυλ ο ταδε εκανε 20 μηνες το `70 η το ταδε εκανε
18 μηνες το `80 ειναι για τα μπαζα. Ο κοσμος εξελισσεται, προχωραει και γινονται
αλλαγες προς το καλυτερο! Ακομη και η Τουρκια μειωσε την θητεια τα τελευταια
χρονια, δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ χωρα στον κοσμο να εκανε αυξηση θητειας.

Θα σας αρεσε εσας που πηγατε 18 η 24 μηνες θητεια και τωρα ειτε δεν εχετε
δουλεια η εχετε πετσοκομμενο μισθο να ερθει ενας παππους και να σας πει
οτι το `40 δεν ειχανε να φανε οποτε μην μιλας γιατι εισαι καλα;

Οταν και εαν κλεισουν την μεγαλη μαζα των αχρηστων στρατοπεδων σε στερεα Ελλαδα
Πελοποννησο κτλ και μεταφερθει το προσωπικο στα συνορα τοτε μιλαμε για το θεμα
της θητειας. Αλλα με τα βυσματα στην Αττικη και στην κεντρικη Ελλαδα να θελεις
να ριξεις αλλο ενα 3μηνο στο κεφαλι του μεσου φτωχοφανταρου δεν θα περασει ετσι
απλα.
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Pavlos K. »

ΦΑΛΑΞ έγραψε:Μαγκα sμου φαινεται ζεις σε αλλη χωρα... Αν θεωρεις οτι στην χωρα αυτη βοηθιεται ο πολυτεκνος ουσιαστικα! Σε συμβουλευω να δεις τι γινεται σε αλλες "δυτικες" χωρεσ... Και μν εισαι τοοοοοοσο κακοπροαιρετος. Ενταξει αν ειναι ετσι να μν εχει κανενα ωφελος καποιος ο οποιος κανει 3-5-5-6 παιδια... Για να υπαρχει αξιοκρατεια και να σωθει η χωρα... Ας σοβαρευτουμε λεω εγω σε αυτη την χωρα και ας στραφουμε εκει που πρεπει και μας παιρνει!

Κατά τη γνώμη μου είσται και οι δύο και σωστοί και λάθος. Αρχικά ο ένας θέτει το θέμα της βοήθειας στους πολύτεκνος στη βάση της αξιοκρατίας. Ναι οκ δεν είναι αξιοκρατικό αλλά έχεις δει τι πικρα περνάνε οι πολύτεκνες οικογένειες με την μηδενική ουσιαστική βοήθεια απο το κράτος ; Χωρίς αυτά, έστω και αν δεν είναι αξιοκρατικά, Δεν θα είχαν τίποτα.

Ο άλλος αντί να πει ξερά ότι ναι σαν πολύτεκνος δεν έχει λογική να έχω μόρια σε οτιδήποτε γιατί δεν έχω κάποιο προσόν περισσότερο από κάποιον άλλο επειδή είμαι πολύτεκνος ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΑΛΙΩς ΝΑ ΕΧΩ ΕΣΤΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 10 ΝΟΙΚΙΑ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ.

Αυτό είναι και το ζήτημα στη τελική. Οι πολύτεκνοι πρέπει να έχουν βοήθεια,οικονομική και πάσης φύσης ώστε να την παλέψουν και να συνεχίσουν να "παράγουν" περισσότερους Έλληνες. Τα μόρια κτλ δεν τους χρειάζονται αλλά το κράτος την βγάζει τσάμπα έτσι. Δεν φταίνε οι πολύτεκνοι και δεν αδικούν κανένα, το κράτος αδικεί τους υπόλοιπους επειδή δεν κάνει το ψήνει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και παλεύει να την βγάλει καθαρή κάνοντας διευκολύνσεις, δηλαδή δίνοντας αέρα :p
Άβαταρ μέλους
Stratonomos1991
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Stratonomos1991 »

Logikos; έγραψε:Τα επιχειρηματα του στυλ ο ταδε εκανε 20 μηνες το `70 η το ταδε εκανε
18 μηνες το `80 ειναι για τα μπαζα. Ο κοσμος εξελισσεται, προχωραει και γινονται
αλλαγες προς το καλυτερο! Ακομη και η Τουρκια μειωσε την θητεια τα τελευταια
χρονια, δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ χωρα στον κοσμο να εκανε αυξηση θητειας.

Θα σας αρεσε εσας που πηγατε 18 η 24 μηνες θητεια και τωρα ειτε δεν εχετε
δουλεια η εχετε πετσοκομμενο μισθο να ερθει ενας παππους και να σας πει
οτι το `40 δεν ειχανε να φανε οποτε μην μιλας γιατι εισαι καλα;

Οταν και εαν κλεισουν την μεγαλη μαζα των αχρηστων στρατοπεδων σε στερεα Ελλαδα
Πελοποννησο κτλ και μεταφερθει το προσωπικο στα συνορα τοτε μιλαμε για το θεμα
της θητειας. Αλλα με τα βυσματα στην Αττικη και στην κεντρικη Ελλαδα να θελεις
να ριξεις αλλο ενα 3μηνο στο κεφαλι του μεσου φτωχοφανταρου δεν θα περασει ετσι
απλα.

Αναλογα τι θεωρεις εξελιξη φιλε μου ! Αν θεωρεις εξελιξη να δουλευεις για 300 ευρω σαν σκλαβος και αυτα που παιρνεις να μην φτανουν ουτε για να φας οταν 20 χρονια πριν εβαζες και στην ακρη τοτε σορρυ αλλα αυτο δεν ειναι εξελιξη ειναι εργασιακος και κοινωνικος μεσαιωνας !

Εκτος αν θεωρεις εξελιξη οτι πλεον στις σκοπιες εχουν κινητα και λαπτοπακια και την τεχνολογικη εξελιξη ! Εξελιξη στις βασικες αναγκες των ανθρωπων στα 20 χρονια οχι μονο δεν υπαρχει αλλα μπορω να σου πω οτι γυρισαμε πισω και 40 χρονια... !

Οι αλλαγες που γραφεις οτι γινανε προς το καλυτερο απο το 1990 ποιες ειναι για πες μου; Επειδη τωρα αντι να εισαι φανταρος πολλους μηνες εισαι χρονια ανεργος πλεον... ;Εικόνα

Logikos?

Αύξηση θητείας (2012)

"Αναλογα τι θεωρεις εξελιξη φιλε μου ! Αν θεωρεις εξελιξη να δουλευεις για 300 ευρω σαν σκλαβος και αυτα που παιρνεις να μην φτανουν ουτε για να φας οταν 20 χρονια πριν εβαζες και στην ακρη τοτε σορρυ αλλα αυτο δεν ειναι εξελιξη ειναι εργασιακος και κοινωνικος μεσαιωνας !

Εκτος αν θεωρεις εξελιξη οτι πλεον στις σκοπιες εχουν κινητα και λαπτοπακια και την τεχνολογικη εξελιξη ! Εξελιξη στις βασικες αναγκες των ανθρωπων στα 20 χρονια οχι μονο δεν υπαρχει αλλα μπορω να σου πω οτι γυρισαμε πισω και 40 χρονια... ! "

Σου επαναλαμβανω το επιχειρημα μου, εσενα που εκανες 18 μηνες και πιθανως να τα ακους
χαζα ολα αυτα μερι 9μηνου η 12μηνου θα σου κακοφαινοταν πολυ αν ενας παππους σε ακουγε
να διαμαρτυρεσαι για τους χαμηλους μισθους και σου ελεγε οτι το `40 η το `50 δεν ειχανε καν
να φανε!

Ο στρατος ειναι απο τα κομματια εκεινα που ειχε την μικροτερη δυνατη εξελιξη τα τελευταια
χρονια ισως και λογω του ρολου του. Παρολα αυτα δεν μπορουμε παρα να θεωρησουμε θετικο
οτι απο τα 2 χρονια η θητεια το `70 σημερα ειναι 9 μηνες, οχι βεβαια θετικο για τους στραυτοκ%&*
αλλα για τον μεσο στρατιωτη που δεν σπαταλα 2 ολοκληρα χρονια απο τη ζωη του για το απολυτο
τιποτα. Και καλο θα ηταν να μην ξεχναμε την πολιτικο-οικονομικο-στρατηγικη κατασταση το `70
και το `80 και την σημερινη. Ο κοσμος εχει αλλαξει δραματικα τα τελευταια 30 χρονια.

"Οι αλλαγες που γραφεις οτι γινανε προς το καλυτερο απο το 1990 ποιες ειναι για πες μου; Επειδη τωρα αντι να εισαι φανταρος πολλους μηνες εισαι χρονια ανεργος πλεον... ;Εικόνα"

Η Ελληνικη κοινωνια βελτιωθηκε πολυ απο το `90 εστω με τις μεγαλες στρεβλωσεις και τα
παρατραγουδα. Ομως κανεις ενας λαθος, συγχεεις την θητεια με την ανεργια. Δηλαδη επειδη
υπαρχει ανεργια αρα δεν τρεχει και τιποτα να υπηρετησεις παραπανω; Μιλαμε για ανθρωπους
εδω με οικογενεια, με ζωη, με σχεδια και οχι για αβουλα πιονια που τα μετακινεις κατα το δοκουν
αναλογα πως σε συμφερει! Και στην τελικη αν εδω υπαρχει ανεργια υπαρχει η δυνατοτητα
να ψαξεις για δουλεια οπουδηποτε στον κοσμο και οχι να υπηρετεις τον καθε καραβανα.

Δεν ειμαι κατα της θητειας απλα τα πραγματα εχουν αλλαξει, το γερο ταρακουνημα που περναμε
καλως για εμενα εχει κανει τον κοσμο να αναθεωρει πολλα που θεωρουσε δεδομενα. Ετσι το επιχειρημα
οτι ας κανουμε ενα 3μηνο η ενα 6μηνο παραπανω θητεια για την πατριδα μαλλον εχει δοσει
την θεση του στο γιατι να κανω ενα 3μηνο παραπανω, για να συντηρω τις καφετεριες και τα σουβλατζηδικα
και να γεμιζω αχρηστα στρατοπαιδα στην Πελοποννησο με τα λεφτα που δεν εχω;

Με συγχωρειτε για το μεγαλο μυνημα.

s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

Την θητεια ή την καταργεις τελειως ή την κρατας σε ενα επιπεδο κ αυτα τα 3-6-9μηνα μονο επιπεδο δεν ειναι, τωρα παιρνουν απολυτηριο κ δεν ξερουν να δενουν ενα οπλο ασε που κανουν διπλοσκοπια Εικόνα.

Τωρα προς τον λογικος ειπες δεν εισαι κατα της θητειας αλλα προφανως θεωρεις θητεια το 3μηνο -2μηνο κτλ αυτο δεν ειναι θητεια ειναι κατασκηνωση στα καμενα βουρλα. Μετα ειπες για να συντηρω καφετεριες σουβλατζηδικα... Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας ασε που στο 12μηνο παιρνεις κ δευτερη μεταθεση κοντα στο σπιτι σου ενω τωρα οχι. Και οσο να γεμιζεις αχρηστα στρατοπεδα αυτο ειναι θεμα πολιτικης-στρατιωτικης ηγεσιας κ τωρα με το 9μηνο δεν τολμησαν να τα κλεισουν.

Logikos?

Αύξηση θητείας (2012)

"Μετα ειπες για να συντηρω καφετεριες σουβλατζηδικα... Δεν σε υποχρεωνει κανεις να πας"

Φιλε μου εσυ οταν ησουν εξοδουχος τι εκανες; Στο παγκακι την εβγαζες; Ε θελεις δεν θελεις
θα πας να πιεις εναν καφε και να φας κατι, να ξεφυγει λιγο το μυαλο.

"ασε που στο 12μηνο παιρνεις κ δευτερη μεταθεση κοντα στο σπιτι σου ενω τωρα οχι. "

Επομενως μηπως το 12μηνο εχει ως σκοπο να υποστηριξει τα υπαρχοντα αχρηστα στρατοπαιδα
μιας και εκει θα γυρνανε το τελευταιο 3μηνο οι στρατιωτες;

" Και οσο να γεμιζεις αχρηστα στρατοπεδα αυτο ειναι θεμα πολιτικης-στρατιωτικης ηγεσιας κ τωρα με το 9μηνο δεν τολμησαν να τα κλεισουν. "

Φυσικα δικο τους θεμα ειναι και αντι να αναδιοργανωσουν τον στρατο δραστικα θελουν και στην θητεια
να παρουν μετρα που θα θιξουν παλι την μεση ελληνικη οικογενεια και οχι να βαλουν μια ταξη στο χαλι.

"Την θητεια ή την καταργεις τελειως ή την κρατας σε ενα επιπεδο κ αυτα τα 3-6-9μηνα μονο επιπεδο δεν ειναι, τωρα παιρνουν απολυτηριο κ δεν ξερουν να δενουν ενα οπλο ασε που κανουν διπλοσκοπια Εικόνα. "

Πες μου οτι ενα 9μηνο δεν φτανει να μαθουν να δενουν το οπλο τους οι στρατιωτες. Αρα μαλλον
καταληγουμε οτι χρειαζεται ολικη αναδιοργανωση του στρατου πρωτου ζητησουν παλι ο λαος
να βαλει πλατη.
s

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από s »

Φιλε στην πρωτη μεταθεση στην παραμεθοριο ποιος σου ειπε οτι εβγαινα; Μονο με υπηρεσιακο (κανα 2ωρο-3ωρο) βγαιναμε οποτε δεν προλαβαιναμε να χαρουμε τις καφετεριες οσο για την δευτερη συνηθως πηγαινα στην πολη μου μιας κ ηταν σχετικα κοντα. Επισης η δευτερη μεταθεση δεν ειναι για να συντηρονται τα αχρηστα στρατοπεδα γιατι εκεινη την εποχη ολοι πηγαιναν παραμεθοριο κ μονο αυτοι που ειχαν πληρη θητεια πηγαιναν πισω τωρα γινεται το αντιθετο. Ενταξει δεν ξερω αυτη στιγμη τους αριθμους επανδρωσης ισως αν εκαναν ολοι 9μηνο να επαρκουσαν κ να μην χρειαζοταν αυξηση. Αλλα μην νομιζεις οτι η αυξηση ειναι σιγουρη κ το 2006 λεγανε για 14μηνο κ το 2009 εγινε 9μηνο! Αλλωστε τα ΜΜΕ ανακοινουν συνεχως το θεμα, απο επισημα χειλη τιποτα.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες