Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Cpt.Tsakalof
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Cpt.Tsakalof »

400 μέτρα
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

paratrooper έγραψε:Τα 1200 πόδια πόσα μέτρα είναι

1250 πόδια (381 μέτρα) είναι το ακριβες ύψος απο C-130
1500 πόδια (457 μέτρα) είναι το ακριβές ύψος απο CH-47D
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
djNio

Δημοσίευση από djNio »

PAPANJA-NINJA έγραψε:Αν σου αρεσουν οι καθαριοτητες να ερθεις αλεξιπτωτα, σκουπα επ`ομου κε παμε

Δεν ισχύει αυτό μάγκες. Και σκούπισμα θα κάνεις, θα καθαρίσεις και τα σκ_τα ΣΟΥ. Αν δεν συνέβαινε αυτό το Ελλαδιστάν θα είχε πατώσει. Θα λερώναμε εμείς σαν μ__κες και θα βάζαν πολίτες για καθαριώτητες και τα έξοδα annually θα φτάναν τα τρελά ύψη.

Η εκπαίδευση στα Αλεξήπτωτα είναι η πιο μάχημη και η πιο εξειδηκευμένη μακράν ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ (πάντα) με τα άλλα σώματα των Ε. Δ. Αν δεν γουστάρετε να σκουπίζετε, τότε να πάτε να τα σκάσετε σε ακαδημία και να κάνετε την εκπαίδευσή σας σαν χόμπι και όχι σαν θητεία (την οποία στην πληρώνουν και από πάνω).

Υ. Γ: Είμαι πολύ τρέντι για να είμαι στρατόκαυλος, θεωρώ πως είμαι απλά λογικός.

Sorgoner έγραψε:Καλησπερα παιδια! Παρουσιαζομαι στο κεεμ 12 μαιου αλλα θελω αλεξιπτωτα τι πρεπει να κανω Ακριβως; Η εκπαιδευση στα αλεξιπτωτα τι προυποθετει; Ειναι τοσο σκληρη οσο ακουγεται; Βαση ποιων επιχειριματων σε κοβουν;

Τα έγραψα 2 σελίδες πριν, σε ένα άλλο παλικάρι.Here ->

djNio έγραψε:Φίλε Περικλή άκου πως έχουν τα πράγματα.

Τα αθλήματα των ΤΕΣΤ για αλεξήπτωτα (για να σε ΠΑΡΟΥΝ δηλαδή) είναι:

1.650 μέτρα μέσα σε 7,30 λεπτά
35 κάμψεις
4 έλξεις
40 κοιλιακοί (μπορεί και 45 να είναι αλλά σιγά το τέστ)

Εγώ πέρασα, τώρα πάω για τον green berret. Και χωρίς βύσμα (προσπάθησα να το βάλω βέβαια) έκανα τους παρακάτω χρόνους:

το mile μέσα σε 6.16 λεπτά (πρώτος στη διαδρομή μου και από τους καλούς χρόνους)
47 κάμψεις
12 έλξεις
58 κοιλιακούς

Ναι, πέρασα με αυτά. Αλλά ήμουν τυχερός! ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ! Άλλα παιδιά κάναν 80 κάμψεις και δεν πέρασαν επειδή ήταν άτυχοι ή επειδή κάναν 8 έλξεις (μόνο.). Το βασικότερο στοιχείο που παίζει για να περάσεις είναι το ΒΥΣΜΑ ! ΒΥΣΜΑ all the way ! Όπως λέει και το σύνθημα:"Τι είναι γιέ μου στον αέρα; Βύσματίες είναι μπαμπά! "

Άρα, αν ΔΕΝ έχεις βύσμα. Πρέπει στα παραπάνω (ΕΙΔΙΚΑ στο τρέξημο και στις έλξεις -σημαντικότερα μακράν-) να είσαι ΑΣΣΟΣ για να σε πάρουν! Αν είσαι "απλά" μάχημος και πιάνεις απλά τις βάσεις. Έχεις λιγότερες από 10% πιθανότητες να περάσεις.

Αυτό που σου προτείνω (και σε εσένα και στον ΚΑΘΕΝΑ!) είναι να ξεπερνά τα όρια και με το παραπάνω (κάτι σαν και εμένα), και να βάλει ΚΑΙ βύσμα! Δεν είναι κακό. Του αξίζει η θέση (ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ να τη φας από κάποιο παιδί που το αξίζει) και παίζει και με τη νέα βάση που επιβάλει το σύστημα (βύσμα/ταφ/πολύμπριζο).

Όποιος έχει βύσμα και τίποτα παραπάνω, θα κοπεί. Αν όχι για τον μπερέ (στον οποίο κάνεις πολλά χιλιόμετρα) τότε σίγουρα στην ΣΧ. ΑΛ (σχολή αλεξ/στών).

Επίσης ΠΟΛΛΥΣ ΜΑΧΗΜΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ κόβεται στους γιατρούς. Οι εξετάσεις είναι λεπτομερείς μέχρι ΑΗΔΙΑΣ! Όποιος φοράει γυαλιά και έχει πάνω απο 1,5 μυωπία μην το ρισκάρει ΚΑΝ.

Ελπίζω να βοήθησα!

/djNio

οζ

Δημοσίευση από οζ »

Αλεκσιπτωτα εχει δυσκολη εκπαιδευση; τρεξιμο π. Χ.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όxι όλη μέρα τούφα. Καψιμί τσιγαράκι άντε και τάβλιΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Τρί Μάιος 04, 2010 2:01 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Cpt.Tsakalof
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Cpt.Tsakalof »

Τσιγαρούμπα, καφεδούμπα και όλα τα συναφή.ΕικόναΕικόνα
panagiots

Δημοσίευση από panagiots »

Εσυ συναδελφε ακομα δεν μπηκες στο φορουμ κι αρχισες τα σχολια και τις ειρωνιες. Για φρονιμα λιγο... Εικόνα
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

οζ έγραψε:Αλεκσιπτωτα εχει δυσκολη εκπαιδευση;τρεξιμο π. Χ.

Oχι δεν εχει τρέξιμο.
Μη το ξαναπεις και μας ακουσουνε του πεζικου οτι εχει τρεξιμο στα αλεξιπτωτα γιατι θα γελανε μαζι μας.
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
djNio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από djNio »

οζ έγραψε:Αλεκσιπτωτα εχει δυσκολη εκπαιδευση;τρεξιμο π. Χ.

Facepalm.jpg

Δεν μου λέτε ρε μάγκες. Έτσι συζήτηση να έχουμε.

Εάν μόλις τελειώσω ΣΧ. ΑΛ με πάνε στην ΣΧ. ΑΛ για μετάθεση. Τι ζωή θα κάνω; Εννοώ τι πρόγραμμα παίζει εκεί; Ξύσιμο μέχρι θανάτου ή κάνουν κάτι και εκεί. (Θέλει βύσμα ξέρω.)

Θα ήθελα να συνδυάσω ΣΩ. ΒΕ (όσο πιο μάχιμο γινόταν) με εξόδους και λίγες χαζο-υπηρεσίες. Πράγμα που δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά, σωστά;
ge0rgio

Δημοσίευση από ge0rgio »

Καλησπέρα θα ήθελα να να μου πείτε κάποια πράματα για τους αλεξιπτωτιστές πρέπει να είσαι τέρμα γυμνασμένος για να περάσεις τα αθλήματα Για να πάω εκεί δεν είχα δηλώσει Ε. Δ Στο περιοδεύων μπορώ να το αλλάξω και να πάω τέλος για ΔΕΑ θέλει βύσμα ευχαριστώ προκαταβολικά
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Υ. Γ: Για τα πάντα θες βύσμα, ΚΑΙ για ΔΕΑ. Πρέπει ταυτόχρονα να έχεις και τα παραπάνω που ανέφερα και να είσαι και μάχιμος όμως...

δεν θες βυσμα αμα εχεις @@...
Αμα ανεβαίνεις στο μονόζυγο και σε ξεχνανε πανω, τρέχεις και σε χανουν απ το οπτικο τους πεδιο οι πισω, τσιμπας καμψουλες ολοκληρες μεχρι να παθει καθηζηση το εδαφος και περνεις κοιλιακους μεχρι να κουραστει το ζευγαρι σου να σου κραταει τα ποδια τοτε εισαι μαχιμος και μπορεις να βαλεις την πουλαδα στο στηθος.
Και υπαρχουν και τετοια παλικαρια.

ΘΡΥΛΟΣ
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΘΡΥΛΟΣ »

Σωστος ο 10κωστας50Εικόνα
djNio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από djNio »

10κωστας50 έγραψε:

Υ. Γ: Για τα πάντα θες βύσμα, ΚΑΙ για ΔΕΑ. Πρέπει ταυτόχρονα να έχεις και τα παραπάνω που ανέφερα και να είσαι και μάχιμος όμως...

Αμα ανεβαίνεις στο μονόζυγο και σε ξεχνανε πανω, τρέχεις και σε χανουν απ το οπτικο τους πεδιο οι πισω, τσιμπας καμψουλες ολοκληρες μεχρι να παθει καθηζηση το εδαφος και περνεις κοιλιακους μεχρι να κουραστει το ζευγαρι σου να σου κραταει τα ποδια τοτε εισαι μαχιμος και μπορεις να βαλεις την πουλαδα στο στηθος.

Έλα που δεν είναι σωστός. Γιατί στην τελική αυτό που έχω να πω θα είναι:

Ε, αν κάποιος έχει όλα τα παραπάνω. Στα @@ του και να μην μπει. Θα κάνει 1000 άλλα έξω.
Δυστυχώς, σε μια ολόκληρη ΕΣΣΟ δεν έχουμε τυπά σαν και αυτόν που περιγράφεις.

Εγώ θεωρούμε από τους πιο μάχιμους. Με 5.40λπτ το μίλι,60 κάμψεις καλές,12 έλξεις και 80βάλε κοιλιακούς. Άλλοι με γ__αν στις έλξεις (25-30 κτλπ) αλλά τους έχω στα άλλα νούμερα, άλλοι κάνουν 150 κάμψεις (1-2 άτομα). Άλλα κλατάρουν στο μίλι.

So, αυτός που περιγράφεις. Θα πάει μάλλον ΟΥΚ. Βύσμα και κοντά στα νούμερά μου, και είσαι κομπλέ για αλεξιπτωτιστής.(:
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

djNio έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:

Έλα που δεν είναι σωστός. Γιατί στην τελική αυτό που έχω να πω θα είναι:

Ε, αν κάποιος έχει όλα τα παραπάνω. Στα @@ του και να μην μπει. Θα κάνει 1000 άλλα έξω.
Δυστυχώς, σε μια ολόκληρη ΕΣΣΟ δεν έχουμε τυπά σαν και αυτόν που περιγράφεις.

Εγώ θεωρούμε από τους πιο μάχιμους. Με 5.40λπτ το μίλι,60 κάμψεις καλές,12 έλξεις και 80βάλε κοιλιακούς. Άλλοι με γ__αν στις έλξεις (25-30 κτλπ) αλλά τους έχω στα άλλα νούμερα, άλλοι κάνουν 150 κάμψεις (1-2 άτομα). Άλλα κλατάρουν στο μίλι.

So, αυτός που περιγράφεις. Θα πάει μάλλον ΟΥΚ. Βύσμα και κοντά στα νούμερά μου, και είσαι κομπλέ για αλεξιπτωτιστής.(:

Δεν πηγα στα ΟΥΚ μεγαλε...
Ο αλεξιπτωτιστης ομως φαινεται και αλλου οχι μονο στα αθληματα μεγαλε.
Προφανως δεν υπηρετεις πολυ καιρο στη 2μαλ

Panos17
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Panos17 »

Να ρωτησω κατι... Στους αλεξιπτωτιστες ειναι ωραια;

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες